WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
aLunia wrote:Jak do 20 bezpiecznie to czemu szpital? Tak z ciekawości pytam.
Jakie śliczne dziewczynki 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 20:04
kasia1518
-
kasia1518 wrote:W sklepie Caramella- wzięliśmy z kolekcji romantycznej - łóżko super ale drogie 1600zl i do tego materac 800zl I barierki z allegro , ale Zosia ładnie w nim śpi i jest wygodne- ja czy mąż się normalnie zamieścimy
Ogólnie sklepu nie polecam, mimo że meble fajne, to do tej pory czekam na uszkodzone drzwi od szafy- A kontakt ze sklepem i podejście do klienta... masakra.
Za łóżeczko daliśmy 1200zl więc 2000 zł za łóżko które będzie już na x lat nie wydaje się być tak straszna kwotą.
Teraz przegapiliscie jak Zosia wstała, ale to nic, będzie jeszcze tyle nowych umiejętności, pierwsze kroki 😊
Trzymam kciuki za znalezienie fajnej niani i życzę cierpliwości. Rozmawiałam z takimi oszołomami, że brak słów. Jednak najlepsza okazała się Pani w wieku 50+kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Kas_ia jakie ma super włoski. Też już bym chciała kitki robić ale jeszcze są zbyt rzadkie.
Teściowa na pewno zmyśla! Zosia stanie przy WasWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 21:15
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Dzięki włoski chcemy trochę ściąć ale nie wiem jeszcze jaka fryzurke wybrać
Teściowa na pewno zmyśla! Zosia stanie przy Was
Teściowa to już mi ostatnio na nerwy działa mimo że jej prawie wcale nie widzę, wystarczy że mąż opowiada i ja byłam w domu 4h z Zosia. Kobiecie jestem wdzięczna bardzo bo naprawdę nam pomaga i to bardzo i bez niej nie dalibyśmy rady , ale właśnie przez takie teksty typu ( Zosia nie ma siły wstać bo jej nie dajemy jeść, nie dała Zosi obiadu przed drzemka bo mąż zabronił- mąż ja po prostu ochrzanil pytając co slodkiegp dała Zosi jeść że męczyła się z kupa godzinę itp) chcemy mieć nianie. I zawsze musi te swoje 3 grosze dorzucićKas_ia lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Camilla33 wrote:Dziękuję 😊
Za łóżeczko daliśmy 1200zl więc 2000 zł za łóżko które będzie już na x lat nie wydaje się być tak straszna kwotą.
Teraz przegapiliscie jak Zosia wstała, ale to nic, będzie jeszcze tyle nowych umiejętności, pierwsze kroki 😊
Trzymam kciuki za znalezienie fajnej niani i życzę cierpliwości. Rozmawiałam z takimi oszołomami, że brak słów. Jednak najlepsza okazała się Pani w wieku 50+kasia1518
-
kasia1518 wrote:Teściowa to już mi ostatnio na nerwy działa mimo że jej prawie wcale nie widzę, wystarczy że mąż opowiada i ja byłam w domu 4h z Zosia. Kobiecie jestem wdzięczna bardzo bo naprawdę nam pomaga i to bardzo i bez niej nie dalibyśmy rady , ale właśnie przez takie teksty typu ( Zosia nie ma siły wstać bo jej nie dajemy jeść, nie dała Zosi obiadu przed drzemka bo mąż zabronił- mąż ja po prostu ochrzanil pytając co slodkiegp dała Zosi jeść że męczyła się z kupa godzinę itp) chcemy mieć nianie. I zawsze musi te swoje 3 grosze dorzucić
A tak serio to moja mama np dostosowuje się do naszych ustaleń, najwyżej doda zdziwiona że za jej czasów bylo tak i tak... A teściowej dziecka nie zostawię, nie ufam jej. Skoro przy mnie nie potrafi się powstrzymać to co będzie jak zostanie sama z Młoda? W ogóle widzę że uchodze za dziwaka że dziecku słodyczy nie daje. A jak pytam po co mam dawać i jaka mają wartość dla dziecka to cisza...kuwejtonka lubi tę wiadomość
-
To moja teściowa jest fajna. Ma swoje jakieś tam fochy ale co do dziecka to nic nie robi wbrew ustaleniom. Jest fitneską to zabiera mi go na długie spacery więc to mi pasuje a jej też. Ona nie je cukru, więc małemu nie dałaby bo sama jest przeciwniczką.
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Moja tesciowa tez jest super. Stara sie zawsze mieć coś extra jak Anielka przychodzi. Kupuję jej malinki, jeżyny, jagody. Jak gotuje zupy to na kurczaku ekologicznym. Nie daje jej nic niezdrowego i się nie wtrąca.
Ja tez nie daje jej slodyczy sklepowych, ale ciasto domowe je, zdarzy się jakiś biszkopt. -
nick nieaktualny
-
Ciasta domowe z rozsadnym skladem to co innego U nas teraz hitem jest ciasto z dyni, takie ciasto też dam dziecku. Ale kupne lody (W dodatku z Alko...), ciastka z tona cukru, lizaki to dla mnie zbędne elementy w diecie tak malego dziecka.
U nas i tak jest problem z jedzeniem... przez to że ja nie mogę wielu rzeczy to córka też nie chce jeść jablka surowego nie tknie, muszę robić mus i podawać w tubce
-
nick nieaktualny
-
Ja też uważam że teściowa mam super, tylko mnie czasami drażni. Wiem że jak robi obiady- to dla Zosi osobno mniej doprawione albo tylko ziołami, daje jej dużo owoców, jogurty naturalne... Tylko czasami jej coś odwali i da jej słodkie- ale to też takie co sama piecze. No i te jej teksty zwalaja z nóg czasami . Najlepsze jest jak powie swoje zdanie A po chwili doda- i tak zrobicie jak żechcecie. Mój mąż mówi że nie dałby rady jakby ona miała siedzieć u nas codziennie i stąd też poszukiwania niani będą. My w szpitalu przynajmniej Jeszce 2 dni ... Muszą zakończyć kurację antybiotykiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:03
kasia1518
-
Ja robie różne, żeby sie nie znudziły. Czasem dodaje kakao i jest dyniowo-czekoladowe, czasem banana. Ale najbardziej lubimy to, smakuje trochę hak piernik.Zamiast cukru daje ksylitol i dodaje jeszcze posiekane orzechy włoskie, żurawinę i gałkę muszkatołową.
http://m.beszamel.se.pl/marchewkowe-dyniowe-i-szpinakowe/ciasto-z-dyni-przepis-na-jesienny-deser,7316/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 13:17
-
https://www.przepisownia.pl/slodkie-wypieki-przepisy/ciasto-dyniowe/ixckl0v5-72b06-983064-cfcd2-nhy2n2rk
Zamiast białego daje brązowy cukier i znaczni3 mniej, czasami dodaje orzechy. Ciasto robi się błyskawicznie ale piekę ok 1.5h w długiej blaszce. Mam robota z Lidla - same ciasto robię mniej niż 10 minut.
Kasiu zdrówka dla córeczki ♡kasia1518 lubi tę wiadomość