WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia
Szczerze to żadnej piłeczki nigdy nie czułam poprostu powiększa się brzuch Ale nie da się nic wyczuć . Jak zaczyna dziecko kopać to potrafisz czuć w ręce nóżkę rączkę czy jak na końcu mojej pierwszej ciąży pupke :p
Tosia 86
Super zazdroszczę melego brzuszka u mnie byl mega duży i męczący . ZAzdrosicilam koleżance która była dokładnie jak ja w ciąży przytyła tylko 5 kg i wszystkiego ubrania Prawie jej pasowały na całe szczęście teraz nie bedziemy musiały kupować zimowych kurtkę
-
Chciala bym sie pożegnać.
Jednak dostalam okres. Obudzilam sie z bolącym brzuchem i krzyzem. Po wizycie w toalecie okazalo się ze dostalam @. Troche szkoda bo juz sie jakos nastawilam ze bedzie fasolka
Zycze Wam szystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualny
-
Joasia przykro mi...
Co do objawów to ja czasem się martwię ze nic nie mam ale może to i lepiej jak przejdę bez wymiotów etc w 2 poprzednich ciążach tez miałam tak
Co do brzuszków to zaokrąglać się zaczniemy mamy które już są mamami po raz kolejny pewnie szybciej No i ruchy szybciej pewnie tez poczują bo wiedza czegoś oczekiwać w 2 ciazy dość czubki dostałam brzuszek i chyba od 10 go tygodnia spodnie już musiałam zmienić
Ja dziś się od rana zastanawiam czy nie kupić sobie testów ciążowych i sprawdzać sama chociaż testami czy jest Ok czy kreseczki bledsze nie są albo coś tfu tfu..... bo ja te 8 tyg to w głowę dostanę czy z groszkiem wszystko Ok, mąż mówi ze na pewno ale mózg mój chyba pracuje na wzmożonych obrotach i podkłada mi myśli ..... -
nick nieaktualnyjoasia8966 wrote:Chciala bym sie pożegnać.
Jednak dostalam okres. Obudzilam sie z bolącym brzuchem i krzyzem. Po wizycie w toalecie okazalo się ze dostalam @. Troche szkoda bo juz sie jakos nastawilam ze bedzie fasolka
Zycze Wam szystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania -
Joasia, tak mi przykro wiem, jak to jest się nastawić i dostać małpy. Ale może następny cykl będzie szczęśliwy. jak dobrze pójdzie to zdążysz dołączyć jeszcze z terminem na koniec września.
Raga Tulip witamy
oj współczuję Wam dziewczyny przeżyć. Oby tym razem były same pozytywne emocje.
Ja mam cichą nadzieję, ze nie przytyje za bardzo. Zawsze dbałam o figurę, ale żeby uspokoić organizm już na kilka miesięcy przed ciążą zaprzestałam intensywnych treningów i już widzę, ze tłuszczyk się pojawił Póki co spadło mi 2 kg bo przez stres i w sumie brak apetytu nie jem jakoś bardzo dużo (choć nie wymiotuję, więc mam nadzieję, że dzidkowi wystarcza co zjadam).
Jak na razie nie pozwalam sobie nawet na jakieś długie spacery. Staram się codziennie gdzieś iść, ale jak jestem dłużej na nogach to tak źle się czuję, że już wolę być gruba no ale miałam nadzieję, ze już niedługo będzie widać jakiś punkt do głaskania z którym mogłabym sobie rozmawiać no ale poczekam na te rączki i nóżki
-
Ja najpierw poczułam ruchy malej co do brzuszka to u mie do ok 6 miesiaca nie było go widać a potem nagle z dnia na dzień zrobił się duży i okrągludki.
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Mysmy sie teraz nie starali bo mamy juz swoją gromadke ale kto wie co przyniesie czas
Mąż też sie chyba troszkę nastawil bo wczoraj mowil ze trzeba by pomyśleć o remoncie zeby zrobic jeszcze jeden mały pokójMalgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malgonia
Ja totalnie nie spodziewałam się ciąży dlatego jeszcze nawet 01.01 byłam ćwiczyć i biegać . W tamtym roku bardzo ostro ćwiczyłam dopiero po 2 latach od porodu poerwszego syna udało mi się zebrać w sobie i zrzucić zbędne kg z poprzedniej ciąży .
19 na wizycie chce zapytać czy mogę dalej ćwiczyć chociaż biegać na orbitreku poprostu czuje się tysiąc razu lepiej jak poruszam się w ciągu dnia
-
Joasia8966 a to szkoda,że nie będzie 5tego dzidziusia ale gdyby się jednak Wam zachciało to pochwal nam się tu Dużo sił i wytrwałości w wychowywaniu i tak licznej gromadki :*
Kadża jakbyś mi w myślach siedziała-też już miałam kupować testy by do wizyty móc zaspokajać się grubymi krechami
Mi rozmowa nie poszła za bardzo Nie chcą mi za bardzo dać chorobowego...Do czasu jak czuję się dobrze (czyli nie wymiotuję)powinnam pracować.Mogą mi dać nawet tylko 2dni w tyg.ale co ja zarobię przez te 2dni Będą mi dawać małe zamówienia i mam pracować powoli i ostrożnie.No i niby w holenderskim prawie-kobieta do 20tyg ciąży,może dźwigać po 10kg.
Dobija mnie ten kraj -
Lady Dior jestem w szoku. Ze nie daja zwolnirn - no taka maja polityke, ale 10 kg? To szalenstwo.
Juz sie zaczynam zastanawiac czy ja sie nad soba za bardzo nie trzese
Moze nastepnym razem powiedz ze nue wychodzisz z objec porcelany?
-
Malgonia dmuchasz na zimne po prostu a to lepsze,niż narażenie się na ryzyko
Nie będą mieli że mnie pożytku-będę naprawdę powoli pracować i tych ciężarów nie będę dźwigać.Jak mnie dopadną mdłości i będę się słaniać,to wysępię to chorobowe choćby nie wiem co ... -
Witam cie kal pamietam cie z wątków ovufriend
Lady dior szkoda że nie dali ci zwolnienia napewno niezgadzaj się na dzwiganie 10 kg paczek bo to chyba jednak za dóżo .Ja też miałam prace fizyczną i dzwigałam do 6 miesiąca ciąży paczki 5 kg .
Joasia bardzo mi przykro że okres przyszedł. -
Dziewczynki, właśnie wróciłam z USG. Wg OM to 6+0, według owulacji 5+4 (była w 17 a nie 14 dniu). Niestety pęcherzyk ma tylko 9mm i wg lekarza jest za mały. Nie ma ciałka żółtkowego. Poszłam wcześniej, bo poprzednią ciąża była pozamaciczna i chciałam mieć pewność że tym razem jest inaczej. No i teoretycznie wszystko na miejscu, ale małe. Pocieszcie proszę bo wariuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 18:16
08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCynka wrote:Dziewczynki, właśnie wróciłam z USG. Wg OM to 6+0, według owulacji 5+4 (była w 17 a nie 14 dniu). Niestety pęcherzyk ma tylko 9mm i wg lekarza jest za mały. Nie ma ciałka żółtkowego. Poszłam wcześniej, bo poprzednią ciąża była pozamaciczna i chciałam mieć pewność że tym razem jest inaczej. No i teoretycznie wszystko na miejscu, ale małe. Pocieszcie proszę bo wariuję
Raga Tulip, Cynka lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny, we wtorek mialam bete 3180 a teraz mam 6022 czyli przyrosy 67% co 2 dni, znacznie spadl miala ktoras z Was tak?[/QUOTE
Znalazłam coś takiego. Może trochę będziesz spokojniejsza.
W prawidłowej ciąży w ciągu 48 godzin poziom hCG wzrasta o 66%, a w ciągu 72 godzin aż o 114%. Wraz z rozwojem zarodka wzrost stężenia hCG staje się wolniejszy i w szóstym tygodniu, aby podwoić swoją wartość, potrzebuje aż 96 godzin. Z czasem poziom hCG obniża się i taki pozostaje już do końca ciąży.