WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja to byłam przekonana że niedobór bo wszędzie dokoła się tylko słyszy że większość ma niedobór, a tu 85 wyszło. Może za duża dawka do jej wagi , ale kazali nam zwiększyć z 400 na 800j bo ciemiaczko stało w miejscu A teraz widzę że powoli się zmniejsza .kasia1518
-
nick nieaktualnyMamy zrobić morfologie z rozmazem ręcznym bo maszynowy powiedziała ze nic nie wnosi do diagnostyki plus witaminę b12 ferrytyne i kwas foliowy? Kasia robiłaś te wszystkie badania coreczce?
Dziewczyny które robicie morfologie z rozmazem przed szczepieniami, napiszcie ile ilościowo w tyś mają wasze maluchy? -
Camilla13 wrote:Mamy zrobić morfologie z rozmazem ręcznym bo maszynowy powiedziała ze nic nie wnosi do diagnostyki plus witaminę b12 ferrytyne i kwas foliowy? Kasia robiłaś te wszystkie badania coreczce?
Dziewczyny które robicie morfologie z rozmazem przed szczepieniami, napiszcie ile ilościowo w tyś mają wasze maluchy?
A lekarz coś więcej powiedział czy tylko zlecił badania i na ich podstawie będzie w stanie coś powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 19:12
kasia1518
-
nick nieaktualnyBaba wprowadziła mnie z równowagi bo wszystko super, ok, nie martwi się, dzieci różnie mają, zrobić te badania A jakby co to szpik można pobrać do badania. Dzwoniłem od razu do swojego lekarza to aż ja poniosło, mówi że po ch.. mówić takie rzeczy. Że to się robi jak morfologia leży i kwiczy.
-
Camilla13 wrote:Baba wprowadziła mnie z równowagi bo wszystko super, ok, nie martwi się, dzieci różnie mają, zrobić te badania A jakby co to szpik można pobrać do badania. Dzwoniłem od razu do swojego lekarza to aż ja poniosło, mówi że po ch.. mówić takie rzeczy. Że to się robi jak morfologia leży i kwiczy.
Ci lekarze to się czasem powinni ugryźć w język
kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Ci lekarze to się czasem powinni ugryźć w język
-
Camilla13 wrote:I kopa w dupe profilaktycznie żeby się nie zapominali. Serio jak osoba chora psychicznie obdzwonilam do teraz 4 lekarzy, każdy mówi to samo, najpierw obniżenie neutrofili u maluchów i trochę starszych dzieci a później wzrost w wieku przedszkolnym dlatego częściej chorują maluszki niz dzieci które idą do podstawówki.
I kop w dupe to mało. Ja przy czerniaku od jednego z lekarzy który mi wycinal pieprzyka usłyszałam "wytne to Pani dla komfortu psychicznego " - dla mnie To było coś w stylu - zawracasz mi dupe glupotami, a potem jak okazało się że czerniak to dzwonił do mojego męża żeby przyszedł po wyniki i płaszczyl się przed nim że no nie spodziewali się takiego wyniku. A jak poszłam już z wynikiem do lekarza onkologa to usłyszałam od Pani dr "jejku Pani taka młoda- musimy Panią ratować " - poczułam się wtedy jakbym miała się szykować na swój pogrzeb.
Także Ci lekarze naprawdę czasami nie myślą co mówią.
Camilla na pewno wszystko jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 21:09
kasia1518
-
Paplak wrote:Nie wiem o jakie wyniki Wam chodzi. Tu nasza najswiezsza morfologia, lekarz sie nie czepiał.
kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:U nas neutrocyty to wasze granulocyty-Anielka ma super bo 1.6, a procentowo 25.4% - u nas tylko 0.35, zaś procentowo 3.7% - więc dużo poniżej normy, a leukocyty mamy ponad 90 - no ale jak usłyszałam kilka opinii ( 5 lekarzy w tym hrmarolodzy i pediatrzy) że to po szczepieniu A właściwie po gorączce, to się uspokoiłam
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla masz rację. Do leukocytów wlicza się granulocyty obojętnochłonne ( neutrofile/ neutrocyty ), granulocyty kwasochłonne ( eozynofile) i granulocyty zasadochłonne ( bazofile ) oraz limfocyty . Tylko rozmaz krwi ( najlepiej ręczny ) daje pełny obraz rozkładu leukocytów u dziecka. Rozmaz taki automatyczny jest obarczony dużym błędem.
U nas też Ania obudziła się z katarem wydaje mi się że to od ząbkowania dlatego jestem spokojna. Oczywiście jutro rano wyjeżdżamy i zawsze coś musi się stać na ostatnią chwilęzałącze dzisiaj inhalator pierwszy raz i zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:42
-
U nas też katar i strajk drugi tydzień. Mam dzisiaj kryzys, jestem zmęczona, w domu sajgon. Jeszcze starsza ma szczepienie i ze wszystkim sama, bo mąż ma jakieś planowanie w pracy a babcie święta szykują.
Camilla ale trafiłaś brrr. -
nick nieaktualny
-
Tak wiem wiem że to bardzo ogólnie napisałam że tak naprawdę to dzieli się na różne granulocyty i dokładnie czego jest ile wykaże tylko morfologia z rozmazem ręcznym.
Ja planuje za ok miesiąc powtórzyć Zosi miefokigie i wtedy zrobimy też ta z rozmazem ręcznym.kasia1518
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a jak długo się taka inhalacje robi ? W sensie aż się ta sól nie skończy ? Sorry za głupie pytania ale ja mądra oczywiście wlozylam w dziwne miejsce instrukcje i nie mogę znaleźć teraz
cała ja
kasia1518
-
Mi zawsze przy starszej pediatra mowił, że 5 minut wystarczy dla takiego dziecka. Jeszcze sól zostawała zawsze, więc tak staram się też Wiki robić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam wyniki! Morfologiabz rozmazem ręcznym nie ma nic wspólnego z maszynowym. Masakra, ile nerwów mnie to kosztowało. Wszystkie parametry idealnie w normie. Żadnych braków. Nigdy więcej nie zrobie tego z maszyny.
ola_g89, kasia1518, KATARZYNACarm, veritaserum, aLunia lubią tę wiadomość