WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po przerwie idzie dużo chętniej do żłobka. Wczoraj poszłam do lekarza bo już kaszle trzeci tydzień, w ośrodku lekarz że to normalne po chorobie można do miesiąca kaszlec.... A prywatnie lekarz dał kolejny antybiotyk bo mówi że panuje bezobjawowe zapalenie płuc.
Minns lubi tę wiadomość
-
My już w domku, czas na drzemkę.
Dzisiaj było lepiej, więcej się bawił, byli na dworze na spacerku to ładnie siedział w wózku.
Bałam się że będzie gorzej.
Parę miesięcy temu jak myślałam o żłobku to mi się słabo robiło, a teraz jestem wyluzowana nawet, jakoś to będzie. Najbardziej mnie te choroby przerażają właśnie.wrzesień 2018 - synek -
Jak dla mnie w żłobku nie da się puścić dziecka tak w 100 % zdrowego. U nas w szatni nie ma dziecka które nie ma kataru. Mają wszystkie. Ja od września na palcach jednej ręki policzę dni kiedy Ania nie miała kataru. Musiałabym ja chyba cały czas trzymać w domu. Zresztą u nas same Panie mówią że z katarem przyprowadzać.
Choroby niestety są i będą i w takim zbiorowisku nie da się tego uniknąć. Chyba że są jakieś max grupy po 5 dzieci czy co. U nas w publicznym żłobku jest 24 dzieci na liście a jak jest 15 na dzień to jest już dużo. Rekord to chyba 16. Tak to wiecznie któreś chore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 14:18
Minns, JustynaG, KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
U nas jest 13 dzieci w grupie, dyrektorka mówiła, że chodzi max 7 ale jak widzę zdjęcia to zazwyczaj 4 dzieci. Właśnie pamiętam, że nawet w przedszkolu mi mówiły, żeby z katarem przyprowadzać. Ale tu znów się boje, żeby zaraz czegoś nie złapała.
-
U nas wiecznie katar, jak jest wodnisty to ją puszczam. W domu po chorobie trzymam ją tyle ile mogę. Tak jak Verita pisze dni bez kataru jest bardzo mało.
Po antybiotyku siedziała w domu dwa tygodnie, z tym że teraz jeszcze nie chodzę do pracy to mogę sobie z nią siedzieć. Jak pójdę do pracy to się zmieni.
Verita jak to było z rekrutacją do żłobka? Wypelniałas formularz na stronie miasta, potem dostałaś przydział na konkretny żłobek czy wybierałas z listy? -
Ptt u nas tak samo. Katar ciągle wodnisty, jak złapie konkretnie jakiegoś wirusa to widać bo wtedy nos mega zatkany, wydzielina gęstnieje itp.
Tak jak Ania skończyła 20 tyg zapisałam ja do żłobka poprzez ten formularz na stronie miasta. Wybierałam sama żłobki jakie chce. Wybrałam dwa publiczne i zgłosiłam od razu gotowość że niby mogę ją puścić bo wiedziałam że nie ma szans dostać się w trakcie roku. Zbieraliśmy te punkty za oczekiwanie i dostaliśmy się do tego co najbardziej chciałam czyli dałam na pierwszym miejscu w wyborach.
Dzieci urodzone we wrześniu mają największe szanse w publicznych żłobkach więc tu nam się poszczęściło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 19:24
-
Melduję się po 3 dniu w żłobku, dzisiaj znowu lepiej, był płacz przy oddawaniu, ale potem już mało co płakał. Jak szedł dp mnie to się chichrał i specjalnie do mnie nie biegł 😛.
A jutro zostaje na drzemce...verita, Camilla33, aLunia, ola_g89, 100krotka30, JustynaG, kuwejtonka, kasia1518, p_tt lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
My dzisiaj byłyśmy w żłobku i dowiedziałam się, ze jak dostaniemy się we WRZEŚNIU to będzie dobrze katastrofa. Jest jeden miejski żłobek na cała duża dzielnice Bydgoszczy. Ma takie oblężenie, ze szok.
ALE! Muszę się pochwalić, ze rozwiązał nam się problem opieki nad Pola. Wczoraj byłam na wizycie i widziałam pukające serduszko! ❤️verita, Camilla33, aLunia, 100krotka30, JustynaG, kuwejtonka, KATARZYNACarm, Minns, kasia1518, p_tt, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Ola, gratuluję pikającego serduszka!
A ja w poniedziałek powitałam pierwszą @. To były piękne 24,5 m-ca bez @.ola_g89 lubi tę wiadomość