WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Tylko że moja mała robi to już codziennie te krzyki tak jak byłby to standard Heheh moja Natalka się już wspina od dobrych 3tygoodni i najchętniej to robi , raczkowac nie umie ale już 2 kroczki do przodu raczkuje ale nadal uwielbia pelzac. Sama zaczyna siadać z pozycji czworaczej lub jak stoi
Moja Natalia tydzień temu ważył 8750g i 70.5 cm więc jest pulchniutka ale malutkaIzabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Camilla to raczej nie jest wina ruchu tylko raczej tego jak dziecko przyswaja i jakie ma uwarunkowania genetyczne plus to ile zjada. Chyba każdy maluszek tutaj jest w ciągłym ruchu bo teraz taki etap że nie usiedza wszystko chcą odkrywać i eksplorowac świat
U nas dziś pierwszy raz skusil się na omleta pokroilam w kosteczkę i coś zjadł potem poprawił kaszka.
Wczoraj u nas postraszylo ale burza poszła bokiem. Ale jest ochłodzenie bo w nocy popadalo.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
To nasza chyba najchudsza. 2 tygodnie temu wazyla 7900 przy 80cm. Pielęgniarka mówiła, że wysoka. Jak sie urodzila miala 49cm.
Anielka za to uwielbia mleko. Pije ponad litr na dobę. Niestety nie lubi pic nic innego, ani wody ani kompotow. A tak jest wszystkozerna. Zjada nawet tak kwasne owoce jak porzeczki czy agrest przy których nas wykręca. -
nick nieaktualnywczoraj popołudniu Erus dostał gorączki 37,7 wiec podałam paracetamol i było ok. A dziś obudził się o 5 rano i 38,4 znowu podaliśmy i spadła ale o 11.50 kolejna i nie wiem czy dałam coś nie tak bo nie za bardzo spadła. Wczoraj był jeszcze sobą ale dziś już bardzo ospały. To chyba nie zeby jak początkowo myśleliśmy. Izabelle jakie są inne objawy 3 dniówki?
O 19 idziemy do pediatry. -
Suselek u nas więcej spal był mega marudny i wisial na cycu. Po 3 dniach podwyzszonej temperatury spadek i wysypka, ale chyba łagodnie przeszedł bo spadala po syropie ale dawalam tylko powyżej 38. A większość czasu było 37,7
susełek lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Suselek u nas więcej spal był mega marudny i wisial na cycu. Po 3 dniach podwyzszonej temperatury spadek i wysypka, ale chyba łagodnie przeszedł bo spadala po syropie ale dawalam tylko powyżej 38. A większość czasu było 37,7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 15:45
-
kasia1518 wrote:Ja to już ta waga się przestałam przejmować. Ostatnie ważenie przez lekarza 27 marca i było 6820g, od tamtej pory tylko waze się z nią w domu- także 3mc o jakieś 800g . Myślę że z tego czasu to 1.5mc stała w miejscu bo ciągle pokazywalo 7.2-7.3kg aż później ruszylo się trochę.
To u nas mleko to dodatek. Obiady je z nami normalnie- doprawiam wszystko bardzo delikatnie ( soli nie używam) później my sobie na talerzach doprawimy. Potrafi zjeść np. Cała bulionowke zupy - gotuje warzywne bo daje jej warzywka rozgniecione widelcem o potem dolewam resztę ale w małej ilości, mielonego zje całego i do tego jeszcze ziemniaka, jogurt naturalny z owocami to cały 150g , dziś na śniadanie pół kromki chleba że swojskim pasztetem A potem 2 parówki ( tylko te co mają 96% mięsa to cieniutkie są) także wydaje mi się że dużo je - w ciągu dnia mamy 4 stałe posiłki, a mleka hmmm w domu piła po ok 500ml/dobę; tu na Pomorzu póki co codziennie po 730-750ml/dobę. Moi rodzice to są w szoku ile ona je , ale bardzo ich cieszy że ma taki apetyt- zresztą mnie też.
Jakie parówki kupujesz? -
susełek wrote:Dzięki za odpowiedz. Denerwuje się. Do tej pory nie miał nigdy gorączki. W niedziele byliśmy u znajomych a tam było przedszkolne dziecko i chyba od razu coś załapał.
Daj znać co u lekarza.
Monia ja polecam piratki z Lidla z indyka. Sa tez wieprzowe.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:To naturalne że się denerwujesz ja nawet przy katarach dostaję świra a co dopiero gorączka. Taki los matki niestety ale zawsze po burzy wychodzi słonko
Daj znać co u lekarza.
Monia ja polecam piratki z Lidla z indyka. Sa tez wieprzowe. -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Camilla to raczej nie jest wina ruchu tylko raczej tego jak dziecko przyswaja i jakie ma uwarunkowania genetyczne plus to ile zjada. Chyba każdy maluszek tutaj jest w ciągłym ruchu bo teraz taki etap że nie usiedza wszystko chcą odkrywać i eksplorowac świat
U nas dziś pierwszy raz skusil się na omleta pokroilam w kosteczkę i coś zjadł potem poprawił kaszka.
Wczoraj u nas postraszylo ale burza poszła bokiem. Ale jest ochłodzenie bo w nocy popadalo. -
100krotka30 wrote:Nam te polecił pediatra prywatny ze niby najlepsze składem. Ja generalnie nie jadam tylko córka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 20:07
-
No nie bardzo rozumiem co do szczupłosci moich dzieci mieliby mieć znajomi
Na przykładzie moim i mojego chłopa jemy tyle samo zwykle (obecnie ja więcej już jakieś 19 miesięcy będzie hihi) on jest grubciem przy mnie, ja przy nim patyczakiem ma więcej ruchu ale jego rodzina ma taka budowę ciala kobiety figury gruszki łatwo tyja, faceci pod 1 metr 90 (cm) umiesnieni postawni i jak na moja wiedzę to sprawa genetyki.
Bo zobacz nie wszystkie dzieci forumowe jedzą tak pięknie jak twój synuś a maja równie dużo ruchu to generalnie co powinny przestać rosnąć, przybierac? Albo nasze Zosienki jedzą imponująco dużo pewnie maja mniej ruchu i powinny być ludzikam michelina?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
susełek wrote:wczoraj popołudniu Erus dostał gorączki 37,7 wiec podałam paracetamol i było ok. A dziś obudził się o 5 rano i 38,4 znowu podaliśmy i spadła ale o 11.50 kolejna i nie wiem czy dałam coś nie tak bo nie za bardzo spadła. Wczoraj był jeszcze sobą ale dziś już bardzo ospały. To chyba nie zeby jak początkowo myśleliśmy. Izabelle jakie są inne objawy 3 dniówki?
O 19 idziemy do pediatry.
Acha i właśnie senność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 20:30
susełek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:No nie bardzo rozumiem co do szczupłosci moich dzieci mieliby mieć znajomi
Na przykładzie moim i mojego chłopa jemy tyle samo zwykle (obecnie ja więcej już jakieś 19 miesięcy będzie hihi) on jest grubciem przy mnie, ja przy nim patyczakiem ma więcej ruchu ale jego rodzina ma taka budowę ciala kobiety figury gruszki łatwo tyja, faceci pod 1 metr 90 (cm) umiesnieni postawni i jak na moja wiedzę to sprawa genetyki.
Bo zobacz nie wszystkie dzieci forumowe jedzą tak pięknie jak twój synuś a maja równie dużo ruchu to generalnie co powinny przestać rosnąć, przybierac? Albo nasze Zosienki jedzą imponująco dużo pewnie maja mniej ruchu i powinny być ludzikam michelina? -
86monia wrote:Jakie parówki kupujesz?kasia1518
-
Przy tak małych dzieciach nie ma co patrzeć na wagę i wygląd bo to się zmienia (pomijając skrajne przypadki). Mój od urodzenia był bardzo ruchliwy, je fajnie, ale nie za dużo i waży ponad 10 kg. Ja i mąż jesteśmy szczupli i nie mam obaw, że będzie gruby przy naszym stylu życia. Uważam że najważniejsze są uwarunkowania genetyczne. Siostra męża je normalnie A przy wzroście 172 wazyla przed ciążą 48 kg... za to są ludzie co zjedzą troszkę więcej i już kg rosną.
Tak samo jak z powrotem do figury po ciąży, jedne będą mieć rozstępy i mniej jedrny brzuszek A u niektórych nie będzie śladu. Żadne maści cudu nie zdziałają.100krotka30 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Od trzech dni staram się napisać i ciągle coś mnie odrywało.
Do końca lipca mają być wyniki rekrutacji i się dowiem czy mała się dostanie do żłobka czy nie. Ogólnie chętnych sporo, punktów nie mamy za dużo więc nie mam pojęcia jakie są szanse. Co do karmienia to jej nie odstawiam będę karmić po żłobku i w nocy, ogólnie mamy nianie od jakiegoś czasu i często zdarzają się nam dni bez cycusia przez kilka godzin, nie tracę pokarmu a mała nie traci zainteresowania piersią.
U nas gdzieś około 9 kilo, ważyłyśmy się miesiąc wcześniej to miała chyba 8700 nie śledzę tego na bieżąco bo źle nie wygląda, je i pije normalnie a jak kontrolowałam co tydzień to później bzikowałam, że coś jest nie tak, że za mało, i tylko czekałam na kolejne ważenia.
Jak się dostanie do żłobka to posiedzę w domu do stycznia może marca, żeby być pod ręką jakby chorowała a później praca
Kiedyś czytałam jakie parówki podać dziecku to wiem, że powinny być z dużą zawartością mięsa i bez konserwantów, te z lida Piertki to spełniają. Choć naszej nie posmakowały te lidlowskie, tylko takie samodzielnie robione z kurczaka na parze parowane.Izabelle lubi tę wiadomość