WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A my doczekalismy polnocy ze wzgledu na starsza corke
maz poszedl z nia na dwor a ja przygotowalam sie do spania i o 00.40 juz spalam .Hania przespala fajerwerki i wstala na jedzenie o 3 i poszla spac
poranek zaczela o 10
-
Witam w Nowym Roku
Chyba 5 raz zaczynam pisać tego posta.my w Sylwestra siedzieliśmy do 2. Ubraliśmy się ładnie, zrobiliśmy przekąski i było miło. Pola niestety się budziła, bez płaczu ani nic takiego, ale nie potrafiła sama zasnąć ponownie. Także cycek wjeżdżał i było ok. Mieliśmy 5 pobudek, jak nigdy. Wiec w Nowy Rok gorzej niż na kacu
U nas Pola tez ma od Sylwestra rano takie ataki dziwnego płaczu. Ryk przez 30 minut, na który pomaga tylko zawinięcie w rożek i bujanie. Pospi 20-30 minut i już dobry humor wraca. Nawet piersi wtedy nie chce. Wyglada jakby to było ze zmęczenia, poza tym, ze zrobiła nam taka jazdę po 11h nieprzerwanego snu w Sylwestra rano.
My dzisiaj po szczepieniu. Pola była bardzo dzielna. Cały dzień uśmieszki i dobry humor. Gdybym nie wiedziała to w życiu bym nie uwierzyła, ze to dziecko po szczepieniu -
Jakiś chyba taki okres na te jazdy ... U nas też wczoraj jakieś 30min tak było że nie wiadomo o co Zosi chodziło, darła się w niebogłosy i nawet przytulanie nie pomagało- ale po tym płaczu zaczęła jeść większe porcje mleka już nawet 145-155ml wciąga na porcje więc pocieszam się że z waga będzie lepiej.
My jutro szczepimy- mam nadzieję że będzie jak u Ciebie Ola ☺jatoszka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Hehe chyba nowy rok nie służy naszym maluszka mój dziś po kąpieli przysnol, zjadlam i poszłam się kąpać. Zakrecilam wodę po myciu włosów i słyszę wrzask. Mój nie mógł go uspokoić jak nigdy bo zawsze on go wycisza, wzięłam go przytulilam i w sekundę cisza pomruczal jak kotek u zasnol. Teraz wisi na cycu już od 19 3 pobudka wiec ciekawy wieczór i noc się zapowiadaMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u nas od jakiegoś miesiąca też takie darcie jest. W święta było okropnie jak już pisałam. Ogólnie mała też chorowała. Dzisiaj się okazało, że przez ten miesiąc w ogóle nie przybrała na wadze. Tak pisze.ku przestrodze bo moze jest jednak jakiś powód.
Badania krwi wyszły ok, mam po piersi albo podać trochę mm ale pediatra bardziej kładzie nacisk na wprowadzanie już sałych pokarmów, mimo że tylko kp mówiła że w tej sytuacji warto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:37
-
P_tt ja mam niewiele tzeczy z 5 10 15 ale wydają sie oki. Szczerze to z nexta lubię ciuszki, teraz maly chodzi w pajacach 3-6 miesięcy i sa świetne. Zamowilam te same o rozmiar wyzej i nie żałuję.
Dla mnie Ze smyka pajace są beznadziejne, szybko w kroku są za male i jakieś takie szerokie. Ale jakies inne ciuszki oki. Lubię tez hm i najbardziej lubialam z mojego ukochanego second handu ale niedawno go zamknęli. Fajne tez mam ubranka z dolce sonno, zamawialam on line.
wrzesień 2018 - synek -
aLunia a Wiktoria nadal tak szybko najada się z piersi? Piła Ci krótko chyba 3 minutki.
,kiedyś cos pisałaś że nawet wspiminalas u lekarza i chyba uslyszalas ze tłuste masz mleko
Może to że nie przybrała to wina tej infekcji. Ja miałam okres bzika na punkCie przyrostow i kupiłam wagę na olx używana. Sprawdzam raz w tygodniu bo częściej nie ma sensu. Ale fajnie że dałaś znać. Trzymam kciuki żeby teraz waga ruszyła. Zaczynasz rozszerzanie?
I jeszcze pytanie dużo ci spadła w centylach? Może urosła sporo na długość?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:aLunia a Wiktoria nadal tak szybko najada się z piersi? Piła Ci krótko chyba 3 minutki.
,kiedyś cos pisałaś że nawet wspiminalas u lekarza i chyba uslyszalas ze tłuste masz mleko
Może to że nie przybrała to wina tej infekcji. Ja miałam okres bzika na punkCie przyrostow i kupiłam wagę na olx używana. Sprawdzam raz w tygodniu bo częściej nie ma sensu. Ale fajnie że dałaś znać. Trzymam kciuki żeby teraz waga ruszyła. Zaczynasz rozszerzanie?
I jeszcze pytanie dużo ci spadła w centylach? Może urosła sporo na długość?
Tak ona bardzo szybko się najadała ale było dobrze wszystko, noc przesypiała. Pozniej ja rozłożyło, nawet ja miałam jelitowke, gorączkę 39 której nie mogłam zbić i ona jadła w tym czasie w nocy co 2 godziny i nawet się cieszyłam, że chora a ważne że je. Tylko jadła i co chwilę się odrywała , wkurzała, płakała. W końcu dałam jej 30 ml mm wypiła i nie płakała jak się skończyło. Więc to mnie zmyliło i też to, że nie wisi mi na piersi. Ale możliwe, że nie miała apetytu. Ja też sama czułam, że mam mało mleka, w ruch poszedł fermaltiker. Ogólnie laktacja mi się ustabilizowała, bo wcześniej tryskało jak z fontanny i pewnie tak krótki czas wystarczał.
Cały czas i waga i wzrost był 90-97 centyl, a teraz waga 25-50 a wzrost dalej 90-97. Przez ponad 2 miesiące urosła 6cm. Nie wiem czy to dużo?
Tak zaczynam wprowadzać stałe pokarmy. Dałam dzisiaj dynie i aż się trzęsła. Po karmieniu piersią podaje mm i wypija 50ml. Bo jak próbuje ściągnąć to leci 15 ml, ale chociaż mi to pomoże rozkręcić laktację. Po mm w końcu jest spokój i usnęła bez wrzasku. -
Left_ie wrote:Dziewczyny, dobrze pamiętam, że któreś z was już wróciły do pracy? Da się? Pojawiła mi się fajna opcja ale musiałabym zacząć od marca i się biję z myślami...
Left_ie lubi tę wiadomość
-
p_tt wrote:Ola na co szczepiliscie?
Kasia a Wy na co jutro?
My jutro idziemy na meningokoki i trochę mam stres jak to będzie.
U nas meingokiki planujemy w tej przerwie po 7 mc co jest, to u nas będzie jakoś po 8mc bo mamy miesiąc opóźnienia ze szczepieniamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 05:20
kasia1518
-
p_tt wrote:A jak z jakością w 5-10-15? Jeszcze tam nie zamawiałam?kasia1518