WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b to może lepiej idź-zobaczysz chociaż,czy ciąża się rozwija tam gdzie powinna i przynajmniej będziesz spokojniejsza
Mnie coś dziś pobolewa podbrzusze-tzn to nie jest ból hmm nawet opisać tego nie potrafię a martwię się,bo wczoraj wzięłam czopek na przeczyszczenie i nie wiem,jak mogłam nie przeczytać ulotkiA tam pisze,że nie zaleca się zażywać w ciąży...Nie wiem,jak mogłam być taka nieodpowiedzialna ale czasu nie cofnie
Mam nadzieję,że nie zaszkodziła m dziecku.Przeczytałam,że ten składnik wchłania się w jelicie i wydalany jest z żółcią-to chyba nie zaszkodzi dzidzi ten jednorazowy czopek
Oczywiście że stresu spać nie mogłam A jak już zasnęłam,to śniło mi się,że poroniłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:29
-
Magdalena2202 wrote:Mamaigi
U mnie w domu 3 letni Colin i w tej ciąży znowu mam inaczej niż w pierwszej . W pierwszej prawie nic mi nie było tylko na widok mięsa złe się czułam a teraz cały dzień . Może u cienie szykuje się chłopiec a u mnie dziewczynka:)
Magdalena2202)) moze i tak byc! Tata czeka na corcie, a ja gdzies w glebo ducha na tego synusia:) co by nie bylo- wazne, by zdrowe!
Ja tez w pierwszej ciazy mialam na sam widok miesa nawet w tv odruch wymiotny;) teraz, gdyby nie test, to w ogole noe czulabym sie jak w ciazy. Ogolnoe to do 16 tygodnia zamiast torebki nosilam przy soboe miske
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
dziewczyny witam Was serdecznie... tak bardzo pocichutku dołączam do Was... dzisiaj test rano pokazał bladziuchną kreseczkę 10 dpo... więc pobiegłam na Betę i progesteron... no i beta 7,12 ( norma dla 3 tyg. 5,8-71) i progesteron 13,68 (norma dla I trymestru 11-41) no i ten progesteron trochę mnie martwi
muszę poprosić lekarkę o luteinę badź duphaston
wg OM termin przypadał by na 15.09.2018 mam już córkę z lipca 2012
Tasia86, Antonina38 lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
Mum2b ja dopiero mam wizytę 17stycznia.Tu w Nl nie chcą robić wcześniej jak 7tydzień, także muszę czekać i nie wiem jak to przetrwam.To będzie 7t3d ale myślę,że parę dni wcześniej by ich nie zbawilo a mnie tak
Nawet położna chciała mnie zapisać parę dni później-to skłamałam,że jadę na urlop do Pl (de facto pojadę tydzień później) i z małą niechęcią zapisała mniue na 17st.
Witaj KALWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:40
-
Mum2b wrote:Lady Dior u mnie to nawet cycki sa niezbyt wrazliwe;) Tylko brzuch mam taki ciezki, mam wrazenie jakbym miala kamien w brzuchu. Ja bym poszla teraz zeby chociaż ten pecherzyk zobaczyc czy on tam jest;) O musze zapytac o clexane bo mam niepokoj, mam mutacje mthfr c hetero
Niech chociaż zleci badania na krzepliwość i na tej podstawie podejmie decyzję o Clexane. -
Lady_Dior wrote:Witam kolejne nowe mamy
Majka jak tam beta? Trzymam kciuki
Ja to chyba sobie uroiłam tą ciążę-żadnych objawów nie mam poza wrażliwymi piersiami.
Mum2b na pewno pęcherzyk będzie widoczny-myślę,że warto jeszcze poczekaćwyniki dopiero ok. 17
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:51
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Mum2b wrote:Lady Dior u mnie to nawet cycki sa niezbyt wrazliwe;) Tylko brzuch mam taki ciezki, mam wrazenie jakbym miala kamien w brzuchu. Ja bym poszla teraz zeby chociaż ten pecherzyk zobaczyc czy on tam jest;) O musze zapytac o clexane bo mam niepokoj, mam mutacje mthfr c hetero
Ja byłam wczoraj po recepty i po zwolnienie to powiedział, że nie będzie mi robił usg bo nawet jeszcze nic nie będzie widać. Ja mam takie uczucie czasami rano jakbym w nocy zrobiła z 1000 brzuszków tak mnie mięśnie bolą.
U mnie z objawów to na razie senność i zmęczenie, no i tkliwość piersi. -
Widze coraz wiecej nowych przyszlych mam
U mnie dalej niewiedza. Okresu dalej brak. Plamiemie jako takie jest. Brak apetytu i lekkie "pobolewanie" w dole podbrzusza.
Dzisiaj ide z córcia na komtrol po poludniu i jak dostaniemy pozwolenie na krótkie spacery to jutro ide na tą bete bo ta niewiedza mnie dwnerwuje.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualnyKAL wrote:dziewczyny witam Was serdecznie... tak bardzo pocichutku dołączam do Was... dzisiaj test rano pokazał bladziuchną kreseczkę 10 dpo... więc pobiegłam na Betę i progesteron... no i beta 7,12 ( norma dla 3 tyg. 5,8-71) i progesteron 13,68 (norma dla I trymestru 11-41) no i ten progesteron trochę mnie martwi
muszę poprosić lekarkę o luteinę badź duphaston
wg OM termin przypadał by na 15.09.2018 mam już córkę z lipca 2012
dodalam cie do naszej listy
-
Mum2b wrote:A jakir badania? Bo bialka s, c i antytrombine mialam juz i bylo ok. Zespolu antyfosfolipidowego nie mam.
No to w zasadzie ok, może jeszcze APTT i d-dimery? Mój doktorek tylko na razie kontroluje APTT przy clexane. Może rzeczywiście nie ma potrzeby Cię kłuć? Ale pomęcz lekarza, wypytaj o wszystko, nie daj się spławići niech konkretnie wyjaśni dlaczego nie ma potrzeby podawania heparyny.
-
Izabelle wrote:No to w zasadzie ok, może jeszcze APTT i d-dimery? Mój doktorek tylko na razie kontroluje APTT przy clexane. Może rzeczywiście nie ma potrzeby Cię kłuć? Ale pomęcz lekarza, wypytaj o wszystko, nie daj się spławić
i niech konkretnie wyjaśni dlaczego nie ma potrzeby podawania heparyny.
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Byłam u ginekologa na NFZ. Jeju, ale to przeżycie. Nie mam wyboru, bo nie stać mnie by w 100% finansować ciążę prywatnie, ale gdybym mogla to za nic bym nie wróciła. Niby spedziłam tam godzinę więc kompleksowo się mną zajął, ale badanue to miałam wrażenie że mi wyrwie to dziecko palcami.. no i nasłuchałam się że skierowanie dostane, ale i tak będę musiała robić część prywatnie, bo nie wyrobię się z terminami (to dałby skuerowanie na usg na 2 trymestr chociaż...)
Cieszę się, że kolejna wizyta dopiero za miesiąc.
A zmęczona jestem tak, jakbym maraton przebiegła. Nawet nie spytał czy zwolnienia potrzebuje. A na koniec się okazało, że nie taką luteinę mi przepisał (już nie wspominając, że z 10 razy mi wypomniał, że byłam u innego lekarza.)
-
Moja beta 8317,70
Ja wiem że to nie jest żadna gwarancja, ale przynajmniej idziemy w dobrym kierunku.
Teraz byle do 15.01., oczywiście korci mnie żeby iść wcześniej ale przecież i tak nie będzie nic widać.
Dziękuję za kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:26
Antonina38, joasia8966, Malgonia, Mum2b, emka29 lubią tę wiadomość
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Majka86 wrote:Moja beta 8317,70
Ja wiem że to nie jest żadna gwarancja, ale przynajmniej idziemy w dobrym kierunku.
Teraz byle do 15.01., oczywiście korci mnie żeby iść wcześniej ale przecież i tak nie będzie nic widać.
Dziękuję za kciukiMajka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny