X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mam wreszcie termin porodu, 16 luty. Z Dzidzią ok, ale tym razem nie udało się nam zobaczyć czy jest chłopcem czy dziewczynką.

A jak czujesz? 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    A jak czujesz? 😀
    Nie jem więc chociaż waga na szczęście nic jeszcze nie poszła do góry 😋 Mam okropne bóle głowy, skierowanie na rezonans. Ale muszę jeszcze załatwić zgodę ginekologa i kierownika radiologii, taka procedura mimo że rezonans jest bezpiecznym badaniem. Cała reszta jest ok 😊

• 86monia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie jem więc chociaż waga na szczęście nic jeszcze nie poszła do góry 😋 Mam okropne bóle głowy, skierowanie na rezonans. Ale muszę jeszcze załatwić zgodę ginekologa i kierownika radiologii, taka procedura mimo że rezonans jest bezpiecznym badaniem. Cała reszta jest ok 😊

W sumie pytałam jak czujesz czy chłopiec czy dziewczynka ale bardzo dobrze że póki co znosisz dzielnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    W sumie pytałam jak czujesz czy chłopiec czy dziewczynka ale bardzo dobrze że póki co znosisz dzielnie.
    Haha widzisz jak to jest jak człowiek odp w pośpiechu prawie spiac. Myślę że chłopczyk ale jak za pierwszym razem wiedziałam, że to chłopiec, byłam o tym przekonana to teraz tak pół na pół. Mąż to się tylko śmieje, że zostało się nam modlić żeby był lub była mniej temperamentna bo oboje wyladujemy w białych kaftanach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 08:42

• 86monia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Haha widzisz jak to jest jak człowiek odp w pośpiechu prawie spiac. Myślę że chłopczyk ale piłę za pierwszym razem wiedziałam że to chłopiec, byłam o tym przekonana to teraz tak pół na pół. Mąż to się tylko śmieje że zostało się nam modlić żeby był lub była mnie temperamentna bo oboje wyladujemy w białych kaftanach.

Ja też czułam chłopca a wszysyc dookoła dziewczynkę. Najważniejsze żeby było zdrowe. A drugie dziecko zawsze jest inne. Oby było spokojniejsze. Poznałam dziewczynę która urodziła syna w 31 TC i jak chodziła do synka na oddział obok leżały bliźniaki. Mąż mówił jej ale ona ma przeje....potem urodziła trojaczki haha.ale mówiła że naprawdę więcej pracy miała przy tym starszaku niż przy tej trójce. Także ciężko uwierzyć ale i takie cuda się zdarzaja

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,oby to były tylko hormony,a nie nic poważniejszego i oby bóle głowy skończyły sie lada moment.
    Ja w obu przypadkach czułam płeć ;) :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam z mamą odwiedzić kolejny żłobek w moim mieście. Jednak nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ten w mieście obok. Wpisaliśmy go na listę rezerwowych w razie czego, a tamten co nam się podobał już opłaciliśmy kaucję i miejsce mamy pewne. Także planowo mały Brunio idzie do żłobka 4 listopada, a ja od września mogę zacząć szukać pracy (chcę zacząć w grudniu) :). Myślę, że miesiąc na adaptację spokojnie wystarczy. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Żłobek jest ładny, odremontowany, ma kamery, jest też aplikacja gdzie ponoć mam dostawać powiadomienia co się dzieje, co zjadł itp. Jest osobna sala do spania z łóżeczkami. Jak dziecko ma 1,5 roku to zaczynają odpieluchowanie oczywiście za zgodą rodziców. W żłobku jest kuchnia. Mają fajne wózki 6 osobowe :D.

Jedyny minus to cena z racji tego, że nie jesteśmy zameldowani w danym mieście i nie mamy dofinansowania. Ale spróbujemy to jakoś załatwić (100krotka to u Ciebie w mieście, nie chcesz nas zameldować hahaha :D).
    Najbardziej się boję tych chorób i początków w nowej pracy, no ale jakoś to być musi :). Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona.

Izabelle lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też umowa wygasła na macierzyńskim i jestem przerażona szukaniem nowej pracy. W moim mieście ciężko o pracę jeszcze jednozmianowa i bez weekendów raczej rządzą znajomości mało jest rekrutacji profesjonalnych. Ja bym chciała znaleźć od stycznia żeby święta przewalić bo nowa praca to tak wolne odpada itp.

Skasowałam posta pisałam jeszcze raz grrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns a jeśli to nie tajemnica ile będziecie płacić ? My w żłobku państwowym ( nie takie rarytasy jak opisujesz :p ) 540 zł okolo z jedzeniem przy uczęszczaniu cały miesiac.

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Minns a jeśli to nie tajemnica ile będziecie płacić ? My w żłobku państwowym ( nie takie rarytasy jak opisujesz :p ) 540 zł okolo z jedzeniem przy uczęszczaniu cały miesiac.
    Bez dopłaty 750 zł czesne co miesiąc (z dopłatą z miasta 580 zl) plus 160 zł wyżywienie. W tym jest wszystko, pampersy, chusteczki, krem.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Minns nie ma problemu w razie czego może do mojej teściowej ona jest sama zameldowana na m4 hihi
    To żłobek w czerwonej torebce za sądem? Znajomych córka w maju kończyła tam uczęszczanie puścili ja na rok i 7 miesięcy. Bardzo chwalila sobie znajoma wszystkie ciocie :-) Małej nigdy krzywda się nie działa. Ale w sumie nie wiem czy to ten nigdy nie wspominala o kamerach i aplikacji hmm ale cena sie zgadza, podwyzka była od maja bo wcześniej płacili 580 z wyżywieniem, potem wprowadzili stawkę 5/dobę chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 21:37

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ale super, że udało wam się ze żłobkiem państwowym.

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Haha Minns nie ma problemu w razie czego może do mojej teściowej ona jest sama zameldowana na m4 hihi
    To żłobek w czerwonej torebce za sądem? Znajomych córka w maju kończyła tam wychowanie puścili ja na rok i 7 miesięcy. Bardzo chwalila sobie znajoma wszystkie ciocie :-) Małej nigdy krzywda się nie działa. Ale w sumie nie wiem czy to ten nigdy nie wspominala o kamerach i aplikacji hmm ale cena sie zgadza, podwyzka była od maja bo wcześniej płacili 580 z wyżywieniem, potem wprowadzili stawkę 5/dobę chyba.
    Tak ten :) to fajnie słyszeć pozytywne opinie. Tv z podglądem z kamer jest w środku przy głównym wejściu i w razie czego można do tygodnia w tył coś obejrzeć. Dyrektorka o tej aplikacji mówiła, ale to dopiero jak już mały zacznie uczęszczać. Teraz wyżywienie 8 zł na dobę.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia też sie cieszę bo nie wyobrażam sobie płacić 1500 zł za żłobek prywatny. I tak podwyżki są od tego roku bo w ubiegłym roku za ten sam pakiet zapłacilibyśmy on 440 zł na cały miesiąc. No ale cóż wszystko idzie w górę.

Minns to jeszcze nie tak źle. We Wrocławiu tyle kosztuja żłobki z dofinansowaniem a walka taka byleby sie dostać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostęp do podglądu jest super, w moim mieście większość żłobków i przedszkoli ma. Znajoma z samorządu mówiła że teraz bez takich dodatków rodzice nie decydują się na daną placówkę nawet jak cenowo jest super, wybiorą droższa oby mieć ten komfort, że w każdej chwili można spr co robi dziecko. My synka poslemy do przedszkola od 2 roku, mamy 4 km od domu taki gdzie nie ma problemów z miejscami i koszt to 350 zl. Młodsza dzidzia póki odbiorę wszystkie urlopy będzie mieć ponad 17 miesięcy 😋 to do drugich urodzin zostanie w domu z niania, a później dołączy do brata w tym samym przedszkolu. Mamy fart bo mimo że nasze osiedle łączy się ściśle z miastem to administracyjne należymy do mniejszej gminy. Przedszkole, szkoła, urzędy wszystko bez kolejek można załatwić 😊

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że tam właśnie nie ma podglądu live niestety, no ale jest ta aplikacja i w razie własnie jakby coś się stało to można zobaczyć na nagraniu i ta dyrektorka też sobie obserwuje nowe pracownice.
    Myślę, że jak na prywatny żłobek i jego wygląd/wyposażenie to cenowo nie ma tragedii. Do państwowego się oczywiście nie dostał (w styczniu składaliśmy podanie).
    Jeszcze jakbym pracę znalazła w tym samym mieście, albo gdzieś po drodze to w ogóle super by było. Byle taką w której się nie będę stresować jak w mojej ostatniej korpo.

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Bez dopłaty 750 zł czesne co miesiąc (z dopłatą z miasta 580 zl) plus 160 zł wyżywienie. W tym jest wszystko, pampersy, chusteczki, krem.

Minns, to u mnie żłobek kosztuje 850zł czesne + 9zł/wyżywienie (bez śniadań, które trzeba przygotowywać dzieciom) a akcesoria typu pampersy/chusteczki też się przynosi. Nie ma kamer ani aplikacji. Za dodatkowe zajęcia typu rytmika też się dopłaca.
    Myślę, że masz bardzo dobrą cenę w żłobku.

Pytałam o wielopieluchowanie i pani dyrektor powiedziała, że nie wie bo nie mieli żadnego dziecka na wielo ale mam przynieść na tydzień adaptacyjny i zobaczymy.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieście nie ma żłobka państwowego, są dwa prywatne jeden ok 600 zł plus jedzenie wychodzi ok 800 zł a drugi 1000 że wszystkim

• aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Alunia też sie cieszę bo nie wyobrażam sobie płacić 1500 zł za żłobek prywatny. I tak podwyżki są od tego roku bo w ubiegłym roku za ten sam pakiet zapłacilibyśmy on 440 zł na cały miesiąc. No ale cóż wszystko idzie w górę.

Minns to jeszcze nie tak źle. We Wrocławiu tyle kosztuja żłobki z dofinansowaniem a walka taka byleby sie dostać.

Właśnie pamiętam że do 500zl płaciliśmy za córkę. No bitwa jest nawet za dofinansowane miejsca.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest totalna masakra jak ze żłobkami,tak i przedszkolami. Burmistrz tylko nowe zgody na budowę osiedli wydaje,a infrastruktura kiepska,nic w tym kierunku,a wiadomo,ze w szeregowcach,z ogródkami mieszkają głównie rodziny z małymi dziećmi. Koszt żłobka prywatnego to koszt niani ;) a,warunki bez porównania ;) Zosia pójdzie do.przedszkola jak będzie miała 3 lata,tez raczej do prywatnego.A zakup ukrytej kamery i tak siedzi.mi w głowie mimo wszystko ;)
    Syna woziłam do przedszkola obok mojej pracy,40 km,nigdy więcej choć przedszkole super. Jak byłam chora,to on ze mną w domu,chciałam wolne żeby cokolwiek zrobić,to Młody ze mną i w korkach ze mną też ;) Plus taki,ze pierwszy był w przedszkolu i pierwszy z grupy wychodził do domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 20:18

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ