X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Stokrotko :)
    Gratuluję i myślę, że jeśli dobrze się czujesz to nawet lepiej isc tydzien pozniej niz tydzien wczesniej. Musisz sie tylko do 10 tyg zmiescic :)

100krotka30 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj 100krotka30 ;) dodałam cię na naszą listę ;D

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Cześć 100krotka30 :) Mysle, ze taki termin jest ok, bo zasada jest, żeby odbyć pierwszą wizytę do 10 tygodnia. Ja też się nie śpieszę, idę 26.09.

Chodziło mi o 26.01 hehe :D 26.09 to już pewnie będę po porodzie to trochę późno na pierwszą wizytę :D :D

gabi90, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, nie martw się. Będzie dobrze.
    Mam podobny termin przewidywanej daty porodu, owulacja 12 grudnia.
    Wizytę mam 12 stycznia (ale pewnie dlatego, że położna pytała o datę ostatniej miesiączki a nie długość cykli :P). Ale nie wyprowadzałam jej z błędu. Wizyta będzie oficjalnie 7t4d ale dzieciątko jest młodsze o tydzień. Ale i tak mam nadzieję na serduszko.

Malgonia, powiedz mi jaką datę wyznacza Ci belly na "Serduszko może być widoczne na usg" bo zastanawiam się czy wyznacza na podstawie dnia miesiączki czy dnia owulacji...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka &&&&&&&&&&&&&&&& za betę, daj znać jaki wynik wyszedł.
    Ja dziś ryję nosem po klawiaturze, nie wiem czy to taki dzień, czy takie samopoczucie ;)

Majka86 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byłam, betę zrobiłam, teraz pozostaje czekać wierzyć, mieć nadzieję i nie wariować. Z Wami mi trochę łatwiej, dziękuję.

Antonina38, Malgonia, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczyny pierwsza wizytę 19.01 mam nadzieje ze zobaczę już serduszko . Mój ostatni okres był 05.12 a owulacja 19.12

Przy pierwszym dziecku bardzo wariowałam każdy dzień ciągnął mi się jak szalony najchętniej codziennie siedział był u lekarza
    Teraz u mni jakoś trochę inaczej wiem ze moje ciało potrzebuje spokoju i czekam spokojnie na 19.01 :) po drugie mój 3 latek nie daje odpocząć i myśleć wiec dni lecą jak szalone .

Co u mnie z objawów to mam mniejszy apetyt i trochę mi nie dobrze popołudniu ale da się żyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:47

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja trzymam kciukasy daj znać zaraz jak będziesz wiedzieć ;)

Majka86 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Stokrotko, nie martw się. Będzie dobrze.
    Mam podobny termin przewidywanej daty porodu, owulacja 12 grudnia.
    Wizytę mam 12 stycznia (ale pewnie dlatego, że położna pytała o datę ostatniej miesiączki a nie długość cykli :P). Ale nie wyprowadzałam jej z błędu. Wizyta będzie oficjalnie 7t4d ale dzieciątko jest młodsze o tydzień. Ale i tak mam nadzieję na serduszko.

Malgonia, powiedz mi jaką datę wyznacza Ci belly na "Serduszko może być widoczne na usg" bo zastanawiam się czy wyznacza na podstawie dnia miesiączki czy dnia owulacji...

Na 13.01, 6t+5d
    Zobaczymy, ide 11, chcialabym zobaczyc serduszko, ale postaram sie dzis na nfz wysepic usg to sie zapisze gdzies na 15..

Tez trzymam kciuki za bety :)

Ja dzis juz troche lepiej, ald u mnie samopoczucie pogsrsza sie w ciagu dnia. O 13.30 mam lekarza a potem jade dk pracy podanie o urlop wypisac wiec bedzie aktywnie. Zobaczymy jaksie bede czula. Moze mniej lezenia dobrze mi zrobi.

Izabelle lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, mnie chyba chodzenie do pracy trzyma jakoś przy życiu i czuje się nieźle, ale dziś już tak fajnie nie jest, bo mam mdłości jak tylko oczy otworzyłam i cały czas jest mi niedobrze ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie szczesliwe mamy:)
    Dołączam do grona wrześniówek 2018.
    Jestm już mama 4 letniej Igi, a teraz oczekujemy na nowe zycie..
    O ciazy dowiedzialam się w dniu sylwestra, szok i niedowierzanie, a zarazem ogromna radosc:))) Ostatnia miesiaczka 2 grudzien, aktualnie jestem w 5 tyg ciazy, a przewidywany termin porodu przypada na 8 wrzesnia:) Wizyta u lekarza 8 stycznia.
    Czuje sie o dziwo wspaniale. Nie dokuczaja mi bole glowy, bole podbrzusza, nie plamie, nie mam mdlosci, zupelnie inaczej niz w przypadku pierwszej ciazy:P Oby tylko tak zostalo:D
    Dodam, że jestem z Biallegostoku. Hmmmm Chyba na pierwszy wpis wystarczy:)

Antonina38, 100krotka30 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Hellobaby Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) u mnie termin na 10.09 pierwszą wizytę mam dopiero 25.01 ale zastanawiam się czy nie pójść prywatnie (jeśli się uda), chciałabym sprawdzić czy wszystko w porządku, ach te nerwy. A wy w którym tygodniu byliście na pierwszej wizycie?

Antonina38, 100krotka30 lubią tę wiadomość

cb7wvkcb01tp2kru.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaigi
    U mnie w domu 3 letni Colin i w tej ciąży znowu mam inaczej niż w pierwszej . W pierwszej prawie nic mi nie było tylko na widok mięsa złe się czułam a teraz cały dzień . Może u cienie szykuje się chłopiec a u mnie dziewczynka:)

Hellobaby
    Ja mam termin na 12.09 i pierwsza wizytę mam 19.01 i tak ciagle myśle ze wcześnie . Chce żeby było
    Coś widać . Dlatego poczekaj spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:17

Antonina38, MamaIgi lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jako typowych objawów ciążowych jeszcze nie mam czasem ciągnie tj jak to ktoś określi dyskomfort bardziej czuje w dole piersi nie bolą ale tez troszkę jak by szczypią brodawki i chyba zaokrąglają się takie są pełniejsze ale na zapachy czy mdłości nie bierze mnie. I chyba bardziej mam ochotę na właśnie niż słodkie ale jen wszystko ;)

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina dziękuję za dopisanie do listy :-) dziękuję za wszystkie odpowiedzi trochę mnie uspokoiły. Cieszę się z wizyty u stomatologa, bo ubytków brak i wyczyszony kamien :-) Teraz wizyta w 4/5 miesiącu. Hellobaby ja mam wizytę na 29 więc jeszcze później to będzie już 9 tydzień i chyba nie pójdę wcześniej prywatnie. Choć obawiam się czy wszystko jest na miejscu. Mamaigi tez mam 4 latke w domu :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pojde na ta wizyte w piatek bo caly czas nie moge uwierzyc ze jestem w ciazy;) To bedzie 5 tydzien 0 dni, czyli tak jakby juz poczatek 6 tygodnia? Moze byc cos widac?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Witam wszystkie szczesliwe mamy:)
    Dołączam do grona wrześniówek 2018.
    Jestm już mama 4 letniej Igi, a teraz oczekujemy na nowe zycie..
    O ciazy dowiedzialam się w dniu sylwestra, szok i niedowierzanie, a zarazem ogromna radosc:))) Ostatnia miesiaczka 2 grudzien, aktualnie jestem w 5 tyg ciazy, a przewidywany termin porodu przypada na 8 wrzesnia:) Wizyta u lekarza 8 stycznia.
    Czuje sie o dziwo wspaniale. Nie dokuczaja mi bole glowy, bole podbrzusza, nie plamie, nie mam mdlosci, zupelnie inaczej niz w przypadku pierwszej ciazy:P Oby tylko tak zostalo:D
    Dodam, że jestem z Biallegostoku. Hmmmm Chyba na pierwszy wpis wystarczy:)
    Witaj ;) dodałam cię do naszej listy ;)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne nowe mamy :)
    Majka jak tam beta? Trzymam kciuki :)
    Ja to chyba sobie uroiłam tą ciążę-żadnych objawów nie mam poza wrażliwymi piersiami.
    Mum2b na pewno pęcherzyk będzie widoczny-myślę,że warto jeszcze poczekać :)

Mum2b lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Witam kolejne nowe mamy :)
    Majka jak tam beta? Trzymam kciuki :)
    Ja to chyba sobie uroiłam tą ciążę-żadnych objawów nie mam poza wrażliwymi piersiami.
    Mum2b na pewno pęcherzyk będzie widoczny-myślę,że warto jeszcze poczekać :)
    Lady Dior u mnie to nawet cycki sa niezbyt wrazliwe;) Tylko brzuch mam taki ciezki, mam wrazenie jakbym miala kamien w brzuchu. Ja bym poszla teraz zeby chociaż ten pecherzyk zobaczyc czy on tam jest;) O musze zapytac o clexane bo mam niepokoj, mam mutacje mthfr c hetero

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja chyba pojde na ta wizyte w piatek bo caly czas nie moge uwierzyc ze jestem w ciazy;) To bedzie 5 tydzien 0 dni, czyli tak jakby juz poczatek 6 tygodnia? Moze byc cos widac?

Pewnie będzie już pęcherzyk i może zarodeczek, ale serduszka może jeszcze nie być widać.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ