WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój endokrynolog starał mi się prowadzić ciążę z TSH na poziomie do 1,0 jak przyszłam z 2 kreseczkami 2 tyg temu i TSH 1,53 zwiększył dawkę euthyroxu z 125 do 137.
-
Dere 36 rocznikowo ale w duszy 23
Dziewczyny zdrówka dla tych które chorują.
Co do usg właśnie tez niedawno gdzieś czytałam ze odchodzi się od częstego bo szkodzi .... w Ie mam być gotowa na 3-4 ale jedno pojde chyba zrobić w Pl klinice jak się uda prenatalne bo irlandzka służba zdrowia pewnie mi takich nie wykona
U mnie również mdłości nasilają się wieczorami wiec nie wiem skąd ta nazwa „poranne mdłości „ Hehheh
Justyna i Marlena bardzo ciesze się z waszych wizyt i ze wszystko git malina i dzieciaczki zdrowo sobie rosną -
Justyna2212 wrote:Ufam jej, bo jest w moim mieście uznanym specjalista. Staram się nie wyszukiwać na sile i nie sprawdzać przesadnie każdego słowa lekarza. Nie popieram dziewczyn które po wizycie u lekarza wchodzą na forum i piszą „ przepisano mi lek, ale go nie wezmę bo przeczytałam w internecie ze jest niebezpieczny”. Po coś ci ludzie - lekarze kończą te studia i często poświęcają całe swoje życie na naukę, wiec po prostu jej ufam:)
Jeśli chodzi o wiek to na oko około 50 lat.
Edit. Twojej ginekolog na pewno chodziło o usg? Mowiac o szkodliwosci moze miała na myśli podsłuchiwanie serduszka, bo to już inna kwestiaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:56
Amy333, natalinka, Siwulec lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Na noc to mam tak ogromne mdłości ze nie radzę si ie z tym , leżę zaraz muszę usiąść . A to Okno otworzyć by nawdychac się świeżego powietrza a to muszę wstać i tak non stop , mecze się straszliwie .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marlena wrote:Cześć Dziewczyny
Ja byłam dziś podejrzeć serduszko i bije 119 uderzeń na minutę
Maluch ma 0,8 cm i według usg jest 2 dni większyMarlena lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kobieta jest chroniona w pracy od momentu przekazania pracodawcy informacji o ciąży. Jest od tego jeden wyjątek i dotyczy umów które kończą się przed ukończeniem 3 miesiąca ciąży. Wtedy umowa nie musi zostać przedłużona do czasu porodu, w pozostałych przypadkach można powiedzieć pracodawcy nawet w pierwszym miesiącu i pracodawca nic nie może zrobić. Pozostaje mu dyscyplinarka albo upadłość przedsiębiorstwa aby ustał stosunek pracy z ciężarna.
Kawaa tak mi przykro, trzymaj sie
Serena mam nadzieję, że pracodawca weźmie pod uwagę również Twoją dotychczasową pracę przy podjęciu decyzji o przedłużeniu umowy.
Gratuluję udanychyba wizyt ☺
Ja się przeziębiłam. Narazie tylko gardło mnie boli ale już dmucham na zimne i się kuruję czosnkiem i cytryną i imbirem. Mam nadzieję że mi przejdzie ale jeśli nie to w przyszłym tygodniu pójdę do internisty. Najwyżej wezmę parę dni urlopu jak będzie chciał mnie zostawić w domu. -
Ja miałam dziś wizytę i zmierzone ciśnienie 135/80 Trochę dużo... Nigdy nie miałam problemu z wysokim. Może to dlatego, że od razu z ulicy wpadłam do gabinetu na pomiar. Biorąc pod uwagę, że zawsze bałam się rzucawki, nie wpływa to dobrze na moje samopoczucie. Właśnie zamawiam sobie urządzenie do pomiaru ciśnienia w domu, może na spokojnie będzie lepiej.
Czy któraś z Was miała podobny wynik?
Leon
-
Av wrote:Ja miałam dziś wizytę i zmierzone ciśnienie 135/80 Trochę dużo... Nigdy nie miałam problemu z wysokim. Może to dlatego, że od razu z ulicy wpadłam do gabinetu na pomiar. Biorąc pod uwagę, że zawsze bałam się rzucawki, nie wpływa to dobrze na moje samopoczucie. Właśnie zamawiam sobie urządzenie do pomiaru ciśnienia w domu, może na spokojnie będzie lepiej.
Czy któraś z Was miała podobny wynik?
Ja się martwię o siebie ...
Mam dziś ciśnienie 146/90 puls 100 boje się .4,5 roku starań
-
veritaserum wrote:Oczywiscie Justyna nie chcialam urazic czy cos. Masz bardzo dobre podejscie. Ja sie po prostu zestresowalam w takim razie bo to bedzie juz moje 3 USG ale musze przez te krwiaki.
Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Av wrote:Przytulam! Może się czymś zdenerwowałaś? Co lekarz mówi?
Jutro idę pierwszy raz do 2 ginekologa na kontrole chce zobaczyć Maleństwo
Przy okazji zapytam odrazu bo się b. Tym przejmuje (4,5 roku starań
-
Marzena782 wrote:Jutro idę pierwszy raz do 2 ginekologa na kontrole chce zobaczyć Maleństwo
Przy okazji zapytam odrazu bo się b. Tym przejmuje (#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry Dziewczyny:) Życzę dnia z dobrymi wynikami i udanymi wizytami:)Ja wczoraj biłam się z myślami, czy nie pójść do mojej byłej lekarki, która jest przesympatycznym człowiekiem i zawsze dużo pokazuje i omawia na usg (co wiem na bazie robionego u niej monitoringu cyklu), ale nie lubi wspomagać farmakologicznie rozrodu i wszystko zostawia naturze, co w moim przypadku się nie sprawdziło, więc zmieniłam lekarza. Bardzo chciałam właśnie u niej podejrzeć maleństwo, decydowałam się na pójście i wycofywałam z tego pomysły co najmniej z 10razy, mój mąż miał już dość tej mojej rozkminy, ale ostatecznie zrezygnowałam, bo wstydzę się przyjść do niej z książeczką ciąży od innego lekarza, a kłamać że nie mam też nie chcę. A jak to jest u Was, kiedy idziecie do lekarza, który Was nie prowadzi? Robi jakieś uwagi, czy jest ok? Wpisuje Wam coś do książeczki ciąży?
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Ja się martwię o siebie ...
Mam dziś ciśnienie 146/90 puls 100 boje się .
Jaknajszybcies skontaktowałabym sie z lekarzem. W ciąży ciśnienie nie może być równe ani przekroczyć 140/90. Mierzysz regularnie?
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
serena1989 wrote:JustynaG to ja pisałam, że jestem na okresie próbnym. I z powodu ciąży zwolnienia na razie przez co najmniej miesiąc nie chcę brać, no ale z powodu choroby już musiałam.
Enii jesteś w 6+4 i fasolka ma 0,51 cm? Nasza ma 0,26cm i z usg 5t+6d, a z om mam 7t1d. I teraz nie wiem czy ten mój belly kalendarz przesunąć, żeby inaczej liczył?
U mnie byla bardzo wczesna ovu. Zaraz po @ . Te kalendarze wogole a do niczego. U mnie 6t4d z usg..
Jestem na antybiotyku. Liczne bakterie w moczu do tego katar znow wraca.
💗5 💗
-
Hej dziewczyny,
Mało się odzywam bo od kilku dni trochę gorzej się czuję. Wcześniej narzekałam na brak objawów a teraz zaprzyjaźniłam się z mdłościami i wymiotami.
Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty. Znów dopadły mnie jakieś strachy i zmartwienia czy aby wszystko jest u malucha ok, czy się dobrze rozwija, czy bije serduszko itd. Mam nadzieję, że czas do piątku szybko zleci.
Powodzenia na wszystkich wizytach i dobrego dnia kochane :* -
Marzenko no ciśnienie masz nie za specjalne. Mierzysz codziennie? Moze to jednorazowy skok. Na pewno lekarze cos na to poradza.
Koniczynko wspolczuje mdlosci a zarazem zazdroszcze. To chyba najwiekszy paradoks pierwszego trymestru
U dzidziusia na pewno jedt dobrze i za chwile bedziesz sie cieszyc widokiem pieknej pulsujacej kropeczki
Asese sama jestem ciekawa jak z ta karta ciazy. Znalazlam.przypadkiem taka mila ginekolog i bym sobie poszla do niej czasem zeby mnie uspokoila no ale z ta karya ciazy problem..CzterolistnaKoniczyna, asese lubią tę wiadomość
-
Ja pomimo wczorajszej wizyty, upewnienia się, że wszystko jest ok, nie wiem dlaczego zaczęłam się stresować. Może jestem przewrażliwiona, ale wydaje mi się, że brzuch mi się trochę zmniejszył, a wcześniej już mocno mi się pokazał. I jakoś tak sama sobie wkręcam, że coś jest na rzeczy. Jednak jak się przeszło wcześniej poronienie to już nie ma mowy o spokojnej i bezstresowej ciąży. Ja w ciąży z synem już w 8tc miałam kupiony wózek, bo była okazja, kompletowałam wyprawkę bo chciałam koszty rozkładać na raty co miesiąc. Miałam pozytywne podejście i nie brałam pod uwagę, że coś może pójść nie tak. Cały czas byłam pewna, że przecież inaczej być nie może jak tylko dotrze. A teraz jakoś tak dziwnie się czuję w tej ciąży. Nawet z mężem praktycznie o niej nie rozmawiam, nie planuję, nie wybiegam do przodu... nie przyzwyczajam się. Sama jestem zła na siebie za takie podejście, ale nie umiem inaczej. Tak bardzo pragniemy tego dzieciątka i żeby wszystko było z nim dobrze, że ta niepewność nas po prostu przerasta. Dlatego też nie mówimy nikomu o ciąży, a jeśli u mnie z pracą będzie w porządku, to i tak nie poszłabym na zwolnienie szybciej niż 12-13 tydzień, co by nie zapeszyć. Nie chcę absolutnie Was tu nastawiać źle, ja sama staram się myśleć tylko pozytywnie, ale ten niepokój z tyłu głowy nie pozwala mi się normalnie cieszyć ciążą.
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry wszystkim
zdrówka dla tych smarkająco - kichających
Marlena i Justyna gratuluję Wam udanych wizyt mam nadzieję że każda z nas będzie tutaj takie dobre informacje przekazywaćAmy333, Asiek1214 lubią tę wiadomość