WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny U mnie nadal samopoczucie dobre-jedyny nowy objaw znów dotyczy piersi a mianowicie-wrażliwość skutków.Dziwne uczucie...
-
Lady_Dior wrote:Witam dziewczyny U mnie nadal samopoczucie dobre-jedyny nowy objaw znów dotyczy piersi a mianowicie-wrażliwość skutków.Dziwne uczucie...
Ja obudziłam się dziś leżąc na brzuszku z ogromnym bólem piersi co za ból !4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Hej dziewczyny, ja ostatnio mam gorsze samopoczucie, oczywiście cały czas cieszę się z ciąży, ale mam dużo obaw, czy wszystko jest ok, a lekarz dopiero 17.01.. Najchętniej poszłabym prywatnie, ale te badania na początku dobrze zrobić na fundusz. Zastanawiam się też, czy aby moja praca może zaszkodzić, pracuję w sklepie na stanowisku kierowniczym, 12h na stojąco, czasami 8. Ciężkie paczki w dostawach, oczywiście staram się nie przemęczać, ale czuję się padnięta. Ciekawe czy na NFZ tak chętnie wypisze mi zwolnienie ...
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Marzena782 no ja się cieszę,że choć piersi mam wrażliwe (I to baardzo) bo inaczej to nie czułabym wcale,że jestem w ciąży...Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu poczuję w końcu coś więcej W pierwszej ciąży dosłownie zdychałam a teraz cisza...
Gabi90 na pewno musisz się oszczędzać,bo tyle godzin pracy,to pewnie Cię wszystko boli i te dźwiganie-nic dobrego... Ja dziś mam rozmowę z szefem i mam nadzieję,że się z nim dogadam i pójdzie mi na rękę.Szkoda,że tu w Nl kobiety w ciąży muszą kłamać i to dobrze,by dostać zasiłek chorobowy.Ja kłamać nie lubię ... -
Lady_Dior wrote:Marzena782 no ja się cieszę,że choć piersi mam wrażliwe (I to baardzo) bo inaczej to nie czułabym wcale,że jestem w ciąży...Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu poczuję w końcu coś więcej W pierwszej ciąży dosłownie zdychałam a teraz cisza...
Gabi90 na pewno musisz się oszczędzać,bo tyle godzin pracy,to pewnie Cię wszystko boli i te dźwiganie-nic dobrego... Ja dziś mam rozmowę z szefem i mam nadzieję,że się z nim dogadam i pójdzie mi na rękę.Szkoda,że tu w Nl kobiety w ciąży muszą kłamać i to dobrze,by dostać zasiłek chorobowy.Ja kłamać nie lubię ...
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Dziękuję gabi90 Ja też wolę rozmowy w cztery oczy ale czasem trzeba przez telefon,jak nie ma wyjścia.
Widzę,że w 3cyklu się Wam udało-to tak jak mi I też mam wizytę 17 Tylko suwaczek działa u mnie z opóźnieniem zauważyłam,że dopiero wieczorem mi zmienia dzień.
gabi90 lubi tę wiadomość
-
gabi, chyba lepiej powiedzieć jak najszybciej, nie powinnaś dźwigać, absolutnie. Albo szefowa znajdzie Ci pracę, którą można w ciąży wykonywać, albo idź na zwolnienie.
Ale jak będziesz u lekarza poproś o zaświadczenie, że jesteś w ciąży, oni wydają coś takiego i przedstaw to pracodawcy, będziesz chroniona prawem
Marzena - wiem co to za bólWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:08
-
ja próbuję się własnie zapisać na usg, czuje się jak na tej reklamie znany lekarz zastanawiam się czy ta jedna osoba która przede mną ubyła to po prostu nie zrezygnowała całkiem.
co do objawów to mam lekkie mdłości, zawroty głowy, zwłaszcza wieczorem, delikatny ból piersi, nasilający się czasami i bóle w macicy i okolicach takie kujące.
A słuchajcie, zwłaszcza to pytanie do już mam, kiedy się czuje po brzuchu że jest ciążowy, jakoś zaokrąglony czy cokolwiek, ze tam coś siedzi w tej macicy?
edit: uało mi się zapisać na usg - na 5 lutego. 6 już zaczyna mi się 11 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:30
-
Ja nie mam żadnych objawów... W pierwszej ciąży na tym etapie jeszcze nie wiedziałam nic a mdłości zaczęły mi się koło 6-7 tyg i trwały do 12-13 tyle że ja wymiotowałam po kilka razy dziennie a wieczorem był kosmos liczę że teraz będzie lepiej
Ja do lekarza umowie się na 2 lutego tak by było już serduszko widaćAkceptacja! -
Ja na pęknięcie pęcherzyków dostałam ovitrelle i Praktycznie od tamtego dnia wsłuchuję się w swój organizm .
Jak czytałam jakie są pierwsze objawy wszystko się zgadzało .
9dnia po owulacji test był negatywny co mnie załamało . Ale 2 dni później ... bardzo dziwnie się czułam 11-zrobiłam jesCze jeden test i 2 grube Krechy ! odrazu poszłam po 10 kolejnych wszystkie pozytywne i biegłam na Betę )
Ja w dzień jestem mega zmęczona .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:56
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Magdalena2202 wrote:Malgonia
Ja poczułam tam naprawdę jak Colin zaczął kopać pierwsze ruchy są nie do opisania . Koło 20 tyg miałam już tez ciążowy widoczny brzuszek . Wszystko prędzej to tylko objawy wzdęć
miałam nadzieję, że już koło 10 tygodnia da się wyczuć jakąś piłkę tenisowa pod palcami czy cośMikolajkowa66 lubi tę wiadomość
-
Ja to w ogóle do końca ciąży miałam taki mały brzuch, że jak leżałam na porodówce i czekałam na cesarkę to wszyscy myśleli, że już urodziłam Wcale mnie to nie cieszyło, bo chciałam, żeby cały świat wiedział, że jestem w ciąży A tu jeszcze rodziłam zimą, więc już w ogóle tego brzuszka nie było widać pod kurtką.
MamaIgi, Malgonia lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
nick nieaktualnyWitajcie wrześniowe Mamy
Pozwolę sobie do Was dołączyć.
Test zrobiłam w Sylwestra - dzien przed okresem i była bladziutka kreska.
Cykle miałam nieregularne, ale ostatnie trzy liczyły po 31 dni.
Mamy już coreczke-w kwietniu 5 lat.
...więc już czas na rodzeństwo
Nie chcialam wcześniej,bo długo walczyłam z depresja poporodową po urodzeniu córki. ..właściwie po dziś nie wspominam pierwszego 1,5 roku po urodzeniu.
Nie miałam żadnych objawów, ale intuicja mi podpowiadała,że test będzie pozytywny Teraz również prócz pełnych piersi bardzo dobrze się czuję.
Pozdrawiam Was ciepło.MamaIgi, Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Raga Tulip wrote:Witajcie wrześniowe Mamy
Pozwolę sobie do Was dołączyć.
Test zrobiłam w Sylwestra - dzien przed okresem i była bladziutka kreska.
Cykle miałam nieregularne, ale ostatnie trzy liczyły po 31 dni.
Mamy już coreczke-w kwietniu 5 lat.
...więc już czas na rodzeństwo
Nie chcialam wcześniej,bo długo walczyłam z depresja poporodową po urodzeniu córki. ..właściwie po dziś nie wspominam pierwszego 1,5 roku po urodzeniu.
Nie miałam żadnych objawów, ale intuicja mi podpowiadała,że test będzie pozytywny Teraz również prócz pełnych piersi bardzo dobrze się czuję.
Pozdrawiam Was ciepło.
Kochana, ja tez robilam test w Sylwestra:) podobnie rownież intuicja podpowiadala, ze pora testowac. Dodam, ze jeszcze nie myslelismy o drugim dziecku, ale cieszymy sie ogromnie ! Pierwszej ciązy rowniez nie wspominam kolorowo ;/ najpierw wymity do 4 miesiaca, a pozniej zapalenie nerek i jakby teog bylo malo cholestaza ciązowa ;/ W rezultacie skonczylo się na przedwczesnym porodzie w 36 tyg przez CC, bo malej slablo tętno. Niestety po urodzeniu przez okrągly rok walczylismy o zdrowie corki. Okazalo się ze ma jakas zmianę na wezlach chlonnych, przeszla dzielnie przez 2 operacje i trudne leczenie pierwsze swieta BN spedzilam z corka w szpitalu, w sumie z malenkimi przerwami mieszkalysmy w szpitalu rowne 7 miesiecy... Mozna powiedziec, ze te wydarzenia odsicnely na mnie na tyle negatyny slad, ze dlugo nie myslalam o powiekszaniu rodziny.
Pelna nadziei dzis, gleboko wierzę, ze tym razem bedzie inaczej !
Pozdrawiam Was dzis serdecznie i uciekam na weekend troszkę wypocząc, buziaki brzuchatki
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Malgonia wrote:ja próbuję się własnie zapisać na usg, czuje się jak na tej reklamie znany lekarz zastanawiam się czy ta jedna osoba która przede mną ubyła to po prostu nie zrezygnowała całkiem.
co do objawów to mam lekkie mdłości, zawroty głowy, zwłaszcza wieczorem, delikatny ból piersi, nasilający się czasami i bóle w macicy i okolicach takie kujące.
A słuchajcie, zwłaszcza to pytanie do już mam, kiedy się czuje po brzuchu że jest ciążowy, jakoś zaokrąglony czy cokolwiek, ze tam coś siedzi w tej macicy?
edit: uało mi się zapisać na usg - na 5 lutego. 6 już zaczyna mi się 11 tydzień.
Małgoniu, ja czułam ruchy dziecka w 16 tc do konca 4 miesiaca bylam plaska jak deska i chuda jak patyk. w sumie to tez nie przytylam duzo, bo tylko 8 kg. w Dniu porodu polozna po zmierzeniu obwodu brzucha, skrzywila się i powiedziala, ze dziecko bedzie bardzo male, dodam, ze urodzona miesiac przed terminem córka, wazyla 2700 i mierzyla 49 cm dzien po mialam tylko maly zwisajacy flaczek, a tydzien po wazylam juz o kilogram mniej niz przed zajsciem w ciaze. Tym razem za to moze okazac się, ze bede sie zataczac, jak prosiaczek:D bo apetyt dopisuje, mdlosci brak, eeeeeh
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka