WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tez ma 8 miesiecy (6,5 korygowane) i nie ma zębów, nie pelza ani nie siedzi ale jakos w ogóle sie tym nie przejmuje. Z jedzeniem za to nie mamy problemow. Zjad ok. 700ml. mleka + słoiczek z obiadkiem + sloiczek z deserkiem i najczęściej pomamla chrupki kukurydziane albo banana.
jatoszka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Paplak wrote:Moja tez ma 8 miesiecy (6,5 korygowane) i nie ma zębów, nie pelza ani nie siedzi ale jakos w ogóle sie tym nie przejmuje. Z jedzeniem za to nie mamy problemow. Zjad ok. 700ml. mleka + słoiczek z obiadkiem + sloiczek z deserkiem i najczęściej pomamla chrupki kukurydziane albo banana.
Chociaż przy dziecku wyluzowałyśmy -
Camilla13 wrote:Boże kochany lulanie , karmienie, lulanie, karmienie, ibum, żel na dziąsła i po 2,5 godzinach walki śpi.kasia1518
-
kasia1518 wrote:U mnie to samo , zjadła na noc 90ml i od 22 pobudki co godzinę, jak się obudziła 0.30 to do 3 nie spała... jeden wielki ryk A ja z nią. Wzięłam o 3 do łóżka do siebie i jak usnela to po 15min dałam butlę to na śpiocha zjadła 85ml. Budziła się kilka razy ale miałam butelkę zawsze przygotowana i wkładala do buzi żeby sobie pociumkala i tak spała do 8.20. Póki co humor dobry ale jeść nie chce .
Kasiu mnie się zdaje że to zęby -
jatoszka wrote:Czy ktores dziecko przy zmianie mleka na 2 mialo jakies dolegliwosci ? Moja przez pol nocy zwracala - nie wiem dlaczego
daje narazie lyzeczke 2 a reszta jedynki wiec to chyba jednak nie to
-
nick nieaktualny
-
Kasia, sprawdzałaś czy Zosia nie ma anemii? Podobno przy anemii dzieci mają słabszy apetyt.
Choć wg mnie, jeśli od godz. 7 do 10.30 wypiła 35ml mleka, zjadła kaszkę 70ml oraz 1/3 jogurtu to jest całkiem dużo.
Jakiś czas temu przeczytałam książkę "Moje dziecko nie chce jeść" i wyluzowałam w tej kwestii. Ale fakt, moja mała przyrasta prawidłowo. Po prostu proponuję jej posiłek. Wczoraj zjadła pół tosta francuskiego i byłam zadowolona, że zjadła tak dużo. Może nie mam dużych oczekiwań?
Ale fakt, mlekiem nadrabia bo potrafi litr dziennie wypić. Ale dziś ma słabszy dzień i tylko pół litra wypiła. Ciekawe czy w nocy nadrobi (bo już śpi).
Minns, niekoniecznie. Odkurzam codziennie a mała zafascynowana odkurzaczem wędruje za mną
KatarzynaCarmen przecież na pełzanie Twoje dziecko ma jeszcze czas. Spokojnie, dzieciaki często pewne umiejętności łapią skokowo. Nie umieją nic i nagle już potrafią. Ząbki też mogą wyjść później.
Wrzuć na luz. Odpuść sobie i Natalce. Nie wywieraj niepotrzebnej presji.
I doceń ten czas teraz kiedy jesteś całym światem Natalki. Dzieci naprawdę szybko rosną... i Ty tak czekasz aż urośnie a niedługo będziesz płakać, że Ci powie "mama, siarę robisz"
A jeśli masz wątpliwości co do rozwoju, to zamiast się denerwować - umów się do fizjoterapeuty i on je rozwieje.KATARZYNACarm, Minns lubią tę wiadomość
-
JustynaG ostatnia morfologie robiłam w lutym i było ok. Od początku była suplementowana zelazem bo miała za niska hemoglobine ale lekarz powiedział że nie ma anemii bo oprócz niskiej hemoglobiny nie ma żadnych oznak- że to po prostu wynikało z jej wcześniactwa bo dziecko czerpie żelazo od mamy po 36tc, a ona tej możliwości nie miała. Ostatnio miała 12.2 hemoglobine i Lekarz kazał nam odstawić żelazo. Pojadę we wtorek i zrobię morfologie.
Dziś przez dzień nie zjadła wcale mleka. 195ml przez noc bo jej ze 3 razy na śpiocha dałam. Zjadła kaszki z 60ml mleka, słoiczek 120g i pół banana - nic więcej nie chce. Może jeszcze na wieczornym karmieniu zje podobnie jak wczoraj ok 90ml.
Wydaje mi się że to zęby bo maruda straszna i ślina leci strumieniami.kasia1518
-
JustynaG , dziękuję za wyczerpującą wypowiedź, mega kopa mi dałaś ( takiego pozytywnego)😊😍 tak wrzucam na luz z jedzeniem że nie chce jeść grudek chociaż jak jej podalam słoiczek owocowy z bananem widelcem zmiażdżonym to idzie zjadła, więc tylko musi się tego chleba i chrupek nauczyć lykac 😊
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna zgadzam się z Tobą. Ja też mam ogroooomny luz jeśli chodzi o rozszerzanie diety. Jako że Ania jest na piersi to w ogóle nie mam kontroli ile ona mleka wypija a są takie dni jak np wczoraj i dziś kiedy byliśmy w gościach i ona była taka rozkojarzona i ciekawą wszystkiego że w ciągu dnia piła 3 razy i to bardzo mało.
Co do innych posiłków ja też nie mam dużych oczekiwan , przecież te żołądki są malutkie moja zjada kilka łyżeczek kaszy, 1/4 jajka troszkę chlebka.
Przyrosty nam baaaaardzo zwolniły ostatni miesiąc 300g i jakoś się tym nie martwię. Waga z dziś 8,4