WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym spaniem w nocy i jedzeniem różnie bywa. Syn szybko przestał jeść w nocy,a Zośka...nadal je i nie widać,żeby miała przestać.
U nas mimo rozszerzania diety kupa dziś po 5 dniach i to gęsta i taka mała. Nie wiem czy nie powinna zacząć robić częściej. Utarłam jabłko,ale nic z tego. Zrobię chyba trochę przerwy, mimo ze je mikroskopijne porcyjki.
Muszę pochwalić Małą bo pięknie załapała picie z doidy,normalnie siorbietylko trzymam jej kubeczek.
Minns, 100krotka30, kasia1518, ola_g89, Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Ah z tymi kupami na początku się martwilam bo za często i za rzadkie, sluzowate
podawałam delikol bo nietolerancja laktozy. Teraz idzie raz na tydzień i też mała. Jabłko u nas też nic nie pomogło.
Generalnie po pół roku rozwiazal się też sam problem ulewania.
Kataru dziś brak robiłam inhalacje ale nic nie schodzilo, samo też nie cieknie. Dziwnie szybko minol.
Młody przyjmuje pozycję na czworaka i buja się przód, tył. Cieszy się przy tym słodziak mały. Będzie się działo jak ruszyMinns, ola_g89, kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:My tez ostro rozszerzamy diete, dzisiaj wjechala rybka z jarzynami ale smakowalo! Zjadla na razi caly sloiczek:)
Co do kaszek, to daje mojej wieczorem porcje 180ml mleka i 5-6 lyzeczek kaszki, wciaga taka butle i od 21 ej spi do 7ej rano. A dzisiaj piewszy raz uozyla sie sama na boczku do spania bez zadnych podporek pod nozkami. Tak sie ciesze, bo przez ta szyne ktorą ma na nózkach jest jej bardzo ciężko sie odwrócić, więc mamy dzisiaj taki nasz mały sukces:-))) -
ola_g89 wrote:Czy jeszcze ktos nie rozszerza diety? Czuje się osamotniona z cytowaniem
Ja jeszcze sam cyc! Ale w przyszłym tyg zaczynamyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:49
ola_g89 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
jatoszka wrote:Jakim smoczkiem podajesz taka gesta kaszke ?oJa sypie narazie jedna miarke ale planuje zwiekszac ilosc
Podaje na początku smokiem 3+, a tak w połowie picia kaszka już gęstnieje bardzo i zmieniamy na 6+kaszka. Powoli chce juz w ogole przejsc na ten kaszkowy, ale jak podam na początku nawet jak czeka z tą kaszką, to Lena się jeszcze zalewa. Moze dlatego że samo mleczko pije z 3+ i po prostu się nie spodziewa i ciągnie za bardzo;-)jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My startujemy od soboty. Wszystko już mamy. Krzesełko do złożenia, dynia w słoiczkach znaleziona (dzięki Monia
). Chce zacząć w weekend żeby tatuś mógł zobaczyć jej pierwsze jedzenie
Za to wczoraj dałam jej trochę wody w doidy cup. Oszalała! Pchała sobie kubek siła do buzimimo śliniaka była cała mokra, ale cos na pewno wpadło do buzi. Jak zostało kilka kropelek to dałam jej żeby sama podtrzymała to od razu pchała do buzi i stawiała sobie kubek na czole
Hedgehog, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:My startujemy od soboty. Wszystko już mamy. Krzesełko do złożenia, dynia w słoiczkach znaleziona (dzięki Monia
). Chce zacząć w weekend żeby tatuś mógł zobaczyć jej pierwsze jedzenie
Za to wczoraj dałam jej trochę wody w doidy cup. Oszalała! Pchała sobie kubek siła do buzimimo śliniaka była cała mokra, ale cos na pewno wpadło do buzi. Jak zostało kilka kropelek to dałam jej żeby sama podtrzymała to od razu pchała do buzi i stawiała sobie kubek na czole
I jaka wodę podajesz?
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:A jaka dynia w słoiczku? Bo mi umknelo
I jaka wodę podajesz?
wodę podałam źródlana Żywiec Zdrój.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
U nas jakieś szaleństwo,od dwóch dni nawet do toalety iść nie.mogę,bo zaraz histeria jak znikam z pola widzenia. Trochę się wyciszyła,jak kupa porządna wyszła. Pierwsza kupa o konsystencji pasty
Dziś nic do jedzenia Zosi nie dawałam prócz piersi. Jestem wykończona,kompletnie nie wiem co się na,świecie dzieje,w sobotę chrzest,nic nie ruszyłam ze sprzątaniem. Na.końcu tak mi zassała skórę na przedramieniu,że mam malinkę
Minns, KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Mojemu średnio woda smakuje, już brokuły chętniej jadł. Dzisiaj przyszedł doidy cup to jutro spróbujemy. Ola_g też czekałam na weekend żeby mąż zobaczył
.
I chyba mamy katarekdzisiaj z jednej dziurki leci trochę wodnistego katarku. Na razie tylko odciągam, mam nadzieje, że się nie rozwinie nic okropnego, za tydzień szczepienia. Czy mam rezygnować ze spacerów czy są wręcz wskazane?
wrzesień 2018 - synek