Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje na przełomie 5 miesiąca ale chyba zacznę narazie od kaszki. Tylko czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy to się podaje łyżeczka i ile się podaje tego ja jestem zielona w tej sprawie. My jesteśmy od początku na mm

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy po świętach pierwszy raz na pobranie krwi. Lekarz nam zlecił morfologię , TSH, Wit d żeby dobrać dobrze dawkę. Powinnyśmy robić to już wcześniej ale ja ciągle zwlekam z tym pobieraniem bo wiem jak tltrudni takim dzieciom pobrać i jaki to będzie wrzask.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My idziemy po świętach pierwszy raz na pobranie krwi. Lekarz nam zlecił morfologię , TSH, Wit d żeby dobrać dobrze dawkę. Powinnyśmy robić to już wcześniej ale ja ciągle zwlekam z tym pobieraniem bo wiem jak tltrudni takim dzieciom pobrać i jaki to będzie wrzask.
    Takim maluszkom pobierają z główki o idzie to sprawnie- my jak mieliśmy niska hemoglobine to co 2tyg musieliśmy robić. Warto też poszukać punkt przyjazny dzieciom- my taki mamy , a że płacz to wiadomo-zawsze będzie- przy pobieraniu z główki nawet pomaga bo szybciej krew leci .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ja planuje na przełomie 5 miesiąca ale chyba zacznę narazie od kaszki. Tylko czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy to się podaje łyżeczka i ile się podaje tego ja jestem zielona w tej sprawie. My jesteśmy od początku na mm

Bierzesz np. kaszke czy brokuł. Podajesz dziennnie 3 łyżeczki po jednej po karmieniu. Tak przez 3 dni ten sam produkt. Obserwujesz czy nie ma żadnej negatywnej reakcji. Na 4 dzień możesz już więcej. I tak postepujesz z każdym produktem. Badasz reakcje przez 3 dni. Marchewka czesto zatwardza. Owoce na początek odpuścić bo jak poczuje słodycz może być problem np. z brokułem czy dynia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:02

KATARZYNACarm, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug zalecen najpierw powinno sie podac warzywa, potem owoce, a potem dopiero kaszke. Najpierw pojedyncze warzywo żeby w razie czego wiedzieć co uczula.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobierali krew z palca. Bruno spał w foteliku i to tak na śpiocha trochę było. Trochę sie skrzywdził jak go nakłuła, ale zaraz mu smoczek wcisnelam i machałam grzechotką to nawet się momentami uśmiechał, czyli to wyciskanie krwi z palca nie bolalo go już a troszkę musiała pielęgniarka pocisnąć.
    U nas mega kiepskie powietrze już 3 dzien siedzimy w domu :/. Jutro juz chyba bedziemy musieli wyjść bo muszę zapisać małego na szczepienia.
    100krotka a Wy wychodzicie w taką pogodę? Masakra u nas, a jeszcze pamiętam to podpalenie opon, okropieństwo :/.
    Skórę ma średnią i zaczynam podejrzewać ze to przez suche powietrze. Mam nadzieje że do stycznia sie mega nie pogorszy. Na szczepieniach spytam o co chodzi.
    A nocka u nas fajna. Zasnął o 20.30, karmienie o 1.30, potem o 6.30 i wstaliśmy o 10.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę rozszerzać dietę po 6 miesiącu, schematem: warzywa, owoce,kaszki.
    Chciałabym mieszane: papki+BLW ale zobaczymy jaka będzie Zosia i jak będzie chciała. Z syna to był taki egzemplarz,że jak poczuł grudkę w jedzeniu,to szedł taki rzyg,że drżę na samo wspomnienie ;) Także chcieć to ja sobie mogę ;)

Zośka dziś strzeliła taką kupę,że obsrana była po szyję. Pierwszy raz musiałam rozciąć body,bo inaczej całą bym ją umazała. Gówniana robota od rana ;)

kasia1518, ola_g89, promyczek 39, Camilla13, Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Pierwszy raz na pobranie krwi?? A jak lekarz zaszczepił Ci dziecko bez podstawowych badań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z główki to chyba tylko na oddziałach szpitalnych pobierają ? Bo do tego przekwalifikowanie są położne a w zwykłych laboratoriach nie mają uprawnień. Z tego co wiem. W każdym razie będziemy musieli iść.

Moja Ania codziennie strzela taka kupe że jest umazana po pachy i biorę ja pod kran. Ubranko zawsze jest całe umazane i szybko zapieram, bo inaczej bym nie miała ciuszkow bez plam ;p

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia, moja córka dziś kończy 12 tygodni, byliśmy już na jednym szczepieniu i drugie w styczniu. Lekarz nic nie wspominał o badaniu krwi i z tego co wiem, to nie jest podstawa do podania szczepionki. To najlepszy lekarz w okolicy, mam do niego zaufanie. Z tego co mi wiadomo, to mało który lekarz zleca rutynowe badanie krwi o ile się nic nie dzieje- żeby nie stresować niepotrzebnie dziecka.

Ja tez muszę szybko zapierać to, co umazane w kupie, bo inaczej zostanie plama. Dziś w nocy przy zmianie pieluszki zostały zasrane: pielucha tetrowa pod tyłkiem dziecka, podkład nieprzemakalny z Pepco, prześcieradełko na przewijak, moja koszula nocna i dywan. Strzeliła kupą zaraz po tym, jak odchyliła stopą pieluchę ;) niestety nie podobają mi się jej kupy, będę konsultowała z pediatrą przy szczepieniu.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh poszliśmy dzisiaj na szczepienie i nas nie dopuścili. Hania w 3 tygodnie przybrała tylko 220 g i pediatra podejrzewa problemy z układem moczowym na dodatek okazało się, że ma zarośnięte wargi Sromowe mniejsze i to może być przyczyną infekcji. Nam krew pobierali z dłoni.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Kwiatosia, moja córka dziś kończy 12 tygodni, byliśmy już na jednym szczepieniu i drugie w styczniu. Lekarz nic nie wspominał o badaniu krwi i z tego co wiem, to nie jest podstawa do podania szczepionki. To najlepszy lekarz w okolicy, mam do niego zaufanie. Z tego co mi wiadomo, to mało który lekarz zleca rutynowe badanie krwi o ile się nic nie dzieje- żeby nie stresować niepotrzebnie dziecka.

Ja tez muszę szybko zapierać to, co umazane w kupie, bo inaczej zostanie plama. Dziś w nocy przy zmianie pieluszki zostały zasrane: pielucha tetrowa pod tyłkiem dziecka, podkład nieprzemakalny z Pepco, prześcieradełko na przewijak, moja koszula nocna i dywan. Strzeliła kupą zaraz po tym, jak odchyliła stopą pieluchę ;) niestety nie podobają mi się jej kupy, będę konsultowała z pediatrą przy szczepieniu.
    My też już po szczepieniu i lekarz też nie zlecił badania krwi, także chyba nie wszędzie jest to praktykowane

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Zacznę rozszerzać dietę po 6 miesiącu, schematem: warzywa, owoce,kaszki.
    Chciałabym mieszane: papki+BLW ale zobaczymy jaka będzie Zosia i jak będzie chciała. Z syna to był taki egzemplarz,że jak poczuł grudkę w jedzeniu,to szedł taki rzyg,że drżę na samo wspomnienie ;) Także chcieć to ja sobie mogę ;)

Zośka dziś strzeliła taką kupę,że obsrana była po szyję. Pierwszy raz musiałam rozciąć body,bo inaczej całą bym ją umazała. Gówniana robota od rana ;)

Ja wczoraj miałam jazde z mega kupa, całe body umazane. Wzięłam Filipa pod kran bo inaczej nie dało rady A ubranka szybko zapralam i się kilka godz moczyly potem do pralki

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra mówiła że zleca morfologię bo każde dziecko pod koniec trzeciego miesiąca powinno mieć zrobione żeby zobaczyć jak sobie radzi z wytwarzaniem krwinek. Wcześniej były te od mamy bo krwinka żyje 90dni ;)
    Co do D3 to chce wiedzieć jaka dawkę dobrać czy standard czy zwiększyć.
    A TSH to nie wiem.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis na szczepieniu byliśmy. W 4 tygodnie przybrala 530g. Tez bez szału ale lekarz sie nie czepial. Nawet bardzo nie plakalama. Tylko w momencie wklucia, ale zaraz jej przeszło

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A morfologie mielismy miesiąc temu, z paluszka pobierali.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Pierwszy raz na pobranie krwi?? A jak lekarz zaszczepił Ci dziecko bez podstawowych badań?
    Nam też pediatra nie zlecał.

Ostatnio żaliłam się wam że Zosia nie może się ode mnie odkleić, nie akceptuje nikogo poza mną, nawet taty. No i standardzik - jak powiedziałam to na głos to zmiana o 180 stopni. Teraz to tatuś jest najlepszy, wszystkie uśmiechy do taty, u niego na rękach jest spokojna, u mnie płacze. Niby fajnie bo mogę w spokoju coś zrobić, ale teraz to jestem zazdrosna :P

Dziewczyny, jak radzicie sobie z wypadajacymi włosami? Już chyba z połowę objętości straciłam, coraz częściej zastanawiam się czy ich w cholerę nie obciąć bo wszędzie w domu ich pełno.

3i499vvjgx57zohf.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Nam też pediatra nie zlecał.

Ostatnio żaliłam się wam że Zosia nie może się ode mnie odkleić, nie akceptuje nikogo poza mną, nawet taty. No i standardzik - jak powiedziałam to na głos to zmiana o 180 stopni. Teraz to tatuś jest najlepszy, wszystkie uśmiechy do taty, u niego na rękach jest spokojna, u mnie płacze. Niby fajnie bo mogę w spokoju coś zrobić, ale teraz to jestem zazdrosna :P

Dziewczyny, jak radzicie sobie z wypadajacymi włosami? Już chyba z połowę objętości straciłam, coraz częściej zastanawiam się czy ich w cholerę nie obciąć bo wszędzie w domu ich pełno.

No właśnie miałam pytać o włosy, bo ja w sobotę dostałam szoku ile wlosow zostało na szczotce

Eszkilu lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie nie wypadają, ale jak zaczną to na pewno będę używać wcierki Jantar bo przed ciążą pomagała bardzo.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ