X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś przespal od północy do 4, butla 180ml i wstał o 6.40. Ale było mi go szkoda, słyszę na niani że wstał, idę do niego a on już płacze pod drzwiami i próbuje otworzyć. Teraz drzemka od godziny. Ale dziś jeczy okropnie, nic nie daje nam zrobić. Niech już skończy się to ząbkowanie bo wyjdę z siebie

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle trzymam kciuki , 👍🤞
    Camilla właśnie tego się obawiam, jak zmienię łóżeczko to będzie wstawianie i chodzenie 😢 my wstrzymamy się do później wiosny A z ząbkami współczuję , pytanie ile ząbków musi być? Moja ma 2 jedynki na górze i dole , dwójki na górze i jedną na dole i 4 czworki

Izabelle lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:

Kuwejtonka sama pieczesz ? Podziel się przepisami swoimi. Ja jak Ania w domu jest to też coś pichce staram się tylko na mące owsianej / orkiszowej mało na pszennej. No i cukru nie używam. Słodzę daktylami, bananem czy coś w tym stylu ;)

Moje ulubione szybkie ciasto to z fasoli :

Puszka czerwonej fasoli, szklanka płatków owsianych, dojrzały duży banan, mały jogurt naturalny, jajko, 3 łyżki kakao, trochę oleju rzepakowego i płaska łyżeczka sody oczyszczonej- wszystko zblendować na gładko i do piekarnika na około 30 minut, można dodać orzechy, bakalie, co się chce.

Robię też dużo zdrowych słodyczy z kaszy jaglanej i to nasza córka lubi. Np batoniki kokosowe z kaszy jaglanej - kaszę gotuję na mleku roślinnym, dodaję pastę kokosową i syrop klonowy, blenduję na gładko i dodaję kokosowe wiórki, formuje batoniki i do lodówki.

Ogólnie to ja dużo wymyślam, w tych słodyczach nie używam pszennej mąki, masła ani białego cukru. Używam płatków owsianych, kokosa pod każdą postacią, orzechów etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 21:05

verita, p_tt, ola_g89, 100krotka30, JustynaG, kasia1518 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle kciuki! Go go power rangers! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:21

• verita Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka ja podobnie aczkolwiek masło używam :) ale też biAldj mąki ani cukru nie używam. Ciasto z fasoli miałam zrobić już dawno. Może za tydzień się słyszę :)

kuwejtonka lubi tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny dzięki za namówienie na kuchnię :D Kupiliśmy te drewnianą z Lidla, jest boska! Mała od wczoraj się ciągle bawi. Schowaliśmy na razie metalową patelnie i garnek, żeby nie rzucala, ale reszta jest super. Kuchenka, lodówka z kostkarką, mikrofalówka, jest okap nawet :)

ola_g89, Minns lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle kciuki zaciśnięte! :)

Verita Pola tez mniej więcej tak je. Czasami tez się zastanawiam, czy to normalne, bo bywa tak, ze od razu po jedzeniu dopomina się czegoś innego. Ale wychodzę z założenia, ze dzieciaki wiedza najlepiej, a my powinnismy się cieszyć dopóki maja apetyt :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle tez kciukam :-)

Verita zazdro, moje chyba jeszcze nie miało takiego apetytu. O córce to ani nie mówię ona waży 20 kg. Dobila do 22 kg i zgarnęła wirus jelitowy i nie umie odbić waga :-(

Ja to ogólnie czekam na lepsze czasy bo choroby nas nie chcą opuścić. Córka od wczoraj kaszel. Młody dziś od rana bez apetytu, po drzemce wstał z rozpalonymi polikami. Teraz tez ma rozpalone, na czole 37,4. Ale ciężko oddycha wiec temperatura rosnie. Tylko czekać pozostaje co się z tego wykluje.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Izabelle trzymam kciuki , 👍🤞
    Camilla właśnie tego się obawiam, jak zmienię łóżeczko to będzie wstawianie i chodzenie 😢 my wstrzymamy się do później wiosny A z ząbkami współczuję , pytanie ile ząbków musi być? Moja ma 2 jedynki na górze i dole , dwójki na górze i jedną na dole i 4 czworki
    Kasia ale u nas Piotrek 5 tyg temu postanowił nie spać u siebie żeby się walilo i palilo. Jego łóżeczko 140x70 przekształcone w tapczanik zanim skonczyl rok wymienilismy teraz na łóżko 190x90 ze zdejmowana krotka barierka. Wstał rano jak sie wyspał a że drzwi na szczęście jeszcze nie umie otwierać i nie sięga to piszczal pod nimi żeby już go wypuścić.
    Zębów do 33 miesiąca życia powinno być 20, więc jeszcze trochę przed nami wszystkimi.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę w żłobku i obserwuję małego, już wytrzymał 1.5 godziny także jak dla mnie super. Na początku był ryk i uciekał do drzwi, potem jadł chlebek, potem znowu ryk i drzwi a teraz się od 10 minut bawi! Ponoć jak płaze to nie cały czas tylko się uspokaja. Ma być max do 11 zobaczymy. A ja się prawie poplakalam na początku. Super są te kamery.
    Oo już lobuzuje :P.

JustynaG, kasia1518, ola_g89, 100krotka30, kuwejtonka, Camilla33, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns będzie dobrze ! Ja się popłakałam pierwszego dnia :) teraz jest naprawdę super. Ania dzisiaj aż biegła na salę.

Minns, Camilla33, Izabelle lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu, próbuje go uspać (w żłobku o 11 jest drzemka więc chce go tak "nastawić"). Także ogólnie nie było najgorzej, spodziewałam się mega płaczu i max pół godziny, a byl troszkę ponad 2. Pani mówiła że płakał, ale czasami się zabawił. Zupy oczywiście nie zjadł, ale to mnie nie dziwi. Pampersa mu przebrała więc tez sukces 😋. I jak przyszedł do mnie to się zaraz uspokoił i zrobił cioci papa. Także myślę, ze potrzebuje po prostu czasu. Jutro powtórka.
    Ogólnie to nie wiem jak te panie w żłobku nerwowo wytrzymują, widziałam jak we 2 ubierają na spacer całą grupę, masakra 😁.

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz fajnie z tymi kamerami, ja po pół godziny na sali stwierdziłam, że po pierwszym dniu w takiej pracy kolejnego bym nie przyszła...
    My mieliśmy ciężka adaptację, a dzisiaj tatuś pierwszy raz zaprowadził i był w szoku, że sama pobiegła na salę. Także jest progres 😁

Minns lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda, że nie mozna patrzec on line (jest duzy tv w zlobku) ale może to i lepiej hehe. Jeszcze mam mieć dostęp do aplikacji gdzie będę dostawiać powiadomienia co się dzieje z moim dzieckiem.
    W tym żłobku podoba mi się tez to, że wychodzą z dziećmi na spacerki, krótkie ale zawsze coś. Mają 6 osobowe wózki 😋.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę, że jest taka możliwość. My teraz po dwóch tygodniach chodzenia, mamy dwa tygodnie przerwy, aż się boje co będzie po powrocie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga noc ponownego spania w swoim pokoju i nowym łóżku zaliczona, sen od 22 do 00.30, butla i spanie do 6, kasza w salonie i od 6.30 do 8 znowu spanie. Może nie będzie źle.
    Ja się zastanawiam jak będzie z tym zlobkiem, już przeżywam. Mężowi znowu zmienili godziny pracy i trochę lipa jest bo z 6-8 razy idzie na 14 do 22. A ja niby jak mam odbierać dziecko jak mamy jedno auto, a nawet gdyby dwa, to pakować noworodka i jechać po starszaka. To nie na moje nerwy. Będziemy coś kombinować. A i zmieniliśmy żłobek, w tej samej okolicy, nie 600 zł a 850 zł ale miało więcej plusów. Zapisalismy się też do Żłobka z dopłatą i przedszkola w tym samym miejscu. 45 osób przed nami, jak nie uda się na wiosnę to powinien dostać się tam latem A już najpóźniej na drugie urodzinki. Młodszego synka też Pani powiedziała żebym od razu zapisała jak tylko dostaniemy nr PESEL. Wtedy wiedzą, że mają rodzeństwo i w określonym czasie mają mieć miejsce.

kasia1518, JustynaG, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też zazdroszczę, że jest taka możliwość. My teraz po dwóch tygodniach chodzenia, mamy dwa tygodnie przerwy, aż się boje co będzie po powrocie.

Nie martw się na zapas :) ja zawsze się martwiłam a po przerwie Ania idzie jak gdyby nigdy nic. Nawet z większą chęcią bo jest chyba stęskniona za dziećmi.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    Nie martw się na zapas :) ja zawsze się martwiłam a po przerwie Ania idzie jak gdyby nigdy nic. Nawet z większą chęcią bo jest chyba stęskniona za dziećmi.

Chciałabym żeby tak było.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pozdrowienia z shoppingu 😛. Oddałam małego, płakał, ale jak wychodziłam to już się bawił nieśmiało zabawką bez płaczków, więc jest spoko. Zobaczymy co będzie jak go odbiorę, na razię krążę w pobliżu pod telefonem w poszukiwaniu prezentów 😊.

Camilla33, ola_g89, kuwejtonka lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam prezenty dla dzieci - w biedronce jest promka na zabawki / książki i zestawy kreatywne. Jak się kupi 3 to drukuje bon na kolejne zakupy na 50% wartości zakupów maksymalnie 150 zł. Kupiłam lego i wyszły super ceny. Dla wszystkich dzieci już mam prezenty.

Minns, Camilla33, ola_g89, kuwejtonka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ