X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To zaskoczona jestem. Ja robię zakupy rossmann online i odbieram w różnych sklepach w moim mieście. I zawsze w każdym jest.
    Właśnie wczoraj patrzyłam i online jest. Zamówię, bo sporo taniej niż na gemini a rossmanna mam pod nosem praktycznie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się panicznie boję zakrztuszenia. Nie mam dobrych doświadczeń,nie jest to fajne zdarzenie
    Wow,mamy pół roku!!!!! Kiedy,pytam się kiedy to minęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:14

JustynaG, 86Monia, Minns, ola_g89, Hedgehog, kasia1518, 100krotka30, KATARZYNACarm, Mum2b, promyczek 39 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, daję jedzenie do rączki. No chyba, że zaczyna rzucać to wtedy podaję do buzi. Wtedy mała przejmuje stery.

Też bałam się, że sobie nie poradzi. Jak do tej pory tylko kaszkę podawałam gdy byłam sama w domu. W czasie obiadowym, jedno z nas małą trzyma, drugie obserwuje i podaje kawałki.

Gdy rodzice byli u nas, dałam kawałek chleba małej do pomemłania. Ania nie zaczęła się krztusić ale miała w buźce więcej niż była w stanie przełknąć. No i dziadki zaczęły panikować... ale ona po prostu wypluła nadmiar i tyle. Trzeba było dać jej chwilkę.

No i moja czasami leżąc na brzuszku tak głęboko wkłada ręce do buzi, że zaczyna się krztusić. Czasami nawet zdarzy jej się zwrócić troszkę mleczka. Chyba robiła trening z tego krztuszenia :)

Izabelle, wszystkiego najlepszego dla Zosi z okazji pół roczku.

Izabelle lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle - wszystkiego najlepszego dla Zośki <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak Minns też chciałabym wiedzieć co sądzicie na temat mrożonych warzyw? Te sklepowe to bardzo sztuczne teraz,a mrożonki chybaże sezonie mrożą,tak na chłopski rozum...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Podobnie jak Minns też chciałabym wiedzieć co sądzicie na temat mrożonych warzyw? Te sklepowe to bardzo sztuczne teraz,a mrożonki chybaże sezonie mrożą,tak na chłopski rozum...

Z tego co słyszałam to w tym okresie lepsze mrożonki niż świeże. Są nawet jakieś dla dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy te teoretycznie dla dzieci różnią się czymkolwiek od tych dla dorosłych ( pomijając cenę ) haha

U nas dzisiaj podałam dynie. Wzięła może z 2 łyżeczki coś tam pomemlala ale za bardzo zainteresowana nie była. Na końcu zaczęła pluc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 12:34

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, u nas było podobnie ;) a dziś wjechało pół słoiczka dyni tego małego z Humany. Ilość kp bez zmian ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że było już dużo razy, ale powoli przymierzamy się do rozszerzania diety (na razie tylko sam cyc, czekamy do końca 6 miesiąca).

Mam pytania dwa :
    Z jakich firm słoiczki kupujecie?

I w czym podajecie dzieciom wodę? Zastanawiam się nad doidy cup, ale nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 16:00

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny wiem, że było już dużo razy, ale powoli przymierzamy się do rozszerzania diety (na razie tylko sam cyc, czekamy do końca 6 miesiąca).

Mam pytania dwa :

I w czym podajecie dzieciom wodę? Zastanawiam się nad doidy cup, ale nie wiem...
    Humana,Gerber Organic,Gerber zwykły póki co. Wodę podajębe doidy,czasem łyżeczką,czasem z mojej szklanki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 20:12

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:

Mam pytania dwa :

Najlepiej czytać skład. A jak np. chcesz podać pasternaka to ma tylko babydream. Ogólnie jednoskładnikowych jest niewiele.

Ja podaje butelka ale nie chce pić. Ale ja na mm. Ale zamówiłam doidy zobaczymy co to będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ciekawe czy te teoretycznie dla dzieci różnią się czymkolwiek od tych dla dorosłych ( pomijając cenę ) haha

U nas dzisiaj podałam dynie. Wzięła może z 2 łyżeczki coś tam pomemlala ale za bardzo zainteresowana nie była. Na końcu zaczęła pluc

Jak nocki? U nas koszmar trwa a chyba idą zęby już na poważnie....

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaka wodę podajecie? Jakas konkretna markę?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak nocki? U nas koszmar trwa a chyba idą zęby już na poważnie....

Mega słabe. Dzisiaj od 19.30 do 5.30 spala w tym czasie wstawałam nie chcę sklamac ale chyba 9 razy...kojarzę tylko jedna przerwę 2h od 3.15 do 5.30 kiedy to już wstała

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mega słabe. Dzisiaj od 19.30 do 5.30 spala w tym czasie wstawałam nie chcę sklamac ale chyba 9 razy...kojarzę tylko jedna przerwę 2h od 3.15 do 5.30 kiedy to już wstała

mój też spał od 19.30 ale do punkt 6.00. Dzisiaj padł o 18 ale nie miałam sił go przeciągać...u nas też jakoś tyle pobudek. Dla mnie pobudki jeszcze ogarniam ale jak już nie chce dac się uśpić to jest koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj usypialam od 19 , padła dopiero teraz. Ewidentnie spać jej się chciało ale nie mogła zasnąć. Ciekawe do której pospi.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    źrodlaną,jaką akurat mam w domu, czasem gotowaną kranówkę filtrowaną

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    ja niedawno zaczęłam podawać wodę. Kupiłam Żywiec zdrój. Ale później uświadomiłam sobie ze od 3 miesięcy robię mm na kranowce wiec podaje kranowke filtrowana.
    Oczywiście gotowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 20:29

ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kranowke przegotowana

ola_g89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ