WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmmm,ale mi narobiłyście smaka na ciasto dyniowe,może jutro upiekę.
Tez jestem daleka od dawania Zosi słodyczy. Jadła swój tort na roczek i raz dostała Piątusia,to nie chciała jeść.
Teściową mam kochaną,ale ma,swoje poglądy,zeby doprawiac potrawy solą czy cukrem,bo jałowe. Nie kłócę się,tylko daję dzieciom swoje jedzenie. Rosołek z,dodatkiem kostki tez by podała nie robi tego złośliwie,chciałaby jak najlepiej,ale czasem lepiej zeby sie powstrzymała -
U nas za to apogeum jakieś zębowe. Niby miała się przebić ostatnia dwójka, ale nie pasowało mi, że jest tak źle.nie śpi w ogóle w dzień,tzn. zasypia na rękach,ale jak próbuje odłożyć to zaraz wstaje. Ślina się toczy, mało je. Zajrzałam do paszczy i co? Przebiła się czwórka przed dwójka,a reszta czwórek już widać biała kropkę,ale dziąsła koszmarnie poszerzone. Te zęby to jakaś masakra.
-
Nie wiem czy oglądacie rodzinka pl,ale ostatnio był odcinek najnowszy jak Natalia (Kożuchowska) dała wnusi jakaś papkę i jak synowa skosztowała to wyczuła cukier. Ogólnie trochę się ubawiłam bo chyba to taki częsty problem babć 😀
kasia1518, aLunia, p_tt, Izabelle, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Trochę nam się w żłobku poprawiło.
Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.
Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka nosząIzabelle, ola_g89, veritaserum, kasia1518, kuwejtonka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyp_tt wrote:Trochę nam się w żłobku poprawiło.
Młodzież chętniej zostaje. I nawet przelamala się do jedzenia. Z tym, że nie do żłobkowego, a wyjada Panią kanapki...
Niestety kp im dalej nie w nos. Dzisiaj usłyszałam, że musiały ją cały dzień nosić, no ale te cycowe dzieci tak mają. Odpowiedziałam tylko: to ale tu ma dobre układy bo w domu nikt jej nie nosi.
Na chwilę obecną udaje mi się karmić rano, wieczorem i w nocy. Drugi dzień nie było cyca w ciągu dnia. I więcej nie zmniejszam, niech ciocie ze żłobka noszą
Cieszę się że jest lepiej ! Panie jakieś przedziwne naprawdę u nas w grupie bardzo dużo mam karmi piersią a Paniom to w ogóle nie przeszkadza. Jak pytam czy Ania śpi to mówią że raz lepiej raz gorzej ale generalnie problemów z usypianiem jej nie mają żadnych. Potrafi podobno nawet odpocząć i leżeć w łóżeczku jak jest czas drzemki ( 12-14). To w ogóle jestem w szoku ;p ogólnie dzięki żłobkowi super nam się uregulował dzień. Wiadomo Mooga być jakieś odstępstwa ale śpi zazwyczaj już raz dziennie ( różnie od 30 min do 1,5h) a na noc zasypia ok 19 i śpi do 6-6.30. tak ostatnie dni wyglądają i jestem zadowolona tylko jak ma drzemkę 30 minut to jednak za mało dla niej i jest zmęczona. Godzinkę jak śpi to już okej. -
Izabelle wrote:Camilla mi polecila Bebilon Pronutra Advanced,nieźle smakuje. Daję w butli,bo jak wprowadzałam to jeszcze jadła w nocy. Z kubka się krzywi Ale jeszcze trochę i calkiem wyeliminuje mm,dostaje cyc na noc, starczy
Veritaserum,ja zauważyłam,ze jak dziecku uklada się jakiś schemat dnia i fajnie funkcjonuje,to zaraz bedzie zmiana Pewnie nie raz Zosia będzie z nami spaćCorka - 2018
Syn - 2021 -
Też wolę jak śpi godzinę lub dłużej bo inaczej jest rozdrazniona i już o 18 zaczyna się jazda.
U nas w grupie tylko dwie dziewczynki są na piersi i to nie bardzo odpowiada Panią.
Ilu osobowe są u Was grupy? U nas 10 dzieci dwie panie plus pomoc i powiem szczerze nie wyrabiają się są zmęczone widać to po nich. A w sumie raz tylko było 7 dzieci.
Mnie do karmienia nawet pielęgniarka /położna próbowała zniechęcić! -
p_tt wrote:W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.
-
nick nieaktualnyPtt u nas żłobek publiczny na liście widnieje 24 dzieci. Statycznie jak się podpisuje to widzę że jest max 15. Pan jest 5. Karmiacych mam jest z 10 tych których widuje i porozmawiamw w szatni
Ja nie planuje w ogóle dawać mam po rezygnacji z kp. -
p_tt wrote:W jakim wieku dziecko przestaje pić mleko? Chodzi mi o mm lub kp? Coraz częściej myślę częściej, żeby w ogóle zrezygnować bez przechodzenia na mm. Ale to za jakiś czas.
Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości. -
aLunia wrote:Tak jak Monia pisała to zależy od dziecka. Moja starsza mm piła do 2 lat a do 3 normalne krwowie. Ale ona po prostu bardzo lubiła mleko. Odstawiliśmy bo ma refluks i często wymiotowała, trochę była tym załamana. Wiki widzę, też lubi mleko jak robię to aż się trzęsie z radości.
Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść.... -
86monia wrote:Ja się cieszę że pije jeszcze mleko w takich momentach jak teraz jak nic nie chce jeść....
Ja tak samo. Czasem nic nie chce jeść a mleko zawsze wypije. Dzisiaj aż mnie zaskoczyła bo poszłam jej robić kaszkę a zobaczyła butelke, zaczęła płakać i wołać mle mle mama mle. Zapytałam czy chce mleko to głowa kiwała.
-
My teraz jak przeszliśmy na mleko dla juniora z które w smaku jest jeszcze lepsze to synek wypija w ciągu doby od 650ml do 1000ml. Jestem zadowolona, tak jak pisze Monika, jak ma gorszy okres z jedzeniem to mleko jest ratunkiem. Teraz np za nic nie można go nakarmić łyżeczka. Wszystko ma być na talerzu, w kawałkach i sam je rączkami i na stojąco 😋
-
Kas_ia wrote:O tak, mleko to czasami zbawienie... dziewczyny a trzymacie się ilości z opakowania? Niby mleko 3 ma być 2 razy dziennie, a u nas dalej pobudki w nocy na jedzenie i nie da się oszukać wodą... kaszek też nie chce...
-
Pytałam jakiś czas temu jak czyscicie dzieciom ząbki, u nas był dramat. Kupiłam szczoteczke soniczna. Przyszła w piątek. Ale szał jest hehe, nakładam trochę pasty Ziaja A synek czyści ząbki, szczoteczka delikatnie czyści i jeszcze świeci. 3 razy dziennie jest super zabawa.
aLunia, Izabelle, kuwejtonka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Ja staram się dawać nie więcej niż 3 razy na dobę. Ogólnie też zależy czy w nocy się obudzi. Dostaje zawsze na noc, w nocy raz jak się obudzi i rano. A jak ma zły czas to dam w środku dnia.