X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm,ale mi narobiłyście smaka na ciasto dyniowe,może jutro upiekę.

Tez jestem daleka od dawania Zosi słodyczy. Jadła swój tort na roczek i raz dostała Piątusia,to nie chciała jeść.

Teściową mam kochaną,ale ma,swoje poglądy,zeby doprawiac potrawy solą czy cukrem,bo jałowe. Nie kłócę się,tylko daję dzieciom swoje jedzenie. Rosołek z,dodatkiem kostki tez by podała ;) nie robi tego złośliwie,chciałaby jak najlepiej,ale czasem lepiej zeby sie powstrzymała ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to apogeum jakieś zębowe. Niby miała się przebić ostatnia dwójka, ale nie pasowało mi, że jest tak źle.nie śpi w ogóle w dzień,tzn. zasypia na rękach,ale jak próbuje odłożyć to zaraz wstaje. Ślina się toczy, mało je. Zajrzałam do paszczy i co? Przebiła się czwórka przed dwójka,a reszta czwórek już widać biała kropkę,ale dziąsła koszmarnie poszerzone. Te zęby to jakaś masakra.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy oglądacie rodzinka pl,ale ostatnio był odcinek najnowszy jak Natalia (Kożuchowska) dała wnusi jakaś papkę i jak synowa skosztowała to wyczuła cukier. Ogólnie trochę się ubawiłam bo chyba to taki częsty problem babć 😀

kasia1518, aLunia, p_tt, Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nam się w żłobku poprawiło.
    Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
    Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.

Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka noszą;)

Izabelle, ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, JustynaG lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Trochę nam się w żłobku poprawiło.
    Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
    Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.

Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka noszą;)

Cieszę się że jest lepiej ! Panie jakieś przedziwne naprawdę u nas w grupie bardzo dużo mam karmi piersią a Paniom to w ogóle nie przeszkadza. Jak pytam czy Ania śpi to mówią że raz lepiej raz gorzej ale generalnie problemów z usypianiem jej nie mają żadnych. Potrafi podobno nawet odpocząć i leżeć w łóżeczku jak jest czas drzemki ( 12-14). To w ogóle jestem w szoku ;p ogólnie dzięki żłobkowi super nam się uregulował dzień. Wiadomo Mooga być jakieś odstępstwa ale śpi zazwyczaj już raz dziennie ( różnie od 30 min do 1,5h) a na noc zasypia ok 19 i śpi do 6-6.30. tak ostatnie dni wyglądają i jestem zadowolona tylko jak ma drzemkę 30 minut to jednak za mało dla niej i jest zmęczona. Godzinkę jak śpi to już okej.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Camilla mi polecila Bebilon Pronutra Advanced,nieźle smakuje. Daję w butli,bo jak wprowadzałam to jeszcze jadła w nocy. Z kubka się krzywi ;) Ale jeszcze trochę i calkiem wyeliminuje mm,dostaje cyc na noc, starczy ;)

Veritaserum,ja zauważyłam,ze jak dziecku uklada się jakiś schemat dnia i fajnie funkcjonuje,to zaraz bedzie zmiana ;) Pewnie nie raz Zosia będzie z nami spać ;)
    Dzieki! A zamiast ktorego cyca wprowadziłas mm?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę jak śpi godzinę lub dłużej bo inaczej jest rozdrazniona i już o 18 zaczyna się jazda.
    U nas w grupie tylko dwie dziewczynki są na piersi i to nie bardzo odpowiada Panią.
    Ilu osobowe są u Was grupy? U nas 10 dzieci dwie panie plus pomoc i powiem szczerze nie wyrabiają się są zmęczone widać to po nich. A w sumie raz tylko było 7 dzieci.
    Mnie do karmienia nawet pielęgniarka /położna próbowała zniechęcić!

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.
    To kwestia indywidualna jedno odrzuci około roku,drugie będzie piło jeszcze długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptt u nas żłobek publiczny na liście widnieje 24 dzieci. Statycznie jak się podpisuje to widzę że jest max 15. Pan jest 5. Karmiacych mam jest z 10 tych których widuje i porozmawiamw w szatni :)

Ja nie planuje w ogóle dawać mam po rezygnacji z kp.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dzieki! A zamiast ktorego cyca wprowadziłas mm?
    zamiast dziennych karmień najpierw,sama przestała budzić sie w nocy i teraz w zasadzie został jeden cyc przed nocnym snem i tyle :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:

Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości.

Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść....

• aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść....

Ja tak samo. Czasem nic nie chce jeść a mleko zawsze wypije. Dzisiaj aż mnie zaskoczyła bo poszłam jej robić kaszkę a zobaczyła butelke, zaczęła płakać i wołać mle mle mama mle. Zapytałam czy chce mleko to głowa kiwała.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz jak przeszliśmy na mleko dla juniora z które w smaku jest jeszcze lepsze to synek wypija w ciągu doby od 650ml do 1000ml. Jestem zadowolona, tak jak pisze Monika, jak ma gorszy okres z jedzeniem to mleko jest ratunkiem. Teraz np za nic nie można go nakarmić łyżeczka. Wszystko ma być na talerzu, w kawałkach i sam je rączkami i na stojąco 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, mleko to czasami zbawienie... dziewczyny a trzymacie się ilości z opakowania? Niby mleko 3 ma być 2 razy dziennie, a u nas dalej pobudki w nocy na jedzenie i nie da się oszukać wodą... kaszek też nie chce...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    O tak, mleko to czasami zbawienie... dziewczyny a trzymacie się ilości z opakowania? Niby mleko 3 ma być 2 razy dziennie, a u nas dalej pobudki w nocy na jedzenie i nie da się oszukać wodą... kaszek też nie chce...
    A gdzie tam, pije ile chce. Pytałam lekarza to mówi, że to żadnen problem, a wręcz przeciwnie. I pije porcję różne bo od 150 do 210ml. Kaszę tylko na śniadanie i tylko na gęsto.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam jakiś czas temu jak czyscicie dzieciom ząbki, u nas był dramat. Kupiłam szczoteczke soniczna. Przyszła w piątek. Ale szał jest hehe, nakładam trochę pasty Ziaja A synek czyści ząbki, szczoteczka delikatnie czyści i jeszcze świeci. 3 razy dziennie jest super zabawa.

aLunia, Izabelle, kuwejtonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się dawać nie więcej niż 3 razy na dobę. Ogólnie też zależy czy w nocy się obudzi. Dostaje zawsze na noc, w nocy raz jak się obudzi i rano. A jak ma zły czas to dam w środku dnia.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie cieszę,ze jest mleko,z tym że zauważyłam inny paradoks. Im więcej mleka,tym mniej jedzenia. Wypija niewiele,bo 120ml dwa razy i cyc na noc.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ