X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia
    Szczerze to żadnej piłeczki nigdy nie czułam poprostu powiększa się brzuch Ale nie da się nic wyczuć . Jak zaczyna dziecko kopać to potrafisz czuć w ręce nóżkę rączkę czy jak na końcu mojej pierwszej ciąży pupke :p

Tosia 86
    Super zazdroszczę melego brzuszka u mnie byl mega duży i męczący . ZAzdrosicilam koleżance która była dokładnie jak ja w ciąży przytyła tylko 5 kg i wszystkiego ubrania Prawie jej pasowały :) na całe szczęście teraz nie bedziemy musiały kupować zimowych kurtkę

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciala bym sie pożegnać.
    Jednak dostalam okres. Obudzilam sie z bolącym brzuchem i krzyzem. Po wizycie w toalecie okazalo się ze dostalam @. Troche szkoda bo juz sie jakos nastawilam ze bedzie fasolka ;)

Zycze Wam szystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania :)

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam mały mimo, że przytyłam 15 kg. ....U mnie większość kg umiejscowiła się w biodrach i pupie ;) Tam zwykle rosnę gdy tyję ;)

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia przykro mi...
    Co do objawów to ja czasem się martwię ze nic nie mam ale może to i lepiej jak przejdę bez wymiotów etc ;) w 2 poprzednich ciążach tez miałam tak ;)
    Co do brzuszków to zaokrąglać się zaczniemy ;) mamy które już są mamami po raz kolejny pewnie szybciej No i ruchy szybciej pewnie tez poczują bo wiedza czegoś oczekiwać ;) w 2 ciazy dość czubki dostałam brzuszek i chyba od 10 go tygodnia spodnie już musiałam zmienić ;)
    Ja dziś się od rana zastanawiam czy nie kupić sobie testów ciążowych i sprawdzać sama chociaż testami czy jest Ok czy kreseczki bledsze nie są albo coś tfu tfu..... bo ja te 8 tyg to w głowę dostanę czy z groszkiem wszystko Ok, mąż mówi ze na pewno ale mózg mój chyba pracuje na wzmożonych obrotach i podkłada mi myśli .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Chciala bym sie pożegnać.
    Jednak dostalam okres. Obudzilam sie z bolącym brzuchem i krzyzem. Po wizycie w toalecie okazalo się ze dostalam @. Troche szkoda bo juz sie jakos nastawilam ze bedzie fasolka ;)

Zycze Wam szystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania :)
    szkoda ;(

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, tak mi przykro :( wiem, jak to jest się nastawić i dostać małpy. Ale może następny cykl będzie szczęśliwy. jak dobrze pójdzie to zdążysz dołączyć jeszcze z terminem na koniec września.

Raga Tulip witamy :)

oj współczuję Wam dziewczyny przeżyć. Oby tym razem były same pozytywne emocje.

Ja mam cichą nadzieję, ze nie przytyje za bardzo. Zawsze dbałam o figurę, ale żeby uspokoić organizm już na kilka miesięcy przed ciążą zaprzestałam intensywnych treningów i już widzę, ze tłuszczyk się pojawił :P Póki co spadło mi 2 kg bo przez stres i w sumie brak apetytu nie jem jakoś bardzo dużo (choć nie wymiotuję, więc mam nadzieję, że dzidkowi wystarcza co zjadam).
    Jak na razie nie pozwalam sobie nawet na jakieś długie spacery. Staram się codziennie gdzieś iść, ale jak jestem dłużej na nogach to tak źle się czuję, że już wolę być gruba :P no ale miałam nadzieję, ze już niedługo będzie widać jakiś punkt do głaskania z którym mogłabym sobie rozmawiać :) no ale poczekam na te rączki i nóżki :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw poczułam ruchy malej co do brzuszka to u mie do ok 6 miesiaca nie było go widać a potem nagle z dnia na dzień zrobił się duży i okrągludki.

Malgonia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy sie teraz nie starali bo mamy juz swoją gromadke :) ale kto wie co przyniesie czas ;)
    Mąż też sie chyba troszkę nastawil bo wczoraj mowil ze trzeba by pomyśleć o remoncie zeby zrobic jeszcze jeden mały pokój :)

Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia głowa do góry...nie teraz to następny cykl :) Ty masz już czworeczkę dzieciaczków to nie pozwolą Ci długo się zamartwiać :) *

joasia8966 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie ograniczała się, ale też nie miałam jakiegoś ogromnego apetytu. Najważniejsze było dla mnie śniadanie :)

No i póki mogę to biegam, bo ten sport uwielbiam :)

Malgonia lubi tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia
    Ja totalnie nie spodziewałam się ciąży dlatego jeszcze nawet 01.01 byłam ćwiczyć i biegać . W tamtym roku bardzo ostro ćwiczyłam dopiero po 2 latach od porodu poerwszego syna udało mi się zebrać w sobie i zrzucić zbędne kg z poprzedniej ciąży .
    19 na wizycie chce zapytać czy mogę dalej ćwiczyć chociaż biegać na orbitreku poprostu czuje się tysiąc razu lepiej jak poruszam się w ciągu dnia

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia8966 a to szkoda,że nie będzie 5tego dzidziusia :D ale gdyby się jednak Wam zachciało to pochwal nam się tu :) Dużo sił i wytrwałości w wychowywaniu i tak licznej gromadki :*

Kadża jakbyś mi w myślach siedziała-też już miałam kupować testy by do wizyty móc zaspokajać się grubymi krechami :D :D :D
    Mi rozmowa nie poszła za bardzo :( Nie chcą mi za bardzo dać chorobowego...Do czasu jak czuję się dobrze (czyli nie wymiotuję)powinnam pracować.Mogą mi dać nawet tylko 2dni w tyg.ale co ja zarobię przez te 2dni :( Będą mi dawać małe zamówienia i mam pracować powoli i ostrożnie.No i niby w holenderskim prawie-kobieta do 20tyg ciąży,może dźwigać po 10kg.
    Dobija mnie ten kraj :/

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior jestem w szoku. Ze nie daja zwolnirn - no taka maja polityke, ale 10 kg? To szalenstwo.
    Juz sie zaczynam zastanawiac czy ja sie nad soba za bardzo nie trzese :/
    Moze nastepnym razem powiedz ze nue wychodzisz z objec porcelany?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia dmuchasz na zimne po prostu a to lepsze,niż narażenie się na ryzyko :)
    Nie będą mieli że mnie pożytku-będę naprawdę powoli pracować i tych ciężarów nie będę dźwigać.Jak mnie dopadną mdłości i będę się słaniać,to wysępię to chorobowe choćby nie wiem co ...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cie kal pamietam cie z wątków ovufriend
    Lady dior szkoda że nie dali ci zwolnienia napewno niezgadzaj się na dzwiganie 10 kg paczek bo to chyba jednak za dóżo .Ja też miałam prace fizyczną i dzwigałam do 6 miesiąca ciąży paczki 5 kg .
    Joasia bardzo mi przykro że okres przyszedł.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, właśnie wróciłam z USG. Wg OM to 6+0, według owulacji 5+4 (była w 17 a nie 14 dniu). Niestety pęcherzyk ma tylko 9mm i wg lekarza jest za mały. Nie ma ciałka żółtkowego. Poszłam wcześniej, bo poprzednią ciąża była pozamaciczna i chciałam mieć pewność że tym razem jest inaczej. No i teoretycznie wszystko na miejscu, ale małe. Pocieszcie proszę bo wariuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 18:16

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, we wtorek mialam bete 3180 a teraz mam 6022 czyli przyrosy 67% co 2 dni, znacznie spadl miala ktoras z Was tak?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka

Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży też byłam u giną i tez wyszło 5tyd4d. Kazał mi przyjść za 2-3 tygodnie bo porostu było za wcześnie. Wszystko jest dobrze :)

Teraz też pójdę dopiero koło 7 tygodnia.

Cynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Dziewczynki, właśnie wróciłam z USG. Wg OM to 6+0, według owulacji 5+4 (była w 17 a nie 14 dniu). Niestety pęcherzyk ma tylko 9mm i wg lekarza jest za mały. Nie ma ciałka żółtkowego. Poszłam wcześniej, bo poprzednią ciąża była pozamaciczna i chciałam mieć pewność że tym razem jest inaczej. No i teoretycznie wszystko na miejscu, ale małe. Pocieszcie proszę bo wariuję
    Może ciąża jest młodsza? Pewnie na kolejnej wizycie już będzie dobrze.

Raga Tulip, Cynka lubią tę wiadomość

• emka29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny, we wtorek mialam bete 3180 a teraz mam 6022 czyli przyrosy 67% co 2 dni, znacznie spadl miala ktoras z Was tak?[/QUOTE
    Znalazłam coś takiego. Może trochę będziesz spokojniejsza.

W prawidłowej ciąży w ciągu 48 godzin poziom hCG wzrasta o 66%, a w ciągu 72 godzin aż o 114%. Wraz z rozwojem zarodka wzrost stężenia hCG staje się wolniejszy i w szóstym tygodniu, aby podwoić swoją wartość, potrzebuje aż 96 godzin. Z czasem poziom hCG obniża się i taki pozostaje już do końca ciąży.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ