X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm,ale mi narobiłyście smaka na ciasto dyniowe,może jutro upiekę.

Tez jestem daleka od dawania Zosi słodyczy. Jadła swój tort na roczek i raz dostała Piątusia,to nie chciała jeść.

Teściową mam kochaną,ale ma,swoje poglądy,zeby doprawiac potrawy solą czy cukrem,bo jałowe. Nie kłócę się,tylko daję dzieciom swoje jedzenie. Rosołek z,dodatkiem kostki tez by podała ;) nie robi tego złośliwie,chciałaby jak najlepiej,ale czasem lepiej zeby sie powstrzymała ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to apogeum jakieś zębowe. Niby miała się przebić ostatnia dwójka, ale nie pasowało mi, że jest tak źle.nie śpi w ogóle w dzień,tzn. zasypia na rękach,ale jak próbuje odłożyć to zaraz wstaje. Ślina się toczy, mało je. Zajrzałam do paszczy i co? Przebiła się czwórka przed dwójka,a reszta czwórek już widać biała kropkę,ale dziąsła koszmarnie poszerzone. Te zęby to jakaś masakra.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy oglądacie rodzinka pl,ale ostatnio był odcinek najnowszy jak Natalia (Kożuchowska) dała wnusi jakaś papkę i jak synowa skosztowała to wyczuła cukier. Ogólnie trochę się ubawiłam bo chyba to taki częsty problem babć 😀

kasia1518, aLunia, p_tt, Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nam się w żłobku poprawiło.
    Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
    Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.

Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka noszą;)

Izabelle, ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, JustynaG lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Trochę nam się w żłobku poprawiło.
    Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
    Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.

Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka noszą;)

Cieszę się że jest lepiej ! Panie jakieś przedziwne naprawdę u nas w grupie bardzo dużo mam karmi piersią a Paniom to w ogóle nie przeszkadza. Jak pytam czy Ania śpi to mówią że raz lepiej raz gorzej ale generalnie problemów z usypianiem jej nie mają żadnych. Potrafi podobno nawet odpocząć i leżeć w łóżeczku jak jest czas drzemki ( 12-14). To w ogóle jestem w szoku ;p ogólnie dzięki żłobkowi super nam się uregulował dzień. Wiadomo Mooga być jakieś odstępstwa ale śpi zazwyczaj już raz dziennie ( różnie od 30 min do 1,5h) a na noc zasypia ok 19 i śpi do 6-6.30. tak ostatnie dni wyglądają i jestem zadowolona tylko jak ma drzemkę 30 minut to jednak za mało dla niej i jest zmęczona. Godzinkę jak śpi to już okej.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Camilla mi polecila Bebilon Pronutra Advanced,nieźle smakuje. Daję w butli,bo jak wprowadzałam to jeszcze jadła w nocy. Z kubka się krzywi ;) Ale jeszcze trochę i calkiem wyeliminuje mm,dostaje cyc na noc, starczy ;)

Veritaserum,ja zauważyłam,ze jak dziecku uklada się jakiś schemat dnia i fajnie funkcjonuje,to zaraz bedzie zmiana ;) Pewnie nie raz Zosia będzie z nami spać ;)
    Dzieki! A zamiast ktorego cyca wprowadziłas mm?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę jak śpi godzinę lub dłużej bo inaczej jest rozdrazniona i już o 18 zaczyna się jazda.
    U nas w grupie tylko dwie dziewczynki są na piersi i to nie bardzo odpowiada Panią.
    Ilu osobowe są u Was grupy? U nas 10 dzieci dwie panie plus pomoc i powiem szczerze nie wyrabiają się są zmęczone widać to po nich. A w sumie raz tylko było 7 dzieci.
    Mnie do karmienia nawet pielęgniarka /położna próbowała zniechęcić!

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.
    To kwestia indywidualna jedno odrzuci około roku,drugie będzie piło jeszcze długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptt u nas żłobek publiczny na liście widnieje 24 dzieci. Statycznie jak się podpisuje to widzę że jest max 15. Pan jest 5. Karmiacych mam jest z 10 tych których widuje i porozmawiamw w szatni :)

Ja nie planuje w ogóle dawać mam po rezygnacji z kp.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dzieki! A zamiast ktorego cyca wprowadziłas mm?
    zamiast dziennych karmień najpierw,sama przestała budzić sie w nocy i teraz w zasadzie został jeden cyc przed nocnym snem i tyle :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:

Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości.

Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść....

• aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść....

Ja tak samo. Czasem nic nie chce jeść a mleko zawsze wypije. Dzisiaj aż mnie zaskoczyła bo poszłam jej robić kaszkę a zobaczyła butelke, zaczęła płakać i wołać mle mle mama mle. Zapytałam czy chce mleko to głowa kiwała.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz jak przeszliśmy na mleko dla juniora z które w smaku jest jeszcze lepsze to synek wypija w ciągu doby od 650ml do 1000ml. Jestem zadowolona, tak jak pisze Monika, jak ma gorszy okres z jedzeniem to mleko jest ratunkiem. Teraz np za nic nie można go nakarmić łyżeczka. Wszystko ma być na talerzu, w kawałkach i sam je rączkami i na stojąco 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, mleko to czasami zbawienie... dziewczyny a trzymacie się ilości z opakowania? Niby mleko 3 ma być 2 razy dziennie, a u nas dalej pobudki w nocy na jedzenie i nie da się oszukać wodą... kaszek też nie chce...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    O tak, mleko to czasami zbawienie... dziewczyny a trzymacie się ilości z opakowania? Niby mleko 3 ma być 2 razy dziennie, a u nas dalej pobudki w nocy na jedzenie i nie da się oszukać wodą... kaszek też nie chce...
    A gdzie tam, pije ile chce. Pytałam lekarza to mówi, że to żadnen problem, a wręcz przeciwnie. I pije porcję różne bo od 150 do 210ml. Kaszę tylko na śniadanie i tylko na gęsto.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam jakiś czas temu jak czyscicie dzieciom ząbki, u nas był dramat. Kupiłam szczoteczke soniczna. Przyszła w piątek. Ale szał jest hehe, nakładam trochę pasty Ziaja A synek czyści ząbki, szczoteczka delikatnie czyści i jeszcze świeci. 3 razy dziennie jest super zabawa.

aLunia, Izabelle, kuwejtonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się dawać nie więcej niż 3 razy na dobę. Ogólnie też zależy czy w nocy się obudzi. Dostaje zawsze na noc, w nocy raz jak się obudzi i rano. A jak ma zły czas to dam w środku dnia.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie cieszę,ze jest mleko,z tym że zauważyłam inny paradoks. Im więcej mleka,tym mniej jedzenia. Wypija niewiele,bo 120ml dwa razy i cyc na noc.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ