WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_g89 wrote:My tez trzymamy się kalendarza szczepień. Zastanawiam się tylko, czy robić razem mmr i pneumo czy rozdzielić. Nasza przychodnia igolnie łączy te szczepienia.
Ja rozdzielam. Na pewno też zaszczepie na ospę no ale każda szczepionkę chce osobno.Magdalena2202 lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:A jakich granicach?
Oj dochodziło do 39.5. zbijałam co 8 h ibum a jeśli gorączka była np. po 4 godz to dawałam paracetamol. W czwarty dzień poszłam do lekarza. Okazało się że dziąsła się poszerzały jedynki i dwójki tyle że jedynki były strasznie spuchnięte. -
nick nieaktualnyola_g89 wrote:My tez trzymamy się kalendarza szczepień. Zastanawiam się tylko, czy robić razem mmr i pneumo czy rozdzielić. Nasza przychodnia igolnie łączy te szczepienia.
-
nick nieaktualnyaLunia wrote:My też wg kalendarza szczepień. Szczególnie, że strsza chodzi do przedszkola a teraz jest przypadek dziewczynki chorej na różyczkę i to dziecko szczepione. Więc się boje po prostu.
-
86monia wrote:Oj dochodziło do 39.5. zbijałam co 8 h ibum a jeśli gorączka była np. po 4 godz to dawałam paracetamol. W czwarty dzień poszłam do lekarza. Okazało się że dziąsła się poszerzały jedynki i dwójki tyle że jedynki były strasznie spuchnięte.
-
KATARZYNACarm wrote:A jak ma 38 to też jej dawać czy nie, bo dzisiaj jak da bo jej podalam to do tej pory nic , ale Natalka tylko śpi i je . Czasami się pojawiły, ale widzę że ewidentnie jej to przeszkadza . Więc zastanawiam.sie czy dawać coś przexiwbolowego , czy czekać w razie gorączki
Ja dawałam cały czas nawet jak była niższa -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:A jak ma 38 to też jej dawać czy nie, bo dzisiaj jak da bo jej podalam to do tej pory nic , ale Natalka tylko śpi i je . Czasami się pojawiły, ale widzę że ewidentnie jej to przeszkadza . Więc zastanawiam.sie czy dawać coś przexiwbolowego , czy czekać w razie gorączki
-
Apetyt ma dobry , je wszystko humor też ma dobry nawet przy 39 . Ale ma chwilę że jest marudna i ciągle grzebie przy buzi . Ciągle smoczkiem jeździ po dziasle , brak biegunek czy innych objawów . Tylko senność i zmęczenie.
Monia A kiedy zniknęła gorączka ? -
U nas w końcu przebił się trzeci ząbek, Górna jedynka. Znowu bez objawów. Ostatnio fajny okres, mały jest na ogół słodki, fajnie się bawi, dużo mówi po swojemu, czasem zrobi sam kilka kroczków.
Dzisiaj na kolację zjadł całą parówkę, pół bułki i parę pomidorków koktajlowych. Przed spaniem dałam mu jeszcze cyca, bo chyba coś pomyliłam i zrobiła się skała.
Dzisiaj kąpiel w miarę okej, mam nadzieje, że już mu przeszło.Camilla13, KATARZYNACarm, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
KATARZYNACarm wrote:Apetyt ma dobry , je wszystko humor też ma dobry nawet przy 39 . Ale ma chwilę że jest marudna i ciągle grzebie przy buzi . Ciągle smoczkiem jeździ po dziasle , brak biegunek czy innych objawów . Tylko senność i zmęczenie.
Monia A kiedy zniknęła gorączka ? -
ola_g89 wrote:My tez trzymamy się kalendarza szczepień. Zastanawiam się tylko, czy robić razem mmr i pneumo czy rozdzielić. Nasza przychodnia igolnie łączy te szczepienia.kasia1518
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Dziewczyny Natalia bez gorączki , za to na brzuszku ma.wysyp i takie wymroczyny na twarzy , a tak pozatym to nic . Więc nie wiem już sama czy znowu e dniowka czy może reakcja po szczepienna