X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:22

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Już raz się dławił :( nie życzę nikomu widoku dziecka które się dusi :( teraz wystarczy bze się skrzywi a nie daj Boże kaszlnie i ja dostaję aż drgawek z nerwów :(
    Rozumiem Cię. Tak samo miałam przez długi czas jak synek miał bezdech po zanoszeniu się. Może pamiętasz jak o tym pisałam. Później tylko jak zaczynał bardziej płakać to wpadalam w panikę, ale teraz już tak nie reaguje. Zapowietrza się bardzo często, ale to wynika z jego sposobu bycia ,terrorysta mały. Neurolog i pediatra mówią, że trzeba przeczekać, do 2 roku życia minie. A co do jedzenia to teraz czasem trzeba mu wpakować paluchy do buzi bo tyle wpycha że zaczyna kaszlec.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy ostatnio w restauracji mała je jak odkurzacz, kawał za kawałem i nagle czerwona jak burak i sapie. Mąż panika leci próbuje ją wyciągnąć, a ja ze śmiechu nie mogłam słowa wydusić. Wiedziałam, że minę ciśnie... Jak ją podniósł i zapach się uniósł to już wiedział co to. On się bardzo boi dawać jej kawałki, zresztą cała jego rodzina panikuje.

Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest tu jakieś dziecko, które jest mega niejadkiem? Nasza nigdy nie jadła jakoś bardzo dużo, ale od jakichś 2 tygodni mam wrażenie, że mam w domu noworodka. Żyje cycem i powietrzem. Na śniadanie wmuszone 2 łyżeczki owsianki, na obiad wymuszone dwie łyżeczki zupy, czasem kawałek mięsa wielkości paznokcia, kilka herbatników malutkich. I tyle, ja już jestem załamana naprawdę :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A czy jest tu jakieś dziecko, które jest mega niejadkiem? Nasza nigdy nie jadła jakoś bardzo dużo, ale od jakichś 2 tygodni mam wrażenie, że mam w domu noworodka. Żyje cycem i powietrzem. Na śniadanie wmuszone 2 łyżeczki owsianki, na obiad wymuszone dwie łyżeczki zupy, czasem kawałek mięsa wielkości paznokcia, kilka herbatników malutkich. I tyle, ja już jestem załamana naprawdę :(
    Mój tak przy zębach nie je

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Mój tak przy zębach nie je

Wydaje mi się, że idą jej trójki. Ale to niejedzenie trwa już długo :(

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:

Moja ma podobne jak Twoja podejście do posiłków stałych. Ostatnio byłam szczęśliwa gdy zjadła pół kotlecika.
    Ale za to mleczko wcina aż jej się uszy trzęsą.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mężowi mówiłam, że nasza to jest gorsza jak piesek. Dosłownie. Człowiek powinien sie chować przed nią z jedzeniem. Dzisiaj jadlam na śniadanie kanapki z serkiem, ogórkiem i cebulą to oczywiscie stała i sie patrzyła. Dałam jej kawałek chleba, ale to jej nie wystarczyło. Pozdejmowała mi i zjadła wszystkie ogórki, a potem zabrała się za cebulę!zjadła kawałek i nawet jej smakowała ale trochę sie balam. Ze od tej surowej cebuli rozboli ja brzuch wiec juz ja schowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 15:45

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jak widzi ogórka to cała się trzęsie 😂 ogólnie jadła słabo zanim zaczęliśmy suplementowac żelazo. Później jadła słabo przy zębach. Dopiero od niedawna mogę powiedzieć, ze nasze dziecko rzeczywiście je. Wcześniej to było kosztowanie bardziej.

Kuwejtonka, jeśli przybiera poprawnie to nie ma się co martwić. U nas w czasie kiedy słabo jadła wchodziły tylko słoiczki. Ale wolałam to niż żeby nie jadła nic. Moze warto spróbować?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj pierwszy raz z małym na weselu. I było fantastycznie. Myśleliśmy,że zostaniemy max do północy, a zostaliśmy prawie do końca, w domu byliśmy o 3.
    Mały w kościele ostatnio spoko siedzi w wózku, chrupki ratują sytuację. Na sali mu się podobało, nie przeszkadzała mu głośna muzyka, potańczył z nami, ładnie jadł, śmiał się na całą salę. Dziadkowie też go trochę pobawili. Nawet zdarzyło mu się pospać troszkę na sali przy głośnej muzyce. A na nocne spanie zostawiliśmy go w pokoju pary młodej,w kojcu z kamerką. Zasnął o 21, obudził się przed północą, nakarmiłam go i spał do 2.30, potem się zebraliśmy do domu. Także wybawiliśmy się bardzo, od razu lepsze samopoczucie. Aż nas duma rozpierała,że mamy takiego super synka :D.

Małemu coś się z dnia na dzień odmieniło, nie chce się kąpać :/. Masakra, musimy z mężem go razem jakoś myć, jedna osoba trzyma a druga szybko moczy. Nie wiem o co chodzi, zawsze lubił, nie ma jakiejś traumy, mam nadzieje, że szybko mu przejdzie.

Camilla13, ola_g89, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Kiedyś się odzywałam na początku , pewnie nikt nie pamięta
    Wiec trafił mi się przypadek nie jedna , który nie śpi a najlepszym miejscem na ziemi jest mój cycus

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja mam takie pytanie z innej beczki, kiedy szczepic będziecie na MMR ? I czy wszystkie będziecie szczepic na MMR?

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nasza jak widzi ogórka to cała się trzęsie 😂 ogólnie jadła słabo zanim zaczęliśmy suplementowac żelazo. Później jadła słabo przy zębach. Dopiero od niedawna mogę powiedzieć, ze nasze dziecko rzeczywiście je. Wcześniej to było kosztowanie bardziej.

Kuwejtonka, jeśli przybiera poprawnie to nie ma się co martwić. U nas w czasie kiedy słabo jadła wchodziły tylko słoiczki. Ale wolałam to niż żeby nie jadła nic. Moze warto spróbować?

Te słoiczki też dwie - trzy łyżeczki i tyle :(
    Może rzeczywiście sprawdzę żelazo.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej dziewczyny , ja mam takie pytanie z innej beczki, kiedy szczepic będziecie na MMR ? I czy wszystkie będziecie szczepic na MMR?
    My tak, jak skończy roczek.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Natalia od soboty podwyzszona temperatuura 37.7-38.8 myślę że od ząbków , bo żadnych innych objawów brak oprócz marudzenia i płaczu i nie przesłanych nocy , dzwoniłam do lekarza , powiedzieli żeby przeczekać za 2 dni zadzwonić jakby się nic nie zmieniło .
    Podaje jej paracetamol i raz na dzień ibum . I gorączka spadła lecz po 6h wraca tzn rośnie . .. już nie mam pomysłu , czy to mogą być właśnie takie objawy zabkowania?
    Dziąsła mega napuchniete i czerwone .

201809135365.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny Natalia od soboty podwyzszona temperatuura 37.7-38.8 myślę że od ząbków , bo żadnych innych objawów brak oprócz marudzenia i płaczu i nie przesłanych nocy , dzwoniłam do lekarza , powiedzieli żeby przeczekać za 2 dni zadzwonić jakby się nic nie zmieniło .
    Podaje jej paracetamol i raz na dzień ibum . I gorączka spadła lecz po 6h wraca tzn rośnie . .. już nie mam pomysłu , czy to mogą być właśnie takie objawy zabkowania?
    Dziąsła mega napuchniete i czerwone .

U nas przy górnych jedynkach była gorączka 4 dni.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:

Myślę intensywnie czy nie przesunąć do 2 roku życia

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po imprezie roczkowej,wszystko się udało,jedzenie i tort przepyszne. Zosia zachwycona prezentami i imprezą.

Boję się szczepienia każdego,a MMR chyba najbardziej. Musimy uzupełnić hib i polio i dopiero się zastanowię czy podać pneumokoki czy mmr. Im później,tym lepiej.

Katarzyna,może zęby męczą Małą,może jakaś infekcja,bo sezon niestety się zaczyna. Zdrówka,oby to nic poważnego nie było.

Zosia też jak piesek,jadłaby ile wlezie,czasem trzeba sie chować ;)

ola_g89, Camilla13, Minns, KATARZYNACarm, kuwejtonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my trzymamy się kalendarza szczepień tzn w miarę, bo np ciągle czekają jedne pneumokoki zaległe, ale ze względu na odchorowanie 3dniowki czekamy conajmniej miesiąc.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wg kalendarza szczepień. Szczególnie, że strsza chodzi do przedszkola a teraz jest przypadek dziewczynki chorej na różyczkę i to dziecko szczepione. Więc się boje po prostu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ