WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KATARZYNACarm wrote:Miałam pisać że wysypka takjaby zabiła więc obstawiam uczulenie na banana dzisiaj chce zacząć małej podawać odnowa bo już od tyg nic nie je poza mlekiem , dzisiaj spróbuje jej podać jakąś marchewkę i będę obserwować , chciałabym żeby mała zaczęła jeść kaszki na noc to może lepiej by noc przesypiala ale ona ich nie lubi , na następny tydzień kończymy 6 miesięcy i muszę zacząć mleko zmieniać czyli zacząć od 1 miarki nowego mleka tak później co 2 dni zwiększać porcję aż całkowicie zejdę na 2 ?
Proszę powiedzcie mi jak to ma iść bo ja już do tego głowy nie mam, i kiedy wprowadzić gluten dziecku tego też nie wiem i co jej podać?
1 dzień- 3 miarki 1 i 1 miarka 2
2 dzień- 2 miarki 1 i 2 miarki 2
3 dzień- 3 miarki 2 i 1 miarka 1
4 dzień- jak wyżej i od 5 dnia już sama 2KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
KATARZYNACarm, a jaką kaszkę próbowałaś dawać?
Ja kupiłam Holle pszenną (zawiera gluten) i robię na swoim mleku. Możesz robić na mleku modyfikowanym, które maluszek zna i wtedy chętniej je
No i ja swojej daję kawałek kromki chlebka. Co prawda niewiele tego zje ale kontakt z glutenem jest
Wiem, że przyzwyczaiłaś się do przespanych nocy... ale 2 pobudki w nocy i to jeszcze z zasypiającym zaraz po jedzeniu dzieckiem - to całkiem przyzwoita noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:02
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj wjechała pierwsza marchewka - sukces, bardzo mu smakowała
. Aż mnie chyba poniosło, na pewno dostał więcej niż 3 łyżeczki. A teraz oczywiście nie da się go ululać. Spać jak niemowlę - nie wiem kto to wymyślił...
Camilla13 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny2 pobudki w nocy to jak wyspanie ;p ja po 3 h snu ciągiem czuję się jak bogini i góry mogę przenosić hehe
U nas dziś wjechał brokuł ale też nie była zainteresowana za bardzo. Za to wypiła może z 3 Łyczki wody.
Dzisiaj ma też jakiś słaby dzień wstała o 6 i dopiero jedna drzemka 30 minut gdzie zazwyczaj o tej porze budziła się po drugiej drzemce która trwała ok 1h. Ech nie ma się co.przyzwyczajac. -
JustynaG wrote:KATARZYNACarm, a jaką kaszkę próbowałaś dawać?
Ja kupiłam Holle pszenną (zawiera gluten) i robię na swoim mleku. Możesz robić na mleku modyfikowanym, które maluszek zna i wtedy chętniej je
No i ja swojej daję kawałek kromki chlebka. Co prawda niewiele tego zje ale kontakt z glutenem jest
Wiem, że przyzwyczaiłaś się do przespanych nocy... ale 2 pobudki w nocy i to jeszcze z zasypiającym zaraz po jedzeniu dzieckiem - to całkiem przyzwoita noc. -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:No u nas też pobudki w nocy właśnie na jedzenie , bo po jedzeniu idzie ładnie spać taka tutaj jest kwestia glodu w nocy , kiedy dziecko przestaje jeść w nocy ?
Myślę że to kwestia indywidualna. Mojej przyjaciółki bliźniaki w czerwcu 2 lata i jeszcze jedzą dwa razy a innej do 4 roku pił sok. -
nick nieaktualnyZ kolei córka kolegi mojego męża- Zosia ma 2.5 roku to do dzisiaj wstaje w nocy a ostatnio wstała o 3 z plecaczkiem że jedzie do babci. Jak włączyli tryb martwych to usiadła mamie na twArzy i zaczęła skakać haha. W żłobku ugryzła inna dziewczynkę do krwi w nogę, bo zabrała jej zabawkę. Także myślę że jeszcze wiele "wesolych" chwil przed nami.
Minns, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Z kolei córka kolegi mojego męża- Zosia ma 2.5 roku to do dzisiaj wstaje w nocy a ostatnio wstała o 3 z plecaczkiem że jedzie do babci. Jak włączyli tryb martwych to usiadła mamie na twArzy i zaczęła skakać haha. W żłobku ugryzła inna dziewczynkę do krwi w nogę, bo zabrała jej zabawkę. Także myślę że jeszcze wiele "wesolych" chwil przed nami.
-
nick nieaktualny
-
My tez ostro rozszerzamy diete, dzisiaj wjechala rybka z jarzynami ale smakowalo! Zjadla na razi caly sloiczek:)
Co do kaszek, to daje mojej wieczorem porcje 180ml mleka i 5-6 lyzeczek kaszki, wciaga taka butle i od 21 ej spi do 7ej rano. A dzisiaj piewszy raz uozyla sie sama na boczku do spania bez zadnych podporek pod nozkami. Tak sie ciesze, bo przez ta szyne ktorą ma na nózkach jest jej bardzo ciężko sie odwrócić, więc mamy dzisiaj taki nasz mały sukces:-)))ola_g89, p_tt, KATARZYNACarm, 100krotka30, kasia1518, Camilla13, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KATARZYNACarm wrote:Miałam pisać że wysypka takjaby zabiła więc obstawiam uczulenie na banana dzisiaj chce zacząć małej podawać odnowa bo już od tyg nic nie je poza mlekiem , dzisiaj spróbuje jej podać jakąś marchewkę i będę obserwować , chciałabym żeby mała zaczęła jeść kaszki na noc to może lepiej by noc przesypiala ale ona ich nie lubi , na następny tydzień kończymy 6 miesięcy i muszę zacząć mleko zmieniać czyli zacząć od 1 miarki nowego mleka tak później co 2 dni zwiększać porcję aż całkowicie zejdę na 2 ?
Proszę powiedzcie mi jak to ma iść bo ja już do tego głowy nie mam, i kiedy wprowadzić gluten dziecku tego też nie wiem i co jej podać?KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Minns wrote:U nas też kicha w nocy, pospał do 3, o 4 go odłożyłam do łóżeczka, minutę spał i oczywiście tryb świeca włączony i obijanie o szczebelki, co chwila podchodziłam, wkładałam smoczek, obracałam go z brzuszka, w końcu się rozryczał i musiałam go wziąć do łóżka ;/ a pobudka od 6. Ja jestem załamana, w ogóle nie śpi prawie od regresu w tym łóżeczku, zaraz będzie spacerówka to chyba będzie zasypiał po 10 godzinach w płaczu i z wykończenia ;/. Jak ja zazdroszczę tym co mają takie dzieci śpioszki serio to jest taka różnica w życiu, że masakra. Wiem, że może być gorzej, ale dzisiaj jestem tak niewyspana, że chodzę ciągle wkurzona i psioczę na wszystko -.-.
Ja staram się ćwiczyć co drugi dzień skalpel z Chodakowską. Ważę o 1 kg mniej niż przed ciążą, ale ciało dalej w kiepskiej formie, mało jędrne. Na szczęście brzuch prawie całkiem wrócił do siebie, ale to zawdzięczam raczej tylko genom.
Też zamierzamy kupić spacerówkę-parasolkę (bo spacerówkę mamy bo wózek 2w1). Może macie coś do polecenia?
-
Vlinder wrote:My zmieniliśmy od razu na 2 i małej to odpowiadało, żadnych problemów brzuszkowych nie było. Nam lekarka z consultatiebureau kazała zacząć podawać chleb z masłem, z pieczywa złapie gluten