X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co aż mi nie dobrze się zrobiło jak weszłam do szpitala. Później na oddział i jeszcze pielęgniarka mówi zapraszam do sali nr 7, łóżeczko od okna jest wolne. W tej samej sali, na tym samym łóżku leżałam w 8 tygodniu ciąży z synkiem.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla trzymam kciuki żeby wszystko szybko sprawdzili i wypuścili Was do domu do synka i męża. I musisz się oszczędzać- ciężko jest jak się ma takiego maluszka w domu ale trzeba.

Camilla13 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt zdrówka dla maleństwa.

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę temu miałam drugie usg, serduszko bije 150 więc jest ok, coś było nie tak z poprzednim pomiarem. Mam leżeć, ale wolę to robić w swoim domu, tutaj można oszalec już po kilku godzinach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla trzymam kciuki żeby wszystko szybko sprawdzili i wypuścili Was do domu do synka i męża. I musisz się oszczędzać- ciężko jest jak się ma takiego maluszka w domu ale trzeba.
    Przyjedzie mój ojciec, w końcu się do czegoś przyda, niech zabawia wnuka. Na początku sierpnia mama na 3 tygodnie i jakoś to będzie. Synek zaczął chodzić przy meblach, co chwilę trzeba go łapać, tak samo przy moich nogach, to jest chwila i już stoi trzymając się moich kolan i płacze żeby go wyżej wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila 3mam kciuki żebyście szybko wrócili do domu.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, jak tam u Was? :) jak się czujesz?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dopiero gorączka odpuściła. W nocy z soboty na niedziele miałyśmy 39,8 stopnia na termometrze. Ale wysypki jeszcze nie mamy.

Dzisiaj byłam w lekarza, nie podszedł do małej a pierwsze pytanie czy mała miała kontakt z anginą bo wszyscy co u niego dzisiaj byli to mieli angine...
    popatrzył i stwierdził gardło lekko czerwone i dał antybiotyk.
    Wezwałam lekarza do domu i mówi, że jeśli spada temperatura to nie brać antybiotyku, jeśli do środy nie będzie poprawy to antybiotyk.

Ogólnie zachowuje się tak samo jak jej wychodziły jedynki dolne. Tylko tej temperatury nie było.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Camilla, jak tam u Was? :) jak się czujesz?
    Jest dużo lepiej po zastrzykach, w niedzielę było ciężko chodzić z bólu, dziś jest w miarę ok. Wychodzę do domu. Nakaz oszczędnego trybu życia, ciekawe jak haha mając w domu małego urwisa. Wkurza mnie tylko to że nikt nie wie od czego ten ból, badania krwi i moczu ok, badanie usg ok. Ale więcej nie chce do tego szpitala, niby cały po remoncie itp ale łóżka to koszmar, tv brak, można umrzeć z nudów. W razie potrzeby zgłoszę się do tego w którym urodziłam synka mimo że mój lekarz pracuje w tym w którym teraz jestem.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jest dużo lepiej po zastrzykach, w niedzielę było ciężko chodzić z bólu, dziś jest w miarę ok. Wychodzę do domu. Nakaz oszczędnego trybu życia, ciekawe jak haha mając w domu małego urwisa. Wkurza mnie tylko to że nikt nie wie od czego ten ból, badania krwi i moczu ok, badanie usg ok. Ale więcej nie chce do tego szpitala, niby cały po remoncie itp ale łóżka to koszmar, tv brak, można umrzeć z nudów. W razie potrzeby zgłoszę się do tego w którym urodziłam synka mimo że mój lekarz pracuje w tym w którym teraz jestem.

Ja miałam ogromne bóle i skurcze podbrzusza cały pierwszy trymestr. Do tego stopnia że kładłam się pod sklepem z bólu. Nie wiadomo z czego.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wysypkę, czyli to też taka 5 dniowa trzydniówka.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marudzenie i częste pobudki w nocy- przebija się druga górna jedynka. Pogoda nad morzem straszna - już chyba gorzej trafić nie mogłyśmy- dobrze że za to nie płace bo bym była wściekła.

Dziś miałam test obciążenia glukoza i wyniki jak poprzednio są ok. Teraz się skrocil czas na wykonanie tego badania jest tylko 3 tyg ( 24tc 0d do 26tc 6d). Tyle dobrego że krzywa wyszła ok no już się bałam że u siostry na weselu mogą mnie ominąć wszystkie słodkości ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja miałam ogromne bóle i skurcze podbrzusza cały pierwszy trymestr. Do tego stopnia że kładłam się pod sklepem z bólu. Nie wiadomo z czego.
    O jejku! Powiem Ci, że właśnie w niedzielę tak się czułam, jak już weszłam do szpitala to od razu chciałam położyć się na łóżko które stało na korytarzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz obciążenia glukoza mam wykonać w następnym tygodniu. Na sama myśl mi nie dobrze.
    Nie wiemy co robić z synkiem, 4 noce z rzędu buzi się co chwilę na chwilę. Wstaje na nogi z zamkniętymi oczami, zaczyna płakać, bramy na ręce w ułamku sekundy jest cicho i śpi jakby nic się nie działo. Pediatra dziś powiedziała, że dużo dzieci tak reaguje na nowe umiejętności i że czasem taki stan może się utrzymywać 2-3 tygodnie. Po takim czasie wyciagniemy kopyta jak nic. Zaczął stawać na nogi 2 tygodnie temu prawie A już chodzi sam przy wszystkich meblach i to w jakim tempie. Może jak zacznie chodzić to będzie łatwiej? Wróciłam do domu o 11, o 19 znowu wrócił ból. Chyba czeka mnie leżenie do końca miesiąca.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze nie chodzi przy meblach, ale od dawna siada i raczkuje w nocy. Jeszcze nie stanął w nocy

Co do tych bóli to myślałam że moje jelita , bo odstawiłam leki w ciąży, ale po 1 trymestrze ból minął. Za każdym razem jak taki miałam to myślałam że to już koniec...dopiero jak był kilka razy na USG wszystko ok to już go oswoiłam i wiedziałam że to coś nie powinno być groźne. Może to macica tak boleśnie się rozciąga? Może stres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:53

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez siadanie w nocy i raczkowanie po łóżeczku z zamkniętymi oczkami ;)

Camilla,moze rzeczywiście macica tak boleśnie się rozciąga?

Przypomniał mi sie test obciążenia glukozą,jak walczyłam sama ze sobą,zeby tego cukru nie zwrócić,dzielnie zaciskałam zęby,bo wiedziałam,ze w ciąży nie będę w stanie tego badania powtórzyć ;)

Pierwszy raz podałam Zosi kaszkę na mm na śniadanie. Wsuwała jak szalona ;) pierwsze koty za płoty i niebawem podam jej butlę raz dziennie. Wszystko pomału i bez stresu,póki co nadal kp,ale pomału chcę ją do butli przyzwyczaić raz dziennie lub gdy chcę gdzieś wyjść.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,dużo zdrowia!

Dawno nie pisałam, bo jakoś nie miałam kiedy.
    Nasza siada, staje przy meblach ale nie raczkuje. Z jedzeniem różnie, ale raczej je mało. Powiedzcie mi jak dajecie kawałki to Wasze dzieci dużo jedzą? Moja rozrzuca albo ściska w rączce i mam wrażenie, że prawie nic nie zjada.

Przestaliśmy się zabezpieczać. Zobaczymy, co wyjdzie, ale nie mam jeszcze okresu.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka nie przejmuj sie moja ma dozne etapy. Na ten moment je bardzo mało a większość rozgniata w ręce albo zrzuca na podłogę. Co innego owoce bo te jak jej dam to zjada sama z tacki . Ładnie opanowała chwyt szczypcowy już i bierze tak borówkę.

Izabelle a czemu w ogóle chcesz wprowadzić butle ? Nie lepiej dać by jej mleka np z kubka / bidonu że słomka ? Pytam z ciekawości bo sama to rozważam.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle, właśnie to samo co Veritaserum mi przyszło do głowy. Czy jest sens w tym wieku przyzwyczajać do butli?
    Nie lepiej potraktować kaszki jako dodatkowego posiłku i podawać takie śniadanko łyżeczką?
    Jeśli będzie jeść ładnie posiłki stałe to schodząc z kp nawet nie będziesz musiała mm wprowadzać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio domaga się coraz więcej jedzenia stałego. Skutek odkurzam i myje wszystko 2 raz,y dziennie i tez czasami załamuje ręce bo wydaje mi się ze on nic nie zje tylko rozrzuca dookoła.
    Zakupiłam w końcu płaszczyk do jedzenia z close. Bo już nie wyrabiam z praniem.
    Mam pytanie jak podajecie ryby? Jakie? Bo ja się boje ości ze przeoczę i się zadławi. A w sumie rybka jest miękka to by ładnie szło.

‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ