WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piotruś przespal od północy do 4, butla 180ml i wstał o 6.40. Ale było mi go szkoda, słyszę na niani że wstał, idę do niego a on już płacze pod drzwiami i próbuje otworzyć. Teraz drzemka od godziny. Ale dziś jeczy okropnie, nic nie daje nam zrobić. Niech już skończy się to ząbkowanie bo wyjdę z siebie
-
Izabelle trzymam kciuki , 👍🤞
Camilla właśnie tego się obawiam, jak zmienię łóżeczko to będzie wstawianie i chodzenie 😢 my wstrzymamy się do później wiosny A z ząbkami współczuję , pytanie ile ząbków musi być? Moja ma 2 jedynki na górze i dole , dwójki na górze i jedną na dole i 4 czworkiIzabelle lubi tę wiadomość
-
verita wrote:
Kuwejtonka sama pieczesz ? Podziel się przepisami swoimi. Ja jak Ania w domu jest to też coś pichce staram się tylko na mące owsianej / orkiszowej mało na pszennej. No i cukru nie używam. Słodzę daktylami, bananem czy coś w tym stylu
Moje ulubione szybkie ciasto to z fasoli :
Puszka czerwonej fasoli, szklanka płatków owsianych, dojrzały duży banan, mały jogurt naturalny, jajko, 3 łyżki kakao, trochę oleju rzepakowego i płaska łyżeczka sody oczyszczonej- wszystko zblendować na gładko i do piekarnika na około 30 minut, można dodać orzechy, bakalie, co się chce.
Robię też dużo zdrowych słodyczy z kaszy jaglanej i to nasza córka lubi. Np batoniki kokosowe z kaszy jaglanej - kaszę gotuję na mleku roślinnym, dodaję pastę kokosową i syrop klonowy, blenduję na gładko i dodaję kokosowe wiórki, formuje batoniki i do lodówki.
Ogólnie to ja dużo wymyślam, w tych słodyczach nie używam pszennej mąki, masła ani białego cukru. Używam płatków owsianych, kokosa pod każdą postacią, orzechów etc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 21:05
verita, p_tt, ola_g89, 100krotka30, JustynaG, kasia1518 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
W ogóle dziewczyny dzięki za namówienie na kuchnię Kupiliśmy te drewnianą z Lidla, jest boska! Mała od wczoraj się ciągle bawi. Schowaliśmy na razie metalową patelnie i garnek, żeby nie rzucala, ale reszta jest super. Kuchenka, lodówka z kostkarką, mikrofalówka, jest okap nawet
ola_g89, Minns lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Izabelle kciuki zaciśnięte!
Verita Pola tez mniej więcej tak je. Czasami tez się zastanawiam, czy to normalne, bo bywa tak, ze od razu po jedzeniu dopomina się czegoś innego. Ale wychodzę z założenia, ze dzieciaki wiedza najlepiej, a my powinnismy się cieszyć dopóki maja apetytIzabelle lubi tę wiadomość
-
Izabelle tez kciukam
Verita zazdro, moje chyba jeszcze nie miało takiego apetytu. O córce to ani nie mówię ona waży 20 kg. Dobila do 22 kg i zgarnęła wirus jelitowy i nie umie odbić waga
Ja to ogólnie czekam na lepsze czasy bo choroby nas nie chcą opuścić. Córka od wczoraj kaszel. Młody dziś od rana bez apetytu, po drzemce wstał z rozpalonymi polikami. Teraz tez ma rozpalone, na czole 37,4. Ale ciężko oddycha wiec temperatura rosnie. Tylko czekać pozostaje co się z tego wykluje.
Izabelle lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
KATARZYNACarm wrote:Izabelle trzymam kciuki , 👍🤞
Camilla właśnie tego się obawiam, jak zmienię łóżeczko to będzie wstawianie i chodzenie 😢 my wstrzymamy się do później wiosny A z ząbkami współczuję , pytanie ile ząbków musi być? Moja ma 2 jedynki na górze i dole , dwójki na górze i jedną na dole i 4 czworki
Zębów do 33 miesiąca życia powinno być 20, więc jeszcze trochę przed nami wszystkimi. -
Dziewczyny siedzę w żłobku i obserwuję małego, już wytrzymał 1.5 godziny także jak dla mnie super. Na początku był ryk i uciekał do drzwi, potem jadł chlebek, potem znowu ryk i drzwi a teraz się od 10 minut bawi! Ponoć jak płaze to nie cały czas tylko się uspokaja. Ma być max do 11 zobaczymy. A ja się prawie poplakalam na początku. Super są te kamery.
Oo już lobuzuje .JustynaG, kasia1518, ola_g89, 100krotka30, kuwejtonka, Camilla33, Izabelle lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
My już w domu, próbuje go uspać (w żłobku o 11 jest drzemka więc chce go tak "nastawić"). Także ogólnie nie było najgorzej, spodziewałam się mega płaczu i max pół godziny, a byl troszkę ponad 2. Pani mówiła że płakał, ale czasami się zabawił. Zupy oczywiście nie zjadł, ale to mnie nie dziwi. Pampersa mu przebrała więc tez sukces 😋. I jak przyszedł do mnie to się zaraz uspokoił i zrobił cioci papa. Także myślę, ze potrzebuje po prostu czasu. Jutro powtórka.
Ogólnie to nie wiem jak te panie w żłobku nerwowo wytrzymują, widziałam jak we 2 ubierają na spacer całą grupę, masakra 😁.wrzesień 2018 - synek -
Ale masz fajnie z tymi kamerami, ja po pół godziny na sali stwierdziłam, że po pierwszym dniu w takiej pracy kolejnego bym nie przyszła...
My mieliśmy ciężka adaptację, a dzisiaj tatuś pierwszy raz zaprowadził i był w szoku, że sama pobiegła na salę. Także jest progres 😁Minns lubi tę wiadomość
-
No szkoda, że nie mozna patrzec on line (jest duzy tv w zlobku) ale może to i lepiej hehe. Jeszcze mam mieć dostęp do aplikacji gdzie będę dostawiać powiadomienia co się dzieje z moim dzieckiem.
W tym żłobku podoba mi się tez to, że wychodzą z dziećmi na spacerki, krótkie ale zawsze coś. Mają 6 osobowe wózki 😋.wrzesień 2018 - synek -
Też zazdroszczę, że jest taka możliwość. My teraz po dwóch tygodniach chodzenia, mamy dwa tygodnie przerwy, aż się boje co będzie po powrocie.
-
U nas druga noc ponownego spania w swoim pokoju i nowym łóżku zaliczona, sen od 22 do 00.30, butla i spanie do 6, kasza w salonie i od 6.30 do 8 znowu spanie. Może nie będzie źle.
Ja się zastanawiam jak będzie z tym zlobkiem, już przeżywam. Mężowi znowu zmienili godziny pracy i trochę lipa jest bo z 6-8 razy idzie na 14 do 22. A ja niby jak mam odbierać dziecko jak mamy jedno auto, a nawet gdyby dwa, to pakować noworodka i jechać po starszaka. To nie na moje nerwy. Będziemy coś kombinować. A i zmieniliśmy żłobek, w tej samej okolicy, nie 600 zł a 850 zł ale miało więcej plusów. Zapisalismy się też do Żłobka z dopłatą i przedszkola w tym samym miejscu. 45 osób przed nami, jak nie uda się na wiosnę to powinien dostać się tam latem A już najpóźniej na drugie urodzinki. Młodszego synka też Pani powiedziała żebym od razu zapisała jak tylko dostaniemy nr PESEL. Wtedy wiedzą, że mają rodzeństwo i w określonym czasie mają mieć miejsce.kasia1518, JustynaG, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
aLunia wrote:Też zazdroszczę, że jest taka możliwość. My teraz po dwóch tygodniach chodzenia, mamy dwa tygodnie przerwy, aż się boje co będzie po powrocie.
Nie martw się na zapas ja zawsze się martwiłam a po przerwie Ania idzie jak gdyby nigdy nic. Nawet z większą chęcią bo jest chyba stęskniona za dziećmi. -
verita wrote:Nie martw się na zapas ja zawsze się martwiłam a po przerwie Ania idzie jak gdyby nigdy nic. Nawet z większą chęcią bo jest chyba stęskniona za dziećmi.
Chciałabym żeby tak było. -
Hej, pozdrowienia z shoppingu 😛. Oddałam małego, płakał, ale jak wychodziłam to już się bawił nieśmiało zabawką bez płaczków, więc jest spoko. Zobaczymy co będzie jak go odbiorę, na razię krążę w pobliżu pod telefonem w poszukiwaniu prezentów 😊.
Camilla33, ola_g89, kuwejtonka lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Ja wczoraj kupiłam prezenty dla dzieci - w biedronce jest promka na zabawki / książki i zestawy kreatywne. Jak się kupi 3 to drukuje bon na kolejne zakupy na 50% wartości zakupów maksymalnie 150 zł. Kupiłam lego i wyszły super ceny. Dla wszystkich dzieci już mam prezenty.
Minns, Camilla33, ola_g89, kuwejtonka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość