WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Stokrotko
Gratuluję i myślę, że jeśli dobrze się czujesz to nawet lepiej isc tydzien pozniej niz tydzien wczesniej. Musisz sie tylko do 10 tyg zmiescic100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tasia86 wrote:Cześć 100krotka30 Mysle, ze taki termin jest ok, bo zasada jest, żeby odbyć pierwszą wizytę do 10 tygodnia. Ja też się nie śpieszę, idę 26.09.
Chodziło mi o 26.01 hehe 26.09 to już pewnie będę po porodzie to trochę późno na pierwszą wizytę
gabi90, 100krotka30 lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Stokrotko, nie martw się. Będzie dobrze.
Mam podobny termin przewidywanej daty porodu, owulacja 12 grudnia.
Wizytę mam 12 stycznia (ale pewnie dlatego, że położna pytała o datę ostatniej miesiączki a nie długość cykli ). Ale nie wyprowadzałam jej z błędu. Wizyta będzie oficjalnie 7t4d ale dzieciątko jest młodsze o tydzień. Ale i tak mam nadzieję na serduszko.
Malgonia, powiedz mi jaką datę wyznacza Ci belly na "Serduszko może być widoczne na usg" bo zastanawiam się czy wyznacza na podstawie dnia miesiączki czy dnia owulacji...
-
Ja mam dziewczyny pierwsza wizytę 19.01 mam nadzieje ze zobaczę już serduszko . Mój ostatni okres był 05.12 a owulacja 19.12
Przy pierwszym dziecku bardzo wariowałam każdy dzień ciągnął mi się jak szalony najchętniej codziennie siedział był u lekarza
Teraz u mni jakoś trochę inaczej wiem ze moje ciało potrzebuje spokoju i czekam spokojnie na 19.01 po drugie mój 3 latek nie daje odpocząć i myśleć wiec dni lecą jak szalone .
Co u mnie z objawów to mam mniejszy apetyt i trochę mi nie dobrze popołudniu ale da się żyćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 09:47
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Stokrotko, nie martw się. Będzie dobrze.
Mam podobny termin przewidywanej daty porodu, owulacja 12 grudnia.
Wizytę mam 12 stycznia (ale pewnie dlatego, że położna pytała o datę ostatniej miesiączki a nie długość cykli ). Ale nie wyprowadzałam jej z błędu. Wizyta będzie oficjalnie 7t4d ale dzieciątko jest młodsze o tydzień. Ale i tak mam nadzieję na serduszko.
Malgonia, powiedz mi jaką datę wyznacza Ci belly na "Serduszko może być widoczne na usg" bo zastanawiam się czy wyznacza na podstawie dnia miesiączki czy dnia owulacji...
Na 13.01, 6t+5d
Zobaczymy, ide 11, chcialabym zobaczyc serduszko, ale postaram sie dzis na nfz wysepic usg to sie zapisze gdzies na 15..
Tez trzymam kciuki za bety
Ja dzis juz troche lepiej, ald u mnie samopoczucie pogsrsza sie w ciagu dnia. O 13.30 mam lekarza a potem jade dk pracy podanie o urlop wypisac wiec bedzie aktywnie. Zobaczymy jaksie bede czula. Moze mniej lezenia dobrze mi zrobi.Izabelle lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie szczesliwe mamy:)
Dołączam do grona wrześniówek 2018.
Jestm już mama 4 letniej Igi, a teraz oczekujemy na nowe zycie..
O ciazy dowiedzialam się w dniu sylwestra, szok i niedowierzanie, a zarazem ogromna radosc:))) Ostatnia miesiaczka 2 grudzien, aktualnie jestem w 5 tyg ciazy, a przewidywany termin porodu przypada na 8 wrzesnia:) Wizyta u lekarza 8 stycznia.
Czuje sie o dziwo wspaniale. Nie dokuczaja mi bole glowy, bole podbrzusza, nie plamie, nie mam mdlosci, zupelnie inaczej niz w przypadku pierwszej ciazy:P Oby tylko tak zostalo:D
Dodam, że jestem z Biallegostoku. Hmmmm Chyba na pierwszy wpis wystarczy:)Antonina38, 100krotka30 lubią tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Cześć dziewczyny:) u mnie termin na 10.09 pierwszą wizytę mam dopiero 25.01 ale zastanawiam się czy nie pójść prywatnie (jeśli się uda), chciałabym sprawdzić czy wszystko w porządku, ach te nerwy. A wy w którym tygodniu byliście na pierwszej wizycie?
Antonina38, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Mamaigi
U mnie w domu 3 letni Colin i w tej ciąży znowu mam inaczej niż w pierwszej . W pierwszej prawie nic mi nie było tylko na widok mięsa złe się czułam a teraz cały dzień . Może u cienie szykuje się chłopiec a u mnie dziewczynka:)
Hellobaby
Ja mam termin na 12.09 i pierwsza wizytę mam 19.01 i tak ciagle myśle ze wcześnie . Chce żeby było
Coś widać . Dlatego poczekaj spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:17
Antonina38, MamaIgi lubią tę wiadomość
-
Ja również jako typowych objawów ciążowych jeszcze nie mam czasem ciągnie tj jak to ktoś określi dyskomfort bardziej czuje w dole piersi nie bolą ale tez troszkę jak by szczypią brodawki i chyba zaokrąglają się takie są pełniejsze ale na zapachy czy mdłości nie bierze mnie. I chyba bardziej mam ochotę na właśnie niż słodkie ale jen wszystko
-
Antonina dziękuję za dopisanie do listy dziękuję za wszystkie odpowiedzi trochę mnie uspokoiły. Cieszę się z wizyty u stomatologa, bo ubytków brak i wyczyszony kamien Teraz wizyta w 4/5 miesiącu. Hellobaby ja mam wizytę na 29 więc jeszcze później to będzie już 9 tydzień i chyba nie pójdę wcześniej prywatnie. Choć obawiam się czy wszystko jest na miejscu. Mamaigi tez mam 4 latke w domuMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyMamaIgi wrote:Witam wszystkie szczesliwe mamy:)
Dołączam do grona wrześniówek 2018.
Jestm już mama 4 letniej Igi, a teraz oczekujemy na nowe zycie..
O ciazy dowiedzialam się w dniu sylwestra, szok i niedowierzanie, a zarazem ogromna radosc:))) Ostatnia miesiaczka 2 grudzien, aktualnie jestem w 5 tyg ciazy, a przewidywany termin porodu przypada na 8 wrzesnia:) Wizyta u lekarza 8 stycznia.
Czuje sie o dziwo wspaniale. Nie dokuczaja mi bole glowy, bole podbrzusza, nie plamie, nie mam mdlosci, zupelnie inaczej niz w przypadku pierwszej ciazy:P Oby tylko tak zostalo:D
Dodam, że jestem z Biallegostoku. Hmmmm Chyba na pierwszy wpis wystarczy:) -
Witam kolejne nowe mamy
Majka jak tam beta? Trzymam kciuki
Ja to chyba sobie uroiłam tą ciążę-żadnych objawów nie mam poza wrażliwymi piersiami.
Mum2b na pewno pęcherzyk będzie widoczny-myślę,że warto jeszcze poczekaćMum2b lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Witam kolejne nowe mamy
Majka jak tam beta? Trzymam kciuki
Ja to chyba sobie uroiłam tą ciążę-żadnych objawów nie mam poza wrażliwymi piersiami.
Mum2b na pewno pęcherzyk będzie widoczny-myślę,że warto jeszcze poczekaćCorka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Ja chyba pojde na ta wizyte w piatek bo caly czas nie moge uwierzyc ze jestem w ciazy;) To bedzie 5 tydzien 0 dni, czyli tak jakby juz poczatek 6 tygodnia? Moze byc cos widac?
Pewnie będzie już pęcherzyk i może zarodeczek, ale serduszka może jeszcze nie być widać.Synek ur. w 2016