X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodziców 700km , a teściów 7km - teściowa bardzo chętnie pomaga, tylko mi jakiś głupio prosić o pomoc - jak muszę i nie mam wyjścia to zawiozę. Ostatnio nawet zaproponowała żebym wybrała sobie jakiś dzień, ona zabierze Zosie rano i przywiezie wieczorem, a ja będę miała dzień dla siebie, ale oczywiście nie skorzystałam, bo mi głupio . Wiem że jak Zosia jest u nich to ma dobra opiekę i nic złego jej się nie dzieje.

W przyszłym tyg skorzystam bo w środę mam fryziera więc na pewno pół dnia się zejdzie, a w czwartek mam prenatalne i jedziemy z mężem, nie będziemy Zosi ciągnąć do Lublina bo jeszcze mamy kilka spraw do załatwienia.

Dom mam tak zapuszczony bo tylko się ciągle ogarnia , że musiałam sobie skorzystać z usług Pani która sprząta- ma być w poniedziałek . I tak okien bym nie pomyla ze względu na ciążę więc już powiem żeby mi ogarnęła wszystko. Oczywiście teściowa proponowala że umyje mi okna i żebym ja ich nie tykala, ale znowu mi głupio, wolę wziąć obcą osobę i zapłacić.

Dziewczyny nie daje rady, dziś już się poryczalam. Zosia nie chce jeść, kompletnie nic. Dziś od g. 7 nic innego nie robię tylko ja karmie... mleka zjadła 35ml, kaszki może z ok 70ml, 1/3 jogurtu z owocami , słoiczek to w ogóle beee wypluwa i do tego marudzi, płacze co chwilę. Wiem że jest po szczepieniu, ale już przed nie było rewelacji z jedzeniem, teraz to tragedia. Martwię się i już nie mam pomysłu co jej dac. Ogólnie ostatnie dni to mam wrażenie że tylko ciągle ja karmie i nic innego nie robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:36

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu my zabraliśmy małego na prywatna wizytę, pediatra poradził nam żeby przez tydzień dac mu spokój z karmieniem na siłę. Wczoraj od 5.30 do 19.30 wypił łącznie 150 ml mleka, wypił 100 wody, zjadł 120g yubki owocowej, 100g obiadku w dwóch ratach i 4 chrupki. Kaszy nie dotknie żeby nie wiem co, mięsa też nie chcę. Zobaczymy co będzie za kilka dni. Najgorsze że drze się przy karmieniu jakby go ktoś ze skory obdzieral.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Kasiu my zabraliśmy małego na prywatna wizytę, pediatra poradził nam żeby przez tydzień dac mu spokój z karmieniem na siłę. Wczoraj od 5.30 do 19.30 wypił łącznie 150 ml mleka, wypił 100 wody, zjadł 120g yubki owocowej, 100g obiadku w dwóch ratach i 4 chrupki. Kaszy nie dotknie żeby nie wiem co, mięsa też nie chcę. Zobaczymy co będzie za kilka dni. Najgorsze że drze się przy karmieniu jakby go ktoś ze skory obdzieral.
    My mamy tak przy mleku jakby ja smoczek parzyl. U nas tak 450-530ml ale ile ja się przy tym omecze- karmię po 1-1.5h. Inne rzeczy to kilka łyżeczek i wypluwa i ryk ( tak mamy od 2 dni bo wcześniej nie chciała mleka ale wszystko inne jadła z apetytem). A kupy to robi po 2 dziennie.
    Ja to się boję żeby się nie skończyło na szpitalu . Widzę ze jest osłabiona jeszcze po tej gorączce ( wczoraj na wieczór jeszcze ja zlapało 38.4), dziś już temp utrzymuje się na poziomie 37, ale już ma sine wory pod oczami , muszę się wybrać i sprawdzić morfologie jeszcze , bo ostatnia miała w lutym.

Camilla długo już się tak zmagacie z tym brakiem apetytu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia skończyła 7 miesiacy , próbowałam z chlebkiem dalej wypływa duże kawałki, już moczylam w mleczku, ale nic dalej nie chce ich polknac , dzisiaj o 5 godzinie się obudziłam i patrzę Natalia spała na brzuchu tak się wystraszyłam, w ogóle ostatnio śpi na boku . Nigdy nie spała na brzuchu , bałam się że nie będzie mogła oddychać.

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Natalki :*. To mój od kilku tygodni tak fika w nocy po całym łóżeczku, że już wrzuciłam na luz. Na boku, na brzuchu, robi jakieś dziwne pozy, nogi na warkoczu. Widzę, że sobie radzi, główkę ma zawsze tak, że nosek ma jak oddychać. Tak to bym musiała w ogóle nie spać żeby go pilnować.
    Właśnie odkurzyłam mieszkanie sama z małym, czyli jednak się da :P. Ale to pewnie dlatego, że mały ma dobry humor dzisiaj. Najbardziej mu się podobał oczywiście kabel, cały się nim wyobwijał nawet nie wiem kiedy. Jak zacznie się przemieszczać to już raczej mało co zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:49

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My mamy tak przy mleku jakby ja smoczek parzyl. U nas tak 450-530ml ale ile ja się przy tym omecze- karmię po 1-1.5h. Inne rzeczy to kilka łyżeczek i wypluwa i ryk ( tak mamy od 2 dni bo wcześniej nie chciała mleka ale wszystko inne jadła z apetytem). A kupy to robi po 2 dziennie.
    Ja to się boję żeby się nie skończyło na szpitalu . Widzę ze jest osłabiona jeszcze po tej gorączce ( wczoraj na wieczór jeszcze ja zlapało 38.4), dziś już temp utrzymuje się na poziomie 37, ale już ma sine wory pod oczami , muszę się wybrać i sprawdzić morfologie jeszcze , bo ostatnia miała w lutym.

Camilla długo już się tak zmagacie z tym brakiem apetytu?
    U nas z piciem mleka walczymy 3 tydzień, tak jak piszesz inne pokarmy były ok, teraz też już nie. W nocy pije mleko, potrafi nawet 500 ml. Ale od wczoraj dostaje po 60 ml na porcje, łącznie 3 takie, ale w dzień nic i tak nie chciał wypić. Wodę i odrobinę soku z łaski pije. Poczekamy tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna wszystkiego najlepszego dla Natalki od Nas i naszego Misiaczka:) I my skończyliśmy 7 miesięcy równo godzinę temu

KATARZYNACarm, Izabelle, Minns lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla dla misiaczka wszystkiego najlepszego ❤
    Dzieczyny martwię, się że Natalka nie pelza , nie ma ząbków A co najlepsze że nie potrafi zjeść większych kawałków, wiem że może brzmi dziwnie i wiem że każde dziecko rozwija się inaczej , ale czasem wydaje mi się że Natalka stanęła w rozwoju i tylko sobie zaprzatam tym głowę . 😭😪🙄

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dzieczyny martwię, się że Natalka nie pelza , nie ma ząbków A co najlepsze że nie potrafi zjeść większych kawałków, wiem że może brzmi dziwnie i wiem że każde dziecko rozwija się inaczej , ale czasem wydaje mi się że Natalka stanęła w rozwoju i tylko sobie zaprzatam tym głowę . 😭😪🙄

Ja miałam 1 zęba jak miałam 10 miesięcy. Mój też jeszcze nie pelza. Ja kompletnie nie zaprzatam sobie tym głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Spokojnie, nasz czasem ma jakieś przeblyski i wtedy stara się pelzac. Na wszystko przyjdzie czas :)

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja miałam 1 zęba jak miałam 10 miesięcy. Mój też jeszcze nie pelza. Ja kompletnie nie zaprzatam sobie tym głowy.
    Czyli mówisz, że wrzucić na luz i samo przyjdzie , mój problem polega na tym że chce żeby Natalka szybko urosła, że chce żeby ten czas szybciej leciał , ja poprostu tak bardzo chce żeby ona już troszkę większa i może przez to oczekuje każdych postępów w jej rozwoju. I jak czytam wasze wiadomości , że już wasze dzieci tyle robią A moja jeszcze tego jeszcze nie robi

201809135365.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Czyli mówisz, że wrzucić na luz i samo przyjdzie , mój problem polega na tym że chce żeby Natalka szybko urosła, że chce żeby ten czas szybciej leciał , ja poprostu tak bardzo chce żeby ona już troszkę większa i może przez to oczekuje każdych postępów w jej rozwoju. I jak czytam wasze wiadomości , że już wasze dzieci tyle robią A moja jeszcze tego jeszcze nie robi

Też tak miałam. Byłam u fizjo i mi rozjaśniła, że wszystko w swoim czasie. Że taki trend że matki chcą szybko widzieć postępy bo czytaja w Internetach itp. Na grudki też spokojnie. Dopiero niektóre dzieciaczki rozszerzaja diete od miesiaca- nie oczekujmy że będę odrazu szamać kawałki i pić wodę z kubka. A znajomi mówią że im dalej w dal nie jest koniecznie łatwiej. Jest równo ciężko tylko inaczej. Mi to mama powiedziała tak: ma ręce i nogi i nimi rusza,reaguje prawidłowo to daj żyć dziecku.

KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas z piciem mleka walczymy 3 tydzień, tak jak piszesz inne pokarmy były ok, teraz też już nie. W nocy pije mleko, potrafi nawet 500 ml. Ale od wczoraj dostaje po 60 ml na porcje, łącznie 3 takie, ale w dzień nic i tak nie chciał wypić. Wodę i odrobinę soku z łaski pije. Poczekamy tydzień.
    No To u nas ok miesiąca. Tyle że w kratkę 3 dni ok , 4 dni gorzej. Teraz nie wiem czy to jednak nie te zęby- ślina leci jej strumieniami, nic nie można do buzi wsadzić- dziś zjadła 195ml i co chwilę ma napady płaczu. Nic nie pomaga

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Też tak miałam. Byłam u fizjo i mi rozjaśniła, że wszystko w swoim czasie. Że taki trend że matki chcą szybko widzieć postępy bo czytaja w Internetach itp. Na grudki też spokojnie. Dopiero niektóre dzieciaczki rozszerzaja diete od miesiaca- nie oczekujmy że będę odrazu szamać kawałki i pić wodę z kubka. A znajomi mówią że im dalej w dal nie jest koniecznie łatwiej. Jest równo ciężko tylko inaczej. Mi to mama powiedziała tak: ma ręce i nogi i nimi rusza,reaguje prawidłowo to daj żyć dziecku.
    Dzięki, bardzo przydatna wypowiedź 🤗

201809135365.png

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciągu doby wypija 720ml do 800ml plus słoiczki, owoce 60g i obiadek 80 g

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas w ciągu doby wypija 720ml do 800ml plus słoiczki, owoce 60g i obiadek 80 g
    U mnie jak jest normalny dzień to też tak 700-750ml, obiadek 120g, owoce 120g. Jak jest gorzej to mleka 520-560ml . A dziś tragedia... mleka 195ml, jeszcze wieczorne karmienie, ale nie spodziewam się tu jakieś mega porcji.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zjadła 160ml o 19.20 położyłam ja spać i o 21 się obudziła z płaczem żaden sposób nie mogłam jej uspokoic , i musiałam dorobić 120ml mleka i usunęła, mam nadzieję że teraz pośpi 🤗

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże kochany lulanie , karmienie, lulanie, karmienie, ibum, żel na dziąsła i po 2,5 godzinach walki śpi.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez 7 miesiecy a nie pelza zebow nie ma :-) do siadania tez jej daleko :-)
    Wszystkiego naj dla swietujacych :-)

Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka wiadomość, moja szwagierka urodziła martwego synka W 20 tygodniu, nic nie mogli zrobić, nagle zaczął się poród

‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ