X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to się trochę zdołowałam jak na tej stronie wymagających przeczytałam,że jak dziecko zaczyna raczkować to dopiero problemy ze snem i usypianiem się zaczynają i rada była,żeby teraz wyspać się na zapas (!) to się uśmiałam ;/

Właśnie też zastanawiam się nad ochraniaczami do łóżeczka,chętnie poznam Wasze opinie jaki polecacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    No ja to się trochę zdołowałam jak na tej stronie wymagających przeczytałam,że jak dziecko zaczyna raczkować to dopiero problemy ze snem i usypianiem się zaczynają i rada była,żeby teraz wyspać się na zapas (!) to się uśmiałam ;/

Właśnie też zastanawiam się nad ochraniaczami do łóżeczka,chętnie poznam Wasze opinie jaki polecacie :)
    Ja sie juz nastawilam ze 1 rok zycia bedzie wyjety z życia. Lżej mi haha

Camilla13 lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej problem ze snem , mała budzi się 2 razy w nocy , no ale teraz mnie pocieszylyscie że jak zacznie redukować to spania nie będzie, dlate gho ja o 19 już śpię kiedyś chodziłam spać kolk 23 A teraz ledwo do 30 wytrzymuje, oby przetrwac ten rok. Ja już szczerze nie mogę się doczekać jak mała będzie miała 1.5 roczku będzie napewno to taki świadomy czas

201809135365.png

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pytać , czy u waszych dzieciaczkow juz zabek sie pojawily ?

201809135365.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:37

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo tych nocy i ze czasami chce sobie palnac w łeb to szkoda mi że ten czas tak szybko leci. Ona już nigdy taka słodka jak teraz nie będzie. .. :) nawet troszkę smutek czuję dlatego staram się nawet w tej nocy korzystać z tej bliskości.

Izabelle, Camilla13, Kwiatosia, ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A ja mimo tych nocy i ze czasami chce sobie palnac w łeb to szkoda mi że ten czas tak szybko leci. Ona już nigdy taka słodka jak teraz nie będzie. .. :) nawet troszkę smutek czuję dlatego staram się nawet w tej nocy korzystać z tej bliskości.

Mam dziś właśnie taki dzień. Wyć mi się chce z różnych powodów na raz ;)

Minns, chyba tez założę ochraniacz,bo Zośka dzis włożyła nogi w szczeble,a tylko wyszłam do toalety. Ale była afera i te dwie,tłuste nózie wystające.

Minns, KATARZYNACarm, ola_g89, 100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że najgorszy okres już za mną. Może naiwnie, ale najgorsze było dla mnie 1,5 miesiąca wiecznego wiszenia na cycu i szamotania się przy piersi. To było okropne, co 2 dzień ryczałam, chciałam olać kp, ale znowu nie chciałam bo miałabym wyrzuty sumienia. Od 2 miesiąca jest coraz lepiej, bez porównania. Zdarzają się okresy marudzenia, nieprzespane noce. Wiem, że raczkowanie i chodzenie to nowe wyzwania, ale pozytywnie na to patrzę :). I tak jestem szczęściarą, że mały nie miał kolek. Jest mi coraz łatwiej, już rozumiem o co synkowi chodzi itp.

Camilla13, ola_g89, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:38

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, ja mam tak,ze w 80% wiem czemu Zośka marudzi,a często metodą prób i błędów. Cud nie,to pielucha,jak nie to,to spać itp itd ;)

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Już rozumiesz o co mu chodzi?? Minns dajesz mi nadzieję. Bo wstyd mi że ja do teraz nie wiem nigdy dlatego on np płacze czy marudzi. ;( Może w końcu kiedyś zrozumiem.
    Ale nie masz się czego wstydzić :P. To, że teraz ogarniam nie znaczy, że niedługo znowu nie będę wiedziała co się dzieje. Zresztą każda dzidzia jest inna.
    Ogólnie rozumiem o co mu kaman, mamy taki tryb dzienny, że ma ok 2 godziny aktywności i drzemka ok 40 min. Jak marudzi to daję cyca i jest ok, a jak marudzi w porze drzemki to też wiadomo, że czas iść spać. A czasem w porze spania nie marudzi, ale i tak go bujam i zasypia. Czasem bez problemu, czasem pokrzyczy. No i wiadomo są wyjątki od reguły. Np teraz próbowałam go uspać, a on nic i tylko aaa eee i teraz siedzi w gondoli jak piszę tego posta.
    Są też okresy ciągłego marudzenia (ostatnio na początku stycznia), które po prostu musimy przetrzymać. (tu miałam przerwę na ponowne bujanie i zasnął :P) Dzieci z natury marudzą i płaczą i staram sobie to codziennie przypominać.
    I też na początku jak czytałam, że ktoś tam ma dzienną rutynę to zastanawiałam się jak to, ja nic nie ogarniam, każdy dzień inny. Ale na początku było inaczej, mały wisiał na mnie, po odłożenia spał max 10 min, ja się bałam go potem odkładać i spał na mnie aż mnie tyłek od siedzenia bolał. Pod koniec listopada przyjechała moja mama jakoś sama zaczęła go usypiać jak tarł oczka itp i w sumie po tym też sama zaczęłam wprowadzać drzemki. Myślę, że kiedyś nie było szans na co to jest teraz. Więc nie staram się nic planować, teraz mamy coś opracowane, a za miesiąc może być inaczej.

Izabelle, 100krotka30, Hedgehog lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powiem szczerze, że mimo zmęczenia i czasami wk**wa żałuję, że ten czas tak ucieka. Ciągle mam w glowie, że dopiero ja urodziłam i jak to szybko przeleciało za chwilę 5 miesięcy. A drugą córka 5 lat, matko kiedy to tak zleciało...
    Tym bardziej starsza jakaś pyskówkę już zaczyna, a Wiki tylko mnie zobaczy to uśmiech od ucha do ucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:46

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam warkocz od początku - bardzo mi się podobał i tak zostało. Dodatkowo ciągnie od tej ściany gdzie jest łóżeczko to mała ma jeszcze taki na szczebelki ale to teraz na zimę bo naprawdę ta ściana jest zimna.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś po raz pierwszy zasnęło na noc patrząc po prostu na karuzele...tylko bez świateł oczywiście. Tylko kręcące się zwierzątka i baaaaardzo cicho Muzyka. Mam nadzieję ze to nie przypadek i może jest to na nią sposób ;p

Co do rozumienia dziecka to ja często nie wiem o co mojej Aneczce chodzi. Ale ratunkiem na wszystkie bolączki świata jest cyc ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:42

Minns, ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moje dziecko dziś po raz pierwszy zasnęło na noc patrząc po prostu na karuzele...tylko bez świateł oczywiście. Tylko kręcące się zwierzątka i baaaaardzo cicho Muzyka. Mam nadzieję ze to nie przypadek i może jest to na nią sposób ;p

Co do rozumienia dziecka to ja często nie wiem o co mojej Aneczce chodzi. Ale ratunkiem na wszystkie bolączki świata jest cyc ;p

Fajnie ja czekam na taki przełom....

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasypia u siebie w łóżeczku zaraz po jedzeniu tylko przed jedzeniem mamy zawsze kąpiel. Może dlatego tak zasypia , od początku mamy taki rytuał, moje dziecię obudziło się o 3.30 na butlę po czym poszła spać, spała by do teraz gdyby nie to że musi iść do zlobka . Od 1 marca będę z moja Natalia co czwartki w domu. Zmniejszyłam sobie kontrakt po to by móc być chociaż jeden dzień extra.

Camilla13, 100krotka30, Izabelle, ola_g89, p_tt, Hedgehog, aLunia lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ? Wszystkie dzieci śpią ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no nie ma tak dobrze xd

Mam pytanie do mam które rozszerzają diete. Czy dopajacie czymś swoje pociechy?Jak tak to czym i ile razy dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Haha no nie ma tak dobrze xd

Mam pytanie do mam które rozszerzają diete. Czy dopajacie czymś swoje pociechy?Jak tak to czym i ile razy dziennie?
    Ja próbuje podawać wodę od czasu do czasu ale marudzi.

‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ