WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Hej dziewczyny
Gratuluje Wam malych fasolek! Okazuje sie, ze po raz drugi bede wrzesniowa mama (przynajmniej w teorii;) ).
Wg belly termin mam na 02.09, wizyta u gin 12.01mmargol lubi tę wiadomość
-
Ja na mdłosci pomagają tic taki mietowe albo zwykła gorzka herbata .
Mmargol witaj
Snowhite super że serduszko pieknie bije
Ja jeszcze nie myśle nad imieniem bede mysleć dopiero jak poznam pleć maleństwammargol, snowwhite lubią tę wiadomość
-
Nat@la wrote:Gratuluję udanych wizyt dziewczyny może wy pomożecie.. Za dwa dni kończy mi się macierzyński i od razu wykorzystuję zaległy urlop wypoczynkowy, łącznie należy mi się ponad 2miesiące. Nie powiedziałam w pracy o ciąży ale jeśli w przyszłym tyg dostanę l4 to zamiast wypoczynkowego przejdę od razu na chorobowe prawda? I kolejne pytanie, ponieważ umowę z automatu będę miała przedłużoną tylko do dnia porodu to co z zaległym urlopem? Wiem, że mój zakład pracy nie jest za wykupieniem, zawsze każą wybrać wolne. Przepraszam jeśli nieskladnie to opisałam
Natalia, jeśli przedłużą Ci umowę do dnia porodu i nie będą chcieli Ci tej umowy przedłużyć to będą musieli zapłacić ekwiwalent. Nie ma innej opcji.
No bo przecież nie możesz wykorzystać urlopu gdy nie masz umowy.
A gdyby chcieli Ci przedłużyć tylko na 2 miesiące to Ty możesz się na to nie zgodzić.
Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.
Mamaawiki wrote:
Ja jeszcze nie myśle nad imieniem bede mysleć dopiero jak poznam pleć maleństwa
My na nasze maleństwo mówimy "Okruszek"
Wizytę (mam nadzieję, że serduszkową) mam 12.01.2017. Już nie mogę się doczekać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:06
Nat@la lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Witam wszystkie wrześniowe Mamusie BBF wyznaczyło mi datę porodu na 4.09
Ja jestem pierwszy raz w ciąży i bardzo się cieszę, że się udało mimo PCOS. Liczę, że wszystko będzie dobrze, ale wizytę mam dopiero 17.01 ... Bardzo szybko informujecie o ciąży w pracy, ja sama zastanawiałam się kiedy powiedzieć, tym bardziej, że pracuję na zmiany i często po 12h, no i praca stojąca. Na razie czuję się w miarę dobrze, mam obrzmiałe piersi, czasami pobolewa mnie podbrzusze.
Gratuluję wizyt, bet i niech Dzieciątka rosną zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:08
Antonina38 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
nick nieaktualnygabi90 wrote:Hej dziewczyny Witam wszystkie wrześniowe Mamusie BBF wyznaczyło mi datę porodu na 4.09
Ja jestem pierwszy raz w ciąży i bardzo się cieszę, że się udało mimo PCOS. Liczę, że wszystko będzie dobrze, ale wizytę mam dopiero 17.01 ... Bardzo szybko informujecie o ciąży w pracy, ja sama zastanawiałam się kiedy powiedzieć, tym bardziej, że pracuję na zmiany i często po 12h, no i praca stojąca. Na razie czuję się w miarę dobrze, mam obrzmiałe piersi, czasami pobolewa mnie podbrzusze.
Gratuluję wizyt, bet i niech Dzieciątka rosną zdrowegabi90 lubi tę wiadomość
-
gabi90 wrote:Hej dziewczyny Witam wszystkie wrześniowe Mamusie BBF wyznaczyło mi datę porodu na 4.09
Gratuluję wizyt, bet i niech Dzieciątka rosną zdrowe
Gratuluję pozytywnej bety
Mi datę wyznaczyło też na 4.09 (wg ovu owulacja była 12 grudnia).
Choć oficjalnie (według terminu miesiączki) to mam dziś: 6t2d
Jeśli chodzi o pracę to wiele zależy od sytuacji. U mnie w pracy - szef wiedział, że się staram dlatego też dowiedział się szybko.
Dzięki temu rozumie moje gorsze dni (dziś kazał mi iść do domu wcześniej i jutro nie przychodzić do pracy, widział, że jestem nie w formie).
Od dłuższego czasu przygotowywałam zespół na moje odejście (choć nie byli tego świadomi) i z pewnością poradzą sobie beze mnie. Jest już przygotowywana dziewczyna na moje miejsce (Awans wewnętrzny) a na jej - ruszy zaraz rekrutacja.gabi90 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Z tym podwajaniem to różnie bywa. Ale dziękuję za wszystkie dobre myśli, kciuki i modlitwy. Beta skoczyła z 1202 na 5186. Jestem najszczęśliwsza na świecie
Malgonia lubi tę wiadomość
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Chciałabym się dopisać do Was Kobietki
Pisałam na innym wątku dot września 2018 ale właśnie trafiłam na ten.
Termin wg Om mam na 6.09. W domku mam już prawie trzylatka. W marcu 2017 poronilam. To tak w skrócie o mnie.
I teraz ogromna prośba: jutro idę na drugą betę. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok. Bardzo potrzebuje wsparcia bo wariuję.gabi90, Antonina38, Malgonia lubią tę wiadomość
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Majka86 Trzymamy kciuki
Majka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam Majka. Wiem haki to stres.
Ja dzis msm gorszy dzien. Od rana jestem bez sily. Jak wstaje tk kreci mi sie w glowie, musze sie podnosic na 3 razy. A teraz jeszcze birgunka mnie dopadla. Jak mawial moj ojciec "jak nie urok to sraczka".Majka86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Bardzo miło będzie mi się tu do Was przytulić Myślę że w tych pięknych chwilach które nas czekają ale i momentach pełnych niepokoju będzie raźniej mieć wsparcie
Mój termin wg ostatniej miesiączki to 4 września owulacja 13 lub 14 grudnia. I od razu pierwsze pytanie bo wy pewnie już w większości po pierwszych wizytach, myślicie że pierwsza wizyta na 29 stycznia to trochę za późno? Wcześniej nie mam szans się dostać do mojego gina i trochę mnie to martwi wg kalendarza ciąży to 8 tydzień i 5 dzień. A jutro lecę na przegląd zębów bo niestety nie zadbalam o ta sprawę przed poczęciemAntonina38 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Oczywiście gratuluję już wszystkich serduszek bijacych i mam nadzieję że każda z nas tego doczeka
Ja mam imię dla synka póki co zostało niewykorzystane w pierwszej ciąży Bartuś a córeczka być może Michalina Spokojnej nockiMisia 09.2013
Misio 08.2018