X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez mierzenia i testow to ja tez w ogóle bie wiem czy mam owu. Ani mnie jajniki nie bolą, ani nic. Tak samo okres mnie zaskakuje. Zadnego bólu brzucha przed. Dzis w nocy dostałam i mnie zalalo bo sie nie spodziewalam

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam testów owulacyjnych z Ania mierzyłam temperature teraz to nie miało sensu. Poza tym sami nie wiedzieliśmy do końca czego chcemy więc życie zdecydowało za nas i dobrze :)

ola_g89, kuwejtonka, JustynaG, KATARZYNACarm, kasia1518 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ogromne gratulacje! :) nie przejmuj się karmieniem. Przy zdrowej ciąży to w niczym nie przeszkadza. A tak jak dziewczyny piszą, smak się zmienia i może mała sama zacznie zmniejszać liczbę karmien. Trzymam kciuki żeby wszystko pieknie się rozwijało <3

Ja tez mierze temperaturę i robię testy owu. Chociaż po odstawieniu antykoncepcji mam naprawdę dużo pozytywnych owulakow w czasie jednego cyklu lub takich na granicy pozytywnego wyniku.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niby mam regularne okresy, czuję kiedy są dni płodne i od razu poczułam, że jestem w ciąży, czułam że coś się święci :). A zaszłam w dni teoretycznie niepłodne, termin porodu był wcześniejszy o 2 tygodnie niż wg tp z ostatniej miesiączki. Testów owulacyjnych nie robiłam, nie było takiej potrzeby. Bety też nie robiłam w sumie dopiero tu na forum dowiedziałam się o tym.
    Także co ma być to będzie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 15:14

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też czułam że coś się święci.... Bo od kilku dni nie mogłam spać w nocy mimo tego że przecież jestem zmęczona. Budziłam się o 3 i do 5 np.nie mogłam spać. Z Ania miałam tak samo na początku.

Szczerze nie zamierzałam w ogóle robić ani bety ani progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 15:33

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze bolesne miesiączki, owulacje i nawet czułam zagniezdzenie zarodka plus miałam plamienie... A teraz na miesiaczke wystarcza mi nospa, myślałam że może też nie bd czuła owu ale testy negatywne... temp nigdy nie chciało mi się mierzyć bo moja i tak szaleje :|

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum gratulacje ☺️

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nadal @ brak... Czy zostałam ostatnią z wrześniówek bez @?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    A u mnie nadal @ brak... Czy zostałam ostatnią z wrześniówek bez @?
    Może i u Ciebie dzidzia jest przyczyną?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Może i u Ciebie dzidzia jest przyczyną?
    na początku września byłam u gina i w jajnikach była kompletna cisza.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tak z innej beczki,
    Czy wasze dzieciaczki już chodzą? Bo u nas nadal noc , ostatni zaczęła się puszczać jak stoi, ale nic więcej . 🤔 ja wiem że ona ma jeszcze czas ale trochę się martwię . 😱

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moja bratowa dostała dopiero po dwóch latach więc jeśli nie myślisz o dziecku to może trzeba się cieszyć :P ja dostałam po 7 tygniach od porodu także buu :P

Katarzyna moja chodzi od jakiś dwóch tygodni. Na placu zabaw w końcu się puściła, bo była zainteresowana dziećmi. Do 1.5 roku dzieci mają czas także spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 19:42

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    na początku września byłam u gina i w jajnikach była kompletna cisza.
    To był poczatek września,a mamy prawie koniec października. Ja na usg byłam 27 maja, endo 5mm, nic się nie działo. A 10 czerwca test pozytywny 😋

JustynaG lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Czy wasze dzieciaczki już chodzą? Bo u nas nadal noc , ostatni zaczęła się puszczać jak stoi, ale nic więcej . 🤔 ja wiem że ona ma jeszcze czas ale trochę się martwię . 😱
    To przestań 😋 Piotruś łazi przy meblach, od czerwca, sam stoi od miesiąca, robi po dwa kroki i wraca do czegoś czego może się złapać.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas podobny etap. Byłam u fizjoterapeutki co chodzimy na NFZ to mówi że nie wie po co chodzimy bo rozwija się książkowo. Jedynie do czego można się przyczepić to że siada w v. Ja się nie martwię, czekam spokojnie.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Łatwo mi mówić bo moja to biega ale nie bez powodu się mówi, że dziecko ma spokojnie czas do 1,5 roku na chodzenie.
    Dzieci rozwijają się w różnymi tempie. Jedno szybciej mówi, inne szybciej chodzi... Nie ma co się spinać i niepotrzebnie stresować.
    Camilla33 wrote:
    To był poczatek września,a mamy prawie koniec października. Ja na usg byłam 27 maja, endo 5mm, nic się nie działo. A 10 czerwca test pozytywny 😋
    Hmm... to może i ja sobie siknę na jakiś test :D Ale nie mam żadnego w domu. Trzeba do apteki skoczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 21:14

Camilla33, KATARZYNACarm, ola_g89 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Zosia tez nie chodzi. Przesuwa się przy meblach,czasem cos pcha przed sobą,puszcza się stojąc na kanapie i to na tyle,zatem nie masz się czym martwić.

Justyna,ja mimo regularnego kp dostałam okres 3 miesiące po porodzie,ale dopiero ten ostatni był "normalny " ,jak zostawiłam tylko jedno karmienie.
    Koleżanka nie miała miesiączki ponad 2 lata,także ciesz się jej brakiem ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest jakiś sposób na suchy kaszel u takiego malucha? Można podawać syrop? Jeśli tak to jaki? U nas przeziębienie pełną parą, już wszyscy leżymy. Synek wstał godzinę temu z kaszlem i płaczem.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum gratulacje - wszystko będzie dobrze ❤

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas też nie chodzi. Sama nie staje- ponoć teściowej raz stanęła i nie powtarza tego . Widzę hak stoi jak schodzi z łóżka bo robi to tyłem i wtedy staje na nogach i nawet ta minutę postoi- A o chodzeniu to nawet nie myślę jeszcze.

Oj tak życie zaskakuje... My z Gabrysia znowu w szpitalu- robiliśmy kontrolę i bilirubina wyszła 21.62 😭😭😭 już nie mam na to siły... znowu lampa , płacz i darcie na cały oddział

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ