X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endokrynolog starał mi się prowadzić ciążę z TSH na poziomie do 1,0 jak przyszłam z 2 kreseczkami 2 tyg temu i TSH 1,53 zwiększył dawkę euthyroxu z 125 do 137.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere 36 rocznikowo ;) ale w duszy 23 ;)
    Dziewczyny zdrówka dla tych które chorują.
    Co do usg właśnie tez niedawno gdzieś czytałam ze odchodzi się od częstego bo szkodzi .... w Ie mam być gotowa na 3-4 ale jedno pojde chyba zrobić w Pl klinice jak się uda prenatalne bo irlandzka służba zdrowia pewnie mi takich nie wykona ;)
    U mnie również mdłości nasilają się wieczorami wiec nie wiem skąd ta nazwa „poranne mdłości „ Hehheh
    Justyna i Marlena bardzo ciesze się z waszych wizyt i ze wszystko git malina ;) i dzieciaczki zdrowo sobie rosną

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Ufam jej, bo jest w moim mieście uznanym specjalista. Staram się nie wyszukiwać na sile i nie sprawdzać przesadnie każdego słowa lekarza. Nie popieram dziewczyn które po wizycie u lekarza wchodzą na forum i piszą „ przepisano mi lek, ale go nie wezmę bo przeczytałam w internecie ze jest niebezpieczny”. Po coś ci ludzie - lekarze kończą te studia i często poświęcają całe swoje życie na naukę, wiec po prostu jej ufam:)

Jeśli chodzi o wiek to na oko około 50 lat.
    Justyna nie krytykuje Twojego podejscia absolutnie, ale ja lekarzom niestety nie ufam bezgranicznie, w zasadzie to mało im ufam. Byc moze masz duzo szczęścia i się nigdy nie zawiodłaś, ale ja mam inne doświadczenie i teraz wszystkim patrze na ręce, oczekuje wyjaśnień co do planowanego leczenia i ogólnie tłumaczenia co i dlaczego ktoś chce ze mną zrobić. O dziecko starałam sie długo, kilku lekarzy robiło mnie w ciula (opis na moim blogu). Co do szkodliwosci usg nie doszukałam sie żadnego wiarygodnego i rzetelnego zrodla, wiec opinia jakiegos lekarza mnie nie przekonuje
    Edit. Twojej ginekolog na pewno chodziło o usg? Mowiac o szkodliwosci moze miała na myśli podsłuchiwanie serduszka, bo to już inna kwestia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:56

Amy333, natalinka, Siwulec lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na noc to mam tak ogromne mdłości ze nie radzę si ie z tym , leżę zaraz muszę usiąść . A to Okno otworzyć by nawdychac się świeżego powietrza a to muszę wstać :D i tak non stop , mecze się straszliwie .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)

Ja byłam dziś podejrzeć serduszko i bije 119 uderzeń na minutę :-)
    Maluch ma 0,8 cm i według usg jest 2 dni większy :-)
    Rosnie jak na drozdzach !! Gratulacje

Marlena lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kobieta jest chroniona w pracy od momentu przekazania pracodawcy informacji o ciąży. Jest od tego jeden wyjątek i dotyczy umów które kończą się przed ukończeniem 3 miesiąca ciąży. Wtedy umowa nie musi zostać przedłużona do czasu porodu, w pozostałych przypadkach można powiedzieć pracodawcy nawet w pierwszym miesiącu i pracodawca nic nie może zrobić. Pozostaje mu dyscyplinarka albo upadłość przedsiębiorstwa aby ustał stosunek pracy z ciężarna.

Kawaa tak mi przykro, trzymaj sie :-(

Serena mam nadzieję, że pracodawca weźmie pod uwagę również Twoją dotychczasową pracę przy podjęciu decyzji o przedłużeniu umowy.

Gratuluję udanychyba wizyt ☺

Ja się przeziębiłam. Narazie tylko gardło mnie boli ale już dmucham na zimne i się kuruję czosnkiem i cytryną i imbirem. Mam nadzieję że mi przejdzie ale jeśli nie to w przyszłym tygodniu pójdę do internisty. Najwyżej wezmę parę dni urlopu jak będzie chciał mnie zostawić w domu.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś wizytę i zmierzone ciśnienie 135/80 :/ Trochę dużo... Nigdy nie miałam problemu z wysokim. Może to dlatego, że od razu z ulicy wpadłam do gabinetu na pomiar. Biorąc pod uwagę, że zawsze bałam się rzucawki, nie wpływa to dobrze na moje samopoczucie. Właśnie zamawiam sobie urządzenie do pomiaru ciśnienia w domu, może na spokojnie będzie lepiej.
    Czy któraś z Was miała podobny wynik?

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja miałam dziś wizytę i zmierzone ciśnienie 135/80 :/ Trochę dużo... Nigdy nie miałam problemu z wysokim. Może to dlatego, że od razu z ulicy wpadłam do gabinetu na pomiar. Biorąc pod uwagę, że zawsze bałam się rzucawki, nie wpływa to dobrze na moje samopoczucie. Właśnie zamawiam sobie urządzenie do pomiaru ciśnienia w domu, może na spokojnie będzie lepiej.
    Czy któraś z Was miała podobny wynik?

Ja się martwię o siebie ...
    Mam dziś ciśnienie 146/90 puls 100 boje się .

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Av Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    :( Przytulam! Może się czymś zdenerwowałaś? Co lekarz mówi?

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Oczywiscie Justyna nie chcialam urazic czy cos. Masz bardzo dobre podejscie. Ja sie po prostu zestresowalam w takim razie bo to bedzie juz moje 3 USG ale musze przez te krwiaki.
    Ja juz cztery zaliczyłam i z kazdym kolejnym wieksze emocje:) Czas tak szybko leci, lada moment prenatalne:)

Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    :( Przytulam! Może się czymś zdenerwowałaś? Co lekarz mówi?

Jutro idę pierwszy raz do 2 ginekologa na kontrole :) chce zobaczyć Maleństwo
    Przy okazji zapytam odrazu bo się b. Tym przejmuje :((

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Jutro idę pierwszy raz do 2 ginekologa na kontrole :) chce zobaczyć Maleństwo
    Przy okazji zapytam odrazu bo się b. Tym przejmuje :((
    Powodzenia, czekamy na relację :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • asese Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:) Życzę dnia z dobrymi wynikami i udanymi wizytami:)Ja wczoraj biłam się z myślami, czy nie pójść do mojej byłej lekarki, która jest przesympatycznym człowiekiem i zawsze dużo pokazuje i omawia na usg (co wiem na bazie robionego u niej monitoringu cyklu), ale nie lubi wspomagać farmakologicznie rozrodu i wszystko zostawia naturze, co w moim przypadku się nie sprawdziło, więc zmieniłam lekarza. Bardzo chciałam właśnie u niej podejrzeć maleństwo, decydowałam się na pójście i wycofywałam z tego pomysły co najmniej z 10razy, mój mąż miał już dość tej mojej rozkminy, ale ostatecznie zrezygnowałam, bo wstydzę się przyjść do niej z książeczką ciąży od innego lekarza, a kłamać że nie mam też nie chcę. A jak to jest u Was, kiedy idziecie do lekarza, który Was nie prowadzi? Robi jakieś uwagi, czy jest ok? Wpisuje Wam coś do książeczki ciąży?

Malgonia lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:

Jaknajszybcies skontaktowałabym sie z lekarzem. W ciąży ciśnienie nie może być równe ani przekroczyć 140/90. Mierzysz regularnie?

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • Enii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    JustynaG to ja pisałam, że jestem na okresie próbnym. I z powodu ciąży zwolnienia na razie przez co najmniej miesiąc nie chcę brać, no ale z powodu choroby już musiałam.

Enii jesteś w 6+4 i fasolka ma 0,51 cm? Nasza ma 0,26cm i z usg 5t+6d, a z om mam 7t1d. I teraz nie wiem czy ten mój belly kalendarz przesunąć, żeby inaczej liczył?

U mnie byla bardzo wczesna ovu. Zaraz po @ . Te kalendarze wogole a do niczego. U mnie 6t4d z usg..

Jestem na antybiotyku. Liczne bakterie w moczu do tego katar znow wraca.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mało się odzywam bo od kilku dni trochę gorzej się czuję. Wcześniej narzekałam na brak objawów a teraz zaprzyjaźniłam się z mdłościami i wymiotami.
    Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty. Znów dopadły mnie jakieś strachy i zmartwienia czy aby wszystko jest u malucha ok, czy się dobrze rozwija, czy bije serduszko itd. Mam nadzieję, że czas do piątku szybko zleci.
    Powodzenia na wszystkich wizytach i dobrego dnia kochane :*

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko no ciśnienie masz nie za specjalne. Mierzysz codziennie? Moze to jednorazowy skok. Na pewno lekarze cos na to poradza.

Koniczynko wspolczuje mdlosci a zarazem zazdroszcze. To chyba najwiekszy paradoks pierwszego trymestru ;)
    U dzidziusia na pewno jedt dobrze i za chwile bedziesz sie cieszyc widokiem pieknej pulsujacej kropeczki :)

Asese sama jestem ciekawa jak z ta karta ciazy. Znalazlam.przypadkiem taka mila ginekolog i bym sobie poszla do niej czasem zeby mnie uspokoila no ale z ta karya ciazy problem..

CzterolistnaKoniczyna, asese lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo wczorajszej wizyty, upewnienia się, że wszystko jest ok, nie wiem dlaczego zaczęłam się stresować. Może jestem przewrażliwiona, ale wydaje mi się, że brzuch mi się trochę zmniejszył, a wcześniej już mocno mi się pokazał. I jakoś tak sama sobie wkręcam, że coś jest na rzeczy. Jednak jak się przeszło wcześniej poronienie to już nie ma mowy o spokojnej i bezstresowej ciąży. Ja w ciąży z synem już w 8tc miałam kupiony wózek, bo była okazja, kompletowałam wyprawkę bo chciałam koszty rozkładać na raty co miesiąc. Miałam pozytywne podejście i nie brałam pod uwagę, że coś może pójść nie tak. Cały czas byłam pewna, że przecież inaczej być nie może jak tylko dotrze. A teraz jakoś tak dziwnie się czuję w tej ciąży. Nawet z mężem praktycznie o niej nie rozmawiam, nie planuję, nie wybiegam do przodu... nie przyzwyczajam się. Sama jestem zła na siebie za takie podejście, ale nie umiem inaczej. Tak bardzo pragniemy tego dzieciątka i żeby wszystko było z nim dobrze, że ta niepewność nas po prostu przerasta. Dlatego też nie mówimy nikomu o ciąży, a jeśli u mnie z pracą będzie w porządku, to i tak nie poszłabym na zwolnienie szybciej niż 12-13 tydzień, co by nie zapeszyć. Nie chcę absolutnie Was tu nastawiać źle, ja sama staram się myśleć tylko pozytywnie, ale ten niepokój z tyłu głowy nie pozwala mi się normalnie cieszyć ciążą.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Poproszę o wpisanie tp 14.09.18
    ok, wpisane ;D

nadulek lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

zdrówka dla tych smarkająco - kichających :)

Marlena i Justyna gratuluję Wam udanych wizyt :) mam nadzieję że każda z nas będzie tutaj takie dobre informacje przekazywać :D

Amy333, Asiek1214 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ