WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Ola gratulacje !!!
My dzisiaj skonczylismy 10 miesiecy , Camilla gratulacje również dla synka ❤❤ jeszcze w miesiące i roczek 😱😱😱😍po 6 miesiacu mi zaczęło szybko lecieć czas .
My już zarezerwowalismy termin na sesję zdjęciową na roczek. Wcześniej żadnej nie robiliśmy. Ja dziś kończę 33 lata, moja mama to dopiero jest w szoku hahaKATARZYNACarm, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Osobiście uważam że nawet jeśli to będzie dotyczyć to małego odsetka, w innym wypadku większość nas, urodzonych w latach 80 miałoby ten sam problem, ho wtedy było nie do pomyślenia żeby 2latek nadal latał z pielucha. Doceniajmy wiedzę zdobytą przez dekady ale nie demonizujmy tego co było kiedyś. Trzeba mieć trochę dystansu do tego wszystkiego.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrenjak wrote:Nie zgadzam się z Tobą. Uważam, że dobrze jest aktualizować wiedzę, a nie robić coś, bo przez lata tak robili i było dobrze. Na tej zasadzie to świat chyba by stanął w miejscu ze wszystkimi odkryciami, nie tylko w dziedzinie medycyny. Wg mnie to nie jest demonizowanie tylko korzystanie z dostępnej, powszechnej wiedzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 15:34
-
Camilla13 wrote:Bardzo szybko czas leci 😊 Samych wspaniałości dla Natalki 🥰
My już zarezerwowalismy termin na sesję zdjęciową na roczek. Wcześniej żadnej nie robiliśmy. Ja dziś kończę 33 lata, moja mama to dopiero jest w szoku hahaCamilla13 lubi tę wiadomość
-
U nas dalej dwa zabki na dole i jeden na górze tzn widać go lecz nie czuc jeszcze , za to mi wczoraj wyrwali 8 i 7 miałam mega stan zapalny , a juz nie mowie jaki bol byl przy tym, chodzilam po scianach także 30-stke skoncze za kilka dni a juz 2 zęby poszly A jak u Was żeby po ciąży? Ja zawsze miałam zdrowe i chodziłam do dentysty przynajmniej 2 razy w roku
p_tt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimo że byłam podobno odpieluchowana jak mialam rok i zakładana pieluchę tylko na noc to zgadzam sie z renjak. Generalnie najwcześniej dziecko jest w ogóle zdolne do świadomego oddawania moczu w okolicach 18 miesiąca ale to i tak jest bardzo bardzo wcześnie. Moja mama oczywiście już chciała Ani nocnik kupić. Nie zgodziłam sie. Dopuszcza sis wysadzanie nawet noworodków na nocnik ( tak ) ale to jest głębszy temat. Generalnie warto zaznajomić sie z naturalna higiena niemowląt bo to nie tylko sadzanie na nocnik tylko wiele wiele innych kwestii. Ja trochę za późno sie o tym dowiedziałam może przy drugim dziecku sie zdecyduje. Póki co sadzaniem na nocnik mam zamiar sie zająć na przyszla wiosnę / lato.
-
veritaserum wrote:Mimo że byłam podobno odpieluchowana jak mialam rok i zakładana pieluchę tylko na noc to zgadzam sie z renjak. Generalnie najwcześniej dziecko jest w ogóle zdolne do świadomego oddawania moczu w okolicach 18 miesiąca ale to i tak jest bardzo bardzo wcześnie. Moja mama oczywiście już chciała Ani nocnik kupić. Nie zgodziłam sie. Dopuszcza sis wysadzanie nawet noworodków na nocnik ( tak ) ale to jest głębszy temat. Generalnie warto zaznajomić sie z naturalna higiena niemowląt bo to nie tylko sadzanie na nocnik tylko wiele wiele innych kwestii. Ja trochę za późno sie o tym dowiedziałam może przy drugim dziecku sie zdecyduje. Póki co sadzaniem na nocnik mam zamiar sie zająć na przyszla wiosnę / lato.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:No ale zastanów się, ilu Twoich znajomych cierpi na takie problemy? Zwłaszcza jeśli dziecko samo chce korzystać z nocnika wcześniej niż inne, nie mówię tu o sadzaniu na siłę i trzymaniu godzinami.
veritaserum, JustynaG, Hedgehog, p_tt lubią tę wiadomość
-
Katarzyna,współczuję bólu zęba. U.mnie sypią sie przez karmienie. W ciąży bardzo dbałam o zęby,a teraz chodzę bardzo często do dentysty. Dopiero dodatkowa suplementacja calcium pomogła i jest lepiej. Zęby i starość się Panu Bogu nie udały
Co do wysadzania na nocnik,to pewnie nie przyszłoby mi to do głowy jeszcze. Ale Zosia np ma kłopoty ze,zrobieniem kupki. Niby nie zaparcia,bo robi codziennie lub co 2 dzień,ale z wysiłkiem. Pomaga jak ją podtrzymuję z podkurczonymi nóżkami czyli w zasadzie jakby siedziała na toalecie Nie ukrywam,ze przeszło mi przez myśl,żeby posadzić ją na nocnik -
A u nas w końcu pojawił się pierwszy ząbek! No nareszcie i raczej poszło bezobjawowo, może troszkę był marudniejszy ostatnio, ale to może być masa powodów.
Wczoraj wróciliśmy do domu, mały podróż przespał, a ja się cieszę bo jestem typem "wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej" .veritaserum, Vlinder, kasia1518, susełek, Camilla13, ola_g89, KATARZYNACarm, Izabelle, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Suselek podziel sie przepisem. Jaki losos i jak robisz?
Mały jadł chętnie.
Dziewczyny czy maluchy mogą masło? Bo zawsze się zastanawiam
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minnis gratulacje pierwszego ząbka, wkoncu się doczekałaś 😍
Izabelle muszę też włączyć do diety więcej kalcium , bo ostatnio zapomniałam o sobie , mnie nigdy żeby nie bolały A teraz je mega odczuwam. A całe życie dbalam.
My jeszcze miesiąc i znowu krótkie wakacje j zastanawiamy się gdzie by tu pojechać ja mam półtora tyg wolnego
Jak myślicie czy może tym razem nad morze się wybrać. Bo już w górach byłam i za bardzo nie zwiedziłam nic A zresztą fajnie byłoby zobaczyć coś innego, szczerze nie byłam jeszcze nad polskim morzem.Vlinder lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Minnis gratulacje pierwszego ząbka, wkoncu się doczekałaś 😍
Izabelle muszę też włączyć do diety więcej kalcium , bo ostatnio zapomniałam o sobie , mnie nigdy żeby nie bolały A teraz je mega odczuwam. A całe życie dbalam.
My jeszcze miesiąc i znowu krótkie wakacje j zastanawiamy się gdzie by tu pojechać ja mam półtora tyg wolnego
Jak myślicie czy może tym razem nad morze się wybrać. Bo już w górach byłam i za bardzo nie zwiedziłam nic A zresztą fajnie byłoby zobaczyć coś innego, szczerze nie byłam jeszcze nad polskim morzem.
Zależy kiedy chcesz aktualnie nad polskim morzem jest mega zimno
Edit. Doczytałam że na miesiąc. Na pewno warto dla jodu końcem sierpnia może być ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 16:09
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
susełek wrote:Kochana nic szczególnego z nią nie robiłam bo dla mnie łosoś jest mega aromatyczny. Trochę popieprzylam skropilam cytryna i ciut położyłam masła. Tyle. Dla siebie położyłabym więcej masła i posoliła. Upiekłam na 180 przez około 25 minut. Widziałam fajne przepisy na zapiekanie ale ja i tak każdy kawałeczek pokruszylaby, bo sprawdzałam te ości.
Mały jadł chętnie.
Dziewczyny czy maluchy mogą masło? Bo zawsze się zastanawiamCorka - 2018
Syn - 2021 -
Hej dawno mnie tu nie było 😉. Mój Mareczek ma skończone 9 miesięcy i ma 8 zębów 😁.
Mi się zęby po ciąży posypały strasznie .
A jak Wasze dzieciaczki, bo mój już nawet chodzić próbuje i nawet mu wychodzi 🙃. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 😉Minns, ola_g89, Camilla13, kasia1518, kuwejtonka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓