WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa podjęłam decyzję że karmie jeszcze..musiałabym już zacząć teraz odstawienie jak już a nie chce teraz. Później jak zacznie żłobek to też nie będzie dobry czas. Zobaczymy. Panie mnie przekonywały że nie takie dzieci już usypialy w co wierzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:21
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tego co słucham po znajomych i rodzinie to dzieci, które były na piersi idąc do żłobka przeżyły dramat. Teraz koleżanka która wykonuje ten sam zawód co ja wróciła z 1 czerwca do pracy, skończyło się na tym że jest od 2 tygodni na l4 bo syn zanosi się w żłobku aż do bezdechu. Komendant wkurwiony bo miała czas ogarnąć temat dlatego że odebrała jeszcze 70 dni urlopu. Ja nie muszę podejmować takich decyzji, ale chyba trzeba rozważyć wszelkie aspekty nowej sytuacji.
-
nick nieaktualnyCamilla jest to ciekawe co mówisz. Nie mówię że tak nie jest jednak dzieci świetnie przystosowują się do nowych sytuacji. Zazwyczaj lepiej niż rodzice.
Mi kierownik powiedziała że większość dzieci w momencie oddawania była na piersi a nie miały przypadku że dziecko się nie zaadaptowało. Co więcej są mamy które karmia do dziś a dziecko jest w najstarszej grupie. I żeby absolutnie dziecka nie odstawiać w momencie oddawania do żłobka bo to jest ogromny stres dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:42
-
Im młodsze dziecko to szybciej się adaptuje..dużo zależy nie tylko od wrażliwości dziecka ale i też psychiki rodziców. Wiele mam rezygnuje ze żłobka bo dziecko dużo choruje a nie ma opieki albo nie może przetrawić tych trudnych początków
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja jestem tutaj jedyną którą oddała dziecko , które miało 3 miesiące to było 7 miesięcy temu .......bez komentarza
Początki , w miesiącu był katar , kaszel , gorączki i tak w miesiąc w miesiąc, niestety nic nie mogłam zrobić, iż muszę pracować A nie ma mi się kto zająć dzieckiem w domu .Do czego zmierzam , chciałam wam powiedzieć że nie żałuję tej decyzji, czasem jest ciężko, bo jaka mama nie chciałaby swojego maluszka w domu.
Ale mam czwartki wolne więc jestem z nią dały mi dniami , w żłobku ma wiecej rozrywki , więcej dzieci uczą ja wiele zajmują się ale i też uczą że musi być samodzielna. To jest tak jak wielo dziecka rodzina ,
Przychodzę po Natalie do żłobka to dzieci tam zawsze żegnają Natalie, jak przychodzi do żłobka to się cieszą, Natalia też jest szczęśliwa. Myślę że nie ma się co zrażać do żłobka . Choroby musi przejść tak czy inaczej .Camilla13, Camilla13, Minns, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Camilla jest to ciekawe co mówisz. Nie mówię że tak nie jest jednak dzieci świetnie przystosowują się do nowych sytuacji. Zazwyczaj lepiej niż rodzice.
Mi kierownik powiedziała że większość dzieci w momencie oddawania była na piersi a nie miały przypadku że dziecko się nie zaadaptowało. Co więcej są mamy które karmia do dziś a dziecko jest w najstarszej grupie. I żeby absolutnie dziecka nie odstawiać w momencie oddawania do żłobka bo to jest ogromny stres dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:34
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie, mamy serduszko, wszystko ok 😊 termin porodu ustalimy po usg genetycznym ze względu na nieregularne miesiączki. Tak czy siak luty 😊 może w walentynki 😋
veritaserum, kasia1518, Minns, ola_g89, susełek, Izabelle, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Jestem po wizycie, mamy serduszko, wszystko ok 😊 termin porodu ustalimy po usg genetycznym ze względu na nieregularne miesiączki. Tak czy siak luty 😊 może w walentynki 😋
Też dziś miałam wizytę aje bez usg. Przerazilam się bo w 2 tyg przytyłam 2.5kg - nie wiem skąd mi się to wzięło bo mało jem A dużo pije. No i anemia mi się zaczyna... spada hemoglobina, erytrocyty , hematokryt juz sporo ponizej normy. Ogólnie jestem już taka duża- z Zosia taka w 7mcu byłam.kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Też dziś miałam wizytę aje bez usg. Przerazilam się bo w 2 tyg przytyłam 2.5kg - nie wiem skąd mi się to wzięło bo mało jem A dużo pije. No i anemia mi się zaczyna... spada hemoglobina, erytrocyty , hematokryt juz sporo ponizej normy. Ogólnie jestem już taka duża- z Zosia taka w 7mcu byłam.
-
Camilla13 wrote:Jestem po wizycie, mamy serduszko, wszystko ok 😊 termin porodu ustalimy po usg genetycznym ze względu na nieregularne miesiączki. Tak czy siak luty 😊 może w walentynki 😋
Gratulacje. Pierwszy poziom stresu czy serduszko bije za Tobą. Teraz już będzie coraz lepiejCamilla13 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Też dziś miałam wizytę aje bez usg. Przerazilam się bo w 2 tyg przytyłam 2.5kg - nie wiem skąd mi się to wzięło bo mało jem A dużo pije. No i anemia mi się zaczyna... spada hemoglobina, erytrocyty , hematokryt juz sporo ponizej normy. Ogólnie jestem już taka duża- z Zosia taka w 7mcu byłam.
-
U nas w nocy gorączka 38,7. Byłam u pediatry osłuchowo czysto,gardło ok. Jutro zrobię Zosi badanie moczu jeszcze. Albo zęby,albo 3dniówka,albo nie wiadomo...obserwować i gdyby sie pogorszyło jechać do szpitala.
A dziś miałam pierwszy raz wyjść sama i spotkać się ze znajomymi z pracy..
Zosieńka śpi biedulka,mi popękały naczynka w oku,wyglądam jak wampir... -
Izabelle wrote:polecam szczerze żelazo Gentle Iron firmy Solgar,nie wpływa na układ pokarmowy,brałam w ciąży i.ładnie wyniki się poprawiły. Do tego dużo natki pietruszki,koktajle warzywne i owocowe No i mięcho
Izabelle A to jest na receptę? Bo dostałam Tardyferon- chyba większość lekarzy to dajekasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86monia wrote:Gratulacje. Pierwszy poziom stresu czy serduszko bije za Tobą. Teraz już będzie coraz lepiej
-
kasia1518 wrote:Izabelle A to jest na receptę? Bo dostałam Tardyferon- chyba większość lekarzy to daje
Ja po aptecznym żelazie miałam straszne problemy jelitowe,po tym było ok. Oczywiście zdrowa dieta do tego,pełna Wit.c
-
Izabela, ja bym nie panikowala przy gorączkę 38.7 bo po podjęciu 0.5 jak marzysz w pupię wychodzi 38.2 temperatura może być poprostu z tego że jest ciepło albo ząbki, u nas też była temperatura raz 39.5 i nic nie kazali robić po tym podalam czopek i gorączka spadła A utrzymywała się cały dzień i w ciągu dnia też podawałam, ale nic nie spadało , wieczorem pojawił się ząbek,
W Holandii gorączka nie jest wskazaniem do szpitala. Dopiero w przypadku kiedy dziecko nie je lub nie ma mokrych pieluszek, jest nie kontaktowe .
Moja znajoma ma dziecko w wieku tym samym co Natalka i też się wacha temperatura w granicy 38.6 przez ostatnie dni moja też miała , może przez gorąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:19
-
Katarzyna, liczę na to,ze ząb,chociaż ma już 3 i takich jazd nie było. Mierzę temp. zawsze na czółku i stąd wiem jakie sa wahania,ewidentnie jest gorąca i nie jest sobą. U syna to zawsze był jakiś powód gorączki,a to gardło,a to oskrzela. Nie lubię takiej gorączki,gdzie nie widać przyczyny,tym bardziej ze mamy mega obsuwę ze szczepieniami i np pneumokoków,hib,polio jeszcze nie miała
Lekarka kazała jechać na dyżur,gdyby gorączka nie spadała po podaniu leku. Na,szczęście lek działa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:47