X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu lekarka powiedziała, żeby odczekać ten miesiąc. Z palca wystarczy, przynajmniej do morfologii, do żelaza nie wiem jak jest...

100krotka30 lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przechodziła 3 tygodnie do żłobka dopiero mamy kaszel, ale tylko kaszel, zrobiłam syrop z buraka i zapisałam do lekarza na środę do osłuchania. Kaszel mokry to pewnie coś w drogach oddechowych się rozwija.
    A poza tym mam już pierwsze projekty domu i cieszy mnie to ogromnie, to znak, że coraz bliżej przygoda życia!

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    U nas przechodziła 3 tygodnie do żłobka dopiero mamy kaszel, ale tylko kaszel, zrobiłam syrop z buraka i zapisałam do lekarza na środę do osłuchania. Kaszel mokry to pewnie coś w drogach oddechowych się rozwija.
    A poza tym mam już pierwsze projekty domu i cieszy mnie to ogromnie, to znak, że coraz bliżej przygoda życia!
    Super, macie projekt indywidualny czy jakiś gotowy?

100krotka o to napiecie to tak dokładnie się nie przysluchalam bo Bruno tego nie ma, ale mówiła ze często dzieci urodzone cc albo sn gdzie główka byla odchylona do tyłu maja z napięciem na buzi problemy, ale objawow tego juz nie pamietam :(. Mówiła ze właśnie przy problemach z napięciem wszyscy się skupiają na ciele a na twarz nikt nie zwraca uwagi. I tak ze ciezej odstawić, ze dziecko przez to picie stymuluje cos tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 16:48

100krotka30 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla dużo zdrowia i siły, współczuję :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla i jak sytuacja? Oby Piotruś szybko wyzdrowiał.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla dużo siły 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,u nas znów i infekcja,2 tygodnie bylo zdrowia... Mąż przyniósł,zaraził nas obie. Łączę sie w bólu z wszystkimi choruszkami. Camilla,trzymaj się kobieto ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczymy z gorączką, ten lek na grype chyba też zaczyna działać. Ja się trzymam, mąż też. Tyle że zmęczeni jesteśmy, nic praktycznie nie spalismy. Może dziś będzie lepiej, gorączka chyba odpuszcza, Piotruś teraz na wieczór miał nawet dobry humor. Z jedzeniem słabo trochę, ale nie ma co się dziwić. Będzie dobrze 😊 Damy radę 😊

kuwejtonka, kasia1518, ola_g89, p_tt, veritaa, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns my robimy projekt indywidualny, chcieliśmy archona gotowy, ale adaptacja plus nasze zmiany plus cena projektu w ogólnej kalkulacji wyszło dużo drożej niż indywidualny.
    Wy macie gotowy?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Minns my robimy projekt indywidualny, chcieliśmy archona gotowy, ale adaptacja plus nasze zmiany plus cena projektu w ogólnej kalkulacji wyszło dużo drożej niż indywidualny.
    Wy macie gotowy?
    My właśnie kupiliśmy z archonu :) spasował nam jeden i nawet większych zmian nie robimy. Na plus tez jest to ze to sprawdzony projekt, jest grupa na fejsie i ludzie juz tam mieszkają. Byliśmy tez obejrzec nasz dom w odbiciu lustrzanym zeby sie upewnic ze wszystko ok 😋.
    To kiedy zaczynacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 16:36

wrzesień 2018 - synek <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny projektów domu i w ogóle :)

Izabelle jakoś dawno miałam pytać ale mi codziennie umyka. Jak w pracy? Zmieniłaś? Przepraszam jeśli pisałaś ale nie zarejestrowałam :)

Camilla no od razu czuć lepszy humor! :)

p_tt lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita,szukam nadal. Chcę pracować bliżej domu i niestety po stanowisku kierowniczym to juz tak chętnie na rozmowy nie zapraszają ;) Póki mam czas i szukam na spokojnie. W pracy sie układa w miarę to tym bardziej szukam bez spiny :) Spięłam tyłek i szlifuję angielski,nie ma tego złego ;)

Camilla,zdrowia dla Was

veritaa lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns my też się wzorujemy na projekcie z archonu i też byliśmy oglądać w pobliżu, tylko pokonały nas ceny adaptacji (2500), zmiana jednej ściany nośnej (2500) plus drobne zmiany po 500-1000 za każdą, a indywidualny za 40 m2.
    Jak projektant skończy projekt to od razu składa po pozwolenie, kredyt i ruszamy. Mam nadzieję, że sierpień to będzie już czas ostrych prac. Choć w marzeniach liczymy na czerwiec 😉
    A Wy kiedy ruszacie?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas załatwianie wszystkich papierów trwało 9mcy , też mieliśmy w planie zacząć na wiosnę(marzec) a zeszło się do czerwca .

Projekt mieliśmy gotowy, delikatne zmiany typu wolę oko na dachu i w środku trochę ścian, bo też właśnie oglądaliśmy taki dom i ludzie nam fajnie poradzili. Budowa 3lata i zaraz 28 lutego będą te 2 lata jak mieszkamy i powiem Wam, że to jest cudowna sprawa mieszkać na swoim 😊 warto się tak przemęczyć dla efektu końcowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 21:57

Minns lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie sobie liczyli za adaptację... U nas ok 5 tys za projekt i adaptację.
    My zaczęliśmy robić coś w kierunku budowy na jesień 2018, najpierw załatwianie formalności z działką. W tamtym roku w lato podpisaliśmy umowę z wykonawcą (sso) i zaczynamy w kwietniu :). Nie spieszy się nam jakoś bardzo, biorę pod uwagę wiele opóźnień, ale jak Kasia mówisz co swoje to swoje i jednak o wiele wygodniej będzie się nam mieszkało już w swoim domku.
    Jest wiele rozmyślań, czy robić rekuperację, jak grzać, dalej nie wiemy co z oknami w pokojach dzieci. Samą dachówkę miesiąc wybieraliśmy. Teraz czas na okna. A ceny olbrzymie i rosną. Będzie ciężko na pewno, ale ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona :). Mam nadzieje, że za 2 lata już będziemy u siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 22:15

kasia1518 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajny czas, póki dzieciaczki są małe. My się też zaczęliśmy zastanawiać, ale Natalka za 1.5 roku do szkoły i nie wyrobimy się do tego czasu... Dalej myślimy co i jak. Także zazdroszczę tak pozytywnie :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że mimo ze lubie swoj dom i bsrdzo mi sie podoba, to dziś już bym budowała inny dom... tylko parterowy- duzy, rozlorzysty, ale jednak parter , okna dachowe to dla mnie pomyłka- strasznie się je myje - mimo że biorę drabinke, to jest z tym problem ( np. w sypialni nad łóżkiem czy w łazience nad wanną- ciężko tam podstawić drabinke), garaż z szeroką bramą wyjazdową ( nasz projekt miał normalna i błędem było że nie wzięlismy szerszej - ja się boję męża autem wjechać do garażu- wydaje mi się że się nie zmieszcze w bramie właśnie) i przede wszystkim na 2 auta - co prawda my z boku będziemy budować drugi garaż i tam będą 2 stanowiska na auta + takie pomieszczenie rekreacyjne gdzie chcemy mała siłownię na własne potrzeby, mąż marzy zeby zrobić tam taka ścianę z alkoholami, barek i bilard , ale błędem było że w domu ten garaż ma standardową bramę wjazdowa, klimatyzację mamy na dole w salonie i to jest ok, ale na górze zrobiliśmy tylko w swojej sypialni, a trzeba było w każdym pokoju - nawet nie montować bo kasy nie było, ale kable doprowadzić, bo to jednak super sprawa i nie duzy koszt jak się okazało. No i ogrzewanie polecam tylko gazowe- wygoda na maxa, nie trzeba rozpalac w piecu, podkladac, zawsze jest ciepło i do tego czujnik temperatury w każdym pokoju - nasz błąd był taki że mamy tylko na korytarzu i np. Zosia lubi mieć chłodno, a ja ciepło i muszę jej przykrecac grzejniki , a tak jakby czujnik temperatury był oddzielny dla każdego pokoju , to nie trzeba było by tego robić. To takie praktyczne rady z mojej perspektywy, może się Wam przyda 😊

A i jeszcze duzy hydrofor min. 200 litrow - nam hydraulik mówił- spokojnie zbiornik 100 l na ciepła wodę Wam wystarczy, a jednak czasami jak wszyscy się kąpiemy pod rząd, to ta ostatnia osoba ( ja albo mąż) musi brać szybki prysznic bo ciepła woda się kończy- u nas Zosia musi mieć pół wanny wody, oczywiście gdyby ta ostatnia osoba odczekała 30min to już takiej sytuacji nie będzie bo woda się szybko grzeje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 02:52

Minns lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam wczoraj 😊
    Piotruś czuje się lepiej 😊
    O 7 obudziły mnie skurcze, ale lekkie. O 8 obudziłam męża, sciagnelismy jego brata do opieki nad Piotrusiem. Był o 8.40. O 9.40 wyjechaliśmy do spzitala, o 10 byliśmy na IP. O 10.50 Patryk już był z nami. Dobrze, że zdążyliśmy. Pęcherz pękł dopiero jak wyszła główka. Dostaliśmy oddzielną salę ze względu na grype Piotrusia, męża też rozebralo rano. Potrzymaja nas chyba jeszcze przez weekend. Mąż ma zakaz odwiedzin chyba że w masce i tylko na chwilę. Ja mam tylko małe nacięcie w kroczu. Czuje się nie najgorzej. Nie spodziewalam się takiej akcji. O żadnym znieczuleniu nie było mowy, zabrakło czasu. Szycie w miejscowym to jakaś pomyłka, ale da się wytrzymać. Patryk waży 3760g i mierzy 56cm i jest blond 😋 Mąż zrobił głupią minę hehe ale u mnie połowa rodziny jest blond abdrugabto bruneci i szatyni.

ola_g89, veritaa, kasia1518, kuwejtonka, Minns, p_tt, JustynaG, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAMILA gratulacje , jak ja się cieszę że już jesteście we czwórkę 😍❤❤❤ oby Piotruś szybko wrócił do zdrowia A Ty szybko z Patrykiem do domku,
    Cieszcie się teraz tymi pięknymi chwilami , no ten czas leci bardzo szybko .

Dziewczyny dzisiaj idę szczepic mała na MMR i mam mega stresa 🥵

Camilla33 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    CAMILA gratulacje , jak ja się cieszę że już jesteście we czwórkę 😍❤❤❤ oby Piotruś szybko wrócił do zdrowia A Ty szybko z Patrykiem do domku,
    Cieszcie się teraz tymi pięknymi chwilami , no ten czas leci bardzo szybko .

Dziewczyny dzisiaj idę szczepic mała na MMR i mam mega stresa 🥵

Ja szczepilam we wtorek tydzień temu. Wszystko póki co ok.

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ