X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    joasia8966 no szkoda,że sytuacja jest niejasna.Niepewność jest chyba najgorsza ale skoro nie ma okresu,to wszystko jest możliwe.Po paru dniach kreska powinna być ciemniejsza:) Ja tak miałam,że 3 i 2 dni przed @ kreska była blada-potem odczekałam z 5 dni bo nie chciałam znowu takiego bladziocha widzieć i ujrzałam w końcu tłuste krechy :) Może w Twoim przypadku też jest jeszcze wcześnie,więc pozostaje nam czekać :)
    emka29 super wieści A ten progesteron woow :)

U mnie w 3ciej ciąży późno jakoś wszystko było. Pojechałam do gina 2 dni po spóźniającym sie okresie bo robiłam test i wyszedł negatywny a wtedy z mężem "jechaliśmy na żywioł". Chcieliśmy miec 3 dziecko ale nic na siłe. No i jak nie dostałam tego okresu i test negatywny wyszedł to pojechałam do lekarza. To był wtorek. Na badaniu usg nic nie widział. Mówi że jedynie jakiś płyn w jamie brzusznej. i albo to jest pozamaciczna albo za wcześnie jeszcze bo może owulacja sie przesunęla. Kazał mi zrobić bete i od razu jak bede miała wyniki miałam dzwonić. 2 dni pozniej poszłam i wieczorem dzwoniłam z wynikiem i mowi że to chyba jednak bedzie prawidłoworozwijajaca sie ciąża, ale zebym dla pewnosci znów powtórzyła badanie i zobaczymy. po kiloejnych 2 dniach zadzwoniłam z wynikiem i mówi że gratuluje bo z wyniku wychodzi ze jestem i że zaprasza na wizyte. Jak byłam u niego pierwszy raz powinnam miec 5+1 a jak pojechałam drugi raz czyli po tygodniu to z usg wychodziło 4+6...

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    My juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy ma 10mm i dzidzius ma 2mm :) cale 2mm do kochania <3

Gratulacje :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, piękna beta :)

Antonina, gratuluję 2mm nieskończonej miłości :)

Mum2b, jestem obstawiona lekami ze względu na mutację homo C677, wywiad rodzinny i ivf.

Joasia, poczekaj jeszcze, może rzeczywiście jest to bardzo wczesna ciąża.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem :)
    Az komputer na te okoliczność odpaliłam, bo na komórce strasznie dużo błędów robię. wybaczcie mi, że dopiero teraz, ale od kiedy jestem w ciąży każda czynność zajmuje mi 5 razy więcej czasu. A więc dopiero zjadam śniadanie :P

Co do wizyty. Próbowałam wybadać o co mogło chodzić z betą.lekarka próbowała winę na laboratorium zwalić, ale ja nie sądzę, bo mam na wynikach dokładne godziny pobrania i rozpoczęcia badania. może po prostu poszłam o godzinę za wcześnie.

Swoją drogą w życiu swoim nie zapłaciłam tyle za wizytę. Zrobiła mi cytologgie, mimo, że niedawno miałam i mówiłam jej o tym i policzyła mi osobno wizytę osobno usg. w sumie 320 zł :P To lekarz do którego będę chodziła jest specjalistą w dziedzinie leczenia bezpłodności i ma już ogromne doświadczenie i za wizytę bierze 180 zł. Może to ja miałam szczęscie do tej pory i takie praktyki są normalne...

Tak czy inaczej na jutro jestem umówiona do lekarza na nfz bo jednak całkowicie nie dam rady prowadzić ciąży prywatnie. jak sobie podliczyłam ile mnie kosztowało te 5 tygodni ciąży to dobiłam już do tysiąca.. co bedzie jak dziecko skończy osiemnastke :P

Ale z rzeczy które się dowiedziałam to i Wam się może przyda i uspokoi w trudnych chwilach.
    - ból piersi nie jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży. trochę te hormony są od siebie bardziej niezależne więc piersi mogą jednego dnia boleć bardzo, drugiego wcale i tak w kółko.
    - co do bóli brzucha bardziej porządane są bóle kujące, ale delikatne bóle menstruacyjne sa również całkowicie normalne.
    - jeżeli bóle typu menstruacyjnego się nasilają należy się położyć i poczekać na rozwój sytuacji. powinny troszkę zelżeć. Martwić się nimi należy dopiero wówczas, gdy utrudniają nam przyjęcie prostej pozycji (czyli musi już mocno boleć) i dopiero na takie bóle bierzemy nospę i czekamy. jak ustapią super a jak nie to do lekarza.
    - przy luteinie brak krwawienia nie jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży. może ona utrzymywać jaki stan bardzo długo
    A ten maly punkcik to moje maleństwo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc012aed4349.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 11:42

joasia8966, Lemon_Sunset, Majka86, Vlinder lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wszystkim Wam gratuluję wyników, Antonina, tobie to nawet troszkę zazdroszczę :P kawał dziecka :)

age.png

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie najbardziej martwi to ze nie wiem czy jestem w tej ciazy czy nie a ogolnie to jestem chora. Strasznie mnie boli gardlo i mam kaszel a boje sie brac jakiekolwiek leki.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Wiecie co mnie najbardziej martwi to ze nie wiem czy jestem w tej ciazy czy nie a ogolnie to jestem chora. Strasznie mnie boli gardlo i mam kaszel a boje sie brac jakiekolwiek leki.
    Polecam Prenalen syrop dla kobiet w ciazy ;)

• emka29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    My juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy ma 10mm i dzidzius ma 2mm :) cale 2mm do kochania <3
    Gratulacje :)
    Ja dzisiaj wieczorem idę na wizytę po zwolnienie i recepty. Ciekawe czy zrobi mi już usg.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina strasznie zazdroszczę.;)
    Ja tez już po wizycie u lekarza..... zapytałam czy mam mocz ze sobą na co ja ze nie zapytała skąd wiem ze jestem w ciazy powiedziałam ze zrobiłam test No i git...... zważyła sprawdziła ciśnienie powiedziała ze wysle list do szpitalapowinni mnie wezwać między 12-14 tyg ciazy jak mnie nie wezwą w przeciągu tych 8 tygodni mam sama zadzwonic i się przypomiec a do lekarza jak nie ma potrzeby to nie wrócę prędzej jak w 20 tygodniu;( ja wiem ze oni maja takie podejście tutaj ale jakoś mi przykro i smutno ;(

• Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termin wyliczyła na 6 go września

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pęcherzyków, taka mała kropeczka, a człowiek już wariuje na jej punkcie :)
    Malgonia, super, że opisałaś wizytę i informacje od lekarki. Ja ciągle świruję na punkcie piersi, duszę je i sprawdzam czy bolą, chociaż lekarz mówił mi dokładnie to samo - to nie jest wyznacznik rozwoju ciąży ;) Dziś mam taki efekt duszenia ich, że bolą mnie okrutnie.

Malgonia lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 ,Malgonia super,że udało Wam się już zobaczyć maleństwo-aż zazdroszczę :)
    Też czytałam,że piersi nie są wyznacznikiem dobrze rozwijającej się ciąży a jednak cały czas je dotykam :D
    joasia8966 do czasu kiedy nie masz pewności,czy jesteś w ciąży,to lepiej tylko domowymi sposobami się leczyć.Kobiety w ciąży bardziej są podatne na przeziębienia-może to jakiś objaw :)
    Kadża doskonale Cię rozumiem :/ Ja za równe 2tyg.mam wizytę i nie mam wyjścia jak czekać...

Malgonia, Antonina38, joasia8966 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia ja takie podobne cienie kreski mialm 10 dpo i tylko ja widzialam je :) A z dnia na dzien coraz mocniejsze sie pokazywaly

joasia8966 lubi tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:

spróbuj tantum verde w aerozolu. to moga brac kobiety w ciązy a jest dość skuteczny, pamiętam, że nawet przy anginie mi pomagał. Na kaszel syrop z cebuli. Może nie kazdy lubi (choć ja akurat bardzo), ale to z pewnością Ci nie zaszkodzi a może pomoże zatrzymać rozwój infekcji :)
    zawsze możesz też spytać farmaceuty, oni zazwyczaj są bardzo pomocni :)

age.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Gratuluję pęcherzyków, taka mała kropeczka, a człowiek już wariuje na jej punkcie :)
    Malgonia, super, że opisałaś wizytę i informacje od lekarki. Ja ciągle świruję na punkcie piersi, duszę je i sprawdzam czy bolą, chociaż lekarz mówił mi dokładnie to samo - to nie jest wyznacznik rozwoju ciąży ;) Dziś mam taki efekt duszenia ich, że bolą mnie okrutnie.

Wiem, że łatwo się mówi, a trudniej robi, Sama mimo wszystko tak muszę co jakiś czas je macnąć. Swoja drogą to ciekawa jestem na ile czasu mnie uspokoi ta wizyta :P

Kadża wiem że ci smutno, ale z drugiej strony może uchronia cię, przed niepotrzebnym stresem nie takiej bety jak trzeba, serduszka nie w tym dniu co potrzeba itd.
    Moja bratowa roniła z 5 razy, gdy była w drugiej udanej ciąży poszła na usg w 10 tygodniu, bo powiedziała, że nie ma większego bólu jak usłyszeć bicie serca swojego dziecka a na następnej wizycie cisze.
    My tu się nakręcamy i w ogóle, ale może choć ciut stresu ci odpadnie, czego Ci z calego serca życzę :)

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina Gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 13:17

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia no ja nic nie widzę na tym zdjęciu, no ale wiadomo, zdjęcie może przekłamywać. Pozostaje Ci czekać albo jednak spróbować jakoś wyskoczyć na tą betę.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu albo powtorz test za pare dni. Powinna byc wtedy ciemniejsza kreska.

• Kadża Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja nie mogę jakoś otworzyć linku ale jeśli to to samo zdjęcie co z avatara to ja tez niestety nic nie widzę..... ale u mnie było tak ze nic nie było kompletnie a po tygodniu gruba krecha a już się poddałam i test tylko dlatego zrobiłam ze @ nie przyszła a ciągnęło mnie w podbrzuszu i piersi pobolewaly i okazalao się ze te wszystkie moje test owulacyjnych jakieś obliczenia były fałszywe bo wszystko musiało się przesunąć i wtedy jak myślałam ze już w sumie nie trzeba za bardzo się tulić bo już weszłam raczej w fazę nie płodna to okazało się ze wtedy właśnie chyba zaskoczyłam ( ach ten mój mąż dobrze ze mnie namawiał na ......Hehehhe) wiec jak zrobiłam test 24 i nic nie było było mi przykro a tu zobacz.... czy Ty już powinnaś mieć @ ?? Spóźnia ci się ??

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też jest cały czas niedobrze ?

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ