WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ja to się trochę zdołowałam jak na tej stronie wymagających przeczytałam,że jak dziecko zaczyna raczkować to dopiero problemy ze snem i usypianiem się zaczynają i rada była,żeby teraz wyspać się na zapas (!) to się uśmiałam ;/
Właśnie też zastanawiam się nad ochraniaczami do łóżeczka,chętnie poznam Wasze opinie jaki polecacie -
nick nieaktualnyKwiatosia wrote:No ja to się trochę zdołowałam jak na tej stronie wymagających przeczytałam,że jak dziecko zaczyna raczkować to dopiero problemy ze snem i usypianiem się zaczynają i rada była,żeby teraz wyspać się na zapas (!) to się uśmiałam ;/
Właśnie też zastanawiam się nad ochraniaczami do łóżeczka,chętnie poznam Wasze opinie jaki polecacieCamilla13 lubi tę wiadomość
-
U nas dalej problem ze snem , mała budzi się 2 razy w nocy , no ale teraz mnie pocieszylyscie że jak zacznie redukować to spania nie będzie, dlate gho ja o 19 już śpię kiedyś chodziłam spać kolk 23 A teraz ledwo do 30 wytrzymuje, oby przetrwac ten rok. Ja już szczerze nie mogę się doczekać jak mała będzie miała 1.5 roczku będzie napewno to taki świadomy czas
-
nick nieaktualnyA ja mimo tych nocy i ze czasami chce sobie palnac w łeb to szkoda mi że ten czas tak szybko leci. Ona już nigdy taka słodka jak teraz nie będzie. ..
nawet troszkę smutek czuję dlatego staram się nawet w tej nocy korzystać z tej bliskości.
Izabelle, Camilla13, Kwiatosia, ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:A ja mimo tych nocy i ze czasami chce sobie palnac w łeb to szkoda mi że ten czas tak szybko leci. Ona już nigdy taka słodka jak teraz nie będzie. ..
nawet troszkę smutek czuję dlatego staram się nawet w tej nocy korzystać z tej bliskości.
Mam dziś właśnie taki dzień. Wyć mi się chce z różnych powodów na raz
Minns, chyba tez założę ochraniacz,bo Zośka dzis włożyła nogi w szczeble,a tylko wyszłam do toalety. Ale była afera i te dwie,tłuste nózie wystające.Minns, KATARZYNACarm, ola_g89, 100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość
-
Ja uważam, że najgorszy okres już za mną. Może naiwnie, ale najgorsze było dla mnie 1,5 miesiąca wiecznego wiszenia na cycu i szamotania się przy piersi. To było okropne, co 2 dzień ryczałam, chciałam olać kp, ale znowu nie chciałam bo miałabym wyrzuty sumienia. Od 2 miesiąca jest coraz lepiej, bez porównania. Zdarzają się okresy marudzenia, nieprzespane noce. Wiem, że raczkowanie i chodzenie to nowe wyzwania, ale pozytywnie na to patrzę
. I tak jestem szczęściarą, że mały nie miał kolek. Jest mi coraz łatwiej, już rozumiem o co synkowi chodzi itp.
Camilla13, ola_g89, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Hedgehog wrote:Już rozumiesz o co mu chodzi?? Minns dajesz mi nadzieję. Bo wstyd mi że ja do teraz nie wiem nigdy dlatego on np płacze czy marudzi. ;( Może w końcu kiedyś zrozumiem.
. To, że teraz ogarniam nie znaczy, że niedługo znowu nie będę wiedziała co się dzieje. Zresztą każda dzidzia jest inna.
Ogólnie rozumiem o co mu kaman, mamy taki tryb dzienny, że ma ok 2 godziny aktywności i drzemka ok 40 min. Jak marudzi to daję cyca i jest ok, a jak marudzi w porze drzemki to też wiadomo, że czas iść spać. A czasem w porze spania nie marudzi, ale i tak go bujam i zasypia. Czasem bez problemu, czasem pokrzyczy. No i wiadomo są wyjątki od reguły. Np teraz próbowałam go uspać, a on nic i tylko aaa eee i teraz siedzi w gondoli jak piszę tego posta.
Są też okresy ciągłego marudzenia (ostatnio na początku stycznia), które po prostu musimy przetrzymać. (tu miałam przerwę na ponowne bujanie i zasnął) Dzieci z natury marudzą i płaczą i staram sobie to codziennie przypominać.
I też na początku jak czytałam, że ktoś tam ma dzienną rutynę to zastanawiałam się jak to, ja nic nie ogarniam, każdy dzień inny. Ale na początku było inaczej, mały wisiał na mnie, po odłożenia spał max 10 min, ja się bałam go potem odkładać i spał na mnie aż mnie tyłek od siedzenia bolał. Pod koniec listopada przyjechała moja mama jakoś sama zaczęła go usypiać jak tarł oczka itp i w sumie po tym też sama zaczęłam wprowadzać drzemki. Myślę, że kiedyś nie było szans na co to jest teraz. Więc nie staram się nic planować, teraz mamy coś opracowane, a za miesiąc może być inaczej.Izabelle, 100krotka30, Hedgehog lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Ja też powiem szczerze, że mimo zmęczenia i czasami wk**wa żałuję, że ten czas tak ucieka. Ciągle mam w glowie, że dopiero ja urodziłam i jak to szybko przeleciało za chwilę 5 miesięcy. A drugą córka 5 lat, matko kiedy to tak zleciało...
Tym bardziej starsza jakaś pyskówkę już zaczyna, a Wiki tylko mnie zobaczy to uśmiech od ucha do ucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:46
Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecko dziś po raz pierwszy zasnęło na noc patrząc po prostu na karuzele...tylko bez świateł oczywiście. Tylko kręcące się zwierzątka i baaaaardzo cicho Muzyka. Mam nadzieję ze to nie przypadek i może jest to na nią sposób ;p
Co do rozumienia dziecka to ja często nie wiem o co mojej Aneczce chodzi. Ale ratunkiem na wszystkie bolączki świata jest cyc ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:42
Minns, ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Moje dziecko dziś po raz pierwszy zasnęło na noc patrząc po prostu na karuzele...tylko bez świateł oczywiście. Tylko kręcące się zwierzątka i baaaaardzo cicho Muzyka. Mam nadzieję ze to nie przypadek i może jest to na nią sposób ;p
Co do rozumienia dziecka to ja często nie wiem o co mojej Aneczce chodzi. Ale ratunkiem na wszystkie bolączki świata jest cyc ;p
Fajnie ja czekam na taki przełom.... -
Moje dziecko zasypia u siebie w łóżeczku zaraz po jedzeniu tylko przed jedzeniem mamy zawsze kąpiel. Może dlatego tak zasypia , od początku mamy taki rytuał, moje dziecię obudziło się o 3.30 na butlę po czym poszła spać, spała by do teraz gdyby nie to że musi iść do zlobka . Od 1 marca będę z moja Natalia co czwartki w domu. Zmniejszyłam sobie kontrakt po to by móc być chociaż jeden dzień extra.
Camilla13, 100krotka30, Izabelle, ola_g89, p_tt, Hedgehog, aLunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny