X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wyglądacie cudownie i Ty i Zosia. Super że sie wszystko udało. Jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam ale fajnie jest zobaczyć jak wygląda osoba po drugiej stronie monitora.

Sto lat dla Zosi. Wspaniałego dzieciństwa :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu wszystkiego najlepszego, najslodszego i najpiękniejszego 🥰 Wszystko wyglądało cudnie, a Wy dziewczyny to już po prostu bajecznie. Piękny brzusio Kasiu 😊 Mój zaczął być dość mocno widoczny w tym tygodniu, z synkiem do końca 4 miesiąca nie było nic widać a teraz nasz stolarz wczoraj przyjechał mierzyć powierzchnię do zabudowy w pokoju goscinnym i pierwsze co to mówi ooo już rodzeństwo w drodze. Zrobiłam głupia minę i mówię o Boże gruba jestem haha

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zosiu wszystkiego najlepszego, najslodszego i najpiękniejszego 🥰 Wszystko wyglądało cudnie, a Wy dziewczyny to już po prostu bajecznie. Piękny brzusio Kasiu 😊 Mój zaczął być dość mocno widoczny w tym tygodniu, z synkiem do końca 4 miesiąca nie było nic widać a teraz nasz stolarz wczoraj przyjechał mierzyć powierzchnię do zabudowy w pokoju goscinnym i pierwsze co to mówi ooo już rodzeństwo w drodze. Zrobiłam głupia minę i mówię o Boże gruba jestem haha

Camilla przy drugiej ciąży szybciej rośnie A szczególnie jak jest ciąża za ciąża ☺ ja z Zosia to taki jak mam teraz to miałam w dniu porodu w 32tc. Na szczęście na wadze tego nie widać bardzo bo na ostatniej wizycie było +4kg .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz wszystkim Wam dziękuję za życzenia dla Zosi i te miłe słowa w nasza stronę ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do roczku to my zamawiamy catering. Rosół zrobi teściowa, potem drugie danie z cateringu czyli po 2 rodzaje mięsa na osobę, kluski śląskie, ziemniaki i jakieś surówki. Potem będzie tort który zrobimy chyba same z mamą. Do tego bedzie mini słodki stół z babeczkami i donutami. A potem zimna płyta z cateringu. Nie chcemy przesadzać z jedzeniem bo wiemy potem jak to wygląda, zawsze zostaje. Catering weźmiemy na 10 osób A będzie 11 :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,aż się głodna zrobiłam o takich pysznościach piszecie ;) i na dodatek zdjęcie ;)

My robimy tort i ciasta,a potem posiłek. Jedzenie przygotuje sąsiad kucharz i tort również upiecze. Chrzciny nam przygotował i bylo pysznie. Mam teraz od Was inspirację,bo cały czas myślę co tu podać do jedzenia.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ale masz piękny brzuszek! ❤️ Piękne dziewczyny, cudnie wyglądacie. Super, ze roczek się udał. Nic dziwnego, ze malutka zadowolona.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Camilla przy drugiej ciąży szybciej rośnie A szczególnie jak jest ciąża za ciąża ☺ ja z Zosia to taki jak mam teraz to miałam w dniu porodu w 32tc. Na szczęście na wadze tego nie widać bardzo bo na ostatniej wizycie było +4kg .
    U mnie waga póki co stoi w miejscu nawet pół kg nie mam do przodu, ale brzucho że ho ho 😋 Na 13 umówiłam się do swojej starej kliniki, jakoś im ufam najbardziej. Może będzie widać płeć 😊 moja mama kupiła body z różową spódniczka haha

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Zosieńki :-) Zawsze dziecięcej radości, uśmiechu i zdrówka.
    Wspaniale wygladalyscie obie i cieszę się że urodzinki udane :-)

Minns tobie zazdroszczę toż to szaleństwo wyrwać się na tak długo od 11mesiecznego ssaka hihi
    Dla Brunia też slodkosci na kolejny miesiąc :-)

U nas kolejny etap na tapecie stanie bez podporu i pakowanie się do pudel oraz wspinanie na łóżka i pudła. Tak więc intensywnie ćwiczę z nim umiejętność schodzenia tyłem z wysokości, jednak na główkę bardziej mu odpowiada ;-)

kasia1518, Izabelle, Minns lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia póki co jeszcze nie wstaje,podnosi sie na kolankach i non stop zalicza gleby do tyłu.
    Czy Wasze dzieciaczki tez tak upadały?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój upadał ze stania do tyłu na główkę, dopiero potem nauczył się siadać ze stania . Trochę to mu zajęło.
    Zosia pewnie zaraz nauczy się asekurowac główkę przyciagajac ja do klatki piersiowej :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Zosia póki co jeszcze nie wstaje,podnosi sie na kolankach i non stop zalicza gleby do tyłu.
    Czy Wasze dzieciaczki tez tak upadały?
    Izabelle my mamy identycznie, choć te gleby do tyłu sporadycznie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jak już usiadł, czy zaczął stawać to na tyle stabilnie że rzadko spadał, a jak już to była asekuracja głowy. Chyba że nie zdążył :P.
    A schodzenie z łóżka i z kanapy też najchętniej na główkę, staram się go obracać jak trzeba :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 13:26

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie,że to początek upadków ;) Dziś zaczęła nogi prostować do boku i do tyłu,jak mały pająk. Fajnie to wygląda ;) Jestem ciekawa kiedy wstanie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny patrzcie co znalazłam:
    https://www.milkies.pl/sklep/bransoletki/bransoletka-over-the-moon/?fbclid=IwAR3roi_IBke_VDVcks9TBKrjkd5M2uTqxuBBlj5eM9jy_4MMfzbvrJrZr3o

Bransoletka z mleka matki :D i nie tylko. Już mnie nic nie zaskoczy :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już pierwsze samodzielne kroki bez krzeseł, mebli itp :) idziemy do przodu :)

Minns, JustynaG, Izabelle, 100krotka30, p_tt, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko trzeba robić na stojąco. Jemy w takiej pozycji, zmieniamy pieluche, przebieramy się, układamy klocki na stoliku. Nawet na chwilę nie można usiąść. Jem w locie tylko. A od kilku dni tańczymy. Włączam kanał z disco A synek tupie prawa nozka i rusza dupeczka na boki haha Mąż za 2 tygodnie przejmuje resztę mojego urlopu, więc super, będziemy razem w domu 😊

Izabelle, p_tt, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns,to mnie akurat zaskoczyło...dziwne to takie :/

Camilla,tańce muszą wyglądać nieziemsko ;) taki mały szkrab,a już rytm czuje :)
    Zofia póki co to na siedząco rączkami wywija do muzyki,wyjątkowo upodobała sobie Sławomira i Sweet Noise, skrajności ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli stawia kroczki np. od krzesełka do mnie ale i tak woli raczkowac. Staje, kuca, staje, kuca, najczęściej podpiera się ręką i nie upada na pupę tylko delikatnie siada lub kuca.
    Nam też wyjątkowo rzadko się zdarzają upadki do tyłu, ale od piątku chodzi z siniakiem na policzku. Chciała wejść pod krzesło i gdzieś jej się ręką podwinela, bardzo mocno uderzyła. Najbardziej stresujące uderzenie jak dla mnie.
    I też się buja do muzyki jak leci jakąś piosenka to sobie tańczy albo skacze na pupie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używacie pchacze? Myślę nad zakupem, w zeszłym tygodniu szła przez pokoj oparta o karton i tak mnie naszło, czy pchacza nie kupić.

Od weekendu w nocy zmieniam się w żywego smoczka, w dzień normalnie ssie smoczek a w nocy leży przyssana do piersi, nie je tylko ssie. Nie wiem czy to jakiś skok, jakiś stres czy co.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ