X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem w nocy i jedzeniem różnie bywa. Syn szybko przestał jeść w nocy,a Zośka...nadal je i nie widać,żeby miała przestać.

U nas mimo rozszerzania diety kupa dziś po 5 dniach i to gęsta i taka mała. Nie wiem czy nie powinna zacząć robić częściej. Utarłam jabłko,ale nic z tego. Zrobię chyba trochę przerwy, mimo ze je mikroskopijne porcyjki.

Muszę pochwalić Małą bo pięknie załapała picie z doidy,normalnie siorbie :) tylko trzymam jej kubeczek.

Minns, 100krotka30, kasia1518, ola_g89, Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah z tymi kupami na początku się martwilam bo za często i za rzadkie, sluzowate ;-) podawałam delikol bo nietolerancja laktozy. Teraz idzie raz na tydzień i też mała. Jabłko u nas też nic nie pomogło.
    Generalnie po pół roku rozwiazal się też sam problem ulewania.
    Kataru dziś brak robiłam inhalacje ale nic nie schodzilo, samo też nie cieknie. Dziwnie szybko minol.
    Młody przyjmuje pozycję na czworaka i buja się przód, tył. Cieszy się przy tym słodziak mały. Będzie się działo jak ruszy ;-)

Minns, ola_g89, kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas oprocz brokola, mała nie bardzo chce coś innego jeść,
    No każdy Bobas jest inny, nasz nie na widzi brokuła.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    My tez ostro rozszerzamy diete, dzisiaj wjechala rybka z jarzynami ale smakowalo! Zjadla na razi caly sloiczek:)
    Co do kaszek, to daje mojej wieczorem porcje 180ml mleka i 5-6 lyzeczek kaszki, wciaga taka butle i od 21 ej spi do 7ej rano. A dzisiaj piewszy raz uozyla sie sama na boczku do spania bez zadnych podporek pod nozkami. Tak sie ciesze, bo przez ta szyne ktorą ma na nózkach jest jej bardzo ciężko sie odwrócić, więc mamy dzisiaj taki nasz mały sukces:-)))
    Jakim smoczkiem podajesz taka gesta kaszke ?oJa sypie narazie jedna miarke ale planuje zwiekszac ilosc :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Czy jeszcze ktos nie rozszerza diety? Czuje się osamotniona z cytowaniem :D

Ja jeszcze sam cyc! Ale w przyszłym tyg zaczynamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 22:49

ola_g89 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    u nas w polskim sklepie mają piekarnie i od nich kupuję, można podawać tez ten holenderki (jak wata)
    Nie mam w pobliżu polskiego sklepu ale kupię w ah jakiś twardsze chleb bo ten z waty do mnie nie przemawia

201809135365.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Jakim smoczkiem podajesz taka gesta kaszke ?oJa sypie narazie jedna miarke ale planuje zwiekszac ilosc :-)

Podaje na początku smokiem 3+, a tak w połowie picia kaszka już gęstnieje bardzo i zmieniamy na 6+kaszka. Powoli chce juz w ogole przejsc na ten kaszkowy, ale jak podam na początku nawet jak czeka z tą kaszką, to Lena się jeszcze zalewa. Moze dlatego że samo mleczko pije z 3+ i po prostu się nie spodziewa i ciągnie za bardzo;-)

jatoszka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są specjalne smoczki do kaszki z dziurką w kształcie Y.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie rozszerzam ale wjezdzamy w tym tygodniu. Ja startuje od ziemniaka, potem brokul albo marchewka

ola_g89 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś drugi dzień podałam brokuł i zjadła też z 3 łyżeczki po czym obrażona okręciła głowę ;p ogolnie muszę coś wymyślić i zrezygnować ze słoików bo wywalam połowę słoika. A nie jestem w stanie tego jeść. Obrzydliwe to.

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ja to dojadam, ale fakt dziecko malo z tego zje. Myślę ze jakby się do 3 dni przeciagnęło tego gerberka (można się zmieścić w 48 godzinach) się to by sie nic nie stało ale wolę nie ryzykować.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam dojesc tego brokuła. Uwierzcie że nie dałam rady. To śmierdzi okropnie ;p zwykłego brokuła lubię. Jutro podam marchewkę ;)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nie mam w pobliżu polskiego sklepu ale kupię w ah jakiś twardsze chleb bo ten z waty do mnie nie przemawia
    Możesz kupić w tureckiej piekarni, albo ten ich płaski lub bułki

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My startujemy od soboty. Wszystko już mamy. Krzesełko do złożenia, dynia w słoiczkach znaleziona (dzięki Monia :) ). Chce zacząć w weekend żeby tatuś mógł zobaczyć jej pierwsze jedzenie :)
    Za to wczoraj dałam jej trochę wody w doidy cup. Oszalała! Pchała sobie kubek siła do buzi :D mimo śliniaka była cała mokra, ale cos na pewno wpadło do buzi. Jak zostało kilka kropelek to dałam jej żeby sama podtrzymała to od razu pchała do buzi i stawiała sobie kubek na czole :D

Hedgehog, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My startujemy od soboty. Wszystko już mamy. Krzesełko do złożenia, dynia w słoiczkach znaleziona (dzięki Monia :) ). Chce zacząć w weekend żeby tatuś mógł zobaczyć jej pierwsze jedzenie :)
    Za to wczoraj dałam jej trochę wody w doidy cup. Oszalała! Pchała sobie kubek siła do buzi :D mimo śliniaka była cała mokra, ale cos na pewno wpadło do buzi. Jak zostało kilka kropelek to dałam jej żeby sama podtrzymała to od razu pchała do buzi i stawiała sobie kubek na czole :D
    A jaka dynia w słoiczku? Bo mi umknelo :) I jaka wodę podajesz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A jaka dynia w słoiczku? Bo mi umknelo :) I jaka wodę podajesz?
    Dynie mam jedna z humany, druga gerbera. Po prostu nie mogłam nigdzie w sklepie znaleźć. Ostatecznie zamówiłam online w rossmannie po informacji od Moni :) wodę podałam źródlana Żywiec Zdrój.

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakieś szaleństwo,od dwóch dni nawet do toalety iść nie.mogę,bo zaraz histeria jak znikam z pola widzenia. Trochę się wyciszyła,jak kupa porządna wyszła. Pierwsza kupa o konsystencji pasty ;) Dziś nic do jedzenia Zosi nie dawałam prócz piersi. Jestem wykończona,kompletnie nie wiem co się na,świecie dzieje,w sobotę chrzest,nic nie ruszyłam ze sprzątaniem. Na.końcu tak mi zassała skórę na przedramieniu,że mam malinkę ;)

Minns, KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu średnio woda smakuje, już brokuły chętniej jadł. Dzisiaj przyszedł doidy cup to jutro spróbujemy. Ola_g też czekałam na weekend żeby mąż zobaczył :).
    I chyba mamy katarek :( dzisiaj z jednej dziurki leci trochę wodnistego katarku. Na razie tylko odciągam, mam nadzieje, że się nie rozwinie nic okropnego, za tydzień szczepienia. Czy mam rezygnować ze spacerów czy są wręcz wskazane?

wrzesień 2018 - synek <3
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Możesz kupić w tureckiej piekarni, albo ten ich płaski lub bułki
    Nie mam tutaj tureckiej piekarni mieszkam na holenderskiej wiosce pod Rotterdam sami Holendrzy i holenderskie sklepy ,ale jutro pójdę do A.h

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns,ja wychodzę jak nie ma stanu podgorączkowego i jest ładna pogoda

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ