WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna no ja też nie mieszkam w małym, 350 tyś mieszkancow to chyba dość dużo. Z tego co się dowiedziałam to inną kwotę chce osoba w wieku 40 lat a inną osoba w wieku 60. Temu też zapytałam Kasię ile zaproponowali swojej niani. Nasza ma już emeryturę. A starszy poszedłby i tak na "pół etatu" do przedszkola, żeby się nie nudził i poznawal inne dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 22:40
-
p_tt wrote:Paplak jak obrona?
U nas koty, psy to od zawsze.
Teraz jest faza na kaczki i gołębie - dokarmiamy je regularnie starymi chrupkami albo kaszą. A wczoraj byliśmy na torze wyścigów konnych i jest nowe love.
-
Moi znajomi z Wrocławia długo szukali niani i znaleźli fajną, po 40, chciała 2000 zł na rękę na umowę zlecenie za cały etat (jest po 8 h od pn do piątku a jak czasem potrzebują sobotę to w zamian za dzień wolny albo dodatkowo płatne). Więc ich to kosztuje razem z z ZUSem 2700 miesięcznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 12:10
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kasia1518 wrote:Dziewczyny czy jest jakaś szczególna różnica między nietolerancja laktozy a kolka ?
Zastanawiam się co dolega tej mojej małej on już każda opcję biorę pod uwagę.
Kolki są o stałych porach zazwyczaj wieczornych ale nie ma reguły -
86monia wrote:Kolki są o stałych porach zazwyczaj wieczornych ale nie ma regułykasia1518
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Kasiu myślę że to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego i bóle brzuszka . Z tego co opisujesz wykluczyłabym kolkę
Jejku jestem zielona w temacie... normalnie jakby to było moje pierwsze dziecko. Z Zosia wszystko nas minęło, nawet bardzo mało plakala, a Gabrysia nadrabia drze się tak głośno, a mi jej szkoda. Dziś całą noc spałam z nią na rękach ( ja w pozycji siedzącej) bo każda próba odlozenia to płacz- generalnie problem jest jak ja biorę po jedzeniu do odbicia, bo jak położę id razu po zjedzeniu to potrafi spać.
I jestem przeszczesliwa że kp bo to jest super wygodne, jakby mi przyszło randkowac z laktatorem to bym nie dała radykasia1518
-
Hedgehog wrote:Monia odrosną! A teraz zakryj lekka czapeczką ja bym chciała mojego właśnie opitolic na rekruta ale ta glizda tak się wije ze boję się żeby mu nie zgolić brwi,uciąć ucha i jeszcze coś zrobić....
Już trochę odrosły- mój tato na przykład zachwycony. Z daleka tak nie widać- z bliska niedoskonałości. Moj go wsadził do krzesełka i dał nasza szczoteczka elektryczną to się nią zajął. Ale też lekko nie było -
kasia1518 wrote:Mogę jej jakoś pomóc/ ulżyć albo zrobić coś żeby się to szybciej skończyło? Podaję probiotyk dicoflor i espumisan 4-5 razy dziennie.
Jejku jestem zielona w temacie... normalnie jakby to było moje pierwsze dziecko. Z Zosia wszystko nas minęło, nawet bardzo mało plakala, a Gabrysia nadrabia drze się tak głośno, a mi jej szkoda. Dziś całą noc spałam z nią na rękach ( ja w pozycji siedzącej) bo każda próba odlozenia to płacz- generalnie problem jest jak ja biorę po jedzeniu do odbicia, bo jak położę id razu po zjedzeniu to potrafi spać.
I jestem przeszczesliwa że kp bo to jest super wygodne, jakby mi przyszło randkowac z laktatorem to bym nie dała rady
Przy kolkach jest raczej nieutulony płacz. Ale pewnie niedojrzałość. Nasz nie miał kolek ale z brzuszkiem były problemy. Masowałam go, kładłam termofor z pestek wiśni probiotyk i Espumisan. -
kasia1518 wrote:Mieliśmy dziś wizytę kontrolną po szpitalu i pediatra powiedziała że to przez antybiotyk który miała w szpitalu na infekcje moczowa i niestety taki stan może się utrzymać 4tyg - oby szybko minęło 😊
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś nad ranem temperatura 38,5 😥 Całą noc się rzucał i jeczal przez sen, nosek pełny. Byliśmy u lekarza, ale tylko gardło lekko czerwone. I kupy brzydkie. Lekarz obstawia ząbkowanie. Za 3 dni do kontroli tak na wszelki.
Młodszy Miś daje popalić w brzuszku. Dziś tak sobie siedziałam z mężem i rozmawialiśmy o tym co się będzie działo w domu za rok i później, przy okazji oglądaliśmy jak wszystko leci z szuflad w kuchni 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 20:56
-
Kasiu,rzeczywiście antybiotyk mógł Gabrysi "pojechać" pojechać po jelitach. Ale pamiętam że Zosia też sie prężyła i stękała,ze spać nie mogłam. Dawaliśmy probiotyk,ale ostatecznie pomógł osteopata,albo samo z czasem minęło.
Po kp nie odbijałam Zosi,tzn po cycu,bo po butli tez bym odbijała. Nie bylo u nas takiej potrzeby,ale bałam sie bo syn butelkowy i ulewał i monitor oddechu był
Katarzyna,śliczna Natalka .
Paplak,gratuluję obrony.
U nas znów choroba. Od wczoraj był katar,a dziś juz ma stan podgorączkowy. Czy to byc po szczepieniu na Pneumokoki? W piątek miała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 21:03
-
nick nieaktualnyKasiu na pewno będzie wszystko dobrze. Ja do osteopatia mam uraz ale wiem że wielu ludziom pomaga. Jak oni dokładnie działają to nie wiem.
Dziewczyny życie mocno zaskakuje. U mnie wczoraj dwie kreski. Boję się jak diabli bo przecież się mocno karmimy. Za dwa tyg powrót do pracy...
Proszę nie cytujcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 06:32
aLunia, Minns, Kas_ia, Camilla33, kuwejtonka, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość