X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    alunia Wasz lekarz to prywatny czy z przychodni ? Jeśli to nie tajemnica to jak się nazywa ?

Nie nie chodzę prywatnie. Mam przychodnie na żelaznej i tam jest dr Poprawa, starsza babka ona nawet leczyła mojego męża a poza tym ma super podejście do dzieci.
    Ale na NFZ chodzę raczej z takimi drobnymi rzeczami, wolę lux med bo badają od razu crp. A w lux medzie dr Gwoździk, jak dla mnie najlepszy lekarz ale mega ciężko z terminami. On jako jedyny nie olewał tych wszystkich objawów Natalki, a wyszedł nam refluks, powiększony migdał i alergia. Jeszcze spoko jest Zielińska. No ale czasem zdarzy się, że idę już do byle kogo kto ma miejsce.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nam lekarka mówiła, że jednak do pojemniczka trzeba bo przez woreczek zawsze wyjdą jakieś bakterie.

Wiki poszła do żłobka, no mi serce pęka ech. Umówiona jest z paniami, że zadzwonią do mnie o której ja odebrać, w zależności od jej humoru.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na żelazna też mam blisko. Może bym tam przeniosła dziecko. Sama nie wiem. Ta nasza lekarka niby okej jest ale bez szału. Daje skierowania na wszystko co chce to mi pasuje.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci, że z samej przychodni do końca nie jestem zadowolona. Umówić się do dzieci zdrowych to jest tragedia, w ogóle dodzwonić się do nich jest trudno. Czasem dzwonię non stop i albo zajęte albo pani odkłada słuchawkę. Także mogę jedynie polecić ze względu na dr Poprawę i nic więcej. Innych lekarzy nie polecam, zero podejścia do dziecka, bądź słabe kompetencje. Natalce nie potrafiła inna zdiagnozować bostonki, a raz jak miała anginę ropna to lekarka tego nie widziała i ja musiałam jej pokazywać gdzie dokładnie ma patrzeć.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam problemów zdrowotnych u dzieci :( u nas na szczęście były tylko delikatne przeziebienia/wirusy i nie wiemy czym są antybiotyki.

A znaleźć dobrego lekarza baaaaardzo ciężko... czasem jest tak, że lekarz ma same super opinie, a nam nie pasuje.

U nas okres marudzenia, słabego jedzenia, problemów ze spaniem - czy można jakoś ominąć ząbkowanie?!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko takiej małej w kubek złapać. Jeszcze w woreczek Zosi robiłam 2tyg temu i wyszło wszystko ok.

Dziś ja umylam, z góry spsikałam octaniseptem, rozebralam i przykleilam- nasikala w 5min więc liczę że będzie lepiej. Ostatnio długo czekałam aż nasika i worek się co chwilę odklejal

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u pediatry, na szczęście osłuchowo i gardło czyste ☺. Inhalujemy się dalej, jutro jeszcze zostanie w domu, a w środę już go poślę do żłobka. 4 dni brzmi jak duża przerwa na początku adaptacji, mam nadzieje, że nie będzie dramatu...

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns pociesze cie, że u nas po dwóch tygodniach było całkiem dobrze. Rano plakat i miałam być na telefon a tutaj nic zero odzewu. Odebrałam ja i pierwszy raz nie płakała tylko uśmiechnięta i tyle mi opowiadała po swojemu. A tak bardzo dzisiaj to przeżywałam. Więc dziewczyny miały rację.

Kasia no dziewczynce bardzo ciężko pobrać, ale skoro raz się udało i było ok to może te woreczki nie są takie złe. U nas były jakieś bakterie właśnie przy pobieraniu do woreczka i tak mnie lekarka uczulała.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobieraliśmy raz do kubeczka, to umyłam małą, osuszyłam ręcznikiem papierowym, psiknęłam octaniseptem i gołą postawiłam w wannie. Zaczęła płakać i po 5 sekundach z tego płaczu sikać to jakoś udało mi się złapać... Ale nie chciałabym musieć tego robić codziennie... :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie jak sobie tu pisałyśmy nocami podczas nocnych karmień? 😍 Jakoś mnie na sentymenty wzięło 😁

Camilla33, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny pamiętacie jak sobie tu pisałyśmy nocami podczas nocnych karmień? 😍 Jakoś mnie na sentymenty wzięło 😁
    Hehe coś było trzeba robić żeby nie zasnąć, a tu zawsze miło i człowiek nie czuł się samotny w tym swoim całym zmęczeniu 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosia stanęła "na nogi" po antybiotyku... kaszel minął, kataru nie ma, już druga noc śpi ładnie- nawet chyba odsypia poprzednie nocki bo pierwsza pobudka dopiero przed 3 ( zawsze było około 1) no i póki co zęby nie dokuczają- 3 czwórki przebite, więc jeszcze jedna. Ale w niedzielę była cały dzień taka jazda że poszedł czopek viburcol ok g.17. Na szczęście wszystko wróciło do normalności 😊

Kuwejtonka no właśnie postawilas w wannie - z Zosia by nie było problemu, Gabrysia ma dopiero 10tyg, więc do stania jeszcze trochę 😊.

Jestem trochę podłamana bo pewnie teraz ona dostanie antybiotyk na tą bakterie (czekam na powtórkę wyniku ) A po pierwszym jak jej dali w szpitalu, to miałam miesiąc jazdy z brzuszkiem i darcie non stop. Do tego jeszcze nie była szczepiona, bo co chwilę coś- wszystko się przesunie , a chciałem jeszcze wbić się z meingokokami do 6mcy. Do tego mleko mi zanika... Gabrysia się nie najada- już 2 razy musiałam podać mm, bo płacze że głodna- szarpie się przy piersi . W nocy jak mam przerwę 5-6h ( tak już czasami ale rzadko potrafi spać ciągiem) to piersi nie są już tak nabrzmiałe jak wcześniej. Nie planowałam długo karmić- max 6mcy chciałam, a tu się okaże że po 3 będę musiała kończyć. Teraz walczę- poszedł w ruch fematiker, nawet piwo karmi- zobaczymy czy będą efekty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 07:22

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Hehe coś było trzeba robić żeby nie zasnąć, a tu zawsze miło i człowiek nie czuł się samotny w tym swoim całym zmęczeniu 😊
    I dziecko się nie budziło i nie patrzyło w telefon - teraz nie przejdzie 😂

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja kilka razy miałam takie sytuacje, że mleka było mniej (w moim odczuciu), nie zrazona dalej przystawialam na spokojnie bez mm. I minęło, mleko dalej jest 😉
    Nie stresuj się tym, bo to pewnie gorsze jest. Spokojnie sobie karm.

Minns, kasia1518 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak się laktacja ustabilizowała to faktycznie piersi nie były stale pełne, żeby były takie nabrzmiale jak na początku to u mnie musiało minąć około 6-8 h.
    A teraz np. dopiero po 12 godzinach zaczynają mi się robić pełniejsze piersi. Dostanie rano np o 6 i dopiero do spania około 19 to wtedy są pełniejsze, ale już nie tak jak na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 08:42

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak się napilam femaltikeru w szpitalu, zaraz jak tylko mogłam jeść, żeby dziecko miało mleko. Wzięłam dwie saszetki na raz, położyłam się, obudziłam się z mokra koszula, mleko się dosłownie lało ze mnie. Koszula do wykrecenia.
    Więcej nie próbowałam 😊

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    I dziecko się nie budziło i nie patrzyło w telefon - teraz nie przejdzie 😂

Ahaha idealnie napisane 😂

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, przystawiaj spokojnie, mleko się produkuje jak dziecko ssie. A jak dłużej w nocy śpi to może ściągnij laktatorem? Jak będą puste to będą dalej produkować. Trzymam kciuki :) No tak, nie pomyślalam o staniu w wannie przez pryzmat 10 tyg szkraba. Takiemu to nie wiem, w powietrzu chyba łapać do kubeczka, nie wiem jakby inaczej to było możliwe...

kasia1518 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka, ale przypomniałaś <3

Kasia- ok. 3 miesiąca jest „kryzys laktacyjny”. Przystawiaj mała cały czas i się nie zrażaj. U mnie femaltiker i piwa bezalkoholowe działały cuda. Także powodzenia i cycujcie, ile wlezie :)

U nas droga mleczna się skończyła.. :) ostatni raz karmiłam w mikołajki. Trochę smutek, ale po przygodach na początku karmienia naprawdę uważam, ze prawie 15 miesięcy to świetny wynik. :) a bolały mnie już strasznie brodawki, a po karmieniu brzuch. Nie chce zaszkodzić szkrabowi w brzuchu, a Pola już praktycznie nie potrzebowała mojego mleka.

kuwejtonka, aLunia, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a jeśli mała w nocy Ci ładnie śpi to ja na noc oproznialam obie piersi laktatorem żeby jednak produkowały to mleko. Może spróbuj? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ