X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Miałam pisać że wysypka takjaby zabiła więc obstawiam uczulenie na banana dzisiaj chce zacząć małej podawać odnowa bo już od tyg nic nie je poza mlekiem , dzisiaj spróbuje jej podać jakąś marchewkę i będę obserwować , chciałabym żeby mała zaczęła jeść kaszki na noc to może lepiej by noc przesypiala ale ona ich nie lubi , na następny tydzień kończymy 6 miesięcy i muszę zacząć mleko zmieniać czyli zacząć od 1 miarki nowego mleka tak później co 2 dni zwiększać porcję aż całkowicie zejdę na 2 ?
    Proszę powiedzcie mi jak to ma iść bo ja już do tego głowy nie mam, i kiedy wprowadzić gluten dziecku tego też nie wiem i co jej podać?
    Kasia ja stopniowo schodzilam z 1 i dawalam więcej miarek 2 - ale proporcje zmienialam po 1 dniu - nie było żadnych problemów z brzuszkiem:

1 dzień- 3 miarki 1 i 1 miarka 2
    2 dzień- 2 miarki 1 i 2 miarki 2
    3 dzień- 3 miarki 2 i 1 miarka 1
    4 dzień- jak wyżej i od 5 dnia już sama 2

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm, a jaką kaszkę próbowałaś dawać?
    Ja kupiłam Holle pszenną (zawiera gluten) i robię na swoim mleku. Możesz robić na mleku modyfikowanym, które maluszek zna i wtedy chętniej je :)

No i ja swojej daję kawałek kromki chlebka. Co prawda niewiele tego zje ale kontakt z glutenem jest :)

Wiem, że przyzwyczaiłaś się do przespanych nocy... ale 2 pobudki w nocy i to jeszcze z zasypiającym zaraz po jedzeniu dzieckiem - to całkiem przyzwoita noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:02

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wjechała pierwsza marchewka - sukces, bardzo mu smakowała :). Aż mnie chyba poniosło, na pewno dostał więcej niż 3 łyżeczki. A teraz oczywiście nie da się go ululać. Spać jak niemowlę - nie wiem kto to wymyślił...

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 7 msc chce zejść ze słoiczków i gotować. Kupilam książkę " u malucha na talerzu" i przepisy są proste na szczęście bo kucharka ze mnie kiepska

Hedgehog, JustynaG, ola_g89, KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 pobudki w nocy to jak wyspanie ;p ja po 3 h snu ciągiem czuję się jak bogini i góry mogę przenosić hehe

U nas dziś wjechał brokuł ale też nie była zainteresowana za bardzo. Za to wypiła może z 3 Łyczki wody.

Dzisiaj ma też jakiś słaby dzień wstała o 6 i dopiero jedna drzemka 30 minut gdzie zazwyczaj o tej porze budziła się po drugiej drzemce która trwała ok 1h. Ech nie ma się co.przyzwyczajac.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zaczęła się budzić w nocy ok 4 - bo jest głodna, zje i idzie dalej spać. Na noc pije butlę 160ml i próbowałam dac więcej ale nie da rady wypić. Może czymś zagęścić ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też pobudki w nocy właśnie na jedzenie , bo po jedzeniu idzie ładnie spać taka tutaj jest kwestia glodu w nocy , kiedy dziecko przestaje jeść w nocy ?

201809135365.png

Wysłany: 5 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    KATARZYNACarm, a jaką kaszkę próbowałaś dawać?
    Ja kupiłam Holle pszenną (zawiera gluten) i robię na swoim mleku. Możesz robić na mleku modyfikowanym, które maluszek zna i wtedy chętniej je :)

No i ja swojej daję kawałek kromki chlebka. Co prawda niewiele tego zje ale kontakt z glutenem jest :)

Wiem, że przyzwyczaiłaś się do przespanych nocy... ale 2 pobudki w nocy i to jeszcze z zasypiającym zaraz po jedzeniu dzieckiem - to całkiem przyzwoita noc.
    Ja podawałam jej kaszke bobovita ale nie bardzo jej smakuje muszę jej jeszcze raz spróbować podać.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No u nas też pobudki w nocy właśnie na jedzenie , bo po jedzeniu idzie ładnie spać taka tutaj jest kwestia glodu w nocy , kiedy dziecko przestaje jeść w nocy ?

Myślę że to kwestia indywidualna. Mojej przyjaciółki bliźniaki w czerwcu 2 lata i jeszcze jedzą dwa razy a innej do 4 roku pił sok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei córka kolegi mojego męża- Zosia ma 2.5 roku to do dzisiaj wstaje w nocy a ostatnio wstała o 3 z plecaczkiem że jedzie do babci. Jak włączyli tryb martwych to usiadła mamie na twArzy i zaczęła skakać haha. W żłobku ugryzła inna dziewczynkę do krwi w nogę, bo zabrała jej zabawkę. Także myślę że jeszcze wiele "wesolych" chwil przed nami.

Minns, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Z kolei córka kolegi mojego męża- Zosia ma 2.5 roku to do dzisiaj wstaje w nocy a ostatnio wstała o 3 z plecaczkiem że jedzie do babci. Jak włączyli tryb martwych to usiadła mamie na twArzy i zaczęła skakać haha. W żłobku ugryzła inna dziewczynkę do krwi w nogę, bo zabrała jej zabawkę. Także myślę że jeszcze wiele "wesolych" chwil przed nami.
    Powinna być na tym forum opcja "haha". Obudziłam syna swoim śmiechem jak to przeczytałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj poszedł cały słoik zupki z jarzyn i dziś dupa. Od 5 do 12 były 4 brzydkie kupy ze sluzem. Chyba za duzo na raz, albo cos nie pasuje mu w tym daniu. Zostajemy gdzieś i jutro tylko na mleku.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ostro rozszerzamy diete, dzisiaj wjechala rybka z jarzynami ale smakowalo! Zjadla na razi caly sloiczek:)
    Co do kaszek, to daje mojej wieczorem porcje 180ml mleka i 5-6 lyzeczek kaszki, wciaga taka butle i od 21 ej spi do 7ej rano. A dzisiaj piewszy raz uozyla sie sama na boczku do spania bez zadnych podporek pod nozkami. Tak sie ciesze, bo przez ta szyne ktorą ma na nózkach jest jej bardzo ciężko sie odwrócić, więc mamy dzisiaj taki nasz mały sukces:-)))

ola_g89, p_tt, KATARZYNACarm, 100krotka30, kasia1518, Camilla13, kuwejtonka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po brokule dzisiaj już 3 kupa idzie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeszcze ktos nie rozszerza diety? Czuje się osamotniona z cytowaniem :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Miałam pisać że wysypka takjaby zabiła więc obstawiam uczulenie na banana dzisiaj chce zacząć małej podawać odnowa bo już od tyg nic nie je poza mlekiem , dzisiaj spróbuje jej podać jakąś marchewkę i będę obserwować , chciałabym żeby mała zaczęła jeść kaszki na noc to może lepiej by noc przesypiala ale ona ich nie lubi , na następny tydzień kończymy 6 miesięcy i muszę zacząć mleko zmieniać czyli zacząć od 1 miarki nowego mleka tak później co 2 dni zwiększać porcję aż całkowicie zejdę na 2 ?
    Proszę powiedzcie mi jak to ma iść bo ja już do tego głowy nie mam, i kiedy wprowadzić gluten dziecku tego też nie wiem i co jej podać?
    My zmieniliśmy od razu na 2 i małej to odpowiadało, żadnych problemów brzuszkowych nie było. Nam lekarka z consultatiebureau kazała zacząć podawać chleb z masłem, z pieczywa złapie gluten

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas też kicha w nocy, pospał do 3, o 4 go odłożyłam do łóżeczka, minutę spał i oczywiście tryb świeca włączony i obijanie o szczebelki, co chwila podchodziłam, wkładałam smoczek, obracałam go z brzuszka, w końcu się rozryczał i musiałam go wziąć do łóżka ;/ a pobudka od 6. Ja jestem załamana, w ogóle nie śpi prawie od regresu w tym łóżeczku, zaraz będzie spacerówka to chyba będzie zasypiał po 10 godzinach w płaczu i z wykończenia ;/. Jak ja zazdroszczę tym co mają takie dzieci śpioszki serio to jest taka różnica w życiu, że masakra. Wiem, że może być gorzej, ale dzisiaj jestem tak niewyspana, że chodzę ciągle wkurzona i psioczę na wszystko -.-.
    Ja staram się ćwiczyć co drugi dzień skalpel z Chodakowską. Ważę o 1 kg mniej niż przed ciążą, ale ciało dalej w kiepskiej formie, mało jędrne. Na szczęście brzuch prawie całkiem wrócił do siebie, ale to zawdzięczam raczej tylko genom.
    Też zamierzamy kupić spacerówkę-parasolkę (bo spacerówkę mamy bo wózek 2w1). Może macie coś do polecenia?
    planuję kupić spacerówkę-paralokę MACLAREN TECHNO XLR

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 5 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    My zmieniliśmy od razu na 2 i małej to odpowiadało, żadnych problemów brzuszkowych nie było. Nam lekarka z consultatiebureau kazała zacząć podawać chleb z masłem, z pieczywa złapie gluten
    Chleb z masłem hmmm A możesz mi konkretnie jaki chleb Ty pisałaś chyba nie ten miękki jak wata

201809135365.png

Wysłany: 5 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oprocz brokola, mała nie bardzo chce coś innego jeść,

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Chleb z masłem hmmm A możesz mi konkretnie jaki chleb Ty pisałaś chyba nie ten miękki jak wata
    u nas w polskim sklepie mają piekarnie i od nich kupuję, można podawać tez ten holenderki (jak wata)

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ