X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dzięki za wytłumaczenie. Myśle ze najlepszym rozwiązaniem będzie poprostu zbadanie wit d w krwi. My jesteśmy już na mm i tam tez jest witamina. Także jestem ciekawa jaki ma synek poziom.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to byłam przekonana że niedobór bo wszędzie dokoła się tylko słyszy że większość ma niedobór, a tu 85 wyszło. Może za duża dawka do jej wagi , ale kazali nam zwiększyć z 400 na 800j bo ciemiaczko stało w miejscu A teraz widzę że powoli się zmniejsza .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zrobić morfologie z rozmazem ręcznym bo maszynowy powiedziała ze nic nie wnosi do diagnostyki plus witaminę b12 ferrytyne i kwas foliowy? Kasia robiłaś te wszystkie badania coreczce?

Dziewczyny które robicie morfologie z rozmazem przed szczepieniami, napiszcie ile ilościowo w tyś mają wasze maluchy?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mamy zrobić morfologie z rozmazem ręcznym bo maszynowy powiedziała ze nic nie wnosi do diagnostyki plus witaminę b12 ferrytyne i kwas foliowy? Kasia robiłaś te wszystkie badania coreczce?

Dziewczyny które robicie morfologie z rozmazem przed szczepieniami, napiszcie ile ilościowo w tyś mają wasze maluchy?
    Teraz tylko ferrytyne, kiedyś robiłam kwas foliowy , a poziom wit B12 miała jeszcze w szpitalu .

A lekarz coś więcej powiedział czy tylko zlecił badania i na ich podstawie będzie w stanie coś powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 19:12

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nie jestem wam wstanie pomóc , bo u nas żadnych badań nie robią, musisz mega kłamać żeby co kolwiek wstanie zrobic

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba wprowadziła mnie z równowagi bo wszystko super, ok, nie martwi się, dzieci różnie mają, zrobić te badania A jakby co to szpik można pobrać do badania. Dzwoniłem od razu do swojego lekarza to aż ja poniosło, mówi że po ch.. mówić takie rzeczy. Że to się robi jak morfologia leży i kwiczy.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Baba wprowadziła mnie z równowagi bo wszystko super, ok, nie martwi się, dzieci różnie mają, zrobić te badania A jakby co to szpik można pobrać do badania. Dzwoniłem od razu do swojego lekarza to aż ja poniosło, mówi że po ch.. mówić takie rzeczy. Że to się robi jak morfologia leży i kwiczy.

Ci lekarze to się czasem powinni ugryźć w język

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ci lekarze to się czasem powinni ugryźć w język
    I kopa w dupe profilaktycznie żeby się nie zapominali. Serio jak osoba chora psychicznie obdzwonilam do teraz 4 lekarzy, każdy mówi to samo, najpierw obniżenie neutrofili u maluchów i trochę starszych dzieci a później wzrost w wieku przedszkolnym dlatego częściej chorują maluszki niz dzieci które idą do podstawówki.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    I kopa w dupe profilaktycznie żeby się nie zapominali. Serio jak osoba chora psychicznie obdzwonilam do teraz 4 lekarzy, każdy mówi to samo, najpierw obniżenie neutrofili u maluchów i trochę starszych dzieci a później wzrost w wieku przedszkolnym dlatego częściej chorują maluszki niz dzieci które idą do podstawówki.

I kop w dupe to mało. Ja przy czerniaku od jednego z lekarzy który mi wycinal pieprzyka usłyszałam "wytne to Pani dla komfortu psychicznego " - dla mnie To było coś w stylu - zawracasz mi dupe glupotami, a potem jak okazało się że czerniak to dzwonił do mojego męża żeby przyszedł po wyniki i płaszczyl się przed nim że no nie spodziewali się takiego wyniku. A jak poszłam już z wynikiem do lekarza onkologa to usłyszałam od Pani dr "jejku Pani taka młoda- musimy Panią ratować " - poczułam się wtedy jakbym miała się szykować na swój pogrzeb.

Także Ci lekarze naprawdę czasami nie myślą co mówią.

Camilla na pewno wszystko jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 21:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o jakie wyniki Wam chodzi. Tu nasza najswiezsza morfologia, lekarz sie nie czepiał.
    20j0n6c.jpg

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nie wiem o jakie wyniki Wam chodzi. Tu nasza najswiezsza morfologia, lekarz sie nie czepiał.
    20j0n6c.jpg
    U nas neutrocyty to wasze granulocyty-Anielka ma super bo 1.6, a procentowo 25.4% - u nas tylko 0.35, zaś procentowo 3.7% - więc dużo poniżej normy, a leukocyty mamy ponad 90 - no ale jak usłyszałam kilka opinii ( 5 lekarzy w tym hrmarolodzy i pediatrzy) że to po szczepieniu A właściwie po gorączce, to się uspokoiłam

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas neutrocyty to wasze granulocyty-Anielka ma super bo 1.6, a procentowo 25.4% - u nas tylko 0.35, zaś procentowo 3.7% - więc dużo poniżej normy, a leukocyty mamy ponad 90 - no ale jak usłyszałam kilka opinii ( 5 lekarzy w tym hrmarolodzy i pediatrzy) że to po szczepieniu A właściwie po gorączce, to się uspokoiłam
    To też nie do końca tak jak piszesz. Bo neutrocyty czy neutrofile obojętnie od nazwy to tylko jeden element składowy, i dopiero po rozmazie widać ile których jest. Bez rozmazu i to ręcznego nie da się tego prawidłowo określić. Jesteśmy właśnie po badaniu krwi. Ale Kurde nasz maluch jakoś kaszle od rana, a ja wstałam z katarem, masakra.

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla masz rację. Do leukocytów wlicza się granulocyty obojętnochłonne ( neutrofile/ neutrocyty ), granulocyty kwasochłonne ( eozynofile) i granulocyty zasadochłonne ( bazofile ) oraz limfocyty . Tylko rozmaz krwi ( najlepiej ręczny ) daje pełny obraz rozkładu leukocytów u dziecka. Rozmaz taki automatyczny jest obarczony dużym błędem.

U nas też Ania obudziła się z katarem wydaje mi się że to od ząbkowania dlatego jestem spokojna. Oczywiście jutro rano wyjeżdżamy i zawsze coś musi się stać na ostatnią chwilę :/ załącze dzisiaj inhalator pierwszy raz i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:42

• aLunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też katar i strajk drugi tydzień. Mam dzisiaj kryzys, jestem zmęczona, w domu sajgon. Jeszcze starsza ma szczepienie i ze wszystkim sama, bo mąż ma jakieś planowanie w pracy a babcie święta szykują.

Camilla ale trafiłaś brrr.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo się taka inhalacje robi ? W sensie aż się ta sól nie skończy ? Sorry za głupie pytania ale ja mądra oczywiście wlozylam w dziwne miejsce instrukcje i nie mogę znaleźć teraz :/ cała ja

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem wiem że to bardzo ogólnie napisałam że tak naprawdę to dzieli się na różne granulocyty i dokładnie czego jest ile wykaże tylko morfologia z rozmazem ręcznym.

Ja planuje za ok miesiąc powtórzyć Zosi miefokigie i wtedy zrobimy też ta z rozmazem ręcznym.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak długo się taka inhalacje robi ? W sensie aż się ta sól nie skończy ? Sorry za głupie pytania ale ja mądra oczywiście wlozylam w dziwne miejsce instrukcje i nie mogę znaleźć teraz :/ cała ja
    Tak jak się sól skończy, nie trwa to długo bo te ampułki maja po 5ml albo 2.5ml

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze przy starszej pediatra mowił, że 5 minut wystarczy dla takiego dziecka. Jeszcze sól zostawała zawsze, więc tak staram się też Wiki robić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.problem mam taki że dziecko nie chce siedzieć z tą maseczka i wyrywa się :( ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki! Morfologiabz rozmazem ręcznym nie ma nic wspólnego z maszynowym. Masakra, ile nerwów mnie to kosztowało. Wszystkie parametry idealnie w normie. Żadnych braków. Nigdy więcej nie zrobie tego z maszyny.

ola_g89, kasia1518, KATARZYNACarm, veritaserum, aLunia lubią tę wiadomość

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ