X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle mimo wszystko to brak ruchu. U mnie to samo. Zbadalam co się dało i wszystko gra. Ortopeda pozwolił zacząć treningi, codziennie godzinę wypacam z siebie co się da i po tygodniu 2cm mniej w pasie i udach. Działam dalej. Cel do końca marca to 54 kg, 94 cm w biodrach i 68 w pasie.

Izabelle, Minns, p_tt, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ja od tygodnia nic słodkiego w ustach nie mialam. Mega uważam na to co jem. Waga Ani drgnie....a niby na karmienie piersią się chudnie. Guzik. Tez mam wyniki dobre

Izabelle lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,ja się ruszam,codziennie spacer i zaczęłam ćwiczyć z Angelika Pióro,z uwagi,że jestem po cc i rana jeszcze boli. Co Ty ćwiczysz? Fizjoterapeuta jeszcze nie pozwolił podskokow typu Chodakowska.

Veritaserum, kp mnie nie odchudza,tylko kurna na odwrót ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 13:26

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy z rozszerzaniem do 6 miesiąca. Chociaż tez mnie korci żeby chociaż dać małej coś do polizania. Jest tak zainteresowana jedzeniem, ze nie da się przy niej spokojnie zjeść. Co ja biorę łyżkę to ona otwiera buzie, jak kęs znika w buzi to zaczyna się śmiać :D

Minns dzięki za przepis <3

U mnie +4kg do wagi sprzed ciąży i bardzo bym chciała żeby tak zostało.

Camilla13, Izabelle, Minns lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:38

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Camilla,ja się ruszam,codziennie spacer i zaczęłam ćwiczyć z Angelika Pióro,z uwagi,że jestem po cc i rana jeszcze boli. Co Ty ćwiczysz? Fizjoterapeuta jeszcze nie pozwolił podskokow typu Chodakowska.

Veritaserum, kp mnie nie odchudza,tylko kurna na odwrót ;)
    Ja ze względu na przepukline dysku korzystam z orbitreka ma 16 różnych treningów, pracuje cale ciało, plus ćwiczenia z hantlami po 3 kg. Chodakowska jest odpowiednia dla osób które nie maja najmniejszych problemów z układem ruchu w innym wypadku można się poważnie uszkodzic.

Izabelle lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Piona! U mnie to samo. Budzenie się co 1.5 godziny. Rozkopywał rozek, machał rękami, puszczał sobie banki ze śliny eh.
    Muszę go na śpiworek przestawić. Ale on nie chce bez rożka wogole zasypiać :(
    Rożek = sen (a to że się budzi to inna bajka)
    Gdybyś ubrała go w śpiworek i zawinęła w kocyk jak rożek? Zasnie,to koc rozwiniesz? Zośka też trawi ze 2 dni jak zmieniam jej miejsce łóżeczka, ze spiworkiem też był kłopot na początku,bo wolała rożek. Zrobiłam tak jak napisałam i się udało :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3 śpiworki, za chwilę będą za małe a tylko jednego użyłam kilka razy, za nic w świecie naszego syna nie da sie w to zapiac do snu. Jak zasypia to nie ma szans bo krzyczy a po odlozeniu najlepiej jest nie oddychać :P a co dopiero zapinac spiworek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 5 kg na plusie. Zgadzam się że figura się zmienia po porodzie i proporcje..

Izabelle ale wizualnie widzisz te kg? Bo mi został brzuch ale ogólnie ciuchy są ok.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nasz Misiaczek rozsmakowal się w bananie
    A dzisiaj podalam mojej malutkiej brokuła i tak jadła że musiałam się opamietac żeby za dużo jej nie podać tak buzię otwierają szeroko , że byłam w szoku Wow piękny widok mam nadzieję że tak będzie chętnie jadła w przyszłości;-) już się nie mogę doczekać marca , będę w co czwartek z moja Natalusia to tyle dla mnie znaczy będę miała z nią dzień tylko ona i ja , nawet nie wiecie dziewczyny jak ja się mega cieszę

veritaserum, Minns, ola_g89, Izabelle, Camilla13, p_tt, jatoszka, aLunia, 100krotka30, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę po spodniach. Brzucha nie mam w ogóle ale biodra i uda koszmar. Miałam szerokie a teraz to w ogóle są jeszcze większe. Na plusie mam 4 kg od wagi przed ciążą.

p_tt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja widzę po spodniach. Brzucha nie mam w ogóle ale biodra i uda koszmar. Miałam szerokie a teraz to w ogóle są jeszcze większe. Na plusie mam 4 kg od wagi przed ciążą.

Ja schudłam pod biustem, na twarzy ale piersi większe chociaż nie karmię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej warzywa. O Dziwo mlaska na widok pasternaka. Może od poniedziałku będą owocowe. Mama narobila jabłuszek bo mamy z sadu sprawdzone.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    ja mam 5 kg na plusie. Zgadzam się że figura się zmienia po porodzie i proporcje..

Izabelle ale wizualnie widzisz te kg? Bo mi został brzuch ale ogólnie ciuchy są ok.
    brzuch,tyłek,uda. Po ciąży od razu wlazilam w swoje spodnie,teraz nie :( Brzuch mam duży i brzydki

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę ćwiczeń. Kocham spacery, chodzenie po górach, pływanie, siatkówka czy nawet bieganie, alee na samą myśl o fitness mnie mdli. A teraz to nie chce mi się ćwiczyć. Nie mam sił i czasu.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też korci żeby dać wcześniej i chyba już w lutym coś mu zapodam. Wczoraj dałam mu oblizać jabłko, ale chyba za kwaśne :P.

Ja przytyłam w ciąży 15 kg. Do grudnia samo zeszło bez diet. Dalej mam w talii kilka cm więcej, a tak to spoko tylko ciało trochę sflaczałe. Na pewno więcej się ruszam niż w ciąży. Do tego raz w tygodniu basen. Poszłabym na dietę, ale ani nie mogę ze względu na kp, ani nie chcę ze względu na słodycze haha. Polecam zrobić podstawowe badania morfologię czy tarczycę.

Udało mim się odwiedzić kumpelę. Mały fajnie w aucie spał. Także jestem z siebie dumna :D.

A teraz poczułam się jakoś słabo, mam nadzieje, że nic mnie nie bierze...

KATARZYNACarm, Izabelle, ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę czekać do końca 6 miesiąca. Co do KP to wiadomo że zależy od organizmu, ale często bywa tak, że kg spadają po zakończeniu KP :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum nie chciałam polubić, coś mi się mała szamotala na ręce i kliknelo się.

U nas kg nadal za dużo, choć już w kilka par spodni z przed ciąży wchodzę. Nadzieję widzę w wiosnie i kilometrowych spacerach oraz rowerze jak dzidziuś będzie siedzieć.

Tydzień mija jak szalony jutro już wraca mąż to będę miała dwa tygodnie luzu.
    Dzisiaj miałyśmy mały stresik, jakaś młoda koza mi przerysowała auto i nie chciała się przyznać. W końcu sama się zgodziła na policję, przyjechali, pogadali i mandat wpisali dla niej. A ona myślała że ja dostanę bo dziecko mam z przodu - jej główny argument. A i porysowała mi jak stałam na parkingu, żeby było radośniej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Veritaserum nie chciałam polubić, coś mi się mała szamotala na ręce i kliknelo się.

U nas kg nadal za dużo, choć już w kilka par spodni z przed ciąży wchodzę. Nadzieję widzę w wiosnie i kilometrowych spacerach oraz rowerze jak dzidziuś będzie siedzieć.

Tydzień mija jak szalony jutro już wraca mąż to będę miała dwa tygodnie luzu.
    Dzisiaj miałyśmy mały stresik, jakaś młoda koza mi przerysowała auto i nie chciała się przyznać. W końcu sama się zgodziła na policję, przyjechali, pogadali i mandat wpisali dla niej. A ona myślała że ja dostanę bo dziecko mam z przodu - jej główny argument. A i porysowała mi jak stałam na parkingu, żeby było radośniej.
    Ale małpa, ale karma szybko wróciła :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że by uciekła gdybym nie stanęła jej na drodze. Najbardziej wkurzyło mnie, że chciała odjechać a widziała bo z daleka widziałam jak obchodzi i głaszcze swojego ubota. I się mojemu przygląda.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ