X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tatuś machal w oknie synkowi i synek z radości cheftnął hehe prosto na rolety na oczach mojego męża pedanta. Tempem błyskawicy czyścił haha
    Haha więcej tego nie zrobi :P Mój też jest pedantem, gorszym niż ja :P potrafi pokazać palcem gdzie mała smuga została

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:39

ola_g89 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) właśnie wiem, ze chodzi o kaloryczność i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Jedyne co mnie trochę zdziwiło to, ze w tych pierwszych słoiczkach z pojedynczym warzywem nie ma w składzie żadnego oleju. Pewnie zależy od firmy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Haha więcej tego nie zrobi :P Mój też jest pedantem, gorszym niż ja :P potrafi pokazać palcem gdzie mała smuga została
    To przypadłość mundurowych ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Ooo tak! Mój robi więcej kupek i nie wiem czy to dobrze czy nie??? Bo niby marchewka zatwardza a u niego nie. A dziś to zrobił kupkę chyba z 10min po karmieniu. No i mam rozkmine teraz ;)

Zamiast oleju można masło. Chodzi o to że część witamin rozpuszcza się w wodzie a część w tłuszczach. V

u nas marchewka sama nie było tragedii ale już marchewka z czymś kupka za kupka ale mniejsze.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam Was , dawno nie pisałam co u nas A więc, Natalia po tej 3 dniowce była przeziębiona tzn katar i kaszel , ale od weekendu była inna tzn bardzo wesoła i pogodna dużo sobie peplala, uśmiechnięta od ucha do ucha, super obraca się z placków na brzuszek tylko na jedną stronę, na drugą próbuje ale jej nie wychodzi , :-(
    U nas dieta pełna para , najgorsze jest to że o 1 zawsze budzi się na butelkę i nie wiem jak temu zaradzić chciałabym jej zamiast mleka podawać jakaś herbatkę ale też nie wiem za bardzo jaka
    U nas uwielbia brokoly ostatnio kupa była zielona aż s ie wystraszyłam, i mam takie pytanie bo ostatnio te kupki takie mocno zbite i nie wiem czy poprostu do tych słoiczków nie dodać wody żeby były rzadsze, bo mała za bardzo wody nie chce pić . ?????

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ani marchewka ani kaszka ryżowa nie zatwardza- mamy kupę codziennie, a czasami 2 albo 3 razy. Kupy też są już zbite ( jak u dorosłego ☺) ale u nas się nie męczy przy robieniu więc nic z tym nie robiłam- stęknie dwa razy i kupa zrobiona. Czasami zdarzy się rzadsza- zależy co zje ☺

U nas teraz króluje dynia z królikiem albo indykiem - zjadłaby i dwa słoiczki tego ☺

Izabelle lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny witam Was , dawno nie pisałam co u nas A więc, Natalia po tej 3 dniowce była przeziębiona tzn katar i kaszel , ale od weekendu była inna tzn bardzo wesoła i pogodna dużo sobie peplala, uśmiechnięta od ucha do ucha, super obraca się z placków na brzuszek tylko na jedną stronę, na drugą próbuje ale jej nie wychodzi , :-(
    U nas dieta pełna para , najgorsze jest to że o 1 zawsze budzi się na butelkę i nie wiem jak temu zaradzić chciałabym jej zamiast mleka podawać jakaś herbatkę ale też nie wiem za bardzo jaka
    U nas uwielbia brokoly ostatnio kupa była zielona aż s ie wystraszyłam, i mam takie pytanie bo ostatnio te kupki takie mocno zbite i nie wiem czy poprostu do tych słoiczków nie dodać wody żeby były rzadsze, bo mała za bardzo wody nie chce pić . ?????
    Takie kupy będą co raz częściej, jak u dorosłego bo co raz wiecej nowych pokarmów a.nie tylko mleko. Nasz maluszek wstaje na mleko o 2 i 5, widocznie tego potrzebuje. W ciągu dnia miedzy posiłkami albo po słoiczku rozdrabniamy mu soczek 1:2 z wodą i pije jak szalony, samej wody nie bardzo chcę, a takie rozwiązanie się sprawdza.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Eszkilu

A nie do końca 6 miesiąca? Bo wszędzie info ze 6 i zaczynałam się martwić. A zainteresowanie stopami? Bo mój nawet nie próbuje ich łapać nie mówiąc o wkładaniu do buzi.
    Monia a widzial go fizjoterapeuta? Ja chodzilam do 3 fjzjo i kazdy mowil ze fo 6 miesiaca ma sie obracac na brzuch. Ćwiczysz z nim? Ja jal zaczelam z moja cwiczyc to zaczęła sie szybko obracac. Wprawdzie na jeden bok poki co ale jakos do przodu to idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:38

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dlaczego chcesz ograniczać dziecku mleko?
    Przecież przez pierwsze 6 mcy najważniejszym pokarmem jest mleko (i nie ma znaczenia czy modyfikowane czy matki). A po ukończeniu pierwszych 6 mcy, mleko jest również bardzo ważnym elementem diety i nie powinno się go ograniczać.
    Camilla13 wrote:
    Hehe to chyba każda z nas ma kogoś takiego. Moja bratowa, jest ode mnie młodsza prawie dekadę. Ostatnio tak jej dałam że szok, stwierdziła że ona nie będzie dziecku robić takiego gownianego pokoju jak my, tylko cały białym z pastelowym różowym albo niebieskim. Tuman zamiast myśleć o tym co bedzie rozwijać zmysły jej dziecka to patrzy co mają "super laski" z instagrama. Juz wybrała wózek za 5 tys haha. Pół biedy że chociaz mój brat twardo stąpa po ziemi.

Aż jestem ciekawa tego Twojego "gownianego pokoju". :)

A bratowa tym tekstem pokazała swój brak klasy i wyczucia. Bo nie musi jej się pokój podobać ale nie wypada tak komentować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:41

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pokój jest gowniany bo ma: ściany w lekko żółtym kolorze, motyw przewodni wystroju to dzikie zwierzęta jak żyrafa, tygrys i lew, dywan jest z piękna kolorowa żyrafa, lampka nocna i pojemniki na zabawki są z lwem, specjalna tablica z naklejka do mierzenia wzrostu tez ten sam motyw, poscielka kolorowa. Mebleki są białe z głębokim grawerem tak że dziecko moze rączkami badać kształty. No i te kolorowe zabawki (jest ich nie dużo) tez przecież do niczego nie pasują, powinny być pastelowe haha. Tak więc nie mamy gustu, bo skoro dom mamy w drewnie, szarości, bieli, srebrze i zlocie to pokój dziecka musi być taki sam.

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Aż jestem ciekawa tego Twojego "gownianego pokoju". :)

A bratowa tym tekstem pokazała swój brak klasy i wyczucia. Bo nie musi jej się pokój podobać ale nie wypada tak komentować.
    Ja jej nie ograniczam tylko że ona robi twardą kupki i ch cvialabym jej podawać coś do picia w nocy

201809135365.png

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Takie kupy będą co raz częściej, jak u dorosłego bo co raz wiecej nowych pokarmów a.nie tylko mleko. Nasz maluszek wstaje na mleko o 2 i 5, widocznie tego potrzebuje. W ciągu dnia miedzy posiłkami albo po słoiczku rozdrabniamy mu soczek 1:2 z wodą i pije jak szalony, samej wody nie bardzo chcę, a takie rozwiązanie się sprawdza.
    Jaki soczek ?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Monia a widzial go fizjoterapeuta? Ja chodzilam do 3 fjzjo i kazdy mowil ze fo 6 miesiaca ma sie obracac na brzuch. Ćwiczysz z nim? Ja jal zaczelam z moja cwiczyc to zaczęła sie szybko obracac. Wprawdzie na jeden bok poki co ale jakos do przodu to idzie

Ćwiczę, ale nie jest zainteresowany obrotami. Roluje się na boki i tyle. Z moją pomocą się obroci, ale sam nie ma szans. Byłam u osteopatki, ona też jest fizjo. Ale do końca jej nie ufam bo ona w grudniu mi mówiła że ma się obracać już i łapać stopki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Justyna pokój jest gowniany bo ma: ściany w lekko żółtym kolorze, motyw przewodni wystroju to dzikie zwierzęta jak żyrafa, tygrys i lew, dywan jest z piękna kolorowa żyrafa, lampka nocna i pojemniki na zabawki są z lwem, specjalna tablica z naklejka do mierzenia wzrostu tez ten sam motyw, poscielka kolorowa. Mebleki są białe z głębokim grawerem tak że dziecko moze rączkami badać kształty. No i te kolorowe zabawki (jest ich nie dużo) tez przecież do niczego nie pasują, powinny być pastelowe haha. Tak więc nie mamy gustu, bo skoro dom mamy w drewnie, szarości, bieli, srebrze i zlocie to pokój dziecka musi być taki sam.

Heh dziecko ma być dzieckiem w pokoju a nie pod gusta starych żeby na insta ładnie wyglądało.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jaki soczek ?
    Kupujemy bobofruta i hipp po 4 miesiącu.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen , ale przecież mleko ma w sobie wodę więc myślę, że skoro chce to niech pije to mleko o tej 1. A wodę możesz podawać w ciągu dnia.
    Moja córka nie załapała o co chodzi z kubkiem niekapkiem ale z doidy cup pije chętnie. Na razie są to niewielkie ilości ale od czegoś trzeba zacząć.

Camilla13 no to rzeczywiście strasznie gowniany pokój :D hahahaha
    Moja córka jeszcze nie ma pokoju a ten który kiedyś będzie jej jest graciarnio-suszarnią. Ciekawe co o mnie by powiedziała Twoja bratowa :P
    Ale z córką umowa jest taka - zacznij przesypiać lepiej noce to dostaniesz swój pokój. :P

Najważniejsze, żeby pokój podobał się Wam i Waszemu dziecku. Bratowa w nim siedzieć nie musi.
    Choć ja pewnie postawię na stonowane kolory podstawy (meble/ściany) ale już dodatki - kolorowe, odpowiadające dziecku. :) Bo myślimy o dwójce dzieci i mają mieć wspólny pokój. A jakby drugi pojawił się chłopiec to głupio byłoby po 3 latach wszystko wymieniać żeby pasowało i jednemu i drugiemu.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    KatarzynaCarmen , ale przecież mleko ma w sobie wodę więc myślę, że skoro chce to niech pije to mleko o tej 1. A wodę możesz podawać w ciągu dnia.
    Moja córka nie załapała o co chodzi z kubkiem niekapkiem ale z doidy cup pije chętnie. Na razie są to niewielkie ilości ale od czegoś trzeba zacząć.

Camilla13 no to rzeczywiście strasznie gowniany pokój :D hahahaha
    Moja córka jeszcze nie ma pokoju a ten który kiedyś będzie jej jest graciarnio-suszarnią. Ciekawe co o mnie by powiedziała Twoja bratowa :P
    Ale z córką umowa jest taka - zacznij przesypiać lepiej noce to dostaniesz swój pokój. :P

Najważniejsze, żeby pokój podobał się Wam i Waszemu dziecku. Bratowa w nim siedzieć nie musi.
    Choć ja pewnie postawię na stonowane kolory podstawy (meble/ściany) ale już dodatki - kolorowe, odpowiadające dziecku. :) Bo myślimy o dwójce dzieci i mają mieć wspólny pokój. A jakby drugi pojawił się chłopiec to głupio byłoby po 3 latach wszystko wymieniać żeby pasowało i jednemu i drugiemu.

Ja w nocy podaje mleko. Wygląda na to że tego potrzebuje.

Nasz też jeszcze nie ma pokoju.Zacznie ładnie spać to go przeniosę.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w wakacje planujemy wykończyć pokój dla Zosi tzn panele i białe ściany są, ale właśnie chcemy żeby był inspiracją dla dziecka taki który będzie wpływał na rozwój A nie żeby był piękny jak te pokoiki z intagrama. Wykończony i umeblujemy w wakacje A Zosia przejdzie jak się drugi dzidzius urodzi - choć chce trochę wcześniej zacząć ja przyzwyczajać do tego że to jej pokój i będzie tam spać ☺ Noce przesypia całe więc mam nadzieję że nie będzie problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:56

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie obraźcie się na mnie... ale mam taki mały apel.
    Co chwilę słyszę (od 6 m-cy) "nie mogę się doczekać aż..." i tak cały czas. Dziecko osiąga jedną umiejętność a my zamiast się tym cieszyć to od razu podnosimy poprzeczkę i znów "nie mogę się doczekać aż...".

A ten czas tak szybko leci! Cieszmy się z tych chwil, które są teraz zamiast zastanawiać się nad tym jak to będzie gdy:
    - moje dziecko zacznie się obracać
    - moje dziecko zacznie raczkować
    - moje dziecko zacznie siadać
    - moje dziecko zacznie chodzić
    - moje dziecko będzie mieć rozszerzaną dietę
    - mojemu dziecku wyrośnie pierwszy ząb
    itp itd.

ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ