X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Co tu taka cisza ? Wszystkie dzieci śpią ? :)

Haha właśnie nie śpią nie ma czasu na bajerę :D

Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj wyjątkowo jakoś śpi. Wstała o 7.30 i o 9.20 miała drzsmks do 11, teraz znowu nam się udało pospać 40 minut. Szal ;D

• Minns Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka lepiej. Przespał od 19.30 do 1.30. Potem karmienie i spróbowałam odłożyć. Niestety dalej nie chce spać w łóżeczku. Dobrze, że chociaż przespał tyle ciągiem, daje mi to nadzieje, że ten cały regres snu odchodzi.
    Dzisiaj wyskoczyliśmy w końcu na spacer bo w pon i wt bardzo złe powietrze. Dzisiaj umiarkowane więc dla mnie bomba. Zamierzam zrobić dzisiaj ciasto z buraków, dam znać jak wyjdzie coś sensownego :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, w końcu corka się nad Tobą zlitowała, oby tak dalej! :)

Minns - jak wyjdzie coś ciekawego to chętnie przygarnę przepis :)

U nas malutka znów jest sobą (tfu, tfu). Nocki z jedna pobudka, karmienie i odkładam do łóżeczka. Ale jak nie urok to sraczka. W nocy zatkało mi się ujście kanalika. :/ guzki w piersi, korek z mleka w brodawce. Myślałam, ze takie przygody już za nami :/

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja próbuje podawać wodę od czasu do czasu ale marudzi.

Właśnie i ja już wodę próbowałam i rumianek,ale krzywi się przy tym jakbym mu dała cytrynę xd

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdenerwowana przed jutrzejszym szczepieniem,pewnie przez to,że to wszystko dopiero teraz się zaczyna :(
    Zapytam też,czy za jakieś 3 tygodnie możemy dietę rozszerzać ;) bo Zośka jest mocno zainteresowana tym,co się dzieje przy stole ;) Teściowa oczywiście już by dała,już teraz natychmiast,bo gdzie tam takie duże dziecko naje się tylko mlekiem i to z cycka,bez kaszki ;)
    Śmieję się w duchu,ale kurczę Zośka je ostatnio co 1,5 godz,2 godz ;) zatem nie wiem czy powinnam się nabijać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wytrzymać jeszcze do minimum 5,5 miesiąca. Moja też bardzo zainteresowana jedzeniem patrzy na nas jak jemy strasznie czasami aż porusza buzia . Też je co 2h w dzień czy w nocy. Dzisiaj w dzień to caly czas była podłączona do piersi.

Izabelle lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalam juz 2 razy dynie :-) zadowolona :-) ciut wody tez na dzien wypija :-)

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jakoś tak wpasujemy się w 5,5 m-ca. Czasem daję jej polizac jabłko czy banana,to językiem wywija jak nietoperz wampir ;) I te oczy: mamo jeszcze!!! ;)

Minns, 100krotka30, KATARZYNACarm, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam pisać tego posta 3 raz ;-) dwa razy skasowal mi się przed wysłaniem.
    U nas dziś pękł 5 miesiąc, nie wiem kiedy to zlecialo ale zdecydowanie za szybko. Dziś udało mi się go ululac między karmieniami tak po dzidziusiowemu, boję się że już dużo takich chwil nie zostało.
    Podczytuje Was ale ten tydzień w biegu i nie ma kiedy odpisać. Noce ciężkie a wieczorem padam jak ogarne co trzeba.

aLunia moja też włącza regularnie pyskówki, nie wiem skąd jej się to bierze bo nie od nas.

Izabel trzymam jutro kciuki i veritaserum za Was też.

Minns faktycznie dziś było czuć powietrze a nie syf. Cieszę się że skóra się Bruniowi poprawia :-)

Ja będę dopajac wodą przy rozszerzaniu diety. Niebawem trzeba ogarnąć wyprawkę żeby ruszyć.
    Dobrej nocy :-)

KATARZYNACarm, Minns, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dzisiaj stuknelo 19 tygodni, też nie wiem kiedy to zleciało, wczoraj malutkiej podalam dynię z jabuszkiem to nawet chętnie otwierają buzię, na następny piątek to nieszczęsne szczepienie , jak narazie Natalia budzi się raz w nocy na jedzenie piczym idzie spać,:-) już niezły pulpecik się zrobił przez te nocne karmienie :-)

Camilla13, 100krotka30, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc koszmarna Ania budziła się co 1,5h i się strasznie drapala i płakała. Nie dało się jej odłożyć do łóżeczka. O 1.30 się poddałam i wzięłam ją do łóżka a mąż bidula po raz pierwszy wylądował na kanapie w salonie. Też się budziła ze mną ale wstawać nie musiałam chociaż...jeszcze dziś to szczepienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas noc koszmarna Ania budziła się co 1,5h i się strasznie drapala i płakała. Nie dało się jej odłożyć do łóżeczka. O 1.30 się poddałam i wzięłam ją do łóżka a mąż bidula po raz pierwszy wylądował na kanapie w salonie. Też się budziła ze mną ale wstawać nie musiałam chociaż...jeszcze dziś to szczepienie.

Witaj w klubie. :D Nasze dzieci telepatycznie się dogaduja jak dobic matki

veritaserum lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Zośka dziś w nocy wojowala. My tez dziś szczepienie :(

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim synem już od kilku nocy śpie xd Kiedyś tak się zarzekałam,że nie będę brała do łóżka,żeby się nie przyzwyczajał,jak to życie wszystko weryfikuje xd

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nam dzisiaj stuknelo 19 tygodni, też nie wiem kiedy to zleciało, wczoraj malutkiej podalam dynię z jabuszkiem to nawet chętnie otwierają buzię, na następny piątek to nieszczęsne szczepienie , jak narazie Natalia budzi się raz w nocy na jedzenie piczym idzie spać,:-) już niezły pulpecik się zrobił przez te nocne karmienie :-)
    Nasz Misiaczek rozsmakowal się w bananie

100krotka30, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc fatalna. Częste pobudki no i w łóżku z nami bo nie pośpi w łóżeczku piernik jeden. Szczerze to nie mam pojęcia co się dzieje w nocy :P ile karmień, ile śpimy, kto bardziej zrzędzi ja czy mąż... na szczęście w dzień jest fajnie. Mały znowu się obrócił z pleców na brzuszek, także myślę, że powoli się rozkręci. Zamierzam kupić puzzle piankowe do salonu żeby miał swoją strefę dzienną większą.

Dzisiaj jadę do koleżanki z Bruniem sama także znowu emocje czy spokojnie zajedziemy. Kumpela ma też malucha w wieku Bruna i też się boi jeździć sama. Ale powoli próbujemy wyjeżdżać z naszych nor.

A ciasto "brownie z burakiem" wyszło całkiem fajne, tylko następnym razem chyba dam mniej kakao. Przepis znalazłam na tej stronce https://www.garneczki.pl/blog/zdrowe-ciasta-z-warzyw-5-sprawdzonych-przepisow/, polecam :).Zamierzam jeszcze spróbować przepis z fasolą czerwoną.

100krotka hehe z dwójką dzieci to ja na razie sobie nie wyobrażam :D. Poczekamy na kolejne aż mały zacznie się dokładać do czynszu haha. Kiedy zamierzasz zacząć rozszerzać dietę? Czy ktoś tu jeszcze czeka do 6 miesiąca?

JustynaG lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns teoretycznie ja ale myślę że ten tydzień/ dwa przed ukończeniem się złamie i podam jakiegoś brokuła ;p

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns,my czekamy ;) Robiłam i jadłam to ciasto z fasoli,smaczne :)

Waga domowa prawdę mówi,w przychodni dziś na wadze 6100 :)

ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przybieram na wadze. Jestem załamana. W ciąży przykryłam tylko 10kg, 6 spadło po porodzie, teraz przybyło 2. Karmię piersią,tarczyca i cukier w normie. Nie objadam się,słodkie od czasu do czasu. Ryczec mi się cgcechce,nie.mogę na siebie patrzeć. Czemu tak się dzieje???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:03

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ