WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdalena2202 wrote:Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią w dzień ?
Czy moja córka jest jedyna istotka która od tygodnia bez zmian ma 1,5-2 godziny aktywności a potem 30-40 min z zegarkiem w ręku drzemkę !? Wieczorem zasypia Ok 20 a mimo to budzi się po 20-40 min i wisi na cycku aż zaśnie twardziej czyli koło 21-22
Moja ma tak samo jak Twoja czasami uda mi się ją przetrzymać do godziny w dzień ale muszę wtedy spać z nią. Tylko niestety w nocy śpi tak samo slabo. -
Moja dziś przespala w dzień 2,5 i teraz znowu spi, w nocy też śpi długo. My też pierwszy raz w życiu Przespalismy Sylwestra haha, i też się malutka nie obudziła jak walili
WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU100krotka30, Vlinder, ola_g89, Izabelle, Camilla13, Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
U nas Zosia nie spała do północy ale to przez to że było glośno na dole, jak już część dzieci odwiezli rodzice do domu i zrobiło się ciszej to wtedy Mała padła. A my stwierdziliśmy że ostatni raz taka impreza... wszędzie na podłodze chipsy, paluszki , żelki, ściany wymazane czekolada ( mieszkamy w domu 10 m-cy ☺) - A my z tych co lubią jak jest czysciutko- no ale dzieci były w wieku 2-4lata i dwoje 6latkow, więc było tylko dotykanie, wyciąganie, ściąganie wszystkiego- bardzo się umęczylam, usiadłam dopiero po północy... bo to podanie obiadu na początek, potem deser kawa, co chwilę płacząca Zosia więc na zmianę biegalismy z mężem do niej, potem znowu ba gorąco grzalam i bach północ. Położyłam się o 4, a 4.30 Zosia pobudka na jedzenie, więc tylko się umęczyłam ta impreza.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
My dziś tacy rzeźcy do Maca na lody,a tam same zombiaki przy stolikach
Kasia,podziwiam za decyzję o takiej imprezie
Jak syn miał niecałe półtorej roku poszliśmy na bal sylwestrowy. Wrôciliśmy o 5,a on wstał o 6. Bawiliśmy się bardzo dobrze,nie powiem,ale Nowy Rok,to był koszmar. Nigdy więcejDopiero jak dzieciaki będą lubiły posłać dłużej niż my
Zosia śpi bardzo różnie,nie ma jeszcze rytmu dnia.Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1518 podziwiam! My od maja mieszkamy w nowym domu i w życiu bym się nie zdecydowała na taką imprezę, też jestesmy z tych co musza mieć ciągle czysto i wszystko na swoim miejscu
a ze mamy zwierzaki to codziennie jest odkurzanie i wycieranie wszelkich blatów.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Izabelle to długo poczekacie, nie wiem czy warto tracić tyle imprez Sylwestrowych lub innych. Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że dopiero jako nastolatka mogłam spać i do 12
Akurat mieszkamy na nowym osiedlu w szczerym polu,gdzie trwa aktywne rozmnażanie,zatem wspólnie i niemal równo przechodzimy przez pewne etapy
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
Dlatego mówię póki co że ostatnia taka impreza ☺ mąż to 2 razy włączal odkurzacz bo jeszcze mamy żywa choinkę A wiadomo jak to dzieci za wszystko lapały ☺ aż męża zawołałam i mówię żeby nie robił siaryz tym odkurzaniem - nie mógł patrzeć na te chipsy na podłodze i w dywanie.
I Zosia mi się rozregulowala przez ta imprezę- wczoraj marudzila całe popołudnie i wieczór, usnela dopiero po 22 i spała 10h - dopiero po 8 się obudziła- A już tak ładnie miała rytm dnia. Jutro mamy szczepienie i w piątek kolejna dawka tego dodatkowego synagis to już się boję co to będzie pop_tt lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
A u nas od 2 dni dziwna sytuacja
karmie mala moim mlekiem z butelki i przez cale dnie nie zjada 150 w porcji jest to czasami 120 czasami 140 a na noc po kapieli jest jej malo przedwczoraj zjadla 200 wczoraj 240 i wygladalo ze jeszcze jej malo
nie mam jakis duzych zapasow sciagam raczej na biezaco i trzymam w lodowce a w takiej sytuacji bede musiala pidac mm
w dzien nie zje wiecej skad taki apetyt na noc ??moze czas na jakis kleik na noc
nie wiem
-
U nas wczoraj po południu mały byl nie do zniesienia
. Marudził, płakał na raczkach, włożenie smoczka czy proba uspania w gondoli wywoływały mega wrzask. Dopiero za trzecim podejściem usnąl przy cycu. Masakra to była i mam nadzieje ze to jednorazowe bo od dzisiaj mąż wraca do pracy i my do codziennej rutyny
.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
U nas też mala ma swoje każdy, nie wiem a była takim zloty dzieckiem od szczepienia zrobiła się inna budzi się w nocy z płaczem, je dużo wiecej , w dzień nie chce spać tylko najlepiej żeby się z nią bawić. A jak podchodzisz od niej to wrzask, też już nie wiem czy to skok czy już mi się zepsuło moje maleństwo. Hihi
A co do porządku to też uwielbiam czysto , goście to raz na jakiś czas , my spędziliśmy sylwestra w trójkę i o 10 poszliśmy spać, nawet nie.doczekalam do północy,kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na razie odpukać dzisiaj w miarę spokojnie. Teraz wróciliśmy ze spacerku i mały dalej śpi. W grubym pajacu i czapce ale trudno nie ruszam go
. Minusem tej pory roku jest ze jak dzidzia fajnie zaśnie na spacerze to w domu trzeba ją chociaż trochę rozebrać i się budzi.
Pierwszy raz dzisiaj skorzystałam z pokrowca przeciw opadom bo akurat padał śnieg. Ale nie odpuszcze spacerku, tym bardziej, że powietrze czyste, a na Śląsku o to nie łatwo o tej porze.
wrzesień 2018 - synek