WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum wrote:Z główki to chyba tylko na oddziałach szpitalnych pobierają ? Bo do tego przekwalifikowanie są położne a w zwykłych laboratoriach nie mają uprawnień. Z tego co wiem. W każdym razie będziemy musieli iść.
Moja Ania codziennie strzela taka kupe że jest umazana po pachy i biorę ja pod kran. Ubranko zawsze jest całe umazane i szybko zapieram, bo inaczej bym nie miała ciuszkow bez plam ;pkasia1518
-
Marrgoo wrote:Eh poszliśmy dzisiaj na szczepienie i nas nie dopuścili. Hania w 3 tygodnie przybrała tylko 220 g i pediatra podejrzewa problemy z układem moczowym na dodatek okazało się, że ma zarośnięte wargi Sromowe mniejsze i to może być przyczyną infekcji. Nam krew pobierali z dłoni.
Margoo ale jakoś mniej jadła przez te 3 tyg ? Rozszerzyłaś już dietę ?
U nas Zosia je 5 razy na dobe porcje 115-125ml + jeden posiłek stały.
A odnośnie zrośniętych warg sromowych coś zalecili?kasia1518
-
kasia1518 wrote:Margoo ale jakoś mniej jadła przez te 3 tyg ? Rozszerzyłaś już dietę ?
A odnośnie zrośniętych warg sromowych coś zalecili?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:24
-
Moja dziewusia tez ostatnio ladnie spi w nocy
Potrafi juz przespac 7 lub 7,5 godz bez karmienia ,a tak razem to z 10 godz spi
Za to mnie dopadla rwa kulszowaOkropny bol nogi ,az nie moge chodic tylko kuleke ,mam juz tydzien i mimo czopkow i zastrzykow na razie nie chce odejsc
przy karmienu to prawie rycze tak boli
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyRzadko gdzie są badania przed szczepieniem. Na pewno nie jest to regułą.
A u nas bardziej dzień jest przewidywalny niż noc. Prawie zawsze jest schemat spanie, przewijanie, zabawa, karmienie i spanie. Wytrzymuje max 2h i musi iść na drzemkę. Zazwyczaj 30 minut w porywach 45 ale ta drzemka musi być. -
nick nieaktualny
-
Paulinda wrote:Kasiu, jak Zosia znosi rozszerzanie diety? Co i ile jej podajesz? Też mam zamiar ruszyć z tematem po 4 miesiącu ale nie wiem jak do niego podejść. Od teściowej na święta zażyczyłam sobie książkę o rozszerzaniu diety i z jakimiś przepisami, będę się dokształcać
Zosia znosi bardzo dobrze, nie wszystko jej smakuje np nie lubi brokuła ale już brokuł z cukinią i zielonym groszkiem wcina. No i dynia z ziemniakami to jej ulubione danie. Póki co podaje raz dziennie i tylko warzywa między butelka - nie traktuje tego jako posiłek bo czasami zje 2 łyżki A czasami pół słoiczka. Odkąd podaje warzywa to dużo lepiej je mleko , przede wszystkim większe porcje , nie szarpie się i nie wyrywa przy karmieniu, a wcześniej już tak mialam. Żadnych uczuleń, zmian na skórze, plam, zatwardzen po marchewce , boli brzuszka - nic takiego nie mamy nawet przy gerberkach przy których była niedawno afera . Słoiczki daje z różnych firm: gerber, bobovita, holle, Hipp i czasami sama gotuje marchewkę, brokuły czy ziemniaki i blenduje. Także ja jestem bardzo zadowolona i cieszę się ze tak szybko zaczelam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 17:35
Paulinda, Hedgehog lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyJesteśmy po kolejnym szczepieniu 6w1 i rotawirusy, po nowym roku kolejna dawka na pneumokoki. Synek w 20 dni przybrał 600 gram, byłam w szoku bo ostatnio słabo mu szło, urósł już 11 cm od dnia narodzin
teraz trochę grymasi i pojękuje przez sen, na szczęście przy samym szczepieniu byla3 minuta płaczu tylko. Pani dr zadowolona z postępów jakie Misiaczek robi, ładnie wyciąga rączki po zabawki, chwyta grzechotki i wkłada do buzi, główkę trzyma bez problemu. Mama zadowolona i spokojna
Minns, ola_g89, Paulinda, kasia1518, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie tez włosy wypadają okropnie. Przed ciąża miałam wcierki od dermatologa. Mam jeszcze w domu Loxon 5%, ale przy karmieniu nie wolno używać. Tez postawie na Jantar, bo naprawdę pomagał
chyba wrócę znów do krótkich włosów, bo dłuższe ciagle nosze spięte w rozwalonego koka i to tez na pewno im nie pomaga...
Co do badania krwi - u nas również pediatra nie zleca przed szczepieniami.
Poważnie nie zaszczepia dziecka, jeśli dziecko jest zdrowe, a mało przybiera? -
nick nieaktualnyTylko że u takich dzieci właśnie przybieranie odpowiednie ( te minimum ) może byc wyznacznikiem zdrowia. Jak przybierało okej i nagle przestalo to trzeba szukać przyczyny bo właśnie zakażenie układu moczowego może się tak objawiać. Co innego jak od początku maluch mało przybiera
-
U mnie włosy tez lecą Tylko w ciąży mi nie wypadaly a teraz chyba leci to co się wstrzymalo. Jeśli to przez hormony to raczej żadna wcierka nie pomoże trzeba przeczekac.
U nas też pediatra nie zleca morfologii przed szczepieniem.
Margoo a malutka ma zrosniete te wargi czy sklejone? Bo jeśli sklejone to chyba normalne i z czasem się rozkleja najpóźniej do okresu dojrzewania. Ciekawe czemu tak malutko przybrała, jadła normalne porcje, czy brakowało apetytu? Zrobicie badania i mam nadzieję że szybko ustalicie problem. Trzymam kciukiU nas też problem z jazdą w wózku, już drugi egzemplarz taki mi się trafił niestety, muszę go pakować już uspanego w wózku nie zasnie a jak go wsadzam to drze się na pół osiedla (albo tak mi się tylko wydaje).
Minns nie spacerujemy od czasu tej klęski z oponami. Byłam może z 3 razy. Mamy te wskaźniki zanieczyszczenia powietrza i co sprawdzam to jest tragedia wieczorem przekroczone normy o 1200%, rano lepiej koło 500-800%. Najlepiej jest koło południa ale smród i tak czuć. Wczoraj w regionie była darmowa komunikacja miejska bo ludzie się duszą. I nie wiem czy ten spacer by hartowal czy trul dzieciaka. Gdybym jeździła autem to w las bym się kierowala, polecam jeśli masz możliwośćMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
Odnośnie diety to planuje po 6 miesiącu, przy córce blw kończyło się dlawieniem i przeszłam na papki. Jak kilka razy dostałam zawału serca bo musiałam ja brać do góry nogami i odkrztuszac to podziekowalam:-( Może tym razem będzie inaczej kto wie. A położna nawet radzila po 8 miesiącu zacząć, wszystko zależy od dziecka, jak sobie radzi, siedzi.
Hedgehog lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Margoo ale jakoś mniej jadła przez te 3 tyg ? Rozszerzyłaś już dietę ?
A odnośnie zrośniętych warg sromowych coś zalecili?
Jeśli chodzi o wargi to dostaliśmy maść sterydowa i mamy smarować 2 razy dziennie i ponoć za kilka dni ma się rozejsc. Ale widzę że po tej maści chyba ja swędzi bo jak jest na golaska to łapie się za krocze i szczypie.
Jestem z siebie strasznie dumna bo udało mi się zebrać jej mocz za pierwszym podejściem a czytałam, że czasami potrzeba nawet 4 prób. -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Tylko że u takich dzieci właśnie przybieranie odpowiednie ( te minimum ) może byc wyznacznikiem zdrowia. Jak przybierało okej i nagle przestalo to trzeba szukać przyczyny bo właśnie zakażenie układu moczowego może się tak objawiać. Co innego jak od początku maluch mało przybiera
Dokładnie, ponoć infekcje układu moczowego są główna przyczyną słabego przyrostu.