X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią w dzień ?
    Czy moja córka jest jedyna istotka która od tygodnia bez zmian ma 1,5-2 godziny aktywności a potem 30-40 min z zegarkiem w ręku drzemkę !? Wieczorem zasypia Ok 20 a mimo to budzi się po 20-40 min i wisi na cycku aż zaśnie twardziej czyli koło 21-22

Moja ma tak samo jak Twoja czasami uda mi się ją przetrzymać do godziny w dzień ale muszę wtedy spać z nią. Tylko niestety w nocy śpi tak samo slabo.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi 2 razy po 45 minut i raz dluzej zwykle na spacerze 2 godziny :-) zalezy tez o ktorej zaczyna dzien :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś przespala w dzień 2,5 i teraz znowu spi, w nocy też śpi długo. My też pierwszy raz w życiu Przespalismy Sylwestra haha, i też się malutka nie obudziła jak walili
    WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU

100krotka30, Vlinder, ola_g89, Izabelle, Camilla13, Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosia nie spała do północy ale to przez to że było glośno na dole, jak już część dzieci odwiezli rodzice do domu i zrobiło się ciszej to wtedy Mała padła. A my stwierdziliśmy że ostatni raz taka impreza... wszędzie na podłodze chipsy, paluszki , żelki, ściany wymazane czekolada ( mieszkamy w domu 10 m-cy ☺) - A my z tych co lubią jak jest czysciutko- no ale dzieci były w wieku 2-4lata i dwoje 6latkow, więc było tylko dotykanie, wyciąganie, ściąganie wszystkiego- bardzo się umęczylam, usiadłam dopiero po północy... bo to podanie obiadu na początek, potem deser kawa, co chwilę płacząca Zosia więc na zmianę biegalismy z mężem do niej, potem znowu ba gorąco grzalam i bach północ. Położyłam się o 4, a 4.30 Zosia pobudka na jedzenie, więc tylko się umęczyłam ta impreza.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie Zosia w dzień to ma jedna drzemkę 30-45min, ale dzień zaczyna 11-12. Wieczorem śpi od 20-21 cała noc - do 5/6/7 zje i idzie spać dalej.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś tacy rzeźcy do Maca na lody,a tam same zombiaki przy stolikach ;) Kasia,podziwiam za decyzję o takiej imprezie ;)
    Jak syn miał niecałe półtorej roku poszliśmy na bal sylwestrowy. Wrôciliśmy o 5,a on wstał o 6. Bawiliśmy się bardzo dobrze,nie powiem,ale Nowy Rok,to był koszmar. Nigdy więcej ;) Dopiero jak dzieciaki będą lubiły posłać dłużej niż my ;)

Zosia śpi bardzo różnie,nie ma jeszcze rytmu dnia.

Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle to długo poczekacie, nie wiem czy warto tracić tyle imprez Sylwestrowych lub innych. Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że dopiero jako nastolatka mogłam spać i do 12 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 podziwiam! My od maja mieszkamy w nowym domu i w życiu bym się nie zdecydowała na taką imprezę, też jestesmy z tych co musza mieć ciągle czysto i wszystko na swoim miejscu :P a ze mamy zwierzaki to codziennie jest odkurzanie i wycieranie wszelkich blatów.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Izabelle to długo poczekacie, nie wiem czy warto tracić tyle imprez Sylwestrowych lub innych. Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że dopiero jako nastolatka mogłam spać i do 12 :P
    Ech,domówki też są ok,zwłaszcza z ludźmi co mają dzieci i wiele rozumieją ;) Akurat mieszkamy na nowym osiedlu w szczerym polu,gdzie trwa aktywne rozmnażanie,zatem wspólnie i niemal równo przechodzimy przez pewne etapy ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię póki co że ostatnia taka impreza ☺ mąż to 2 razy włączal odkurzacz bo jeszcze mamy żywa choinkę A wiadomo jak to dzieci za wszystko lapały ☺ aż męża zawołałam i mówię żeby nie robił siaryz tym odkurzaniem - nie mógł patrzeć na te chipsy na podłodze i w dywanie.

I Zosia mi się rozregulowala przez ta imprezę- wczoraj marudzila całe popołudnie i wieczór, usnela dopiero po 22 i spała 10h - dopiero po 8 się obudziła- A już tak ładnie miała rytm dnia. Jutro mamy szczepienie i w piątek kolejna dawka tego dodatkowego synagis to już się boję co to będzie po

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka napisalam do Ciebie priv :)

U nas noc fatalna :/ a od rana jest już konkrwtnie marudzenie.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 2 dni dziwna sytuacja :-) karmie mala moim mlekiem z butelki i przez cale dnie nie zjada 150 w porcji jest to czasami 120 czasami 140 a na noc po kapieli jest jej malo przedwczoraj zjadla 200 wczoraj 240 i wygladalo ze jeszcze jej malo :-( nie mam jakis duzych zapasow sciagam raczej na biezaco i trzymam w lodowce a w takiej sytuacji bede musiala pidac mm :-( w dzien nie zje wiecej skad taki apetyt na noc ??moze czas na jakis kleik na noc :-( nie wiem

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj po południu mały byl nie do zniesienia :O. Marudził, płakał na raczkach, włożenie smoczka czy proba uspania w gondoli wywoływały mega wrzask. Dopiero za trzecim podejściem usnąl przy cycu. Masakra to była i mam nadzieje ze to jednorazowe bo od dzisiaj mąż wraca do pracy i my do codziennej rutyny :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc slaba...rano po 7 młody wpadł w histerię. Płakał aż zanosil sie 45 minut. Nie chciał jeść, żadna pozycja go nie utulala. W końcu usnal na 2 h i wstał z humorem. Czy to może być skok? Pierwszy raz taka sytuacja.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było podobnie wczoraj przez 30 minut nawet noszenie nie pomagało :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mala ma swoje każdy, nie wiem a była takim zloty dzieckiem od szczepienia zrobiła się inna budzi się w nocy z płaczem, je dużo wiecej , w dzień nie chce spać tylko najlepiej żeby się z nią bawić. A jak podchodzisz od niej to wrzask, też już nie wiem czy to skok czy już mi się zepsuło moje maleństwo. Hihi

A co do porządku to też uwielbiam czysto , goście to raz na jakiś czas , my spędziliśmy sylwestra w trójkę i o 10 poszliśmy spać, nawet nie.doczekalam do północy,:-)

kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    U nas było podobnie wczoraj przez 30 minut nawet noszenie nie pomagało :-(

czyli jak wczoraj to dokładnie w wieku mojego urwisa.

jatoszka lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 3-4 dni tez marudzi częste marudzenie . Odmawia cyca . A noce potrafi obudzić się 10 razy żeby złapać piers i zasną.

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni liczy się tylko cyc. Wczoraj wybudziła się chyba. 40 minut po zaśnięciu i mąż ja próbował uspokoić , kołysał, nosił. Nic. Darła się masakrycznie. Dopiero pierś ja uspokoiła.

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie odpukać dzisiaj w miarę spokojnie. Teraz wróciliśmy ze spacerku i mały dalej śpi. W grubym pajacu i czapce ale trudno nie ruszam go :P. Minusem tej pory roku jest ze jak dzidzia fajnie zaśnie na spacerze to w domu trzeba ją chociaż trochę rozebrać i się budzi.
    Pierwszy raz dzisiaj skorzystałam z pokrowca przeciw opadom bo akurat padał śnieg. Ale nie odpuszcze spacerku, tym bardziej, że powietrze czyste, a na Śląsku o to nie łatwo o tej porze :D.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ