X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Kto już zaczął majówkę? :)
    My już na pomorzu. Podróż 8h. Przerazało mnie te 700km po ostatniej wyprawie do Zakopca , ale było bardzo dobrze- Zosia grzeczna, przerwa tylko 2 razy na jedzenie i zmianę pampersa i co ważne ja nie wymiotowalam.
    Posiedzimy tydzień u moich rodziców, na pewno zaliczamy wyjazd nad morze i rybke, tylko coś pogodę mówia średnia :/

Udanej majówki Dziewczyny ☺

Minns, 100krotka30, Izabelle, ola_g89, KATARZYNACarm, Camilla13, kuwejtonka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Izabelle cwiczysz może z dds? Podobno ma kapitalny plan na rozejscie mięśni brzucha. Ja nie mam ale mam sadło do zrzucenia i wymodelowania.
    tak,wlasnie dds :) Jak dla mnie laska jest niesamowita. Poczytaj jej blog, ładnie pisze jak schudnąć,są przepisy,porady i ma sporo fajnych planów treningowych :)

Minns,sama możesz sprawdzić rozejście. A tak to chirurg plus usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 20:33

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badała fizjoterapeutka uroginekologiczna, w 2 dobie po porodzie miałam ale po połogu się zamknol sam. Dala wskazówki jak sobie pomóc a nie zaszkodzic i chyba podzialalo.
    Minns kladziesz się płasko, nogi zgięte w kolanach i na lini pępka sprawdzasz od spojenia do żeber trzymajac głowę jak do brzuszka przy klatce piersiowej jeśli nie ma szpary i palce nie wchodza to jest ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 22:00

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    tak,wlasnie dds :) Jak dla mnie laska jest niesamowita. Poczytaj jej blog, ładnie pisze jak schudnąć,są przepisy,porady i ma sporo fajnych planów treningowych :)

Minns,sama możesz sprawdzić rozejście. A tak to chirurg plus usg.
    Szperalam już u niej :-) mega sa te metamorfozy dziewczyn po jej planach treningowych i oferuje pomoc on-line sprawdzajac poprawność wykonywania planka :-)

Izabelle lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma problem ze skórą u maluszków? KatarzynaCarmen chyba pisałaś? w finale uporaliście się? Bo mojemu od pewnego czasu wyskakuje wysypka na polikach czerwona z krostkami chropowatymi :(

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma problem ze skórą u maluszków? KatarzynaCarmen chyba pisałaś? w finale uporaliście się? Bo mojemu od pewnego czasu wyskakuje wysypka na polikach czerwona z krostkami chropowatymi :(
    Hej u nas ciągle są pryszczyki i czerwona skóra, ogólnie rzecz mówiąc, raz są raz ich nie ma , przestałam się przejmować.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda niestety nie rozpieszcza w tym roku. Wczoraj grill zaliczony, synek szczęśliwy w dużym gronie osób, wszyscy zabawiali, nosili, ach co za radość:-)

I U nas zaczął się problem z jezdzeniem w wózku. Fotelik samochodowy też jest fee. Misiaczek opanował raczkowanie, trochę nim zarzuca hehe ale oby do przodu najważniejszy cel każdego dnia a ostatnio i nocy niestety.

Ja się wyrwalam z domu to i z psychiką lepiej. Rozmowy z terapeutą są nawet przyjemne. Zaczęłam zamiast leków przyjmować olej z konopii cbd, 2 tygodnie i zniknął problem bolow głowy i permanentnej bezsenności.

Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,super że czujesz się lepiej :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Camilla,super że czujesz się lepiej :)
    Dziękuję:-)
    Mam pytanie, podchodziłas do transferu po punkcji czy miałaś crio? U nas metodą chałupniczą nadal jest ciężko coś zdziałać, przymierzam się do crio pod koniec wakacji, zbieram informację jak to wygląda.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam transfer zaraz po punkcji,mrozaków brak :)

Jesli któryś dzieciaczek ma problemy z zaparciami,to u nas pomógł moj koktajl. Banan,jabłko i jarmuż. Zosia wczoraj dość dużo tego zjadła,a dziś w pieluszce cudo,że ho ho ;) Może komuś ta rada pomoże ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w maju, dzisiaj mały kończy 8 miesięcy <3.
    Waży ok. 9,4 kg, ubranka już większość 80, siedzi sam, pełza, raczkuje (choć jak mu się spieszy to woli pełzanie), dużo się śmieje, gaworzy, pokazuje złości i jest przekochany! Od 3 tygodni jest naprawdę bosko. Noce były gorsze, budził się nawet co godzinę, ale od 2 dni poprawa, dzisiaj zasnął przed 21, obudził się po 1, pojadł i spał do 7, także mega noc.

U nas na dwójkę śliwka działa. Ale ogólnie robi kupki co 4-6 dni od kilku miesięcy.

Skórka na polikach czy brodzie też nie raz jest czerwona i sucha, ale to podrażnienia od śliny i jedzenia.

I powoli myślę jak się wycofać z karmienia piersią, u nas będzie ciężko bo mały to od urodzenia cycoholik i zasypia teraz albo na spacerze, albo przy cycu... Wczoraj mąż go usypiał to 15 min się darł, aż w końcu padł.

Izabelle, KATARZYNACarm, 100krotka30, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nawet na ułamek sekundy nie zostawiajcie dzieci na kanapie. Wracamy ze szpitala, rano synek spadł z kanapy! Odwrocilam się żeby ułożyć poduszki z drugiej strony narożnika. Na szczęście zjechał z niej razem z kocykiem to upadek nie był silny. Do tej pory nie mogę się uspokoić.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla też już miałam taka sytuację tyle ze złapałam. Byłam metr od Zosi - chciałam rozłożyć kocyk na dywanie, a ona hop obrót z pleców na kanapie. Złapałam ja w ostatniej sekundzie A i tak był płacz niesamowity.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 9mc i będzie prezent w postaci ząbka - babcia wyczuła palcem, już widać białe czubki więc pewnie kwestia 2-3 dni jak pojawi się cały ☺ chyba idą dwa. Śmialismy się z mężem ze zmieni klimat na nadmorski i wyjdą jej zęby- no i się sprawdziło ☺ a jak nam śpi... Nie budzi się wcale; podaje jej koło 1 i 5 butelkę i ona nawet o tym nie wie . Budzi się dopiero po 7. Służy jej to pomorze, a w lipcu przyjeżdżam na 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:18

Izabelle, KATARZYNACarm, Marrgoo, Camilla13, Vlinder, susełek lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,najważniejsze,że wszystko ok. Ponoć rodzice dzielą się na takich,którym dziecko spadło i takich,którzy się do tego nie przyznają. Spokojnie, dobrze że nic poważnego się nie stało.
    Syn spadł z kanapy u teściów,w pokoju pełnym ludzi. Zośka wyslizgnęła mi się z rąk w łazience,jak myłam jej rączki. Złapałam ją w locie,ale cały wieczór nie.mogłam się uspokoić. A syn,prawie 8 lat przedwczoraj zjechał na tylku ze schodów, plecy odrapane,panika na cały dom,także ten....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Hanka też spadła z łóżka ja płakałam bardziej od niej. Niestety teraz trzeba bardziej uważać odkąd zaczęła się podnosic do klęku ciągle się w coś uderzy a będzie jeszcze gorzej...

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nie spadł, jak jest na łóżku czy kanapie i chcę się na sekundę odwrócić to zawsze go trzymam za udko. A na podłodze nie raz się uderzył głową o ziemie, czasem szafkę, to jest normalne, parę razy walnął i teraz bardziej uważa. Wiadomo, teraz zaczyna się podciągać to już bardziej pilnuje bo z wysokości to już bardziej niebezpiecznie. Jeszcze wiele upadków zaliczą, ale tak się dzieci uczą :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9 minęła doba, synek zachowuje się jak zawsze. Moja mama wczoraj zaczęła opowiadać historie z naszego dzieciństwa, aż strach mnie ogarnął. Izabelle moja mama powiedziała to samo co Ty, o tym podziale rodziców. Ach..trzeba uważać jeszcze bardziej.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktores dziecie jeszcze nie raczkuje ,nie siedzi i nie chodzi :P :P Tylko pelza :}

moja tez spadla z kanapy ,wszystko skonczylo sie dobrze ,masakra,od tamtej pory ani na sekunde jej nie puszczam ,jedynie na podlodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 13:01

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Camilla,najważniejsze,że wszystko ok. Ponoć rodzice dzielą się na takich,którym dziecko spadło i takich,którzy się do tego nie przyznają. Spokojnie, dobrze że nic poważnego się nie stało.
    Syn spadł z kanapy u teściów,w pokoju pełnym ludzi. Zośka wyslizgnęła mi się z rąk w łazience,jak myłam jej rączki. Złapałam ją w locie,ale cały wieczór nie.mogłam się uspokoić. A syn,prawie 8 lat przedwczoraj zjechał na tylku ze schodów, plecy odrapane,panika na cały dom,także ten....
    Jejku, nie uderzył się głową? Ja będąc w ciąży jak schodzilam w nocy się napić to zjechałam na dupie.

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ