WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paplak u nas też jest szał na psy.
Wczoraj przerabiałam z nią pucia, bardzo lubi ta pierwsza część. No i na pierwszej stronie jest pokazane jak dzidzia śpi a obok pies szczeka, więc jej opowiadam że nie dobry piesek szczęka jak dzidzia śpi a trzeba być cicho. To Wiki nagle paluszkiem zaczęła grozić pieskowi i mówić nie nie hau hau i nagle paluszek do buzi i ciiii. Później mężowi to powtórzyła, jaka duma♥️
Uuu monia jeszcze akurat ciepło jest na dworze, że bez czapki można chodzić 😬 ale odrosną cjociaz tyle pocieszeniaJustynaG, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
p_tt wrote:My mamy btitaxa i fajnie idzie nawet po polu, trochę waży ale składa się jak kanapka. I jest w nim dużo miejsca dla dziecka. Britax b motion plus.
U nas też szał ma psa i kota... Z tym że oba w domu :p A pies to owczarek szwajcarski i to co dzieje się w domu... O losie... Młoda może robić z nim wszystko, a pieseł pilnuje małej Pańci :p zwłaszcza przy jedzeniuCamilla33, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja dzisiaj wstała o 6 i przez cały dzień spał 20 minut.... Więc Monia przybijamy piątkę. Szczerze mówiąc nie ogarniam tego dziecka....
No i cos podlapala że żłobka bo dziś obudziła się Z mega katarem i zaropialymi oczami więc nocka będzie pewnie nieciekawa.. -
A my się meldujemy z gór, przyjechaliśmy na tydzień do dziadków. Mały miał wczoraj też 1 drzemkę 50 min. I pobudka dzisiaj o 6 😓 a myślałam, że pośpi dłużej bo jal przedwczoraj miał tylko jedną drzemkę to spał do 7.30.
Dzisiaj 2 drzemki w aucie, ale chyba za dużo wrażeń bo usypiałam go na rękach pierwszy raz od roku chyba. I fajnie było, tak słodko się uspokoił i zasnął 😍. Noc u nas też będzie ciekawa.
Z jedzeniem średnio ostatnio, najchętniej tylko cyc, nie wiem czy kolejne zęby nie atakują, ciężko mi sprawdzić co się tam dzieje. Najlepiej widać jak płacze 😜.kasia1518, KATARZYNACarm, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Kas_ia jak porównywalam przed zakupem to różnią się podnozkiem, w plusie rozkłada się na płasko do spania fajnie i kołami. W plusie nie ma pompowanych samodzielnie tylko są bezobslugowe ale nie jest to pianka. Taka guma tylko samemu się nie napompuje.
Minus dla mnie to, to że siedziska nie ustawi się w 90 stopni (kąt oparcia) tylko więcej jakieś 110-120.
Owczarki szwajcarskie są przepiękne i raczej mało spotykane jeszcze. Sama chciałbym go mieć 😊
Szefowa dzisiaj w wyjątkowo dobrym humorze śmiała się, śpiewała sobie. Dziecko nie do poznania! Trochę w trasie to spała dzisiaj dwa razy po 1,5 h i zasnęła o 20.
Choć wstała wyjątkowo wcześnie o 5:40. Może dlatego dosypiala. -
Coś się zmienia, u nas definitywnie przejście na jedna drzemkę max godzina. Dziś cały dzień bez niani. Poszliśmy na spacer, najpierw plac zabaw ale zrobiło się w koło tłoczno, a część rodziców chyba ma problem z myśleniem, co z tego że jest ciepło jak troje dzieci miało taki kaszel, że aż się dusili, na bank zapalenie oskrzeli. I zaliczyliśmy wędrówkę po osiedlu bo tak grzecznie wszystko oglądał, gadał sobie. A u nas non stop z górki i pod górkę. Wróciłam zmęczona jak po maratonie. Słabo z moja kondycją, a i brzuch już nie ułatwia funkcjonowania.
-
Mój dzisiaj spał w wózku 45 minut. Cały dzien byliśmy w uzdrowisku na powietrzu... zapieprzał po schodach, liściach, kostce- raczkował bo jeszcze nie chodzi. I co? Usnął o 20.00. apetyt mu taki wrócił ze zjadł słoik zupy (podgrzewany na palniku) i w barze 3 kartacze. Jest kur.. niezniszczalny. Noce slaboo ale już ma lepszy humor. Chwila oddechu
Camilla33, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Monia chyba bym obdarla męża ze skóry gdyby obcial loczki synka i jeszcze zrobił to źle. Wybieramy się do fryzjera ale może po nowym roku, tak uroczo wygląda z tymi kreconymi 😋😊
Ja próbowałam mu podciąć grzywkę i zrobiłam rondel - leciały mu do oczu. Niestety miał mega długie. jednak moim marzeniem nie był kadet z plackami na głowie. No nic dobrze że szybko rosną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 21:06
-
To u nas szał na krowe- niedaleko sąsiad ma chodzimy bo ja codziennie puszcza pod drogę... Zosia tylko chodzi i muuuu ciągle. Psy też lubi- mamy swojego, wabi się Aro to Zośka go wola Ao. Ale ona ogólnie lubi zwierzęta- drugi sąsiad ma konie to nawet ostatnio dotykala.
Mamy nianie od 4 listopada- mam nadzieję że się sprawdzi, bo będę miala 2w1 nianie i pomoc do sprzątania w domu- to dziewczyna (40 lat), która u mnie była 2 razy sprzątać. Zanim zaczęła sprzątać, była opiekunką do dzieci- nawet zagranicą , więc liczę że nam się sprawdzi. Umownie na 8h dziennie (9.30-17.30) - umownie bo jak będziemy z mężem oboje to może być po 5h puszczona do domu albo mieć dzień wolny, za to czasami też może zostać w sobotę wieczór/ noc- no i będzie miała stała pensję bez względu na ilość godzin. Cieszę się bo póki co Gabrysia je śpi i płacze ( era kolek się zaczyna) to będę mogła sobie ogarnąć trochę w domu np. Porządek w garderobie czy w szafach w kuchni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 02:31
p_tt, Camilla33 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dobra i sprawdzona niania to super sprawa,nasza Zosia uwielbia swoją. Jeszcze nie została z nią sama cały dzień,ale w tym tygodniu juz robimy próby na dłużej
I u nas szał na zwierzęta,bardzo lubi. Zawsze wie gdzie mieszkają psy i je woła,kury tak samo. Czesto jeździmy do zoo,to uwielbia
Dziś rano Zosia obudziła sie chwilę po mnie,leżałam cicho,ona usiadła i "tata alo " i tak kilka razy. Tata musi sie nauczyć budzić na dziecko,bo on bedzie rano ogarniał towarzystwo i to już za 2 tygodnie...kasia1518 lubi tę wiadomość
-
U nas już od dawna jedna dzemka max 1.5 godz, ale śpi zazwyczaj 20-8 więc nie jest źle.
Super z tą nianią, mega odciążenie, szczególnie że może też zostać na wieczór i nie trzeba się nikomu prosić.
My właśnie też pytamy znajomych czy ktoś ma nianie, która by wpadła posiedzieć wieczorem i masakra bo kazdy ten sam problem ma... -
Kasia jeśli to nie tajemnica to mogłabyś napisać ile będzie Was kosztować pełny etat niani? My naszej chcemy zaproponować 1800zł, jak już będę musiała wrócić do pracy. Ale to tylko za zajmowanie się dziećmi. W domu zawsze mamy posprzątane, codziennie z mężem uwijamy się razem w 40minut, a nawet mniej. Zamrożone mamy zawsze mięsko w różnej postaci dla nas i synka. Wystarczy zrobić sałatę i ugotować jakiś dodatek.
-
Camilla33 wrote:Kasia jeśli to nie tajemnica to mogłabyś napisać ile będzie Was kosztować pełny etat niani? My naszej chcemy zaproponować 1800zł, jak już będę musiała wrócić do pracy. Ale to tylko za zajmowanie się dziećmi. W domu zawsze mamy posprzątane, codziennie z mężem uwijamy się razem w 40minut, a nawet mniej. Zamrożone mamy zawsze mięsko w różnej postaci dla nas i synka. Wystarczy zrobić sałatę i ugotować jakiś dodatek.
Camilla33 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Camilla, u nas nianie biorą 15zł za godzinę. A jak jest dwójka dzieci do opieki to stawka jest wyższa. I to tylko opieka nad dzieckiem, bez innych obowiązków.
Ale to duże miasto więc wiadomo, że stawki będą wyższe.