WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Moja z brzucha na plecy się wciąż nie obraca:(
No przecież na to ma kupę czasu...
do końca 8 msc w sposób kontrolowany obracać się z brzuszka.
Bylam dzisiaj u fizjo bo mój mały miał pewne problemy. I dziewczyny ... sama ona mówiła, że panuje niezdrowy trend że dziecko najlepiej żeby usiadlo w 6 msc a chodziło zaraz potem. Trend do rzekomo idealnego dziecka. Rzekomo bo dziecko które stoi w 8 msc nie jest do końca dobre dla jego kręgosłupa.. Jeśli samo stanie to ok- taka ma drogę rozwoju. Ale matki na siłę aktywuja dzieci, pchają na pchacze, na siłę ich sadza.
Mum2b
tu masz w pdf kalendarz rozwoju
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/01/kalendarz-rozwoju-dziecka/
veritaserum, Minns lubią tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Dziewczyny czy u waszych pociech wyszły ząbki tzn czy każde dziecko ma już ząbki, bo moja nie ma i jak narazie nie widzę ich tylko kupki rzadkie i złość źle spanie i marudzenie 🤔🤔🤔🤔
Nie ma. Było kilka alarmów ale fałszywe. Ja miałam 1 jak miałam 10 msc. Może bedzie po mnie miał pozno.
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Dziewczyny czy u waszych pociech wyszły ząbki tzn czy każde dziecko ma już ząbki, bo moja nie ma i jak narazie nie widzę ich tylko kupki rzadkie i złość źle spanie i marudzenie 🤔🤔🤔🤔
-
nick nieaktualny86monia wrote:No przecież na to ma kupę czasu...
do końca 8 msc w sposób kontrolowany obracać się z brzuszka.
Bylam dzisiaj u fizjo bo mój mały miał pewne problemy. I dziewczyny ... sama ona mówiła, że panuje niezdrowy trend że dziecko najlepiej żeby usiadlo w 6 msc a chodziło zaraz potem. Trend do rzekomo idealnego dziecka. Rzekomo bo dziecko które stoi w 8 msc nie jest do końca dobre dla jego kręgosłupa.. Jeśli samo stanie to ok- taka ma drogę rozwoju. Ale matki na siłę aktywuja dzieci, pchają na pchacze, na siłę ich sadza.
Mum2b
tu masz w pdf kalendarz rozwoju
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/01/kalendarz-rozwoju-dziecka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 16:17
-
Dla mnie to straszne bo jak chce się żeby dziecko w wieku do 1 roku życia było "idealne" to ciągle będzie się niezadowolonym z dziecka. Ja trochę na początku miałam jakieś myśli, że tu dzieci obracaja sie, pelzaja a mój leży, ale wyluzowalam i ruszył do przodu. Może wolniej, ale wszystko w normie. Wiąże ta jego niechęć do refluksu bo od kilku dni odpukac nic nie ulewa i nie przełyka treści pokarmowej. Może to mu dodało odwagi i obraca się w obie strony jak szalony..
Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
86monia wrote:A propo Szymonka i rzekomego powikłania po pneumokokach. Av na drugim forum zamieściła linka na fb do strony prowadzonej przez jego rodziców chyba i wykryto u niego ciężka wade genetyczna....
W sensie chodzi o te ostatnią głośną sprawę?Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Dziewczyny, zwłaszcza KP. Czy któraś z Was jeszcze nie dostała okresu?
Ja nie mam, ostatni okres miałam w listopadzie 2017...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:15
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Hej Dziewczyny. Nadrobilam te kilka stron, ale miałam ciężkie dni sama ze sobą- non stop wymioty do dzisiaj do g. 15.
Widzę że każda ma cięższe czasy, maluszki teraz mają taki okres że dużo się dzieje- jak nie rozszerzenie diety, to nowe umiejętności, także może stąd te zachowania, ale przecież wszystko się kiedyś unormuje i będzie dobrze - tak się pocieszam ☺ choć ja nie mogę narzekać bo u nas wróciło wszystko do normy- tzn Zosia je normalnie, w nocy jedna pobudka ale taka Max 20min - na jedzenie i zmianę pampersa.
U nas Zosia też jakieś 10dni się obraca - wydawało mi się że robi to tylko przez lewe ramię, ale mąż mi udowodnił że i przez prawe też- położył tel jej z prawej strony i ona siup na brzuch- u nas tel to chyba najlepszy wabik ☺
Czy Wasze dzieci są też takie "żywe "? Moja Zosia ciągle macha nogami, rękami i mimo że nie raczkuje to wszędzie jej pełno. Jest tylko spokojna jak śpi , nawet jak je to co chwilę nakłada pieluszkę na oczy i lapie rękami za stopy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:01
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
kuwejtonka wrote:Dziewczyny, zwłaszcza KP. Czy któraś z Was jeszcze nie dostała okresu?
Ja nie mam, ostatni okres miałam w listopadzie 2017...Też nie mam ale jakoś nie ubolewam nad tym faktem.
-
Ostatni okres miałam na początku grudnia 2017, dalej karmię piersią.
Byliśmy dzisiaj na długim spacerze, podeszłam do smyka odebrać paczkę i w obi kupić drut, bo chcę zrobić ozdobę na ścianę - tęczę. Nie wiem czy w tym roku zdążę, ale spróbuję. A mały ośmiornicy wibrującej na początku się wystraszył. Chyba nie będzie to miłość od pierwszego wejrzenia. Ogólnie jest strachliwy.
A ruchliwy jest bardzo, ostatnio na przewijaku się tak obraca, że ma głowę przy moim brzuchu. Od kilku dni jak leży na plecach podnosi wysoko nogi jak do świecy i bach na ziemię. A podczas usypiania czasem dostaje szału i kręci się po całym łóżeczku.wrzesień 2018 - synek -
KASIU współczuję wymiotow ale wiem co czujesz ja z Natalka wymiotowalam 3 miesiące non stop 😭😭😭
Ostatnio mam problemy żołądkowa i zdarza mi się wymiotować w poniedziałek idę do lekarza Bo wydaje mi.ske że to na tle nerwowym , ale zawsze lepiej to sprawdzić.
Natalka dzisiaj ma dzień marudny.... już ja spać położyłam bo nie dało rady z nią wytrzymać . 🤔 -
KATARZYNACarm wrote:KASIU współczuję wymiotow ale wiem co czujesz ja z Natalka wymiotowalam 3 miesiące non stop 😭😭😭
Ostatnio mam problemy żołądkowa i zdarza mi się wymiotować w poniedziałek idę do lekarza Bo wydaje mi.ske że to na tle nerwowym , ale zawsze lepiej to sprawdzić.
Natalka dzisiaj ma dzień marudny.... już ja spać położyłam bo nie dało rady z nią wytrzymać . 🤔
Z Zosia do 18tyg dzień i noc wymiotowalam- 5kg schudłam. Teraz jest lepiej bo więcej mam spokojnych dni aje ostatnie 2 dni masakra.
Pewnie idź sprawdź do lekarza bo z takimi wymiotami nie ma żartów- trzeba mieć wszystko pod kontrolą.
U nas dziś Zosia od g.18 też marudzi ale w dzień miała aż 1 drzemkę 20min. Niestety przez moje samopoczucie nie byłyśmy na spacerze.kasia1518
-
nick nieaktualnyDziewczyny tak sobie teraz myślę bo włożyłam Anię do tej spacerówki i spala. Oparcie miała na możliwie najbardziej płasko ale w valco nie idzie aż tak super płasko zrobić tylko jest lekki spad. Max 30 stopni. Myślicie że jest okej czy powinna spać jednak zupełnie płasko? Tłumacze sobie że spędziła tak dziś 2,5h łączne ale i tak mam jakieś wyrzuty sumienia.