X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Może ciąża jest młodsza? Pewnie na kolejnej wizycie już będzie dobrze.
    Ale nawet nie wiem o ile musiałaby być młodsza przy takich parametrach. Lekarz mi nie powiedział. Nie wiem też ile powinien mieć pęcherzyk na 6t0d...

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka, licz od owulacji, każda ma inna dlugość cyklu. Ja w 5+0 miałam 8mm i powiedziała mi lrkarz że wszystko w normie, wiec jak masz pozniejsze owulacje to na milion % jest ok. Ostatnio przewertowalam caly watek o usg i o tym kiedy sid zarodek pojawia i serio dziewczyny szly 3 dni pozniej i juz serce bylo. Wiem, ze czekanie jest najgorsze, ale musisz na 7-10 dni zacisnac zeby i sprawdzic jeszcze raz.

Mum2b ja mialam 57% i to przy nizszej becie i odbilo. 66% to norma 48h przy becie do 1200. Powyzej powinno byc 100% w 4 dni, a od 6 tys bete ma juz tylko rosnac a jej procentowy przyrost nic nie znaczy. Wiec uspokoj sie bo Twoja beta bardzo ladnie przyrosla i jest wszystko ok :)

Cynka lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Tulip wrote:
    Cynka

Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży też byłam u giną i tez wyszło 5tyd4d. Kazał mi przyjść za 2-3 tygodnie bo porostu było za wcześnie. Wszystko jest dobrze :)

Teraz też pójdę dopiero koło 7 tygodnia.
    Chciałabym, żeby tak było. Mam nadzieję.

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Tulip wrote:
    Cynka

Nie martw się. Ja w pierwszej ciąży też byłam u giną i tez wyszło 5tyd4d. Kazał mi przyjść za 2-3 tygodnie bo porostu było za wcześnie. Wszystko jest dobrze :)

Teraz też pójdę dopiero koło 7 tygodnia.
    A pamiętasz jaki wtedy miałaś pęcherzyk?

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Małgonia. U Ciebie jednak praktycznie taka sama wielkość pęcherzyka tydzień wcześniej... kurczę, sama już nie wiem

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny, we wtorek mialam bete 3180 a teraz mam 6022 czyli przyrosy 67% co 2 dni, znacznie spadl miala ktoras z Was tak?
    Przyrost nadal jest w normie. Nie martw się. U mnie przy ciąży ektopowej był ok 50% U Ciebie jest OK.

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Dziękuję Małgonia. U Ciebie jednak praktycznie taka sama wielkość pęcherzyka tydzień wcześniej... kurczę, sama już nie wiem

Kochana, nie tydzień, 4 dni. Przy czym wpusala mi ze z usg jest to 5t +/- 2 dni, czyli dla 5 tyg +2 tez byloby w normie. Wiem, ze sie denerwujesz, bo sama przy becie panikowalam, kazdy bol brzucha analizuje i w ogole wiec nie dziwie Ci sie ani ociupine, ale gdyby pecherzyk mial 4 mm to bylby rzeczywiscie stres. Kiedy lekarz kazal Ci powtorzyc badanie? Ta beta ktora masz w stopce to z kiedy dokladnie?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka, ale przecież lekarz powinien Ci podać wiek ciąży na podstawie pęcherzyka, a nie na siłę dopasowywać do terminu OM i upierać się, że pęcherzyk za mały.
    Wiele też zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. Przecież tutaj 1mm w tą cz w tamtą to już pewnie jest kilka dni różnicy.

Mi też w pierwszej ciąży na pierwszym usg lekarka naopowiadała bzdur. Ja akurat wiedziałam co do dnia kiedy była owulacja, bo robiłam sobie testy owulacyjne, obserwację i wykres na bbf, a ona upierała się, że ciąża jest tydzień starsza (pewnie wzięła z daty OM a ja miałam b.długie cykle i późną owulację), a jednocześnie straszyła mnie, że na tym etapie powinien już być widoczny zarodek a tu widać sam pęcherzyk. Też się najadłam strachu bez sensu, a na kolejnym usg już był zarodeczek z serduszkiem :)

Malgonia lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Kochana, nie tydzień, 4 dni. Przy czym wpusala mi ze z usg jest to 5t +/- 2 dni, czyli dla 5 tyg +2 tez byloby w normie. Wiem, ze sie denerwujesz, bo sama przy becie panikowalam, kazdy bol brzucha analizuje i w ogole wiec nie dziwie Ci sie ani ociupine, ale gdyby pecherzyk mial 4 mm to bylby rzeczywiscie stres. Kiedy lekarz kazal Ci powtorzyc badanie? Ta beta ktora masz w stopce to z kiedy dokladnie?
    Betę robiłam w poniedziałek. Ładnie przyrastała, więc już nie powtarzałam. A co sądzisz o braku pęcherzyka żółtkoweho?

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) dzisiaj test pokazał mi drugą kreseczkę po 16 miesiacach staran- i proszę o dołączenie do grupy. Termin porodu wypada mi na 11.09.

Marzena782, Malgonia, Antonina38, Enii, aria40 lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Czesc dziewczyny:) dzisiaj test pokazał mi drugą kreseczkę po 16 miesiacach staran- i proszę o dołączenie do grupy. Termin porodu wypada mi na 11.09.

Witamy :) oraz gratulacje :) dużo dużo zdrówka życzę ! :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Cynka, ale przecież lekarz powinien Ci podać wiek ciąży na podstawie pęcherzyka, a nie na siłę dopasowywać do terminu OM i upierać się, że pęcherzyk za mały.
    Wiele też zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. Przecież tutaj 1mm w tą cz w tamtą to już pewnie jest kilka dni różnicy.

Mi też w pierwszej ciąży na pierwszym usg lekarka naopowiadała bzdur. Ja akurat wiedziałam co do dnia kiedy była owulacja, bo robiłam sobie testy owulacyjne, obserwację i wykres na bbf, a ona upierała się, że ciąża jest tydzień starsza (pewnie wzięła z daty OM a ja miałam b.długie cykle i późną owulację), a jednocześnie straszyła mnie, że na tym etapie powinien już być widoczny zarodek a tu widać sam pęcherzyk. Też się najadłam strachu bez sensu, a na kolejnym usg już był zarodeczek z serduszkiem :)
    No właśnie napisał, że wg wielkości pęcherzyka to 4t, a nie 6t. Ale jak na 4 t to ten pecherzyk troche duży by był. W ogóle na opisie wszystko jest popierdzielone. Zaczynam wątpić w jego kompetencje...
    Na którejś stronie znalazłam info, że pęcherzyk rośnie OK. 1 mm dziennie, poczynając od 31 dc - w cyklach 28 dniowych. Teraz jest mój 42 dc, a jeśli wierzyć wyznaczonemu przez Ovufriend terminowi owulacji 17, a nie 14 dnia, to wielkość pęcherzyka jest idealna. Albo się pocieszam, albo lekarz g... się zna. Oczywiście zaproponował kolejne USG za tydzień... może chodzi o kasę..?

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Gratuluję ☺

01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wytłumaczcie mi - jeśli USG gin robi 3 razy w czasie ciąży - to skąd ma wiedzieć, że wszystko jest ok?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna G
    Ja akurat mieszkam za granica i przy każdej wizycie co 4 tyg jeśli nie miałam akurat jednego z 3 usg które pokrywa kasa prosiłam lekarza żeby szybko zobaczyć albo płaciłam dodatkowa sumę za usg . Do tego nie musisz się bać ze coś nie tak bo od około 16-20 tyg będziesz czuła ruchy . Pare , parenascie razy dziennie :) a jeśli nie będziesz czuła i coś będzie nie Ok zawsze możesz jechać do szpitala . Do tego pod koniec ciąży będziesz częściej chodziła do ginekologa na ctg bedzies leżeć i słuchać jak pięknie bije serduszko maleństwa :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:

witaj :)

Ja jutro Zrobię drugą betę i TSh mam hashimoto i nieodczynność tarczycy jestem na Letrox 75 i od jutra mam zacząć brać półtora tabletki bo lekarka mi powiedziała że przy pozytywnym teście mam zacząć brać o pół tablewtki więcej...

dzwoniłam dziś do lekarki i pierwszy wolny termin to 9 luty... masakra... to będzie mój 10tc ehhh

cynka nie martw się ja w pierwszej ciązy widziałam też tylko pouste jajo a po tygodniu piękne serducho :)

Cynka lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a gdzie mieszkasz ;) bo ja tez nie mieszkań w Pl i w sumie w poprzedniej ciazy tez miałam usg co 4 tyg tylko ze dopiero od 14 tc

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w DE . A Ty ?
    Mój pierwszy lekarz zawsze dał się namówić na krótkie usg niestety od 27 tyg zmieniałam
    Na inna lekarkę przez przeprowadzkę i ona niestety była twarda musiałam
    Płacić jak chciałam zobaczyć małego :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Ie ;)

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadza jak długo już tam mieszkasz ? Zostajecie na stałe czy kiedyś planujecie powrót do PL? U was to tez od cholery Polaków co :) jak z teoim dzieckiem? Daje radę na dwa języki ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ