X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już siada jak opętana non stop siada i spada na twarz do przodu jak chce wrócić do czworakow bo nie potrafi. W nocy płacze czasami przez sen ale nawet nie podchodzę i o dziwo zasypia. No dziś mnie zszokowała. Aż bym szampana wypiła z tej okazji :D

KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie już siada jak opętana non stop siada i spada na twarz do przodu jak chce wrócić do czworakow bo nie potrafi. W nocy płacze czasami przez sen ale nawet nie podchodzę i o dziwo zasypia. No dziś mnie zszokowała. Aż bym szampana wypiła z tej okazji :D

Usiadła z czworakow? Bo mój z bocznej, jeszcze nie czworakuje.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:20

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Witam z wieczora. Już trzeci dzień zabieram się za pisanie.
    Po szczepieniu 76 cm długości i 8500g więc chyba średniak :)
    Na szczęście mi jeszcze nie spadła ale zdarzyło się jej już przyłożyć głową w podłoże, a ostatnio w stół jak próbowała się podnieść. Kilka dni temu opracowała nową metodę przemieszczania - jeździ na tyłku po pokoju tak na siedząco i rękami się podpiera albo podskakuje na pupie.
    Trochę nam się unormowało spanie i mamy cycowanie tylko 3 razy w nocy, zaczynam się wysypiać z powrotem.

Katarzyna gratuluję swojego biznesu! Chodzi mi po głowie otwarcie swojej pracowni krawieckiej ale to może za kilka lat :)
    Kochana przede mną jeszcze dużo dużo pracy , dzisiaj byłam na kolejnym szkoleniu i już nie było tak łatwo, i momentami już watpilam , lecz poszło mi całkiem nieźle, ale moim okiem nie do końca.

Twoja kluseczka jest jak najbardziej sprytna , moja jeszcze takich rzeczy nie potrafi ,

W piątek dałam jej kaszke z truskawkami i ja wysypalo jak długo utrzymuje się taka alergia ? 🤔

Jeszcze 3 dni i na wakacje jupi

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia tak siada z czworakow. Wczoraj zrobiła kilka pierwszych kroków do przodu na czworakach ale dość nieśmiało bardziej ciągnęła kolanami po panelach ale ręce szły :)

Ja nie wiem czy reaguje na imię tzn nie mam pewności czy to właśnie chodzi o imię czy o głos po prostu i reakcje na niego.

Moja noc dzisiaj już nie taka fajna tamtą to niestety czysty przypadek i chwila oddechu dla matki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 06:43

• Minns Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem czy reaguje na imię czy na dźwięk, myślę bardziej, że to drugie.
    Teraz tydzień śpimy sami w pokoju u dziadków, mąż wrócił do domu się uczyć bo ma w sobotę egzamin. Nocka była fajna zasnął o 19.3o, wstał o 7, w tym 3 karmienia szybkie i 1 zmiana pieluchy. Właśnie go podrzuciłam dziadkom, a ja sama sobie leżę i wypoczywam :D.

Izabelle, ola_g89, 100krotka30 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedna z gorszych nocy w ogóle. No nic trzeba czekać na lepsze czasy:)

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce bez większych zmian budzi się różnie bez jakiegokolwiek schematu czasem po zasnieciu śpi do 23 a czasem biegam co 30 min. Najgorsze sa pobudki na 1-1,5 aktywność mam wtedy dość bo w dzień odespi a starsza mi nie da.
    Mały miał od wtorku wieczorem stan podgoraczkowy który utrzymywał się do piątku. W czwartek pediatra stwierdziła że wszystko ok. W sobotę wyglądał jak biedronka cały w czerwonych plamkach wiec 3dniówke mamy za sobą. Cieszy mnie to że nie było wysokiej gorączki. Dziś już skóra czysta. Ale do piątku to słaniał się dosłownie taki był slabiutki.
    Wazy 8,5 wiec przyrost bardzo zwolnił.
    Margoo pytalas o raczkowanie pewnie chodzi o to ze mała ma brzuch w dole? U nas barki plecy miednica w lini prostej jak raczkuje.
    I też nie wiem czy reaguje na ton czy na imię. Ale pięknie już robi papa i przybija piateczki. Smuci się i płacze jak tata wychodzi do pracy. Pokazuje później w dzień na drzwi i mówi papa wiec myślę że to świadomie ale kto wie.

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:20

100krotka30, ola_g89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki bez zmian od tygodnia- jakieś 3-4 pobudki, z tego 2 to karmienie, a pozostałe to podaje butelke z wodą- pociumka chwilę i usnie- ewidentny brak smoczka- drugie na pewno będzie miało ☺

Wychodzi nam druga jedynka na dole. A od soboty zmagamy się z katarem- dość mocny i uciążliwy i jeszcze kaszel doszedł- jutro idę do lekarza bo póki co to robię inhalacje woda morska hipertoniczna i odciagam co chwilę i na noc aromactive baby - męczy się biedna. Lekarz musi ja osluchać i coś na ten kaszel by się przydało.

To prawda ze takie momenty jak opisuje 100krotka są cudowne. Ja się poplakalam jak Zosia pierwszy raz dała mi cześć- robi to z taka gracja- wyciąga pięknie raczke, piątki też przybija- a ile ma z tego radochy i ostatnio ma fazę że Zosia daje buzi Zosi- wszystkie zabawki z lusterkiem całuje. Czasami jak jej mówię 'daj mamie buziaka ' to tak słodko otworzy buzke i dostanę, ale zawsze się chwilę zastanawia czy dac tego buziaka ☺ w kwestii raczkowania to się nic nie zmieniło, kilka razy przyjęła pozycję czworaka, pobujała się przód-tyl i na tym koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:57

ola_g89, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Ojej 100krotka30 to jest mega słodkie. Aż się wzruszyłam na myśl że moje dziecko może za miesiąc umieć i rozumieć coś takiego !
    Oj tak jeszcze nie raz nas będą wzruszac i zaskakiwać to jest chyba w macierzyństwie najpiękniejsze te cudowne momenty które są siłą napędową dla nas.
    No i jeszcze co mnie ostatnio zaskoczyło to dzielenie się obslintanymi chrupkami mówię daj mamie a ten ciach mi w oko albo nos i się chichramy ;-)
    Córką zaś ma fazę ze jego ślina jest toksyczna a on usilnie wszystkie jej rzeczy pakuje do ust ;-) ciągle słyszę mamo weź go ale tyle dobrze że go asekuruje czasami.
    Pisalyscie też o upadkach u nas póki co nie zlecial z wysokości ale córka owszem
    Miała wtedy 9 miesięcy. Młody rabnol kilka razy glowka stając przy łóżku i to z hukiem bałam się ale nic się nie stało. Dalej nie umie upadac chroniąc głowę więc jeszcze pewnie się zdarzy.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 8 miesięcy i chyba jakiś kryzys się zaczął, w nocy robi sobie przerwę na zabawę, najpierw płacz, później wszystko cacy i smiech na cały dom a po godzinie czasem dwóch bateria pada i znowu krzyk. I żeby nie wiem co dzień zaczyna o 5. Znowu problem z jedzeniem od 3 dni, nie wiem czy to nie kolejny ząbek. A ja mam tak pogryziona rękę że dziś siniaki się zrobiły. Wczoraj nawet kota ugryzl i wyslinil:-p

ola_g89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAMILA gratulacje dla misiaczka 8 miesiecznego❤😍😭

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 13 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas nocki bez zmian od tygodnia- jakieś 3-4 pobudki, z tego 2 to karmienie, a pozostałe to podaje butelke z wodą- pociumka chwilę i usnie- ewidentny brak smoczka- drugie na pewno będzie miało ☺

Wychodzi nam druga jedynka na dole. A od soboty zmagamy się z katarem- dość mocny i uciążliwy i jeszcze kaszel doszedł- jutro idę do lekarza bo póki co to robię inhalacje woda morska hipertoniczna i odciagam co chwilę i na noc aromactive baby - męczy się biedna. Lekarz musi ja osluchać i coś na ten kaszel by się przydało.

To prawda ze takie momenty jak opisuje 100krotka są cudowne. Ja się poplakalam jak Zosia pierwszy raz dała mi cześć- robi to z taka gracja- wyciąga pięknie raczke, piątki też przybija- a ile ma z tego radochy i ostatnio ma fazę że Zosia daje buzi Zosi- wszystkie zabawki z lusterkiem całuje. Czasami jak jej mówię 'daj mamie buziaka ' to tak słodko otworzy buzke i dostanę, ale zawsze się chwilę zastanawia czy dac tego buziaka ☺ w kwestii raczkowania to się nic nie zmieniło, kilka razy przyjęła pozycję czworaka, pobujała się przód-tyl i na tym koniec
    Fajnie że Zosia już ma ząbki bo u nas nadal cisza jest , już tak chciałabym żeby jej te ząbki wyszły,

Natalia też się buja na czworaka przód i tył. Uwielbia całować zabawki z lusterkiem hahaha

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    CAMILA gratulacje dla misiaczka 8 miesiecznego❤😍😭
    I Natalce też :-) udanych wakacji :-) Uważajcie na siebie w drodze. Buziaki

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, najlepszego z okazji 8 miesięcy :)

Zośka umie kosi kosi łapci,papa, amen i pokazywać jaka duża i jak się złości ;) Daje coś na kształt całusa,ale potrafi przy tym ugryźć,więc pewna nie jestem ;) i to są te momenty najpiękniejsze w macierzyństwie :) dają powera na kiepskie noce i przejęczane dni ;)

ola_g89, 100krotka30, Camilla13, Hedgehog lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Fajnie że Zosia już ma ząbki bo u nas nadal cisza jest , już tak chciałabym żeby jej te ząbki wyszły,

Natalia też się buja na czworaka przód i tył. Uwielbia całować zabawki z lusterkiem hahaha
    Wczoraj poznałam roczną mała Zuzke i ma jedna dolną jedynkę i druga teraz wychodzi więc te zęby to naprawdę indywidualna sprawa, z resztą tak jak cała reszta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić, synek odmawia picia mleka, dziś za cały dzień 120 ml. W nocy zjadł 200 ml i teraz na sen 150. Sok i wodę pije bez problemu. W ogóle jak tylko butelkę mu podaje to jest krzyk. Kubeczek jest ok, butelka koszmar.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:

Kasia zęby to kwestia indywidualna ( jak inne rzeczy ) sama mam koleżanki gdzie jednej córeczkę pierwszy pojawił się w wieku 10mcy, a u drugiej koleżanki w 13mc - także spokojnie.

Jedziecie na wakacje, to może będzie jak u nas- zmiana klimatu i pojawił się pierwszy ząbek na pomorzu. Ty się skup na tym że zaraz urlop i super czas się dla Was szykuje. Wypoczywajcie ile się da ☺

To widzę że to jakaś faza na całowanie tego lusterka ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla - wszystkiego najlepszego dla kotożercy :D

U nas umie robić halo, halo słuchawka z jednej z zabawek. Przykłada sobie telefon do ucha. Komicznie to wyglada. :D całuje tez lustro. Papa, brawo i kosi kosi póki co zupełnie nie ogarnia. Nie mogę się już doczekać, kiedy będzie to wszystko robiła tak świadomie. Cudowne są takie momenty. :)

Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ