X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle nad spacerowka cybex etu plus jako coś do tramwaju

Lunitari lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki jogurt naturalny dajecie? I z czym?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy odczekać kilka dni, nie zadajemy teraz pytań, jeszcze pogrzeb. Nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba lekarz zbagatelizowal temat słabego łożyska i dlatego do tego doszlo.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a jaki jogurt naturalny dajecie? I z czym?

Ja albo firmy zott albo Piątnica , najczęściej z bananem ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 21:00

Mum2b lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu , nie wiem jak w przypadku dzieci ale w ciąży endokrynolog stwierdziła, że anemii nie sprawdza się na podstawie samej hemoglobiny tylko warto sprawdzić poziom ferrytyny. U mnie hemoglobina była w normie ale ferrytyna już nie i dlatego w 3 trymestrze zaleciła suplementować żelazo. Zresztą ostatnio słuchałam webinaru Zuzi Anteckiej (dietetyka) i ona coś mówiła, że powinno się właśnie spojrzeć na problem szerzej właśnie przez poziom hemoglobiny oraz ferrytyny.
    No ale ja lekarzem nie jestem.

kasia1518 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, córeczka ferrytyne miała sprawdzana dwa razy i było ok - więc pewnie tak samo się sprawdza. Jak będę robić morfologie to zrobię dodatkowo ferrytyne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 22:06

JustynaG lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, to może po prostu taki jej urok? U takich maluchów to ciągle coś... jak nie skoki to zęby, jak nie zęby to sporo bodźców ... może ona po prostu traci apetyt i tyle? Ale czysto teoretycznie zdrowe dziecko nie powinno się zagłodzić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym tygodniu :). Wczoraj byliśmy na basenie, wzięliśmy małemu zabawki, bardziej mu się podobało niż w lutym :) więcej rechotał. Dzisiaj przyjeżdża moja mama, zostaje do środy, od razu mam lepszy humor. Mały właśnie ma pierwszą drzemkę, od soboty jest znowu fajniutki, pewnie jak babcia pojedzie to się znowu zacznie hehe.
    Nie wiem jak to jest z dzieciaczkami, ale miałam problemy z anemią przez cały czas trwania miesiączek i zazwyczaj badane miałam żelazo, witaminę B12, a kardiolog właśnie polecił badać ferrytynę i potas. Ogólnie dopiero po w sumie 10 latach jak poszłam do hematologa prywatnie i zabuliłam kasę za wizyty i badania to wyszło, że to raczej przez miesiączki, mój organizm nie daje rady, choć nigdy nie podejrzewałam, że to wina okresu bo nie uważałam go za jakoś specjalnie obfity. A jak zaszłam w ciążę, czy karmię teraz i nie mam okresu to morfologia super.
    Jeśli chodzi o jedzenie to mały cyca zawsze i wszędzie, a z rozszerzaniem jest różnie. Czasem zje całą porcję, czasem parę łyżeczek. Dzisiaj dostał chlebek z awokado w kawałkach to fajnie wcinał. Myślałam, że zjadł całą kromkę no, ale znalazłam większość w śliniaku, chyba zostawił sobie na później :P. I polubił w końcu wodę co mnie bardzo cieszy. Dawałam mu co jakiś czas, jak nie chciał to robiłam przerwy kilkudniowe i w końcu załapał.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewxzyny a takie awokado czy banan kupujecie normalnie w dyskontach?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla jak sytuacja u Was ? Jak dobrze pamiętam macie juto hematologa? Daj znać po wizycie.

U nas ciut lepiej. W nocy 2 pobudki- najpierw godzinę usypialam i jak już dobrze spała to bach butelka do buzi i zjadła 2 razy po 100ml. Dziś od rana też już zjadła 2 razy po 50ml więc jakaś poprawa jest, bo wczoraj w ciągu dnia to ani ml mleka , tyle co w nocy i ma wieczornym karmieniu zjadła aż 125ml.
    Zbieram się do Lublina zrobię jej ta morfologie i ferrytyne, choć nie jestem przekonana czy to dobry czas bo miała gorączkę po szczepieniu i ogólne osłabienie organizmu.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak lub bio jak są.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna tragedia urodzić w 20 tyg martwe dzieciątko :(

Nasza ma dwie dolne jedynki, pełza i się turla dzięki czemu jest dosyć mobilna, ale do siadania czy raczkowania jeszcze daleko.

U nas z rozszerzeniem też powoli. Ja gotuje sama, hitem jest ryż ugotowany rozdziabany z bananem i ugotowany indyk. Indyka kroje w malutkie kosteczki i dodaję do musu z warzyw. Ostatnio jadła brokuła z groszkiem.

Noce cały czas podobnie, budzi się kilka razy, ale sprawę załatwia cyc, nie ma lulania.

W wakacje mamy trzy wesela i się zastanawiam czy ogarniemy.

Dziewczyny czy któraś z Was planuje nie wracać do pracy we wrześniu /październiku?
    Ja myślę, że jeszcze pół roku - rok zostanę z małą, jakoś ciężko mi jest sobie wyobrazić żłobek :( A finansowo możemy sobie pozwolić na moje niepracowanie przez jakiś czas.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Dziewxzyny a takie awokado czy banan kupujecie normalnie w dyskontach?
    Ja kupuje w normalnych sklepach.
    Nasza to obzarciuch. Wlasnie wciągnęła cały słoik ryby ( nie mogę znieść jej zapachu, a ona najbardziej lubi ten sloiczek z rybą) i całą tubkę owocową.
    Średnio za to zjada to co jej sie da do rączki. Jedynie chrupki kukurydziane zjada chętnie i bez problemu.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka jak mozecie sobie pozwolić finansowo to ja bym została zdecydowanie tak do 2 lat nawet w domu.
    U nas też pobudki co 1,5-2h ale sprawę załatwia pierś i śpi dalej. Też mamy 4 nawet wesela i trochę mnie to przeraża bo w zasadzie zabawa żadna z takim dzieckiem. A u nas przed to se nie ruszy butelki to odpada zostawienie jej np z dziadkami. No injikt poza mna jej w nocy nie uśpi jak się obudzi więc lipa być z takim małym dzieckiem na weselu.

Ja wszystkie owoce kupuję normalnie w dyskontach.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a nie myślałaś o tym by zabrać np. babcię do opieki? Wtedy Ty bawiłabyś się na weselu a w razie gdyby babcia nie mogła sobie poradzić to by dała Ci znać i byś uśpiła dziecko lub nakarmiła. Zresztą wraz z rozszerzaniem diety - powinno być łatwiej z posiłkami.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. My mamy wesele w czerwcu i zostanie z moją mamą. Ale my na butli.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia usiadła,z podporem ;) w łóżeczku,na miękkim. Ależ była zadowolona ;) Jestem ciekawa czy to jednorazowy wyskok. Cos tam trenowała ostatnio ;)

Raczej gotuję sama i Mała tez pokochała indyka na parze. Kurczaka lubi,a jajka uwielbia. Nie daję jej gotowanej marchwi bo nie umie jeszcze całkiem sama kupy wypchnać. A tak je wszystko co dam,ale niewiele. Chleb daje sporadycznie,bo pieczywo kupne jest takie sobie jakościowo,a piec nie mam kiedy ;) Jutro chcę jej dać pomidorową. Tak w ogóle polecam Netto i ich półkę zdrowia. Kupiłam np passatę bez soli i mają sporo fajnych rzeczy :)

Hedgehog, ola_g89, susełek, Minns lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Veritaserum, a nie myślałaś o tym by zabrać np. babcię do opieki? Wtedy Ty bawiłabyś się na weselu a w razie gdyby babcia nie mogła sobie poradzić to by dała Ci znać i byś uśpiła dziecko lub nakarmiła. Zresztą wraz z rozszerzaniem diety - powinno być łatwiej z posiłkami.

Justyna na jednym weseli mamy tak załatwione u naszych najbliższych przyjaciół. Na pozostałe wesela jakoś głupio mi prosić parę młodą o to czy może dla nich obca osoba tak naprawdę być w hotelu na czas wesela. Nie wiem jak to ugryźć. A w tej nocy no jestem potrzebna co 2h bo uśpić = dać cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:31

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:15

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla jak sytuacja u Was ? Jak dobrze pamiętam macie juto hematologa? Daj znać po wizycie.

U nas ciut lepiej. W nocy 2 pobudki- najpierw godzinę usypialam i jak już dobrze spała to bach butelka do buzi i zjadła 2 razy po 100ml. Dziś od rana też już zjadła 2 razy po 50ml więc jakaś poprawa jest, bo wczoraj w ciągu dnia to ani ml mleka , tyle co w nocy i ma wieczornym karmieniu zjadła aż 125ml.
    Zbieram się do Lublina zrobię jej ta morfologie i ferrytyne, choć nie jestem przekonana czy to dobry czas bo miała gorączkę po szczepieniu i ogólne osłabienie organizmu.
    Tak, jutro hematolog. Teraz byliśmy na usg głowy bo to już był ostatni dzwonek, wszystko ok. Czyli ten bezdech to wynik zanoszenia się, charakterek po mamusi. Z jedzeniem nadal problem ale uwag tylko jak ja karmie, u męża wczoraj i dziś od 6 do 10 zjadł po pełnej butelce mleka 120ml, później po 60ml kaszy, po pol słoika obiadu i po tubce owocowej! Czyli to ja źle na niego wpływa, mąż na slokkjniebpodchodzi do tematu i jaki efekt. Jak tak dalej pójdzie to ja wracam do pracy a on dzidzie na urlop.

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ