WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My roczek robimy również poza domem, będziemy korzystać z sali w takim palacyku, nad jedzeniem jeszcze nie myślałam z ozdoby zamówiłam z Ali jakieś balony, serwetki, itp.
U nas zabawek jest kilka ale tak jak piszecie kable to jest to! Ewentualnie toster wystający spod szafy bądź skrzynka z ziemniakami.
Jak ktoś mnie pyta co kupić to zawsze proszę o książkę bądź coś co mamy konkretnie na oku.
My kupiliśmy fotelik i spacerowke za kasę z chrzcin, także na roczku będziemy zbierać na coś innego -
Camilla dzięki ☺w czwartek planuje jechać i złożyć zamówienie.
Ja myślę że jak ktoś ma konkretne zapotrzebowanie typu spacerówka to to fajny pomysł żeby powiedzieć zw chce się pieniądze- sama bym tak zrobiła, gdybym miała korzystniejsza rzecz.
U nas książeczki też są hitem - Zosia uwielbia rymowanki , wierszyki - często jej czytam, choć większość typu Samochwala , kaczka dziwaczka czy część lokomotywy itp to już znam na pamięć- jakoś bardzo szybko mi zostają w głowie, zarówno wierszyki, kołysanki czy piosenki. Taka radoche jej sprawia jak jej mówię czy czytam. Na dłuższe bajki jest jeszcze za mała- posłucha chwilę, zorientuje się że nic się nie rymuje i już nie słucha ☺kasia1518
-
Jeśli chodzi o prezenty na roczek,to konkretnie powiedzieliśmy,że Zosia zbiera na fotelik samochodowy i rowerowy
Wizja kolejnych zabawek i ciuchów mnie przeraża,bo ma po bracie prawie wszystko plus kupujemy jej to czym sie interesuje. A i tak najlepsze zabawki to kartki papieru,gazety,sznurki,butelki,pudełka i inne śmieciVlinder, p_tt, Mari92 lubią tę wiadomość
-
My też kupiliśmy za kasę z chrztu fotelik i spacerówkę. Teraz w sumie tylko moja siostra pytała co kupić to powiedziałam, że sorter bo w sumie nie mamy. Moi rodzice też pewnie zapytają to w sumie fajny pomysł z tym rowerkiem biegowym. Podobają mi się tablice manipulacyjne, mały uwielbia takie rzeczy, ale jak to będzie dedykowane specjalnie do zabawy to pewnie to oleje
. U nas też kable wciąż szałowe i wszystko wokół tylko nie zabawki. Tymi święcącymi i grającymi dłużej się zabawi. Lubi piłeczkę, książeczki też, już umie sobie wysuwać okienka, Pucia lubi, a te z otwieranymi okienkami na razie odpadają bo by wyrwał.
A od wczoraj popołudnia jakaś masakra, ciągle jęczy i marudzi, noc okej, a od rana znowu koszmar. Może jednak te zęby dają się we znaki.
wrzesień 2018 - synek -
W ciągu dnia cały czas musiałam ją czymś zajmować i naprawdę było ok. Ale wieczorem pomagał tylko ibum, usypianie dluzsze i cięższe, a w nocy pobudki z krzykiem. Na szczęście bez gorączki. Ale pocieszę Cię, ze minęło jak tylko lekko się przebiły. Jak już dalej się wyrzynały było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:43
86monia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izabelle wrote:I my juz o roczku myślimy. Póki co Zosia nie ma jakiś ulubionych postaci bajkowych,zatem nie będzie motywu przewodniego. Mamy różową 1, balony perłowe zostały z chrzcin,dokupię różowe,do tego serwetki i tyle,jeśli chodzi o ozdoby. Dzieci nie będzie na imprezie z wyjątkiem brata i kuzyna,zatem impreza siedzona,za stołem,ewentualnie można przewietrzyć sie w ogródku. Muszę zamówić katering u sąsiada i poproszę też go,żeby uciekł tort,wiem że będzie dobry i bez sztucznych dodatków. Ciasta kupię w lokalnej cukierni i tyle
Sama zrobię jedynie sałatkę arbuzową,jest pysznaCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny