Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My roczek robimy również poza domem, będziemy korzystać z sali w takim palacyku, nad jedzeniem jeszcze nie myślałam z ozdoby zamówiłam z Ali jakieś balony, serwetki, itp.

U nas zabawek jest kilka ale tak jak piszecie kable to jest to! Ewentualnie toster wystający spod szafy bądź skrzynka z ziemniakami.
    Jak ktoś mnie pyta co kupić to zawsze proszę o książkę bądź coś co mamy konkretnie na oku.
    My kupiliśmy fotelik i spacerowke za kasę z chrzcin, także na roczku będziemy zbierać na coś innego :)

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam nad lalka dla małej, najlepiej taką co ma wkladany smoczek i włosy do zabawy.

U nas roczek chyba będzie z dwa tygodnie po terminie bo tak nam soboty wypadają niestety.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla dzięki ☺w czwartek planuje jechać i złożyć zamówienie.

Ja myślę że jak ktoś ma konkretne zapotrzebowanie typu spacerówka to to fajny pomysł żeby powiedzieć zw chce się pieniądze- sama bym tak zrobiła, gdybym miała korzystniejsza rzecz.

U nas książeczki też są hitem - Zosia uwielbia rymowanki , wierszyki - często jej czytam, choć większość typu Samochwala , kaczka dziwaczka czy część lokomotywy itp to już znam na pamięć- jakoś bardzo szybko mi zostają w głowie, zarówno wierszyki, kołysanki czy piosenki. Taka radoche jej sprawia jak jej mówię czy czytam. Na dłuższe bajki jest jeszcze za mała- posłucha chwilę, zorientuje się że nic się nie rymuje i już nie słucha ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
    a8f56baf85433e7518ecd7f6a18be2ae.png

03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prezenty na roczek,to konkretnie powiedzieliśmy,że Zosia zbiera na fotelik samochodowy i rowerowy ;)
    Wizja kolejnych zabawek i ciuchów mnie przeraża,bo ma po bracie prawie wszystko plus kupujemy jej to czym sie interesuje. A i tak najlepsze zabawki to kartki papieru,gazety,sznurki,butelki,pudełka i inne śmieci ;)

Vlinder, p_tt, Mari92 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy za kasę z chrztu fotelik i spacerówkę. Teraz w sumie tylko moja siostra pytała co kupić to powiedziałam, że sorter bo w sumie nie mamy. Moi rodzice też pewnie zapytają to w sumie fajny pomysł z tym rowerkiem biegowym. Podobają mi się tablice manipulacyjne, mały uwielbia takie rzeczy, ale jak to będzie dedykowane specjalnie do zabawy to pewnie to oleje :P. U nas też kable wciąż szałowe i wszystko wokół tylko nie zabawki. Tymi święcącymi i grającymi dłużej się zabawi. Lubi piłeczkę, książeczki też, już umie sobie wysuwać okienka, Pucia lubi, a te z otwieranymi okienkami na razie odpadają bo by wyrwał.

A od wczoraj popołudnia jakaś masakra, ciągle jęczy i marudzi, noc okej, a od rana znowu koszmar. Może jednak te zęby dają się we znaki :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idą 4 zęby naraz. Jeden już jest. Gorączka od soboty się utrzymuje. Cel: przetrwać 😀

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    U nas idą 4 zęby naraz. Jeden już jest. Gorączka od soboty się utrzymuje. Cel: przetrwać 😀
    Współczuję, u syna też tak było i do tego zapalenie ucha, skończyło się na antybiotyku

bhywvcqgxdl0na75.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Współczuję, u syna też tak było i do tego zapalenie ucha, skończyło się na antybiotyku
    Ja tak czułam bo późno wyszły mu jedynki dolne- prawie bez bólu. Więc teraz nadrabiają stracony czas

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, współczuję. U nas szły 4 górne jednocześnie. Dużo cierpliwości życzę :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Monia, współczuję. U nas szły 4 górne jednocześnie. Dużo cierpliwości życzę :)

U nas też cztery górne. Jak malutka zniosła ?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia cały czas musiałam ją czymś zajmować i naprawdę było ok. Ale wieczorem pomagał tylko ibum, usypianie dluzsze i cięższe, a w nocy pobudki z krzykiem. Na szczęście bez gorączki. Ale pocieszę Cię, ze minęło jak tylko lekko się przebiły. Jak już dalej się wyrzynały było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:43

86monia lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,trzymajcie się,oby wyszły ząbki jak najszybciej.

86monia lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja tak czułam bo późno wyszły mu jedynki dolne- prawie bez bólu. Więc teraz nadrabiają stracony czas
    Nie strasz :D u nas chyba najpóźniej wyszły, jest jeszcze jakaś mamusia bezzebnego maluszka?

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Nie strasz :D u nas chyba najpóźniej wyszły, jest jeszcze jakaś mamusia bezzebnego maluszka?

Są dzieci co ząbki wychodzą bezboleśnie. Są i takie co śpią 😀 no mnie ten zaszczyt nie kopnął ale widzę jak on się męczy. No trudny czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy póki co 4 ząbki i idą kolejne. Też mam masakrę głównie z usypianiem. Dzisiaj sie poruczalam z bezsilnosci a jestem sama dziś i jutro bez pomocy żadnej.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    I my juz o roczku myślimy. Póki co Zosia nie ma jakiś ulubionych postaci bajkowych,zatem nie będzie motywu przewodniego. Mamy różową 1, balony perłowe zostały z chrzcin,dokupię różowe,do tego serwetki i tyle,jeśli chodzi o ozdoby. Dzieci nie będzie na imprezie z wyjątkiem brata i kuzyna,zatem impreza siedzona,za stołem,ewentualnie można przewietrzyć sie w ogródku. Muszę zamówić katering u sąsiada i poproszę też go,żeby uciekł tort,wiem że będzie dobry i bez sztucznych dodatków. Ciasta kupię w lokalnej cukierni i tyle ;)
    Sama zrobię jedynie sałatkę arbuzową,jest pyszna ;)
    Gdzie kupijecie takie rzeczy jak balony, 1 na roczek itp?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Gdzie kupijecie takie rzeczy jak balony, 1 na roczek itp?
    Na allegro jest dużo :)

Mum2b, Mari92 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam na aliexpress :D

Mum2b, Mari92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mieszka za granicą, tam maluszkom u dentysty wykonuje się mikro naciecia na dziaslach i niby nie ma żadnego problemu. Słyszalyscie o czymś takim u nas? My mamy 8 zabkow, już się boję kolejnych bo górne dwójki to był dramat.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja zamówiłam na aliexpress :D

Tam to jest ogrom. Stacjonarnie w pepco coś jest

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ