Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią w dzień ?
    Czy moja córka jest jedyna istotka która od tygodnia bez zmian ma 1,5-2 godziny aktywności a potem 30-40 min z zegarkiem w ręku drzemkę !? Wieczorem zasypia Ok 20 a mimo to budzi się po 20-40 min i wisi na cycku aż zaśnie twardziej czyli koło 21-22

Moja ma tak samo jak Twoja czasami uda mi się ją przetrzymać do godziny w dzień ale muszę wtedy spać z nią. Tylko niestety w nocy śpi tak samo slabo.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi 2 razy po 45 minut i raz dluzej zwykle na spacerze 2 godziny :-) zalezy tez o ktorej zaczyna dzien :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś przespala w dzień 2,5 i teraz znowu spi, w nocy też śpi długo. My też pierwszy raz w życiu Przespalismy Sylwestra haha, i też się malutka nie obudziła jak walili
    WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU

100krotka30, Vlinder, ola_g89, Izabelle, Camilla13, Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosia nie spała do północy ale to przez to że było glośno na dole, jak już część dzieci odwiezli rodzice do domu i zrobiło się ciszej to wtedy Mała padła. A my stwierdziliśmy że ostatni raz taka impreza... wszędzie na podłodze chipsy, paluszki , żelki, ściany wymazane czekolada ( mieszkamy w domu 10 m-cy ☺) - A my z tych co lubią jak jest czysciutko- no ale dzieci były w wieku 2-4lata i dwoje 6latkow, więc było tylko dotykanie, wyciąganie, ściąganie wszystkiego- bardzo się umęczylam, usiadłam dopiero po północy... bo to podanie obiadu na początek, potem deser kawa, co chwilę płacząca Zosia więc na zmianę biegalismy z mężem do niej, potem znowu ba gorąco grzalam i bach północ. Położyłam się o 4, a 4.30 Zosia pobudka na jedzenie, więc tylko się umęczyłam ta impreza.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie Zosia w dzień to ma jedna drzemkę 30-45min, ale dzień zaczyna 11-12. Wieczorem śpi od 20-21 cała noc - do 5/6/7 zje i idzie spać dalej.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś tacy rzeźcy do Maca na lody,a tam same zombiaki przy stolikach ;) Kasia,podziwiam za decyzję o takiej imprezie ;)
    Jak syn miał niecałe półtorej roku poszliśmy na bal sylwestrowy. Wrôciliśmy o 5,a on wstał o 6. Bawiliśmy się bardzo dobrze,nie powiem,ale Nowy Rok,to był koszmar. Nigdy więcej ;) Dopiero jak dzieciaki będą lubiły posłać dłużej niż my ;)

Zosia śpi bardzo różnie,nie ma jeszcze rytmu dnia.

Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle to długo poczekacie, nie wiem czy warto tracić tyle imprez Sylwestrowych lub innych. Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że dopiero jako nastolatka mogłam spać i do 12 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 podziwiam! My od maja mieszkamy w nowym domu i w życiu bym się nie zdecydowała na taką imprezę, też jestesmy z tych co musza mieć ciągle czysto i wszystko na swoim miejscu :P a ze mamy zwierzaki to codziennie jest odkurzanie i wycieranie wszelkich blatów.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Izabelle to długo poczekacie, nie wiem czy warto tracić tyle imprez Sylwestrowych lub innych. Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że dopiero jako nastolatka mogłam spać i do 12 :P
    Ech,domówki też są ok,zwłaszcza z ludźmi co mają dzieci i wiele rozumieją ;) Akurat mieszkamy na nowym osiedlu w szczerym polu,gdzie trwa aktywne rozmnażanie,zatem wspólnie i niemal równo przechodzimy przez pewne etapy ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mówię póki co że ostatnia taka impreza ☺ mąż to 2 razy włączal odkurzacz bo jeszcze mamy żywa choinkę A wiadomo jak to dzieci za wszystko lapały ☺ aż męża zawołałam i mówię żeby nie robił siaryz tym odkurzaniem - nie mógł patrzeć na te chipsy na podłodze i w dywanie.

I Zosia mi się rozregulowala przez ta imprezę- wczoraj marudzila całe popołudnie i wieczór, usnela dopiero po 22 i spała 10h - dopiero po 8 się obudziła- A już tak ładnie miała rytm dnia. Jutro mamy szczepienie i w piątek kolejna dawka tego dodatkowego synagis to już się boję co to będzie po

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka napisalam do Ciebie priv :)

U nas noc fatalna :/ a od rana jest już konkrwtnie marudzenie.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 2 dni dziwna sytuacja :-) karmie mala moim mlekiem z butelki i przez cale dnie nie zjada 150 w porcji jest to czasami 120 czasami 140 a na noc po kapieli jest jej malo przedwczoraj zjadla 200 wczoraj 240 i wygladalo ze jeszcze jej malo :-( nie mam jakis duzych zapasow sciagam raczej na biezaco i trzymam w lodowce a w takiej sytuacji bede musiala pidac mm :-( w dzien nie zje wiecej skad taki apetyt na noc ??moze czas na jakis kleik na noc :-( nie wiem

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj po południu mały byl nie do zniesienia :O. Marudził, płakał na raczkach, włożenie smoczka czy proba uspania w gondoli wywoływały mega wrzask. Dopiero za trzecim podejściem usnąl przy cycu. Masakra to była i mam nadzieje ze to jednorazowe bo od dzisiaj mąż wraca do pracy i my do codziennej rutyny :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc slaba...rano po 7 młody wpadł w histerię. Płakał aż zanosil sie 45 minut. Nie chciał jeść, żadna pozycja go nie utulala. W końcu usnal na 2 h i wstał z humorem. Czy to może być skok? Pierwszy raz taka sytuacja.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było podobnie wczoraj przez 30 minut nawet noszenie nie pomagało :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mala ma swoje każdy, nie wiem a była takim zloty dzieckiem od szczepienia zrobiła się inna budzi się w nocy z płaczem, je dużo wiecej , w dzień nie chce spać tylko najlepiej żeby się z nią bawić. A jak podchodzisz od niej to wrzask, też już nie wiem czy to skok czy już mi się zepsuło moje maleństwo. Hihi

A co do porządku to też uwielbiam czysto , goście to raz na jakiś czas , my spędziliśmy sylwestra w trójkę i o 10 poszliśmy spać, nawet nie.doczekalam do północy,:-)

kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    U nas było podobnie wczoraj przez 30 minut nawet noszenie nie pomagało :-(

czyli jak wczoraj to dokładnie w wieku mojego urwisa.

jatoszka lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 3-4 dni tez marudzi częste marudzenie . Odmawia cyca . A noce potrafi obudzić się 10 razy żeby złapać piers i zasną.

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni liczy się tylko cyc. Wczoraj wybudziła się chyba. 40 minut po zaśnięciu i mąż ja próbował uspokoić , kołysał, nosił. Nic. Darła się masakrycznie. Dopiero pierś ja uspokoiła.

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie odpukać dzisiaj w miarę spokojnie. Teraz wróciliśmy ze spacerku i mały dalej śpi. W grubym pajacu i czapce ale trudno nie ruszam go :P. Minusem tej pory roku jest ze jak dzidzia fajnie zaśnie na spacerze to w domu trzeba ją chociaż trochę rozebrać i się budzi.
    Pierwszy raz dzisiaj skorzystałam z pokrowca przeciw opadom bo akurat padał śnieg. Ale nie odpuszcze spacerku, tym bardziej, że powietrze czyste, a na Śląsku o to nie łatwo o tej porze :D.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ