X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i odkryciem sezonu jest gryzak drewniany, dostał od cioci, te silikonowe przy tym to badziewie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My poprzednia noc tragedia... padła o 20 i myślałam że będzie spała do rana, a tu o 1 pobudka- zjadła i poszła spać, z płaczem obudziła się o 2.30 - godzina lulania i o 5 i już nie spała. A w dzień 1 drzemka 30min.

Liczę że dziś pośpi bo jutro będzie też rozwalony dzień... mamy pediatre uwaga o godz 22.00 - ale powiedziałam zw choćbym miała jechać o północy to i tak pojadę. W czwartek mamy mieć szczepienie na meingokoki, a Zosia od 3 dni ( odkąd zaczęła się obracać z pleców na brzuch) ma taki dziwny kaszel. Mi się wydaje że to jakieś kłaczki z koca ja drapia bo ciągle je ten koc , ale jak jej ta doktor nie oslucha, to powiedzialam do męża że jej nie zaszczepie, bo to ciężkie szczepienie.
    Nie za bardzo panikuje?
    O 22? To tak późna wizyta domowa?

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu....dobrze, że kolejne 15 miesiąc, choć nie wiem czy mmr nie przesunę...

• Minns Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka a było wcześniej coś widać, jakieś zaczerwienione dziąsła itp? Bo u nas nic nie wskazuje na zęby oprócz zgryzienia ślinienia i marudzenia.
    I nas też najlepiej sprawdzają się drewniane gryzaki. Ma zawieszkę do smoczka drewnianą z koralików i najbardziej lubi to gryźć.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej chyba zęby jeszcze nie idą. On po prostu ma dni marudy na maxa a każde jej marudzenie to od razu myślę że to zęby :p

Ja się przełamałam i podaje już jedzenie w kawałkach koniec słoiczków ;) póki co wjechała cukinia, brokuł, awokado , banan, pomarańcz i cytryną :) pięknie sobie radzi. Raz odgryzła za dużo brokuła i widziałam jakby miała odruch wymiotny tak kilka razy ja już puls 200 i chciałam jej grzebac w buzi ale sobie super poradziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 07:48

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie juz jajko ? Całe ? Pamietam ze z e starsza zaczynalam od zoltka teraz daje sie cale ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    O 22? To tak późna wizyta domowa?
    Nie wizyta domowa - muszę pojechać 30km i zapłacić za ta przyjemność . Takie ma ta pediatra oblężenie, potrafi nawet i północ zaproponować, ale jest bardzo dobrym specjalistą- moja koleżanka z dzieckiem była u 4 pediatrow i tylko ona stwierdziła że dziecko ma zapalenie płuc. Jak byliśmy na pierwszej wizycie to 1.5 godz. A chce mieć pewność że wszystko jest ok zanim zaszczepie, bo ta pediatra z przychodni... To o kant d**y potluc- już ja wiem więcej od niej

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mojej chyba zęby jeszcze nie idą. On po prostu ma dni marudy na maxa a każde jej marudzenie to od razu myślę że to zęby :p

Ja się przełamałam i podaje już jedzenie w kawałkach koniec słoiczków ;) póki co wjechała cukinia, brokuł, awokado , banan, pomarańcz i cytryną :) pięknie sobie radzi. Raz odgryzła za dużo brokuła i widziałam jakby miała odruch wymiotny tak kilka razy ja już puls 200 i chciałam jej grzebac w buzi ale sobie super poradziła ;)

A nie jest przypadkiem tak że cytrusów nie powinno się podawać tak małemu dziecku? Tak samo jak miodu i pieczarek

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A dajecie juz jajko ? Całe ? Pamietam ze z e starsza zaczynalam od zoltka teraz daje sie cale ?

Ja jeszcze nie daje ale teraz daje się już całe. Nie ma chyba zaleceń że osobno

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A nie jest przypadkiem tak że cytrusów nie powinno się podawać tak małemu dziecku? Tak samo jak miodu i pieczarek

Miodu nie można na pewno , pieczarek też, bardzo słonych rzeczy również. Cytrusów oprócz tego że mogą uczulać to nie ma przeciwwskazań. Chyba że ja o czymś nie wiem co jest możliwe.

Na alaantkowe blw twierdzą że spokojnie można jeśli nie uczulają dziecka. U nas nic się nie dzialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 08:25

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam dawać pół żółtka, ale wymiotowal i pediatra kazała wstrzymać się z miesiąc. I z rybami bo ta sama sytuacja.

• Minns Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jajko takie normalne podajecie w kawałkach czy jakieś zblendowane?
    U nas rozszerzanie idzie powoli, jakieś warzywa były, owoce, mięsko na razie ze słoiczka, jutro podam kaszkę, potem jakieś jogurty/kefiry. Będę musiała to jakoś bardziej uregulować. Woda dalej bee, z doidy nie umie pić, a wczoraj dałam mu kawałki ziemniaka i awokado to beznadziejnie mu szło to jedzenie, za pierwszym razem więcej mu się udało zjeść bo wczoraj to prawie nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:07

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał nie miał żadnego obrzęku ani zaczerwienienia, pchal ze złością pięść do buzi, nawet jak wychodził ten ząb to za bardzo się nie slinil. Za to maruda niesamowita i wszystko bee leżaczek, mata nawet na rękach płacz. Przedwczoraj myślałam że jest druga ale mi się przewidzalo. Niedziela i wczoraj tragedia i dziś przeswituje ta druga jedynka dolna teraz może znowu sam ja wybije zaproponuje mu skarpetki jak ostatnio może pomogą ;-) bo wszystko co twarde doprowadza do płaczu

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podaje poza mlekiem 3 posiłki. Rano kaszka z owocami potem zupka i jogurt z owocami

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co trochę poczytalam i doczytałam się że często 6/7 miesiąc to właśnie jest powoli rezygnacja z 3 drzemek na rzecz 2. Może dlatego te dzieciaki nasze teraz są takie marudy ? Bo pewnie trochę musi minac aż to się wyreguluje. Ja bym chciała ją rano dać później spać i po południu ald nie wychodzi. Max 3h od wstania musi iść spać ale tej popołudniowej drzemki już nie chce. Nie wiem jak jej pomóc .
    Wiadomo że są różne dzieci ale może coś w tym jest.

U nas rano kasza z owocem, po południu warzywko.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od żółtka, też właśnie takie zalecenia były przy starszej córce. Teraz podobno można wszystko podawać tylko nie w jednym czasie. Ale fakt boje się no cytrusy podawać. Jednak inaczej chowałam pierwsza córkę i czasem nie dziwię się dziadkom, że próbują narzucać swoje, bo co chwilę wszystko się zmienia.

Veritaserum jak cytrynę podałaś?

jatoszka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podajecie jakąś kaszkę glutenową? Jak dużo? Trochę mam obawy bo robiłam badania i mam uszkodzony gen odpowiadający za przyswajanie glutenu. Zalecają zeby podać w niewielkich ilosciach przed ukończeniem 6 m-y, więc czasu niewiele..

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    A podajecie jakąś kaszkę glutenową? Jak dużo? Trochę mam obawy bo robiłam badania i mam uszkodzony gen odpowiadający za przyswajanie glutenu. Zalecają zeby podać w niewielkich ilosciach przed ukończeniem 6 m-y, więc czasu niewiele..
    nam pediatra zleciła dodawać kaszę manna do zupek

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia sparzylam cytrynę i pokroilam na grubsze polplasrry. To wiadomo nie traktowałam jak posiłek jej tylko bardziej dla zobaczenia Poznania smaku . Podałam jej dwa takie pop plastry a ona wyssała sok . Kwasila się mega ale chciała jeszcze ;) więcej nie podałam. Nic jej nie było. Pomarańcz już dwa razy dostała i uwielbia.

Minns, aLunia, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez kocha pomarańcze. Obieram,kroję,a ona wbija się dziąsłami i ssie ;) Nie daję kawałków,bo jeszcze zupełnie sama nie siedzi. Daję natomiast chrupki kukurydziane,olbrzymią skórkę chleba z masłem lub bułę w całości
    Tak podaję gluten. Kupiłam też kaszkę owsianą,ale czekam aż jaglana się skończy.
    Co do jajka,to póki co dałam na próbę żółtko. Rozgniotłam z masłem,wcianała zadowolona :). Powoli sobie tą dietę rozszerzamy. Dopiero zacznę wprowadzać białko jajka,mięso,ryby. Co do nabiału,to mam opory,bo ogólnie jest kiepskiej jakości.Muszę rozejrzeć się wśród okolicznych gospodarzy,kto pasie krówki na łące ;) . Przez to,że kupa u nas raz na kilka dni,to nawet banana nie dałam jeszcze.
    Niestety,u nas juz mniej drzemek,czasem dwie,czasem jedna długa i non stop marudzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 16:28

veritaserum, 100krotka30 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ