WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
100krotka30 wrote:KATARZYNA wszystko będzie dobrze
Może to nie objawy poszczepienne tylko jakiś wirus złapała w przychodni ale z tego co opisujesz dobrze sobie radzi. Pilnuj tylko nawodnienia, czy normalnie posikuje pampersy
Przy biegunce łatwo o odwodnienie ale nie wiem co można podać takim maluszkom. Córką była starsza to podawałam orsalit ale można chyba wodę z glukozom tylko piwinien zlecić raczej pediatra.Trzymam kciuki
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak was czytam i ja mam problem ze mój przesypia ciągiem w nocy średnio 9 godzin. Rekord to 13 godzin. Ale wcale mnie to nie cieszy bo przybiera słabo. Żeby go podtuczyć zaczęłam go wybudzać po 6 godzinach. Ale sama nie wiem bo skoro tyle spi to może potrzebuje tego śnu ... po za tym moja laktacja wygasa. Tez chyba nie śluza jej te przerwy. Czy któraś z was której dziecko tak długo spi nadal karmi piersią ?
Mam tez pytanie o laktator czy da się nim pobudzić laktację ? Bez przystawiania do piersi dziecka ? Bo przez te małe przyrosty zaczęłam dokarmiać mm i teraz mi odrzucił pierś. A zależy mi żeby jeszcze trochę powalczyć o kp -
Suselek u mnie było podobnie, syn spał między 19 a 4/5 rano i mleka w dzień było mało, młody cały czas chciał wisieć na cycku i też słabo przybieral bo mleko nocne jest tlusciejsze a karmienie nocne pobudza laktacje. Ja byłam wygodna i na śpiocha przystawialam młodego bo laktator mam ręczny i nie lubię nim machac. Oczywiście że możesz pobudzić laktacje laktatorem ale najlepiej zrobi to dziecko. Są tez takie zestawy gdzie doklejasz rurkę przy piersi strzykawka wypuszczając mleko jak dziecko ssie pierś żeby się nie denerwowal przy pustej oczywiescie jeśli da się przystawic
.
U nas była kupka już bez niespodzianekulzylo mi ale teraz będę schizowac i oglądać je pod lupą
Kochane dużo szczęścia, zdrowia, pomyślności na ten nowy rokŻeby dzieciaki nam się pięknie rozwijały, zdrowo przybieraly, mało chorowaly a eMkowie nas nie wkurzali tylko zawsze wspierali :-)8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 16:18
Izabelle, ola_g89, kuwejtonka, kasia1518, Minns, Vlinder, susełek lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Susełek, nasza śpi po 10-11 godzin. Karmie ja raz na śpiocha około 3 w nocy. Od tego czasu lepiej przybiera i moje cycki lepiej pracują. Ale jak Pola zasypia ok. 19-20 to ja przed snem jeszcze ściągam po 10 minut z każdej piersi, bo inaczej całej nocy nie wytrzymują. Polecam piwka 0% i ściąganie laktatorem metoda 7-5-3. Poza tym w dzień wtedy karmie mała co 2h żeby wyszło nam te 8 karmien.
Jak maluch odrzuca piers to spróbuj mu ja podawać na śpiocha. Dzieci na śpiąco często lepiej jedzą.
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 18:03
100krotka30, kuwejtonka, Izabelle, Minns, Vlinder, promyczek 39, susełek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Susełek, nasza śpi po 10-11 godzin. Karmie ja raz na śpiocha około 3 w nocy. Od tego czasu lepiej przybiera i moje cycki lepiej pracują. Ale jak Pola zasypia ok. 19-20 to ja przed snem jeszcze ściągam po 10 minut z każdej piersi, bo inaczej całej nocy nie wytrzymują. Polecam piwka 0% i ściąganie laktatorem metoda 7-5-3. Poza tym w dzień wtedy karmie mała co 2h żeby wyszło nam te 8 karmien.
Jak maluch odrzuca piers to spróbuj mu ja podawać na śpiocha. Dzieci na śpiąco często lepiej jedzą.
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!
Ja nie mogę się doczekac aż nasz mały kochany Miś zacznie spać w normalnych godzinach. Póki co żeby nie wiem co, nawet jak zasnie około 21-22 to i tak się obudzi o 24 i będzie marudzenie do 1-2. -
nick nieaktualnySzczesliwego Nowego Roku dziewczuny
Powiem Wam że moja córka to dziwne " stworzenie " . W nocy budzi się na kazde za przeproszeniem byle pierdnięcie a fajerwerki o 24 jej nie obudziły... Chyba przespała od 3 do 6.30 dzisiaj. Pisze chyba bo szczerze mówiąc nie pamiętam czy do niej wstawalam czy nieostatnia godzine która zarejestrowałam na karmienie to 3 właśnie ;p
100krotka30, Vlinder, KATARZYNACarm, susełek, Camilla13, promyczek 39, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
A ja dotrwalam do północy, wypilam piccolo, a maly przespal całe wydarzenie i fajerwerki też fo nie budzily. Wybudzilismy go przed 1 bo chcielismy wracac do domku. Średnio sie wyspalam ale nie ma źle.
Wszystkiego dobrego mamuśki! :*100krotka30, Vlinder, KATARZYNACarm, susełek, Camilla13, promyczek 39, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KATARZYNA jak się czuje Natalia? Wszystko już dobrze?
My wczoraj mieliśmy gości i mimo że miałam kryzys formy o 17 nie żałuję że nie odwołałam imprezy było miło posiedzieć i się wyluzować w innym towarzystwie niż domownicy
Też toast wznieślismy picollosynuś Zrobił psikusa i nie spał, zasnął o 21 i 23 na pół godziny a padł po pokazie fajerwerków o 1 u ciotki na rękach, do 7,30 budził się 4 razy
O dziwo nie czuje dziś zmęczenia a bawaria 0% pobudzila laktacje
Izabelle lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią w dzień ?
Czy moja córka jest jedyna istotka która od tygodni bez zmian ma 1,5-2 godziny aktywności a potem 30-40 min z zegarkiem w ręku drzemkę !? Wieczorem zasypia Ok 20 a mimo to budzi się po 20-40 min i wisi na cycku aż zaśnie twardziej czyli koło 21-22Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:22
-
Magdalena2202 wrote:Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią w dzień ?
Czy moja córka jest jedyna istotka która od tygodnia bez zmian ma 1,5-2 godziny aktywności a potem 30-40 min z zegarkiem w ręku drzemkę !? Wieczorem zasypia Ok 20 a mimo to budzi się po 20-40 min i wisi na cycku aż zaśnie twardziej czyli koło 21-22KATARZYNACarm lubi tę wiadomość