WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie już siada jak opętana non stop siada i spada na twarz do przodu jak chce wrócić do czworakow bo nie potrafi. W nocy płacze czasami przez sen ale nawet nie podchodzę i o dziwo zasypia. No dziś mnie zszokowała. Aż bym szampana wypiła z tej okazji
KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:U mnie już siada jak opętana non stop siada i spada na twarz do przodu jak chce wrócić do czworakow bo nie potrafi. W nocy płacze czasami przez sen ale nawet nie podchodzę i o dziwo zasypia. No dziś mnie zszokowała. Aż bym szampana wypiła z tej okazji
Usiadła z czworakow? Bo mój z bocznej, jeszcze nie czworakuje. -
p_tt wrote:Witam z wieczora. Już trzeci dzień zabieram się za pisanie.
Po szczepieniu 76 cm długości i 8500g więc chyba średniak
Na szczęście mi jeszcze nie spadła ale zdarzyło się jej już przyłożyć głową w podłoże, a ostatnio w stół jak próbowała się podnieść. Kilka dni temu opracowała nową metodę przemieszczania - jeździ na tyłku po pokoju tak na siedząco i rękami się podpiera albo podskakuje na pupie.
Trochę nam się unormowało spanie i mamy cycowanie tylko 3 razy w nocy, zaczynam się wysypiać z powrotem.
Katarzyna gratuluję swojego biznesu! Chodzi mi po głowie otwarcie swojej pracowni krawieckiej ale to może za kilka lat
Twoja kluseczka jest jak najbardziej sprytna , moja jeszcze takich rzeczy nie potrafi ,
W piątek dałam jej kaszke z truskawkami i ja wysypalo jak długo utrzymuje się taka alergia ? 🤔
Jeszcze 3 dni i na wakacje jupi -
nick nieaktualny86monia tak siada z czworakow. Wczoraj zrobiła kilka pierwszych kroków do przodu na czworakach ale dość nieśmiało bardziej ciągnęła kolanami po panelach ale ręce szły
Ja nie wiem czy reaguje na imię tzn nie mam pewności czy to właśnie chodzi o imię czy o głos po prostu i reakcje na niego.
Moja noc dzisiaj już nie taka fajna tamtą to niestety czysty przypadek i chwila oddechu dla matki ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 06:43
-
Ja też nie wiem czy reaguje na imię czy na dźwięk, myślę bardziej, że to drugie.
Teraz tydzień śpimy sami w pokoju u dziadków, mąż wrócił do domu się uczyć bo ma w sobotę egzamin. Nocka była fajna zasnął o 19.3o, wstał o 7, w tym 3 karmienia szybkie i 1 zmiana pieluchy. Właśnie go podrzuciłam dziadkom, a ja sama sobie leżę i wypoczywam.
Izabelle, ola_g89, 100krotka30 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
U nas noce bez większych zmian budzi się różnie bez jakiegokolwiek schematu czasem po zasnieciu śpi do 23 a czasem biegam co 30 min. Najgorsze sa pobudki na 1-1,5 aktywność mam wtedy dość bo w dzień odespi a starsza mi nie da.
Mały miał od wtorku wieczorem stan podgoraczkowy który utrzymywał się do piątku. W czwartek pediatra stwierdziła że wszystko ok. W sobotę wyglądał jak biedronka cały w czerwonych plamkach wiec 3dniówke mamy za sobą. Cieszy mnie to że nie było wysokiej gorączki. Dziś już skóra czysta. Ale do piątku to słaniał się dosłownie taki był slabiutki.
Wazy 8,5 wiec przyrost bardzo zwolnił.
Margoo pytalas o raczkowanie pewnie chodzi o to ze mała ma brzuch w dole? U nas barki plecy miednica w lini prostej jak raczkuje.
I też nie wiem czy reaguje na ton czy na imię. Ale pięknie już robi papa i przybija piateczki. Smuci się i płacze jak tata wychodzi do pracy. Pokazuje później w dzień na drzwi i mówi papa wiec myślę że to świadomie ale kto wie.ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
U nas nocki bez zmian od tygodnia- jakieś 3-4 pobudki, z tego 2 to karmienie, a pozostałe to podaje butelke z wodą- pociumka chwilę i usnie- ewidentny brak smoczka- drugie na pewno będzie miało ☺
Wychodzi nam druga jedynka na dole. A od soboty zmagamy się z katarem- dość mocny i uciążliwy i jeszcze kaszel doszedł- jutro idę do lekarza bo póki co to robię inhalacje woda morska hipertoniczna i odciagam co chwilę i na noc aromactive baby - męczy się biedna. Lekarz musi ja osluchać i coś na ten kaszel by się przydało.
To prawda ze takie momenty jak opisuje 100krotka są cudowne. Ja się poplakalam jak Zosia pierwszy raz dała mi cześć- robi to z taka gracja- wyciąga pięknie raczke, piątki też przybija- a ile ma z tego radochy i ostatnio ma fazę że Zosia daje buzi Zosi- wszystkie zabawki z lusterkiem całuje. Czasami jak jej mówię 'daj mamie buziaka ' to tak słodko otworzy buzke i dostanę, ale zawsze się chwilę zastanawia czy dac tego buziaka ☺ w kwestii raczkowania to się nic nie zmieniło, kilka razy przyjęła pozycję czworaka, pobujała się przód-tyl i na tym koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:57
ola_g89, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Hedgehog wrote:Ojej 100krotka30 to jest mega słodkie. Aż się wzruszyłam na myśl że moje dziecko może za miesiąc umieć i rozumieć coś takiego !
No i jeszcze co mnie ostatnio zaskoczyło to dzielenie się obslintanymi chrupkami mówię daj mamie a ten ciach mi w oko albo nos i się chichramy
Córką zaś ma fazę ze jego ślina jest toksyczna a on usilnie wszystkie jej rzeczy pakuje do ustciągle słyszę mamo weź go ale tyle dobrze że go asekuruje czasami.
Pisalyscie też o upadkach u nas póki co nie zlecial z wysokości ale córka owszem
Miała wtedy 9 miesięcy. Młody rabnol kilka razy glowka stając przy łóżku i to z hukiem bałam się ale nic się nie stało. Dalej nie umie upadac chroniąc głowę więc jeszcze pewnie się zdarzy.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyMy dziś kończymy 8 miesięcy i chyba jakiś kryzys się zaczął, w nocy robi sobie przerwę na zabawę, najpierw płacz, później wszystko cacy i smiech na cały dom a po godzinie czasem dwóch bateria pada i znowu krzyk. I żeby nie wiem co dzień zaczyna o 5. Znowu problem z jedzeniem od 3 dni, nie wiem czy to nie kolejny ząbek. A ja mam tak pogryziona rękę że dziś siniaki się zrobiły. Wczoraj nawet kota ugryzl i wyslinil:-p
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:U nas nocki bez zmian od tygodnia- jakieś 3-4 pobudki, z tego 2 to karmienie, a pozostałe to podaje butelke z wodą- pociumka chwilę i usnie- ewidentny brak smoczka- drugie na pewno będzie miało ☺
Wychodzi nam druga jedynka na dole. A od soboty zmagamy się z katarem- dość mocny i uciążliwy i jeszcze kaszel doszedł- jutro idę do lekarza bo póki co to robię inhalacje woda morska hipertoniczna i odciagam co chwilę i na noc aromactive baby - męczy się biedna. Lekarz musi ja osluchać i coś na ten kaszel by się przydało.
To prawda ze takie momenty jak opisuje 100krotka są cudowne. Ja się poplakalam jak Zosia pierwszy raz dała mi cześć- robi to z taka gracja- wyciąga pięknie raczke, piątki też przybija- a ile ma z tego radochy i ostatnio ma fazę że Zosia daje buzi Zosi- wszystkie zabawki z lusterkiem całuje. Czasami jak jej mówię 'daj mamie buziaka ' to tak słodko otworzy buzke i dostanę, ale zawsze się chwilę zastanawia czy dac tego buziaka ☺ w kwestii raczkowania to się nic nie zmieniło, kilka razy przyjęła pozycję czworaka, pobujała się przód-tyl i na tym koniec
Natalia też się buja na czworaka przód i tył. Uwielbia całować zabawki z lusterkiem hahaha -
nick nieaktualny
-
Camilla, najlepszego z okazji 8 miesięcy
Zośka umie kosi kosi łapci,papa, amen i pokazywać jaka duża i jak się złościDaje coś na kształt całusa,ale potrafi przy tym ugryźć,więc pewna nie jestem
i to są te momenty najpiękniejsze w macierzyństwie
dają powera na kiepskie noce i przejęczane dni
ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Fajnie że Zosia już ma ząbki bo u nas nadal cisza jest , już tak chciałabym żeby jej te ząbki wyszły,
Natalia też się buja na czworaka przód i tył. Uwielbia całować zabawki z lusterkiem hahahaKATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KATARZYNACarm wrote:Fajnie że Zosia już ma ząbki bo u nas nadal cisza jest , już tak chciałabym żeby jej te ząbki wyszły,
Natalia też się buja na czworaka przód i tył. Uwielbia całować zabawki z lusterkiem hahaha
Kasia zęby to kwestia indywidualna ( jak inne rzeczy ) sama mam koleżanki gdzie jednej córeczkę pierwszy pojawił się w wieku 10mcy, a u drugiej koleżanki w 13mc - także spokojnie.
Jedziecie na wakacje, to może będzie jak u nas- zmiana klimatu i pojawił się pierwszy ząbek na pomorzu. Ty się skup na tym że zaraz urlop i super czas się dla Was szykuje. Wypoczywajcie ile się da ☺
To widzę że to jakaś faza na całowanie tego lusterka ☺KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Camilla - wszystkiego najlepszego dla kotożercy
U nas umie robić halo, halo słuchawka z jednej z zabawek. Przykłada sobie telefon do ucha. Komicznie to wyglada.całuje tez lustro. Papa, brawo i kosi kosi póki co zupełnie nie ogarnia. Nie mogę się już doczekać, kiedy będzie to wszystko robiła tak świadomie. Cudowne są takie momenty.
Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość