X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nie mam tutaj tureckiej piekarni mieszkam na holenderskiej wiosce pod Rotterdam sami Holendrzy i holenderskie sklepy ,ale jutro pójdę do A.h
    To faktycznie masz mały wybór, chociaż mieszkając Holendrami można zyskać, zwłaszcza językowo. U nas pełen wachlarz narodowości. W ah zobacz pieczywo z serii Lief­de & Pas­sie Vol­ko­ren lub Ste­vig, albo jakieś kajzerki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:09

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle i u nas to samo. Ja nie mogę nawet wyjść z pokoju do kuchni bo jest płacz. Wszędzie muszę ją brać ze sobą. Uwierzcie mi że biorę ja nawet do łazienki...nie mam jak tego inaczej zrobić.

• Minns Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie raz się zdarzyło iść do wc z małym.
    U nas noc nawet spoko, ale katarek dalej jest, mega się stresuję żeby to się nie rozwinęło :( bo już lekko pokasłuje. Jak do woeczora nie będzie poprawy to jutro pojedziemy do lekarza, choć z drugiej strony nie chcę bo boję sie ze jeszcze tam cos gorszego złapie :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:44

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to była dziwna noc. Walczyliśmy od 19-22 jak za starych dobrych lat haha :D mała pięknie zasnela przy cycku, odłożyłam do łóżeczka i krzyk. Uspokajała się tylko na rękach i to po porządnym bujaniu i tuleniu, jak tylko odłożyłam to krzyk, który brzmiał jak atak paniki. Piski, krzyk, płacz. Już pogodziłam się z myśla, ze będę musiała spać na siedząco z dzieckiem na rękach. Ale po 3h w końcu jakoś dałam radę odłożyć ja do kokonu i spała ze mną w łóżku. Nie mogłam jej puścić nawet na sekundę. Nie wiem, czy to efekt szczepienia, czy zaczyna się lęk separacyjny, czy to skok, czy zęby. Ale tak okropnie płakała, ze sama chciałam się popłakać tak mi jej było szkoda. :(

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy częste pokasluje. W dzień jest ok. Ale ja się zastanawiam czy to jakaś wydzielina z nosa ( nie odciagam nic ) czy zalegający pokarm jej się cofa.

• Minns Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno rzadko płacze, ale ostatnio jak płakał tak mocno po pneumokokach to też chciałam płakać razem z nim. Teraz ma ten katar, w sumie nic mu nie jest bo zachowuje się pogodnie jak zawsze, a mnie już zbiera na płaczki bo mój synek ma katarek...jestem ciepła klucha :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez 10 dni był krzyk non stop jak tylko znikalam małemu z oczu, w nocy to samo, co chwilę płacz, tulenie i znowu spał. A ta kupa co pisałam to efekt zabkowania, był u nas lekarz, wychodzą dolne jedynki. Dziś spał od północy do 5.50 z pobudka na jedzenie o 3.30. Teraz zasypia na rękach. Ależ się męczą nasze Bobaski a my razem z nimi. Mąż dał mi pospac do 11 bo byłam ledwo żywa.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam nosidło,mam Skul Art, jak chusta,z tym że zapinane. Spokój. Albo nosidło,albo dwór,jestem non stop na nogach. Żyję na owocach i parowkach. To pewnie jakiś gigantyczny skok,albo zęby,ale nic tam w paszczaku nie widzę

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde izabelle wg kalendarza powinno być po skoku :) a tak na poważnie to u nas podobnie :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jakaś masakra... nie mam pojęcia czy po szczepieniu czy zęby albo coś innego. Wczoraj usypialam do 22, gdzie zawsze o 20.39 już śpi. Na noc nie chciała jeść. Pobudka o 1.30 zjadła łaskawie 100ml i musiałam lulać godzinę. Od 6 nie śpi, nie chce jeść, na napady płaczu i nie wiadomo o co jej chodzi. Mimo że pizga to wzięłam ja na spacer- spała 1h ale to non stop musiałam bujać wózkiem. Znikam z pola widzenia i jeden wielki ryk jest . Przez cały dzień zjadła 250ml , kaszki nie chciała, na szczęście słoiczek cały zjadła. Padam na twarz, a jutro jedziemy na weekend do Zakopanego , aż się boję co to będzie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję co będzie w sobotę na chrzcinach ;)
    Może to przez wiatry?
    Albo przez rozszerzanie diety? Veritaserum,wy też zaczęłyście ;)
    Właśnie wcinam super błyskawiczny krem z soczewicy ;) Sama się rozgotowała,nie potrzeba blendować. Pysznie,zdrowo i samo się zrobiło ;) polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 17:58

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja się boję co będzie w sobotę na chrzcinach ;)
    Może to przez wiatry?
    Albo przez rozszerzanie diety? Veritaserum,wy też zaczęłyście ;)
    Właśnie wcinam super błyskawiczny krem z soczewicy ;) Sama się rozgotowała,nie potrzeba blendować. Pysznie,zdrowo i samo się zrobiło ;) polecam

Isabelle

Mówisz o tym że córka jest nieodkladalna?

U nas też regres pod tym względem. Nigdy nie był noszony dużo i bawił się sporo sam na macie itp ale teraz to żali się po minucie. Zauważyłam że jak jakaś zabawkę wpakuje do dziuba to płacz więc zakładam bolesnosc dziąseł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako kucharka ze mnie średnia to kupiłam książkę U malucha na talerzu i te przepisy są wręcz banalne. Mam nadzieję że syncio pozwoli na ugotowanie kilku potraw. Już namierzyłam mięso bez ostrzykiwania a warzywa postawię na mrożone w tym okresie. Są takie woreczki np. w Biedronka za 3 zł junior z marchewka brokulem itp sa to małe kawałki więc w sam raz bo te przepisy są q sumie na taka porcje 190 gram.

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam alaantkowe blw i nowe alaantkowe blw ;) wiem że na blogu są przepisy ale wolę jak otworzę książkę i heja. Tylko że ja bardzo lubię gotować i generalnie znajomi / rodzina bardzo chwali moja kuchnie nieskromnie opowiem :) ale mam zamiar po prostu gotować zdrowiej, więcej warzyw, potraw na parze itp ;l

U nas dzisiaj wjechała marchewka i chyba mojej Ani najbardziej zasmakowała z 5 łyżeczek jej dałam ( poniosło mnie ). Wodę sukcesywnie podaje i powiem.Wam że po tych dosłownie 4 dniach jest lepiej ! Trzymam jej doidy ona otwiera dziubek i pije ;) wiadomo że nie pół kubka os razu ale kilka malutkich lyczkow wleci. Śmiać mi się chce bo jak zaczyna jeść to często w trakcie gada :)

Izabelle, ola_g89, kasia1518, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a trzeba się tak trzymać tych kilku łyżeczek na początku? Jeśli dziecku smakuje i ma ochote zjeść więcej to nie moze? Generalnie gdziekolwiek czytam to jest napisane, ze to dziecko decyduje ile chce zjeść.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, może dziecko zjeść więcej. Ale nie ma co się przejmować jeśli zje tylko 2-3lyzki.

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=a1kGi-X2_C8

Dziewczyny czytam co u Was i u mnie podobnie syn jest nieodkladalny. Dziś mieliśmy ostatnie usg bioderek i też myślę co tu kupić żeby go do tego wpakowac i móc coś zrobić. Dolne jedynki ma na wylocie i mogłyby już się przebić bo ja zwariuje.

A filmik dosłownie obrazuje mój dzień, z tym że ja w piżamie i wszystko z małym na rękach ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super piosenka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam alaantkowe blw i nowe alaantkowe blw ;) wiem że na blogu są przepisy ale wolę jak otworzę książkę i heja. Tylko że ja bardzo lubię gotować i generalnie znajomi / rodzina bardzo chwali moja kuchnie nieskromnie opowiem :) ale mam zamiar po prostu gotować zdrowiej, więcej warzyw, potraw na parze itp ;l

U nas dzisiaj wjechała marchewka i chyba mojej Ani najbardziej zasmakowała z 5 łyżeczek jej dałam ( poniosło mnie ). Wodę sukcesywnie podaje i powiem.Wam że po tych dosłownie 4 dniach jest lepiej ! Trzymam jej doidy ona otwiera dziubek i pije ;) wiadomo że nie pół kubka os razu ale kilka malutkich lyczkow wleci. Śmiać mi się chce bo jak zaczyna jeść to często w trakcie gada :)

alankowe super ale ja narazie stawiam na zupki papki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ola, może dziecko zjeść więcej. Ale nie ma co się przejmować jeśli zje tylko 2-3lyzki.

Zgadzam się. Dziecko samo oceni ile chce a jak ma być reakcja alergiczna to będzie i po 3 i 6 łyżkach.

JustynaG lubi tę wiadomość

‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ