X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję szystkim wrzesniowym mamom !
    Czy zastanawiałyście się już nad wyborem imienia ?

PRAWIEMAMA
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny czy wam też jest cały czas niedobrze ?

mi tylko z rana i jak jestem głodna. a że zazwyczaj wieczorem mam największe ssanie to przed pójściem spać jest słabo.

Ale teraz to jesteśmy na takim etapie, że będzie się to zmieniać z dnia na dzień więc za 5 dni kto wie, może będę miała nudności jak Ty. bierzesz coś na to?

Majka ja do mojego kropka zazwyczaj mówie Adaś, choć w sumie to nigdy nie planowałam tak dać dziecku na imię, ale mąż się nie buntuje, więc może i tak zostanie.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka90 wrote:

Tak ;) Mikołaj albo Adrianna.

Majka90, Malgonia, Antonina38, Lemon_Sunset lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podoba Weronika lub Antoś :)

Lemon_Sunset, snowwhite lubią tę wiadomość

PRAWIEMAMA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości z pełną parą zaczęły o sobie dawać znać wczoraj i są całodzienne :)

Mi i mężowi podobają się imiona Gabriela i Filip <3

Majka90, Malgonia, snowwhite lubią tę wiadomość

• Majka90 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy bardzo doskwierają mi mdłości piję rumianek, pomaga ;)

Malgonia, Lemon_Sunset lubią tę wiadomość

PRAWIEMAMA
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Joasia ja nie mogę jakoś otworzyć linku ale jeśli to to samo zdjęcie co z avatara to ja tez niestety nic nie widzę..... ale u mnie było tak ze nic nie było kompletnie a po tygodniu gruba krecha a już się poddałam i test tylko dlatego zrobiłam ze @ nie przyszła a ciągnęło mnie w podbrzuszu i piersi pobolewaly i okazalao się ze te wszystkie moje test owulacyjnych jakieś obliczenia były fałszywe bo wszystko musiało się przesunąć i wtedy jak myślałam ze już w sumie nie trzeba za bardzo się tulić bo już weszłam raczej w fazę nie płodna to okazało się ze wtedy właśnie chyba zaskoczyłam ( ach ten mój mąż dobrze ze mnie namawiał na ......Hehehhe) wiec jak zrobiłam test 24 i nic nie było było mi przykro a tu zobacz.... czy Ty już powinnaś mieć @ ?? Spóźnia ci się ??

Powinnam dostac 1.01. Wczoraj myslalam ze dostałam rano bo na wkladce mialam tak jakby okres mi sie zaczynał ale pozniej nie bylo nic. Dzisiaj tak samo tylko troszke wiecej. Teraz wkladka czysta ale za to papier przy podcieraniu różowy. Już sama nie wiem. Ja na tescie niby widze tą kreseczke ale moze mi sie wydaje.
    Najgorsze jest to ze wyobrazam sobie ze jesli w ciazy faktycznie nie jestem to cos sie dzieje tam w srodku ze nie ma tego okresu normalnego.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia nic się nie martw na zapas niby okres ma prawo się przesunąć do tygodnia i jest to nawet w normie... ja testowałam w sumie 3 dni po spodziewanym okresie ale wiem ze test czasem nawet wychodzi jeszcze później . A stres tez nic nie pomaga. Może jak masz możliwość zrób betę i będzie wszystko jasne..... może przez to ze właśnie się stresujesz nie dostajesz @ a może jesteś w ciazy tylko test jeszcze nie wykrywa .....
    A ja miałam zamiar powiedzieć o ciazy szefowej jutro a niedawno zadzwoniła do mnie i powiedziałam jej przez telefon i chyba nie jest zle tj okaże się w przeciągu kilu dni ale jak ze mną rozmawiała to w sumie wychodzi ze będzie Ok - troszkę mi ulżyło ;)

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt <3 dziewczyny może wy pomożecie.. Za dwa dni kończy mi się macierzyński i od razu wykorzystuję zaległy urlop wypoczynkowy, łącznie należy mi się ponad 2miesiące. Nie powiedziałam w pracy o ciąży ale jeśli w przyszłym tyg dostanę l4 to zamiast wypoczynkowego przejdę od razu na chorobowe prawda? I kolejne pytanie, ponieważ umowę z automatu będę miała przedłużoną tylko do dnia porodu to co z zaległym urlopem? Wiem, że mój zakład pracy nie jest za wykupieniem, zawsze każą wybrać wolne. Przepraszam jeśli nieskladnie to opisałam

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - mam jasno żółte upławy i w sumie czasem latam zobaczyć czy nie Dostałam jednak okresu bo mam wilgotno ale nie- jest Ok o to tak 1-2 razy na dzień , wyczytałam na necie ze tak może być ... ze dziewczyny czasem tak miały a sama nie pamietam jak to było w poprzednich ciążach . Mam te takie testy paskowe czy nic się nie dzieje i są w granicach normy a cytologię przed ciąża tez miałam Ok Lekarzowi jak powiedziałam to powiedziała - don’t worry. Czy tez tak może któraś z Was ma ??

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża ja też tak mam, nie dość że mnóstwo tych upławów to jeszcze w dziwnych kolorach.. W poprzedniej ciąży też tak miałam, pod kolor żółty czy nawet zielonkawy a infekcji żadnej nie było. Wtedy zaczęłam się martwić dopiero jak miałam brązowe upławy i bóle krzyża.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka90 wrote:
    Zosia lub Stas

Lemon_Sunset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża Czytałam że to całkowicie normalne póki nic nie swędzi lub nie ma nieprzyjemnego zapachu :)

Ja mam cały czas śluz płodny - przezroczysty lub kremowy - biały.

Majka Spróbuję wypić rumianek, może coś zdziała ;)
    Trochę pomagają mi napoje gazowane - ale na krótko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 15:52

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - mam jasno żółte upławy i w sumie czasem latam zobaczyć czy nie Dostałam jednak okresu bo mam wilgotno ale nie- jest Ok o to tak 1-2 razy na dzień , wyczytałam na necie ze tak może być ... ze dziewczyny czasem tak miały a sama nie pamietam jak to było w poprzednich ciążach . Mam te takie testy paskowe czy nic się nie dzieje i są w granicach normy a cytologię przed ciąża tez miałam Ok Lekarzowi jak powiedziałam to powiedziała - don’t worry. Czy tez tak może któraś z Was ma ??

ja mam dokładnie tak samo. jak badam szyjkę to jest biały , ale na wkładce ma żółte zabarwieni. mi powiedziała ginekolog, że wszystko tam jest jest super więc to chyba normalne. mi się wydaje, że to zabarwienie może wynikać z jego ilości, ja nawet w dni płodne nie miałam takich ilości śluzu.

Natalia, niestety nie pomogę, a w swoich kadrach nie możesz spytać? nie wiem jakie macie tam relacje

Lemon_Sunset lubi tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już po wizycie, dzidziuś ma 6 mm i pięknie bijące serduszko <3

Nat@la, Lemon_Sunset, emka29, Malgonia, joasia8966, Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że rozwieję te wątpliwości wcześniej a w pracy nie chcę nic mówić przed wizytą u lekarza.

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia właśnie mam tak samo ale troszkę mnie uspokoilyscie
    Snow super gratuluje !!!! I zazdraszczam ;)
    Nat@la niestety nie pomogę bo nie wiem

snowwhite lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snowwhite Gratuluję! <3

• mmargol Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje Wam malych fasolek! Okazuje sie, ze po raz drugi bede wrzesniowa mama (przynajmniej w teorii;) ).
    Wg belly termin mam na 02.09, wizyta u gin 12.01

Malgonia, Antonina38, Mum2b, snowwhite lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snowwhite wrote:
    Hej, ja też już po wizycie, dzidziuś ma 6 mm i pięknie bijące serduszko <3

Gratulacje :)kawał dziecka :)

snowwhite lubi tę wiadomość

age.png

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ