X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    w sensie bujanie się na niedzwiadzka? :D
    Tak, najlepszy opis hehe

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    https://adwokatkobiet.pl/zwolnienie-wstecz-i-w-przod/

Dzięki Monia . Muszę zmienić w takim razie termin wizyty na sobotę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    To musisz iść we wtorek.

Camilla mi chodziło z datą przyszła, nie wstecz. Niestety nie da rady. Muszę zmienić termin wizyty.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla mi chodziło z datą przyszła, nie wstecz. Niestety nie da rady. Muszę zmienić termin wizyty.
    Sorki, nie zrozumiałam. Dobrze, że Monia czuwa ;-)

• 86monia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuwam
    Sama nie byłam pewna to wkleiłam link z dwiema opcjami :D

• p_tt Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mogę potwierdzić ze u nas kłopoty z jedzeniem były przejściowe jak u większości dzieciaczkow i wszystko raczej wróciło do normy. Podaję mu 3 posiłki rano kasza, obiad warzywka same lub z miesem i owoc na deser. Orientujecie się kiedy przechodzi się na 5 stałych posiłków? Chyba po roczku tak myślę :-) jedynie co to słabo u nas z przybieraniem od 27 lutego przybrał tylko 300 gram wg naszej wagi.
    Ale nie martwi mnie to cały czas jest w ruchu uśmiechnięty :-) zaczyna wspinac się na wszystko, wczoraj udało mu się stanąć przy foteliku. Oczywiście matka przerażenie i bieg do niego ;-)

My w sumie już mamy 4-5 posiłków dziennie, zależy jak wyjdzie, rano kaszka / śniadanie, później owoc / jogurt, obiad, czasem raz czasem słoik na dwa razy, kolejny owoc i wieczorem kaszka. Oprócz tego cyc kilka razy dziennie i dalej w nocy.

W końcu doczytałam co u Was. Ja oprócz codzienności z Polcią, próbuję kupić działkę i bardzo bym chciała już zacząć budowę. Niestety póki co jeżdżę i nic sensownego nie mogę znaleźć. A jak coś fajnego to cena kosmos. I tak nam dni uciekają.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czasami 5-6 posiłków stałych w ciągu dnia ale to jak wcale nie chce mleka. Jak mleko pije w miarę ok w dzień to ma 3 posiłki stałe, a tak to muszę kombinować żeby jej zastąpić to mleko czym innym.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Natalka nie ma gorączki, nie ma też ząbków. Ale ma katarek, i to taki wodnisty mega i dziąsła na dole są białe , takze czekamy dalej 😁
    CAMILA zrobiła właśnie badania krwi i kału, czekam na wyniki i też było na helicobakter, więc okaże się, jutro idę do pracy , ale nie jest strasznie , bo jutro piątek.

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna,ewidentnie wygląda to na ząbki.

Dziewczyny,jakiej firmy jogurty naturalne podajecie dzieciakom?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    To było związane z jakimś nowym jedzeniem czy wirus się jakiś przyplatal?

Raczej jedzenie, lekarz powiedział, że białko jajka często powoduje rewolucje w małych brzuszkach.
    Wirus ponoć powoduje też gorączkę i/lub biegunkę, a ona nie miała

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:

U nas zott albo Piątnica

Izabelle lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:

No ja mam nadzieję, i dzisiaj zrobiła już 2 kupke i ma odparzana dupkę 😪

201809135365.png

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:

No ja mam nadzieję, i dzisiaj zrobiła już 2 kupke i ma odparzana dupkę 😪 i jest senna też już dzisiaj spała 3 razy po 50 min

201809135365.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje zott, kozi lub inne które nie mają w składzie mleka w proszku.

Izabelle lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, kuwejtonka, życzę dużo zdrówka dla maluszków <3. Tak sobie zdałam sprawę, że muszę w końcu porządnie uzupełnić apteczkę dla małego. I zrobić jakąś mini wersję na dłuższe wyjazdy.
    Ja nie wiem szczerze ile karmień u nas wychodzi, różnie. Wciąż nie mamy jakiejś regularności.
    Dzisiejszy dzień bardzo udany, pogoda u nas dopisywała. Umówiłam się z kumpelą i poszłyśmy z naszymi maluchami na prawie 5 godzinny spacer. W międzyczasie zaliczyłyśmy maka, maluchy pierwszy raz były na huśtawce, na kocyku. Mały średnio lubi trawę na razie :P. Było tak ciepło, że Bruno był w body i spodenkach, nawet skarpety mu zdjęłam. Myślę, że w krótkim rękawku też byłoby mu ok. Jutro chyba ja pojadę do koleżanki posiedzieć z małym na tarasie. Trzeba korzystać ze słonka.
    A noce u nas fatalne, mały często się budzi, płacze, a mnie już sutki bolą. Teraz się obudził po 40 minutach co się na pierwsze nocne spanie nie zdarzało... także będzie ciekawie.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odkąd zaczęła sama siadać mamy koszmar ze snem... dzisiaj w dzień spała tylko 15 minut. W nocy co chwile budziła się z płaczem i stała albo na czworaka albo siedziała i płakała. Teraz też nie mogła zasnąć, męczyła się chyba z godzinę i jak już przysneła to zaraz znowu na czworaka i siad... słyszałam o kryzysie snu jak dziecko zaczyna raczkować ale jej zdarzyło się to tylko raz.

Z jedzeniem jest koszmar niby mamy te 5 posiłków dziennie ale je tak mało, że i tak muszę dopajać ją mlekiem...

co do jogurtów naturalnych patrzę tylko na to żeby w składzie nie było mleka w proszku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cuda wianki. Synek ciągle na czworaka się buja, krzyczy, piszczy i się śmieje. Dziś wstał o 4 rano! I do teraz spał 2,5 godziny. Oboje z mężem ledwo żyjemy. A on non stop robi tylko jedno, na cztery "koła" i kręci dupka w każdą stronę.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:16

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak myślałam, noc była chyba jedna z najgorszych, ale, że byłam na to nastawiona to przeżyłam :P. Pobudki co chwilka, bez cyca, nie zasnął.
    Teraz ma drzemkę, jak się wybudzi to jedziemy do parku na kocyk i spacer :). Przy takiej pogodzie czuję, że odżywam. O wiele więcej możliwości.

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, czy udało Ci się rozwiązać problem ze spacerami?
    Bo przy takiej ładnej pogodzie może zamiast wędrówki to może rozłożyć kocyk i dać poczworakować dziecku na trawce albo w piaskownicy?

Hedgehog lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ