X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My w wakacje planujemy wykończyć pokój dla Zosi tzn panele i białe ściany są, ale właśnie chcemy żeby był inspiracją dla dziecka taki który będzie wpływał na rozwój A nie żeby był piękny jak te pokoiki z intagrama. Wykończony i umeblujemy w wakacje A Zosia przejdzie jak się drugi dzidzius urodzi - choć chce trochę wcześniej zacząć ja przyzwyczajać do tego że to jej pokój i będzie tam spać ☺

Kasia, gdzieś słyszałam (choć ekspertem nie jestem), że w takiej sytuacji lepiej by dziecko wcześniej zostało przeniesione do swojego pokoju.
    Dlaczego?
    Pojawienie się nowego członka rodziny to duża zmiana. Przejście do swojego pokoju również. I taki maluch może to połączyć i źle odebrać, że rodzice już go nie chcą itp itd. Oczywiście pewnie ma to znaczenie przy większych dzieciach ale myślę ,że warto temat zagłębić.

kasia1518, Camilla13 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ćwiczę, ale nie jest zainteresowany obrotami. Roluje się na boki i tyle. Z moją pomocą się obroci, ale sam nie ma szans. Byłam u osteopatki, ona też jest fizjo. Ale do końca jej nie ufam bo ona w grudniu mi mówiła że ma się obracać już i łapać stopki.
    A ile cwiczysz? Powinno byc najlepiej 30 min 2 x dziennie i cwiczysz takie konkreyne cwiczenia na rollowanie i na brzuch? Jak nie podnosi nog to znaczy ze dziecko ma slaby brzuch a bez tego Ci sie nie obroci

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ile cwiczysz? Powinno byc najlepiej 30 min 2 x dziennie i cwiczysz takie konkreyne cwiczenia na rollowanie i na brzuch? Jak nie podnosi nog to znaczy ze dziecko ma slaby brzuch a bez tego Ci sie nie obroci
    Nogi podnosi. Obroty cwiczymy plus kołyska plus turlanie. Tylko nie aż godzinę bo mój często je i ma refluks więc ciągle wymiotuje i muszę odczekać. Na brzuszku nie lubi lezec.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Moja córka jeszcze nie ma pokoju a ten który kiedyś będzie jej jest graciarnio-suszarnią. Ciekawe co o mnie by powiedziała Twoja bratowa :P
    Justyna widzę, ze urządzilysmy pokój dla dziecka w tym samym stylu :D u nas decha do prasowania i suszarka wiecznie pełna prania :D

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, no ale to, że nie możemy się czegoś doczekać to nie znaczy, że nie cieszymy się z tego co już jest :). Nowe rzeczy zawsze cieszą i są też oznaką, że dziecko się zdrowo rozwija.
    My mamy kącik maluszka w sypialni swojej, a jeśli chodzi wystrój to ja wolę stonowane kolory na ścianach meblach itp. a bardziej żywe w dodatkach, zabawkach. Np. karuzelka nad łóżeczkiem do niczego nie pasuje, ale interesuje małego, no to jest. Każdy powinien robić wg własnego uznania, a komentarz "gówniany pokój" jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski naszło mnie na wspominki. Która z Was odkryła, że moderatorka jest podstawiona? :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak dawno to było... Nie pamiętam która ale wydaje mi się że tej dziewczyny już nie ma u nas na wątku.

Co do pokoju i tego całego wariactwa... Nie mogę. Mojs dziecko nie ma na razie swojego pokoju i nie wiem kiedy będzie mieć. Mam jakieś dziwne wrażenie że kiedyś rodzina bardziej zzyta była ze sobą bo się ludzie nie zamykali w tych swoich pokojach tylko siedzieli razem w jednym a to że wynikało to z braku warunków to inna sprawa.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia, gdzieś słyszałam (choć ekspertem nie jestem), że w takiej sytuacji lepiej by dziecko wcześniej zostało przeniesione do swojego pokoju.
    Dlaczego?
    Pojawienie się nowego członka rodziny to duża zmiana. Przejście do swojego pokoju również. I taki maluch może to połączyć i źle odebrać, że rodzice już go nie chcą itp itd. Oczywiście pewnie ma to znaczenie przy większych dzieciach ale myślę ,że warto temat zagłębić.
    Też jestem tego zdania i dlatego chce w wakacje ten pokój zrobić i ja przyzwyczajać- termin mam na 24.10 więc myślę że przez wrzesień/październik powinna się oswoić z nowym pokojem- zobaczymy jak wyjdzie w realu

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Laski naszło mnie na wspominki. Która z Was odkryła, że moderatorka jest podstawiona? :D
    Ja nie kojarzę tego wątku, późno dołączyłam na forum i musiało mnie minąć ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a ja myślę, że temat jest bardziej skomplikowany.
    Kiedyś ludzie byli bardziej zależni od siebie. Żeby jakoś żyć, trzeba było być razem. Dla przykładu - teraz potrzebujesz pieniędzy, idziesz do banku i dostajesz. A kiedyś bank nie dawał tak łatwo jak teraz i w razie potrzeby trzeba było korzystać z pomocy rodziny/znajomych.

To trochę jak z rozwodami. Kiedyś było ich mniej... ale to nie znaczy, że małżeństwa były szczęśliwsze. Wiele kobiet było bitych a mimo tego nie mogły odejść od męża bo nie miałyby środków do życia bo one przez całe życie "tylko" zajmowały się domem i dziećmi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas mimo posiadania własnego pokoju syn najchętniej bawił się w salonie. Do tej pory tak jest,że spędzamy w salonie razem czas,nadal przynosi swoje klamoty,odrabia lekcje. Pokój służy jedynie za sypialnię. Może dlatego,że sypialnie są na piętrze ;) Wiem,że kiedyś się zaszyje w spokoju ze słuchawkami na uszach ;)

Veritaserum,pamiętam akcję z założycielką wątku. Chyba Av ją namierzyła ;)

Byłam bardzo sceptyczna co do doidy,ale widząc zainteresowanie Zoski kubkami i szklankami kupiłam i to byl strzał w 10, bawi sie nim i udaje jej się nawet napić ;)

Dziś chętnie otwierała buźkę do brokuła,lizała,cmokała,smakowała. I tak bardziej jako zabawę to traktuje,cieszy się jak zakładam śliniak.I to rozczarowanie jak zamiast jabłka wjechał brokuł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:43

Hedgehog lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodziło z tą moderatorką? Ja dołączyłam jakoś w czerwcu.

Izabelle lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    A o co chodziło z tą moderatorką? Ja dołączyłam jakoś w czerwcu.
    była podstawiona, wrzucała fotki usg z neta i przez to wpadła. Pisała zdawkowo,nie odpowiadała na pytania. Przez to większość dziewczyn wyniosła się na prywatne forum.
    Jak wpadła,to była bardzo niegrzeczna, coś było z pierwszą stroną,ale nie pamiętam co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:57

Minns lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wykasowala pierwszą stronę? A tam były terminy porodów z nickami naszymi. Czy jakoś tak :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nogi podnosi. Obroty cwiczymy plus kołyska plus turlanie. Tylko nie aż godzinę bo mój często je i ma refluks więc ciągle wymiotuje i muszę odczekać. Na brzuszku nie lubi lezec.
    Monia ja dziś rozmawiałam z fizjo, koleżanka dała mi nr do swojej dobrej znajomej. Pytałam ją o to podnoszenie głowy itp. Nasz nienawidzi leżeć na brzuchu, jak już się przewroci to kilka minut i krzyk, tak samo jak ciągnie stopy ku buzi to jest fajnie tylko przez chwilę. Powiedziała mi że dzieci z refleksem świadomie ograniczają przyjmowanie tych pozycji wlasnie przez odczuwamy dyskomfort związany z refleksem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Oj jak dawno to było... Nie pamiętam która ale wydaje mi się że tej dziewczyny już nie ma u nas na wątku.

Co do pokoju i tego całego wariactwa... Nie mogę. Mojs dziecko nie ma na razie swojego pokoju i nie wiem kiedy będzie mieć. Mam jakieś dziwne wrażenie że kiedyś rodzina bardziej zzyta była ze sobą bo się ludzie nie zamykali w tych swoich pokojach tylko siedzieli razem w jednym a to że wynikało to z braku warunków to inna sprawa.
    Coś w tym jest. Dlatego my największy pokój na górze przeznaczyliśmy na pokój dla dzieci. Niektórzy znajomi patrzą na nas dziwnie i pytają ale jak to dwoje razem będziecie zmuszali do życia w jednym pokoju haha, przecież macie tyle miejsca. Może jak będą mieć po 15 lat to się pomysli nad rozdzieleniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przenoszenia dziecka do jego pokoju, uważam że im szybciej tym lepiej. Nasz ma 5,5 miesiąca a od już dość dawna śpi u siebie oprócz kilku epizodów, nie ma problemu, w nocy wstaje 2 razy, a niania się sprawdza. A my śpimy wreszcie razem hehe Natomiast syn mojego ciotecznego brata ma 1,5 roku i jest dupa, mama nadal śpi z nim a tata w salonie bo młody nie ma zamiaru spać w pokoju sam, chcieli go przenieść jak skończy rok, to teraz nie wiem ile im jeszcze zejdzie.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A co do przenoszenia dziecka do jego pokoju, uważam że im szybciej tym lepiej. Nasz ma 5,5 miesiąca a od już dość dawna śpi u siebie oprócz kilku epizodów, nie ma problemu, w nocy wstaje 2 razy, a niania się sprawdza. A my śpimy wreszcie razem hehe Natomiast syn mojego ciotecznego brata ma 1,5 roku i jest dupa, mama nadal śpi z nim a tata w salonie bo młody nie ma zamiaru spać w pokoju sam, chcieli go przenieść jak skończy rok, to teraz nie wiem ile im jeszcze zejdzie.
    Tak u nas było dosłownie tak samo mała miała 1.5 miesiąca jak zaczęła spać u siebie w pokoiku , poza kilkoma nocami jak był chora to oczywiście przy mnie, a tak to nie wyobrażam sobie małej u nas w sypialni z przecież rodzice też muszą mieć swobodę życia, ja zakupiłam kamerke i podglad mam na n ia w nocy także jest okej

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to my nie mamy u nas opcji dac małego do osobnego pokoju bo nie ma gdzie. Także jak będzie miał co najmniej 3 lata to wtedy moze bedzie mial swoj pokoj i wtedy będziemy myśleć jak go tam zostawic samego choć moze nie byc łatwo.

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, też planowałam przenieść szybko małą do swojego pokoju. Ale budzi się co 2h i nie wyobrażam sobie biegać między pokojami. Zresztą, zanim bym ją usłyszała to musiałaby już porządnie płakać. Atak reaguję szybko i dzieciak mi się nie rozbudza.

Amy333 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ