WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonina38 wrote:Może ciąża jest młodsza? Pewnie na kolejnej wizycie już będzie dobrze.08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Cynka, licz od owulacji, każda ma inna dlugość cyklu. Ja w 5+0 miałam 8mm i powiedziała mi lrkarz że wszystko w normie, wiec jak masz pozniejsze owulacje to na milion % jest ok. Ostatnio przewertowalam caly watek o usg i o tym kiedy sid zarodek pojawia i serio dziewczyny szly 3 dni pozniej i juz serce bylo. Wiem, ze czekanie jest najgorsze, ale musisz na 7-10 dni zacisnac zeby i sprawdzic jeszcze raz.
Mum2b ja mialam 57% i to przy nizszej becie i odbilo. 66% to norma 48h przy becie do 1200. Powyzej powinno byc 100% w 4 dni, a od 6 tys bete ma juz tylko rosnac a jej procentowy przyrost nic nie znaczy. Wiec uspokoj sie bo Twoja beta bardzo ladnie przyrosla i jest wszystko okCynka lubi tę wiadomość
-
Raga Tulip wrote:Cynka
Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży też byłam u giną i tez wyszło 5tyd4d. Kazał mi przyjść za 2-3 tygodnie bo porostu było za wcześnie. Wszystko jest dobrze
Teraz też pójdę dopiero koło 7 tygodnia.08.2006 - Mała Cynka
Raga Tulip wrote:Cynka
Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży też byłam u giną i tez wyszło 5tyd4d. Kazał mi przyjść za 2-3 tygodnie bo porostu było za wcześnie. Wszystko jest dobrze
Teraz też pójdę dopiero koło 7 tygodnia.08.2006 - Mała Cynka
Dziękuję Małgonia. U Ciebie jednak praktycznie taka sama wielkość pęcherzyka tydzień wcześniej... kurczę, sama już nie wiem08.2006 - Mała Cynka
Mum2b wrote:Dziewczyny, we wtorek mialam bete 3180 a teraz mam 6022 czyli przyrosy 67% co 2 dni, znacznie spadl miala ktoras z Was tak?08.2006 - Mała Cynka
Cynka wrote:Dziękuję Małgonia. U Ciebie jednak praktycznie taka sama wielkość pęcherzyka tydzień wcześniej... kurczę, sama już nie wiem
Kochana, nie tydzień, 4 dni. Przy czym wpusala mi ze z usg jest to 5t +/- 2 dni, czyli dla 5 tyg +2 tez byloby w normie. Wiem, ze sie denerwujesz, bo sama przy becie panikowalam, kazdy bol brzucha analizuje i w ogole wiec nie dziwie Ci sie ani ociupine, ale gdyby pecherzyk mial 4 mm to bylby rzeczywiscie stres. Kiedy lekarz kazal Ci powtorzyc badanie? Ta beta ktora masz w stopce to z kiedy dokladnie? -
Cynka, ale przecież lekarz powinien Ci podać wiek ciąży na podstawie pęcherzyka, a nie na siłę dopasowywać do terminu OM i upierać się, że pęcherzyk za mały.
Wiele też zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. Przecież tutaj 1mm w tą cz w tamtą to już pewnie jest kilka dni różnicy.
Mi też w pierwszej ciąży na pierwszym usg lekarka naopowiadała bzdur. Ja akurat wiedziałam co do dnia kiedy była owulacja, bo robiłam sobie testy owulacyjne, obserwację i wykres na bbf, a ona upierała się, że ciąża jest tydzień starsza (pewnie wzięła z daty OM a ja miałam b.długie cykle i późną owulację), a jednocześnie straszyła mnie, że na tym etapie powinien już być widoczny zarodek a tu widać sam pęcherzyk. Też się najadłam strachu bez sensu, a na kolejnym usg już był zarodeczek z serduszkiemMalgonia lubi tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Malgonia wrote:Kochana, nie tydzień, 4 dni. Przy czym wpusala mi ze z usg jest to 5t +/- 2 dni, czyli dla 5 tyg +2 tez byloby w normie. Wiem, ze sie denerwujesz, bo sama przy becie panikowalam, kazdy bol brzucha analizuje i w ogole wiec nie dziwie Ci sie ani ociupine, ale gdyby pecherzyk mial 4 mm to bylby rzeczywiscie stres. Kiedy lekarz kazal Ci powtorzyc badanie? Ta beta ktora masz w stopce to z kiedy dokladnie?08.2006 - Mała Cynka
evve_2.0 wrote:Czesc dziewczyny:) dzisiaj test pokazał mi drugą kreseczkę po 16 miesiacach staran- i proszę o dołączenie do grupy. Termin porodu wypada mi na 11.09.
Witamy oraz gratulacje dużo dużo zdrówka życzę !4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Tasia86 wrote:Cynka, ale przecież lekarz powinien Ci podać wiek ciąży na podstawie pęcherzyka, a nie na siłę dopasowywać do terminu OM i upierać się, że pęcherzyk za mały.
Wiele też zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. Przecież tutaj 1mm w tą cz w tamtą to już pewnie jest kilka dni różnicy.
Mi też w pierwszej ciąży na pierwszym usg lekarka naopowiadała bzdur. Ja akurat wiedziałam co do dnia kiedy była owulacja, bo robiłam sobie testy owulacyjne, obserwację i wykres na bbf, a ona upierała się, że ciąża jest tydzień starsza (pewnie wzięła z daty OM a ja miałam b.długie cykle i późną owulację), a jednocześnie straszyła mnie, że na tym etapie powinien już być widoczny zarodek a tu widać sam pęcherzyk. Też się najadłam strachu bez sensu, a na kolejnym usg już był zarodeczek z serduszkiem
Na którejś stronie znalazłam info, że pęcherzyk rośnie OK. 1 mm dziennie, poczynając od 31 dc - w cyklach 28 dniowych. Teraz jest mój 42 dc, a jeśli wierzyć wyznaczonemu przez Ovufriend terminowi owulacji 17, a nie 14 dnia, to wielkość pęcherzyka jest idealna. Albo się pocieszam, albo lekarz g... się zna. Oczywiście zaproponował kolejne USG za tydzień... może chodzi o kasę..?08.2006 - Mała Cynka
evve_2.0 wrote:Czesc dziewczyny:) dzisiaj test pokazał mi drugą kreseczkę po 16 miesiacach staran- i proszę o dołączenie do grupy. Termin porodu wypada mi na 11.09.08.2006 - Mała Cynka
Dziewczyny, wytłumaczcie mi - jeśli USG gin robi 3 razy w czasie ciąży - to skąd ma wiedzieć, że wszystko jest ok?
-
Justyna G
Ja akurat mieszkam za granica i przy każdej wizycie co 4 tyg jeśli nie miałam akurat jednego z 3 usg które pokrywa kasa prosiłam lekarza żeby szybko zobaczyć albo płaciłam dodatkowa sumę za usg . Do tego nie musisz się bać ze coś nie tak bo od około 16-20 tyg będziesz czuła ruchy . Pare , parenascie razy dziennie a jeśli nie będziesz czuła i coś będzie nie Ok zawsze możesz jechać do szpitala . Do tego pod koniec ciąży będziesz częściej chodziła do ginekologa na ctg bedzies leżeć i słuchać jak pięknie bije serduszko maleństwa
-
evve_2.0 wrote:Czesc dziewczyny:) dzisiaj test pokazał mi drugą kreseczkę po 16 miesiacach staran- i proszę o dołączenie do grupy. Termin porodu wypada mi na 11.09.
witaj
Ja jutro Zrobię drugą betę i TSh mam hashimoto i nieodczynność tarczycy jestem na Letrox 75 i od jutra mam zacząć brać półtora tabletki bo lekarka mi powiedziała że przy pozytywnym teście mam zacząć brać o pół tablewtki więcej...
dzwoniłam dziś do lekarki i pierwszy wolny termin to 9 luty... masakra... to będzie mój 10tc ehhh
cynka nie martw się ja w pierwszej ciązy widziałam też tylko pouste jajo a po tygodniu piękne serduchoCynka lubi tę wiadomość
Akceptacja!